PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορές από Ελληνικά Καταστήματα (;)


Γιάννης Ζαφείρης
25-10-08, 23:18
Αγαπητοί...

Συζητάμε εδώ και καιρό -ευκαιρίας δοθούσης-, μέσα από το www.petame.gr (http://www.petame.gr/) αλλά και από άλλα φόρα, για τις αγορές που προβαίνουμε, είτε αυτές αφορούν εργαλεία μας, υλικά κατασκευής, πομπούς, ηλεκτρονικά, αναλώσιμα αλλά και μοντέλα ακόμη.

Κατά καιρούς ακούγονται και διαβάζονται διάφορες απόψεις, -σεβαστές-, που οι περισσότερες έχουν ένα κοινό σημείο: Τα χρήματα, το κόστος της αγοράς και τη σύγκριση της τιμής των ίδιων προϊόντων στην Ελλάδα, με τις τιμές και τις προσφορές καταστημάτων - επιχειρήσεων του εξωτερικού.

Έχουν ακουστεί και κατατεθεί πολλές προτάσεις, πολλές διαμαρτυρίες και αρκετά παράπονα που αφορούν τις τιμές όλων των προαναφερθέντων προϊόντων στη χώρα μας, όπως επίσης έχουν αναφερθεί ελλείψεις που θεωρούμε σημαντικές. Το σύνολο λοιπόν όλων αυτών των γεγονότων, είναι αυτό που στρέφει πολλούς μοντελιστές σε αγορές από το εξωτερικό.

Αναρωτιόμαστε όμως αν έχουμε πράγματι όφελος; Κερδίζουμε αλήθεια ή μήπως "συνδράμουμε" εν αγνοία μας σε ένα μικρό "έγκλημα";

Όσοι ψωνίζουμε από καταστήματα - επιχειρήσεις του εξωτερικού, γνωρίζουμε το ρίσκο της αγοράς μας (Είτε το ρίσκο αυτό μεταφράζεται ως "Τελωνειακό" είτε ως "Εγγύηση").
Το χαμηλότερο κόστος, είναι γεγονός. Το γνωρίζουμε όλοι μας και συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Όχι όμως σε όλες.
Ήδη πολλά καταστήματα προσφέρουν τιμές δελεαστικές, πραγματοποιούν ευκολίες λόγω γνωριμίας και εξυπηρετούν με κάθε τρόπο.
Αν ελέγξουμε τις τιμές στην Ευρώπη, δύσκολα θα βρούμε καλύτερες τιμές από αυτές της χώρας μας. Μην ξεχνάμε δε, ότι οι αγορές από το εξωτερικό δεν επιβαρύνονται με τελωνειακούς φόρους όταν αυτές αφορούν μικροποσά. Την επιβάρυνση αυτή όμως ο καταστηματάρχης την επωμίζεται.

Δεν είναι λίγοι οι μοντελιστές που είχαν δυσάρεστη εμπειρία με την αγορά τους (Αγορές που χάθηκαν στο δρόμο, αγορές με ελάττωμα, αγορές που δεν είχαν εγγύηση ή που είχαν εγγύηση αλλά που το κόστος της αποστολής και του χρόνου επιδιόρθωσης ή αντικατάστασής των ήταν επώδυνος).

Ποιό το "μικρό μας έγκλημα";
1) Οι Ελλείψεις που ενδέχεται να διαπιστώσουμε, θα παραμείνουν ελλείψεις, εφόσον δεν εννοήσει (ακόμη και με τη βοήθειά μας) ο εκάστοτε Έλληνας καταστηματάρχης ότι δεν είναι ενημερωμένος.
2) Η Μικρότερη κίνηση στο κατάστημά του, δεν του δίνει την ευκαιρία της δυνατότητας καλύτερης προσφοράς και μεγαλύτερης άνεσης. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι σε περίοδο χρονικής άνεσης μας (όταν κάνουμε έρευνα και δε βιαζόμαστε για την αγορά μας) δεν τον έχουμε ανάγκη, εν αντιθέσει με τις περιόδους που πνιγόμαστε για ένα εξάρτημα.
3) Η συζήτηση των παραπόνων μεταξύ μας που αφορούν σε Καταστηματάρχες, δεν ωφελούν σε τίποτα, πέραν της έκθεσης τους. Γιατί δεν τα συζητάμε με τους ίδιους; Πότε πιάσαμε έναν καταστηματάρχη από το αφτί, εξηγώντας του ότι δε φέρεται σωστά; Μμ; Γιατί δεν το κάνουμε; Μα απλώς, γιατί τον χρειαζόμαστε.

Τα ερωτήματα της συζήτησής μας είναι τα εξής:

1) Συμφωνούμε με τα προαναφερθέντα; Αν όχι γιατί; (Επιχειρηματολογήστε).
2) Είμαστε τίμιοι απέναντί τους;
3) Επισημαίνουμε τα λάθη τους;
4) Διαπιστώνουμε τα δικά μας;

gxaid
26-10-08, 18:53
Αγαπητοί,

Όπως φαίνεται ανοίγω πρώτος το "χορό" των απαντήσεων στα ερωτήματα που θέτει ο Γιάννης, και μάλιστα απο την οπτική γωνία του Νεοεισερχόμενου στο χώρο (ελικόπτερα). Το οτί είμαι φρέσκος πιστεύω πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα αυτό καθώς πολύς λόγος γίνεται για την - υγιή - προσέλκυση νέων ανθρώπων στο χώρο, αλλα και παραμονή σε αυτόν.

Δυστυχώς στην Ελλάδα μας, όλα του γάμου δύσκολα, πόσο μάλλον τα του μοντελισμού. Πεδία πτήσεων/μοντεοδρόμια: πρόβλημα, εκπαίδευση/υποστήριξη: πρόβλημα, αγορά/καταστήματα: (απο λίγες συζητήσεις και προσωπικό ψάξιμο) σχετικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα της αγοράς - πιστεύω - ειναι το ευκολότερο να λυθεί και αν γίνει θα δώσει άμεσα εναν πρώτο υγιή ρυθμό στο χόμπυ.

Απαντάω στα ερωτήματα:
Ερώτημα 1):
Ενότητα 1 περι ελλείψεων (θα εστιάσω σε έλλειψη υλικών).
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι απαράδεκτο σε όλη την Ελλάδα να μην διατείθεται ΕΝΑΣ κονέκτορας EC3, μέσου κόστους λιανικής €4,00 και μάλιστα απο καταστηματάρχες που διαθέτουν RTF και ΑRTF μοντέλα που τον περιλαμβάνουν. Στατιστικά ποιός θα αγοράσει αυτά τα μοντέλα? Εγώ, ο νέος και αρχάριος. Γιατί πρέπει εγώ ο νέος και αρχάριος με το καλημέρα να μπω στη διαδικασία να βρώ άνθρωπο να μου μετατρέψει τα ηλεκτρονικά μου σε Deans? Ίσως να τον ψάξω έτσι και αλλιώς για να βάλω τους EC3 στις 2 επιπλέο καινούριες μου μπαταρίες (αγορασμένες απο την Ελληνική αγορά, που όμως το κατάστημα EC3 δεν είχε...), αλλά και πάλι δεν είναι η καλύτερη μου να υποβάλλω το out of the box "καμάρι" μου μοντέλο σε επεμβάσεις. Όχι δεν έχω καμμία αντίρρηση να μάθω κολλήσεις και να προμηθευτώ τα σχετικά εργαλεία - αντιθέτως αυτό είναι μοντελισμός - αλλά όταν είσαι νέος προτεραιότητα είναι να βγάλεις το μοντέλο σου στον αέρα! Σου κόβει τη "φόρα" για να το πώ απλά.
Με πάτημα στο ίδιο υλικό και όσο αφορά το ζήτημα της ενημέρωσης των καταστηματαρχών, είναι απορίας άξιο πώς όταν τα ξένα forum βρύθουν απο πληροφορίες για ένα υλικό και μάλιστα το αξιολογούν θετικότερα απο το υπάρχον, και το ίδιο υλικό "εξαπλώνεται" βλέποντας κορυφαίους RC κατασκευαστές ακόμα και αυτοκινήτων να το υιοθετούν στα μοντέλα τους, εδώ να συντηρείται ο αναχρονισμός του παλιού.

Συνεχίζεται...

Y.Γ. Γιάννη, εξαιρετικό θέμα άνοιξες@P@

gxaid
26-10-08, 19:34
Ερώτημα 1):
Ενότητα 2 περι κίνησης στο κατάστημα. Συμφωνώ και πάλι. Ως πελάτες όμως δεν ευθυνόμαστε, ούτε καν έμμεσα. Δε χρειάζεται να έχεις σχετικές σπουδές για να καταλάβεις πως μια πλήρη γκάμα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο θα συντηρήσει το κόσμο μέσα στο κατάστημά σου και δια στόματος θα στο πολλαπλασιάσει. Θίγω δύο ζητήματα ταυτόχρονα.
Συγκεκριμένο πεδίο εννοώ ελικόπτερα μόνο, ελικόπτερα & fixed wing, αυτοκίνητα μόνο, πλεούμενα & αυτοκίνητα κλπ. Στα μεγέθη και με τους πόρους που κινούνται τα Ελληνικά καταστήματα ΔΕΝ γίνεται το "λίγο απ΄όλα"... Ειναι πολυ "βαθύ" το χόμπυ, οπότε ώς κατάστημα θα καταλήξεις μοιραία ανεπαρκής σε ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - σε γνώσεις και προϊόντα - και αυτομάτως θα διώχνεις όποιον μπεί μέσα και στις 10 (απλούστερες απο τις αμέτρητες) ερωτήσεις που θα μπορούσε να σου κάνει απαντήσεις τις 3... Στην Ελλάδα ως καταναλωτές - πολύ αργά αλλά σταθερά - ξυπνάμε και ένα monster truck μέσα σε ένα "ελικοπτερικό" κατάστημα φωνάζει στο μυαλό μας... "είμαι αρπαχτή".

Πλήρη γκάμα είναι μια έννοια που αυτομάτως υποβοηθάται αν διευθετήσεις το πεδίο που κινείσαι. Είσαι κατάστημα με ελικόπτερα & fixed wing? Οι πόροι που θα ανάλωνες π.χ. για τα RC cars μεταφάζονται σε πλήρη γκάμα με μοντέλα των οίκων που δουλεύεις και των ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ τους. ΔΕΝ γίνεται να έχεις μόνο τα μισά, εκτίθεσαι στους ήδη πελάτες σου και απομακρύνεις τους εν δυνάμει. Όσο αχρείαστο και να φαίνεται ένα ανταλλακτικό οφείλεις - για το καλό σου - να το έχεις εκεί, και ας είναι μόνο 2 τεμάχια. Αν δεν το κάνεις, έστειλες το κόσμο σου στο απέναντι μαγαζί, εντός ή εκτός Ελλάδος. Το ίδιο και με τα παρελκόμενα. Πουλάς κινητήρες χωρίς muffler, glow plugs και καύσιμο? Πουλάς balsa χωρίς τις κόλλες της? Πουλάς μπαταρίες χωρίς JST adapters, ταινίες scratch και connectors??? (χαχαχα... "καμμένος" με το θέμα!)

gxaid
26-10-08, 19:51
Ερώτημα 1):
Ενότητα 3 περι συζήτησης. Δεν γνωρίζω. Ίσως κάποιοι παλιότεροι το έχουν συζητήσει. Ίσως οι νεώτεροι σκεφτόμαστε πως όσα έγραψα στην Ενότητα 2 είναι απλά και στα όρια του αυτονόητου οπότε είναι επιλογή του εκάστοτε καταστηματάρχη να τα υιοθετεί ή να μην τα υιοθετεί οπότε και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία του consulting... Και επιπλέον είναι τόσο εύκολο με 10 click του ποντικιού να έχεις στη πόρτα σου "και του πουλιού το γάλα"... Μάλλον τελικά δεν τους χρειαζόμαστε τόσο αν και θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο.

Το χόμπυ είναι υπερβολικά addictive και μια βόλτα απο τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη, αλλά με το "ποθούμενο" στα χέρια μας στο τέλος της μέρας, απο 10-20 μέρες αναμονή του courier θα δικαιολογούσε κάποια extra επιβάρυνση στο προϋπολογισμό μας

gxaid
26-10-08, 19:58
Νομίζω πως με τα παραπάνω κάλυψα και τις Ερωτήσεις 2,3 και 4.

Μιας και το θέμα είναι λίγο ευαίσθητο διευκρινίζω πως όλα τα παραπαπάνω αποτελούν αμιγώς προσωπικές αντιλήψεις και δεν αποσκοπούν στο να θίξουν οποιονδήποτε προσωπικά ή συλλογικά. (έπρεπε να γίνω δικηγόρος...<??)

Με εκτίμηση,
Γιώργος - gxaid

vtr
26-10-08, 20:47
Αγαπητέ φίλε Γ. Ζαφείρη, καιρός ήταν να γίνει μια τέτοια κίνηση, και αντίστοιχη
θεματική ενότητα.

Βεβαίως (έγκλημα), είτε μικρό είτε μεγάλο, δέν διαπράττεται σέ καμία περίπτωση.

Ολοι μας έχουμε να παραθέσουμε πιστεύω κάποια επιχειρήματα, η και κάποια λάθη είτε δικά μας, είτε τών καταστηματαρχών.

Ομως ή όλη κίνηση δέν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, άν δέν ποστάρουν και οι καταστηματάρχες. Εμεις οι μοντελιστές ότι και να πούμε, θα είναι ανακυκλωμένες εμπειρίες, πού έχουν ποσταριστεί κατά καιρούς είτε εδώ είτε σέ αλλα φόρα.

Φίλε gxaid, έκανες μιά πολύ δυναμική αρχή, και εμένα τουλάχιστον με βρίσκεις σύμφωνο στό μεγαλύτερο μέρος τών όσων έχεις πεί.

Βάζω όμως μια άνω τελεία, μέχρι να δώ (δούμε) πώς θα εξελιχθούν τά πράγματα.

Γιατί όπως προείπα, τό μεταξύ μας μεταξά, δέν ξέρω τί νόημα θά έχει.
Τό πιό πιθανό είναι νά γίνουμε πάλι εμείς οι (κακοί), χωρίς λόγο και αιτία.

NIKOS
26-10-08, 22:58
Εγω με την σειρα μου να πω σαν ενας απλος μοντελιστης για την γενικη εικονα (και οχι οτι ειναι το στανταρ...παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις) οτι ενας βασικος παραγοντας που μετραει σε εμενα πχ που δεν γνωριζω καλα ειναι οτι τα ξενα καταστηματα εχουν αναλυτηκες παρουσιασεις στις σελιδες τους ειδικα σε θεματα πχ ανταλακτικων με φωτογραφιες του καθε ενα εξαρτηματος και αναλυτηκες παρουσιασεις κατι που πιστευω βοηθαει καποιον που δεν ξερει του τι ειναι ακριβως αυτο που ψαχνει να βρει,παρα μονο το γνωριζει οπτικα.
Με λιγα λογια εχουν πολυ καλα ενημερωμενες σελιδες με το καθε προιον τους ξεχωριστα.Ειναι οντως εξυπηρετικοι αμεσα και φυσικα οταν το δολαριο ηταν πεσμενο πολυ σε σχεση με το ευρο τοτε συμφαιρε σε καποιον να παρει απο το εξωτερικο παρα απο εδω (εντος Ελλαδας) μαγαζι μιας και μαζι με τα μεταφορικα ηταν κατα πολυ ποιο οικονομικα απ οτι να το αγοραζε απο Ελλαδα.Βεβαια με τον καιρο σε ερευνα αγορας ειδα οτι πολλοι ελληνες καταστηματαρχες φεραν τις τιμες στα λογικα πλαισια και δεν κοιταν να κανουν την ''αρπαχτη'' απο τον αδαη κα μή γνωστη του αντικειμενου.
Απλα αυτο που με ξυνιζει εμενα προσωπικα ειναι το θεμα οργανωσης σελιδας στο διαδυκτιο.Ψαχνω κατι που εδω μπορει να μην το εχουν στην σελιδα τους αλλα στο εξωτερικο το εχουν με φοτο και φυσικα εκτος αυτου εχουν ολη την σειρα τον ανταλακτικων βιδα προς βιδα και σε μετατροπη σε ευρο.Με αυτον τον τροπο βοηθαει εμενα που ψαχνω το ''ταδε'' εξαρτηματακι απο την ουρα του ελικοπτερου μου το οποιο δεν ξερω οτι λεγετε tail blade grip αλλα το εχω στο χερι μου σπασμενο και το βλεπω στην σελιδα του ταδε στο εξωτερικο σε φωτογραφια και απο κατω βλεπω οτι ναι ειναι σιγουρα το δικο μου μιας και το λεει αναλυτικα οτι ειναι για το ταδε 50αρη μοντελο τις ταδε εταιριας.
Ειμαι και εγω τις αποψης οτι πρεπει να περνουμε απο τον τοπο μας και να βοηθαμε αλλα εδω γινετε κατι (οχι παντα) σαν τους πολιτικους μας.(ψηφιστε μας να βγουμε κυβερνηση αλλα μολις θα βγουμε παλι θα σας κλεψουμε)...χοντρα χοντρα αυτο.

DeltaMan
27-10-08, 12:25
Καλημέρα σας και απο εμένα .

Μόλις έκανα 'κράκ' τα δάχτυλά μου μεταξύ τους και πλησίασα με Όρεξη το πληκτρολόγιο .
Ενδιαφέρον σίγουρα Θέμα και θα ακούσετε απο εμένα την πλευρά του επαγγελματία .

Ξεκινάμε με τα Γεγονότα (Facts) .
1) Εϊμαι μόνος μου σε αυτή μου την περιπέτεια . Πρέπει να σκεφτώ για να διοργανώσω εκδηλώσεις στον τόπο μου και αλλού . Αυτό σημαίνει στήσε μεγαφωνική , τέντα , βγάλε προγράμματα και κάνε διαφήμιση . Και την ώρα της εκδήλωσης , όχι απλά δέν προλαβαίνεις να πετάξεις ή να τρέξεις για να διαφημίσεις τα προιόντα σου , αλλά ψάχνεις ένα ποτηράκι νερό να πιείς και να συνεχίσεις . Πολλές φορές βέβαια με βοηθάει και ένα ξαδερφάκι μου ... :)
Μήν μου πείτε Δέν μας ενδιαφέρουν οι εκδηλώσεις , γιατί μόνον έτσι απολαμβάνεις μοντελισμό . Αλλιώς μας αξίζει ένα μοντελιστικό Matrix να καλωδιωθούμε όλοι και να πετάμε εκει μέσα ...

2) Είμαι μόνος μου σε αυτή μου την περιπέτεια , και ενώ όλα τα μεγάλα site του χώρου κάνουν Copy-Paste τη φωτό απο το site του κατασκευαστή , εγώ κάθομαι και απλώνω σεντόνι άσπρο για να φωτογραφίσω τα προιόντα μου σε καθαρό φόντο , να επεξεργαστώ τις φωτό και να τις ανεβάσω στο site μου με τις αναλυτικές περιγραφές σε Δύο γλώσσες τουλάχιστον . Ξέρω βέβαια πως κανείς πλέον δέν κρατά Stock γι'αυτό και εκείνοι Δέν βγάζουν φωτό τα προιόντα τους . Απλά γιατί πολλά Δέν τα έχουν κάν δεί πώς είναι ... Απλά έχουν Νόστιμο site !
Σας παραπέμπω σε αυτές τις δύο σελίδες μου , και άν βρείτε πουθενά Αναλυτικότερη περιγραφή και φωτό σε παρόμοιο Προιόν , θα το παραδεχτώ δημόσια πως έκανα λάθος ...
http://www.greekwings.gr/eShop/Engines&Accessories/ElectricMotors/MotorMounts/MountBL2205_22.htm
http://www.greekwings.gr/eShop/Engines&Accessories/ElectricMotors/BL2810_12/BL2810_12.htm

3) Εϊμαι μόνος μου αλλά είμαι Πολύ γρήγορος . Ο hobby-city απαντά γρήγορα στα e-mail αλλά εγώ Απαντώ στα Τηλέφωνά μου μέσα σε 10 δευτερόλεπτα , και έχω και Δύο . Το κινητό δουλεύει Σαββατοκύριακα , βράδυα ή πρωινά , Πάσχα ή αργείες . Αλλά λίγοι το εκτιμούν αυτό ... Δέν μπορώ να εχω τα πάντα που έχω στο μαγαζί στο Internet , αλλά με ένα τηλεφωνάκι θα σας απαντήσω και θα σας λύσω και μερικές απορίες ! Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι απαντώ και στα mail μου , αλλά Όχι σε πέντε λεπτά ...

4) Είμαι μόνος μου αλλά επειδή ξέρω πως το αυτοκίνητο θέλει Πίστα για να τρέξει και να ευχαριστηθεί ο πελάτης-μοντελιστής , κάθομαι και στήνω και βιδώνω ξύλα και ρίχνω τσιμέντα για να φτιάξω Εξέδρα ώστε να ανεβαίνουμε και να οδηγούμε απο πάνω εκεί όπως κάνουνε παντού ...

Ξέρω ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πως το Axi του Lindinger είναι κατά 25 ευρώ Ακριβότερο απο το αντίστοιχο δικό μου Emax , αλλά αυτό μάλλον σημαίνει πως δέν έχουμε όλοι την παιδεία να κοιτάξουμε και στο Ελληνικό site παρά βλέπουμε απευθείας το Ξένο , χωρίς άλλη κουβέντα . "Ώχ μωρέ αδερφέ , και στο κάτω-κάτω αυτό που πήρα είναι Axi" ... !

5) Είμαι μόνος μου αλλά ξέρω πως οι Χονδρικές στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες σε Μερικά μόνο προιόντα , και γι'αυτό ψάχνω ο φουκαράς μήπως μπορέσω να βρώ το προιόν αυτό απο άλλη πηγή . Και πού να κοιτάξω πρώτα ? Πώ , ρέ τί γίνεται ? ... Πόσες διαφορετικές πηγές υπάρχουν ΜΟΝΟ για servos ? Και πόσα διαφορετικά μοντέλα servos ... Πρέπει να κάθομαι πέντε ώρες τη μέρα στο κομπιούτερ για να στέλνω και να διαβάζω mail , να κάθομαι και να γράφω στα Φόρουμς για να είναι και εκεί αισθητή η παρουσία μου ... Πώ , πώ , πελάγωσα ήδη !

6) Είμαι μόνος αλλά θα βοηθήσω και θα ακούσω τον τάδε φίλο που με πήρε τηλέφωνο για Μισή ώρα χωρίς να βγάλω Φράγκο . Επίσης θα βοηθήσω τον άλλο (μελλοντικό) φίλο να μάθει να πετάει φεύγοντας μαζί του στο λιβάδι το μεσημέρι για μία ώρα , γιατί , μπορεί να πήρε το αεροπλάνο του απ'τον Kong.SteileEuro , αλλά εκείνος Δέν μπορεί να τον μάθει on-line και άν το έκανε , θα τον χρέωνε για το κάθε ντεπόζιτο ...

Διάλλειμμα για λίγο καφέ , χτυπάει και το τηλέφωνο ... ;)

DeltaMan
27-10-08, 12:41
Κάποιες στιγμές Δέν είμαι μόνος μου ,
γιατί εδώ οι ντόπιοι που με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν πόσο βοηθάω και πόσο καλό παιδί είμαι . Βλέπετε εκείνοι Δέν με ξέρουν απ'το internet , με έχουν γνωρίσει ιδίοις όμασι και γι'αυτό έρχονται , ψωνίζουν και κάτι και πίνουμε καφεδάκι παρέα . Γιατί ΥΠΑΡΧΩ στην πραγματικότητα και δέν είμαι απλά μιά στοίβα απο Pixels !
Εν τω μεταξύ , Δέν έχω χρόνο για χάσιμο , και φτιάχνω τάκα-τάκα στο τορνάκι μία κούφια βίδα για να τη βάλει ο φίλος στο μοντέλο του και να φουλάρει καύσιμο απο εκεί πιό άνετα .

Εκτός των άλλων , ας Μήν ξεχνάμε ΠΟΤΕ τους Αλεξιπτωτιστές του χώρου , που επειδή μυρίστηκαν ευρώ , και τους έκατσε η επιχορήγηση , αποφάσισαν να ανοίξουν ένα e-shop σε ένα δωμάτιο του σπιτιού για αποθήκη , με το σκεπτικό ... τώρα θα δείτε ... θα σας λιώσω όλους με τις Χαμηλές τιμές μου !! ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΙΜΗ . Το οποιοδήποτε μηχάνημα και άν πάρεις , ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ άν Δέν έχεις Υποστήριξη .
"Έλα μωρέ , 30 ευρουδάκια το πήρα απ'τα Lidl " . Ναί , αλλά 30+30+30+ ... πρίν το καταλάβεις έχεις ΧΑΣΕΙ λεφτά , έχεις Απογοητευτεί και ο μοντελιστικός κόσμος σε Έχασε απο κοντά του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .
Γι'αυτό και μου τη δίνουν οι φτηνατσίδες που νομίζουν ότι πουλώντας φτηνά πράγματα κάτι κάνουν . Καλό στην τσέπη τους κάνουν αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ όλους τους Υπόλοιπους και βέβαια τον μοντελισμό .

DeltaMan
27-10-08, 13:06
Δέν μπορώ να καταλάβω τί τρέχει με εμάς του Έλληνες και γενικά μάλλον με τους ανθρώπους .

Ψάχνουν τα παιδιά μας να βρούν την πιό φθηνή Πίτσα με το μέτρο . Ά , εγώ έφαγα εκεί με 3,90 . Σιγά , και εγώ έφαγα πιό μεγάλη και πιό νόστιμη εκεί με 3,10 !
Το μεγάλο κατάστημα ακόμα μεγαλύτερο και η Ποιότητα χάνεται συνεχώς .
Τα απλά και άξια πράγματα στη ζωή φαντάζουν τώρα ... Όχι Κούλ ! Βρέ παιδάκι μου , βίδωσε μιά βίδα , κόψε ένα ξυλάκι , επισκεύασέ το το ρημάδι . Λίγη κόλλα θέλει . Σιγά μωρέ μήν ασχοληθώ τώρα ... το έχει καινούργιο ο Kong με 20 ευρουδάκια . Με ένα Κλίκ ! Άντε τρία ...

Τα LHS (Local Hobby Stores) ή Τοπικά Μαγαζιά Χόμπυ , πάντα είχαν Παρέα και ένα μικρό πάγκο για να δημιουργούν όλοι πάνω εκεί . Αλλά ούτε αυτό το θέλουμε . Το πουλάκι που κελαηδά στο δένδρο ή το ρυάκι που τρέχει Δέν μας αρέσει . Θέλουμε πιστολίδι και on-line πυροβολισμούς και σκοτωμούς .
Δέν θέλω την πτερυγούλα του Γαδετσάκη με 50 ευρώ (που είναι και ARF) και μιά πλαγίτσα με φίλους να κάνω την πλάκα μου . ΆΛΛΑ θέλω εγώ . Πιό ... in !

Και άς μιλήσουμε με αριθμούς και νούμερα μιάς και το έφερε η κουβέντα .
Δίνω πτέρυγα επενδεδυμένη και ενισχυμένη σε ARF μορφή με 48,9 ευρώ .
Άν βρείτε πουθενά κάτι αντίστοιχο , θα παραδεχτώ δημόσια ότι έκανα Λάθος , και θα σας κάνω και μία Δώρο . Πρόκειται για το Κοτσύφι .

Θέλω εν ολίγοις να πώ , να είμαστε ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ . Ότι ίσχυε Χθές , Δέν ισχύει αποκλειστικά και σήμερα και ούτε Πρέπει να ισχύει . Απλά το ψάχνουμε , δοκιμάζουμε και Αγαπάμε τον γείτονά μας με την πρώτη ευκαιρία γιατί σίγουρα Κερδισμένοι θα βγούμε .

DeltaMan
31-10-08, 20:29
Καλησπέρα σε Όλους .

Τί έγινε βρέ παιδιά ? Σας τρόμαξα με αυτά που έγραψα ? w[;,,

Δέν έχει κανείς να σχολιάσει τίποτε ?

gxaid
01-11-08, 01:13
Τσεκάρω καθημερινά αυτό το thread γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Φίλε vtr, όπως βλέπεις, μία εβδομάδα μετά, χωρίς τη συνδρομή του Deltaman - απο πλευράς καταστηματαρχών - η άνω τελεία σου θα έμενε εκεί μόνη και μεταίωρη να κάνει hover...!! Μπορεί τελικά να μη διαβάζουν τα forum οι ή να είμαστε όντως οι "κακοί" της παρέας που φορέσαμε γάντια για να μαγειρέψουμε ένα θέμα που "καίει"...>:D

Αγαπητέ DeltaMan, μπορείς άνετα να νιώσεις μόνος σου σε αυτό το thread!!:p Συγχαρητήρια απο εμένα προσωπικά που είσαι αυτό που είσαι και για όλες σου τις δραστηριότητες και κόπους (σε έχω παρακολουθήσει και σε άλλα forum). Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα σου τα εγχειρήματα και χαίρομαι που (εσύ) αφιέρωσες πολύτιμο χρόνο για να μας δώσεις εικόνα της "άλλης" πλευράς.

Αξιότιμε Γιάννη Ζαφείρη, γνωρίζω πως το forum ενθαρρύνει τη στήριξη της εγχώριας αγοράς - ορθώς, και εγώ μαζί σου - αλλά δεν ξέρω για το αντίστροφο..........................

Γιάννης Ζαφείρης
01-11-08, 03:10
Αξιότιμε Γιάννη Ζαφείρη, γνωρίζω πως το forum ενθαρρύνει τη στήριξη της εγχώριας αγοράς - ορθώς, και εγώ μαζί σου - αλλά δεν ξέρω για το αντίστροφο..........................

Αν και πολλά σημεία από όσα αναφέρθηκαν μου έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον και με ερεθίζουν για περαιτέρω αναλύσεις και συζητήσεις, ωστόσο ελλείψει χρόνου εστιάζομαι για την ώρα μονάχα στην πάνω παράθεση, όχι γιατί δανείζεται το όνομά μου, αλλά γιατί μέσα από την προτασούλα αυτή και το "φαινομενικά" ένα ερώτημά της, ...γεννώνται άλλα δέκα.

Η απάντησή μου λοιπον στο "φαινομενικά" ένα ερώτημα, είναι: "Δεν ξέρω".
Επαναλαμβάνω όμως ότι: Να είστε σίγουροι ότι η πλειοφηφία των γνωστών καταστημάτων επισκέπτονται το χώρο, διαβάζουν τις ανάγκες μας και ενημερώνονται για τους προβληματισμούς μας.
Λέω ξανά επίσης, ότι η κουβέντα αυτή, μόνο καλό κάνει και στις δύο πλευρές, ...ειδάλλως μετά βεβαιότητας δε θα επιχειρούσα το ξεκίνημά της.
Λυπάμαι που δεν έχω άλλο χρόνο, όμως το θέμα δεν κλείνει εδώ και συντομότατα θα επανέλθω με τα σημεία που κράτησα από διάφορες απαντήσεις, όπως του εύστοχου DELTAMAN.

fazerdreamer
01-11-08, 09:06
Γεια και χαρα στον αερομοντελλοκοσμο.Παρατηρωντας το thread με υπομονη ''τακτικης υπαναχωρησης''λεγω πως,πριν λιγο καιρο και εγω προσωπικα θελησα να εμπλακω στον επαγγελματικο χωρο του μοντελλισμου.Για προσωπικους λογους εφτασα στο νυν και αει αλλα δεν το ολοκληρωσα.ΔΕΝ σταθηκα στην κριση του αγοραστη Ελληνα''πολυξερου''πονηρου''και''κερδισμενου'',οντ ας και εγω με εμπλοκη εκατονταδων αγορων στο εξωτερικο διεθνως και παγκοσμιως,καταλαβα πως χανοντας την διαπροσωπικη σχεση με τον φιλο μου Αποστολο Γαδετσακη,με τον Κωστα Παπαδοπουλο,χανω κατι πολυτιμοτερο,κερδιζω λιγα χρηματα,τρανωνω την κινεζικη οικονομια και φτανω να το παιζω τσαμπα μαγκας και να νομιζω πως αγοραζωντας 10 μπαταριες και 10 σπιντκοντρολ απο χομπισιτυ,τα εμαθα ολα απεκτησα φιλο και θα πεταω παρεα με τον κινεζο.Δοξα τω Θεω εχω γνωστους σε ολη την Ελλαδιτσα μας,θελω να τους θεωρω και φιλους,εκεινοι το ξερουν,παιδια μην τρωμε τα παιδια που γενναμε μην μας πιανει ωχαδελφισμος,πεταω μια πτερυγουλα του Αποστολου των 50ευρω και αισθανομαι γεματος,πλουσιος ρε φιλε αν θες που τραβαω ενα βιντεακι το μοιραζομαι και δειχνω πως η οικονομια με παραδειγμα την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΘΗΡΟΤΑΤΗ!!!,δεν ειναι ικανη να με κινεζοποιησει στην ζωη μου..συνεχιζω και ψωνιζω και απο εξωτερικο,ψωνιζω και απο Ελλας απο ανθρωπους που εκτιμω τους γνωρισα,και αξιζει να δινω τα μεροκαματιαρικα λεφτουδακια μου.!

Αφιερωμενο σε ολα τα''ιπταμενα φιλαρακια''που συναντησα και γεμισα 6-7 χρονια με δημιουργια την ζωη μου,να μου ζησεις ΑΓΕΡΑ!!

ο δασκαλος μου μεντορας μου και αγαπημενος Κωστας Παπαδοπουλος με ενα καταστημα που ΘΕΛΩ να υπαρχει για παντα!!! http://www.greekwings.gr/HMSnew1/NewHomePg.htm για οποιον ενδιαφερεται για την διαφημιση στον Κωστα που κανω επικοινωνια στο 6937896120 η στο 2108011437...........................

Επισεις το βασικοτερο σε οσους το διαβασουν το μακριναρι μου...μην ξεχνατε να ΠΕΤΑΤΕ!!! www.petame.gr (http://www.petame.gr) @P@ fazerdreamer-Στεφανος.

vtr
01-11-08, 11:38
Εχω 4 ελικόπτερα. Ολα τα έχω αγοράσει από ελληνικά καταστήματα. Επίσης πληθώρα ανταλακτικών αγοράζονται απο ελληνικά καταστήματα. Ευτυχώς εδώ και πάααααρα πολλές πτήσεις, το ελικόπτερο γυρνάει ολόκληρο@P@και έτσι δέν έχει χρειαστεί να χώσω.;;) Ομως κάποιες φορές, κυρίως στό παρελθόν, προτίμησα τήν αγορά απο εξωτερικό. Ειδικά όταν είχα τον ράπτορα.
Δυστυχως ή thunter tiger έχει ακριβά ανταλακτικά. Ο λόγος πού αγόραζα από εξωτερικό ήταν τά ΟΕΜ parts που βγαίνανε γιά τον ράπτορα.

Τά οποία ήταν τσάμπα. 4 pumes κοστίζαν όσο μία γνήσια. Και πραγματικά ουδεμία διαφορά είχαν εκτός από τήν τιμή.

Βέβαια κανείς έλληνας επαγγελματίας δέν μπήκε στόν κόπο να φέρει ΟΕΜ part, εκτός ίσως από έναν που γνωρίζω.

Τώρα που έχω τό τ-ρεχ, και κάθομαι καμιά φορά και κάνω έρευνα, βλέπω ότι είναι τόσο φθηνα τα ανταλακτικά του, που άν τα βάλεις σούμα, δέν αξίζει τον κόπο να φέρεις από έξω. Για να σε συμφέρει πρέπει να φέρεις αρκετά.

Αλλά ποιός ό λόγος. Δηλαδή να φέρω 5 σέτ pumes για να κερδίσω 5 ευρώ, δέν τό κάνω και δέν υπάρχει λόγος.

Ενα άλλο που δεν μου αρέσει στά ελληνικά site, (οσοι έχουν) είναι αυτά τά copy paste που έχουν βρεί όλοι, και το κάνουν σωριδών. Σου διαφημίζουν για παράδειγμα ένα προιόν, αλλα οι επεξηγήσεις είναι στα ξένα.
Και εγώ που δέν ξέρω αγγλικά πώς θα καταλάβω τί κάνει τό έν λόγο προιόν. Κατά τά άλλα το site είναι ελληνικό και με ελληνικές τιμές.....<??

Βέβαια εξαιρούνται κάποια, αλλά δυστυχώς αυτά τά κάποια ή δεν έχουν αυτά που ψάχνω ή είναι αρκετά μακριά από εμένα.

Αυτα και τα ξαναλέμε...::)

DeltaMan
03-11-08, 21:08
Και συνεχίζω φίλοι μου με τα Γεγονότα (Facts) .
Ξέρετε , μπορεί όλοι να λένε πόσο καλά παιδιά είμαστε , αλλά εγώ θα σας αποδείξω πως είμαστε και Τίμια !
Προσπαθούμε , αλλά θέλουμε και εμείς να δούμε λίγα ευρουδάκια απο τα χιλιάδες που φεύγουν κάθε μέρα απ'τη χώρα μας και θα σας αποδείξω πως αξίζει να τα αφήνετε εδώ τα ευρουδάκια πού και πού ... ;)
Το μαγαζάκι μας πρέπει να βγάζει κάτι άν θέλουμε να το λέμε μαγαζί ...
Στα πλάισια λοιπόν του Θεμιτού πάντα ανταγωνισμού , παραθέτω τα εξής :
* Axi 2814/10 απο Lindinger ... :
http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=48093
* Emax 2810/12 απο Greek Wings ... :
http://greekwings.gr/eShop/Engines&Accessories/ElectricMotors/BL2810_12/BL2810_12.htm

Καί τα δύο είναι μοτέρ των 100 περίπου γραμμαρίων και αποδίδουν περίπου ίδια Ισχύ . Το Axi βέβαια , είναι λίγο πιό πολύστροφο που το κάνει ικανό για μικρότερο έλικα σε περισσότερες στροφές ...
Ευρώ 72 το Axi , και ευρώ 38 το Emax το δικό μου !
Να ενημερώσω βέβαια πως το 'δικό μου' το Emax , το πετάω σε πτέρυγα με 4S LiPo και πάει βολίδα ... Σε αυτό το video ... :
http://www.youtube.com/watch?v=xhRBw407Lvs

Τα σχόλιά σας Απαραίτητα . Μπορεί και να κάνω κάποιο λάθος . Άνθρωποι είμαστε .

DeltaMan
03-11-08, 21:30
Δέν λέω , πρός Θεού , πώς σε Όλα τα είδη ισχύουν οι μεγάλες αυτές διαφορές .
Αλλά , ΜΗΝ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ , σάς Παρακαλώ ...

* Axi 2208/10 Silver Line απο HobbyCity ... :
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6831
$ 44,99 = euro 35

* Axi 2208/10 Silver Line απο Lindinger ... :
http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=59786
euro 39,90

* Αντίστοιχο Emax απο Greek Wings ... :
http://greekwings.gr/eShop/Engines&Accessories/ElectricMotors/BL2205_22/BL2205_22.htm
euro 25,80

Τα Μεταφορικά ΔΕΝ συμεριλαμβάνονται στις τιμές ... ;)

Να σημειώσω πως αναγκάστηκα και εγώ να παρακολουθώ Ξένα site ώς μικρούλης έμπορος πλέον ... :)
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ !

Το δικό μου το '25.80' μπορεί να ΄παίξει' λίγο , δηλαδή να κατέβει ... Αλλού μπορεί αυτό να γίνει ?
Μα εντάξει θα μου πείτε ... αυτά είναι Axi αλλά το δικό σου Emax ... Ποιός μπορεί να μου αποδείξει τις μεγάλες διαφορές ? Ποιός μπορεί να μου αποδείξει πως δέν βγαίνουν απο τις ίδιες εργαλειομηχανές ? Γιατί μερικά-μερικά μου μοιάζουν πολύ ίδιες καταστάσεις ... ;)
Ο λόγος που διάλεξα τα Emax , είναι πρώτον η αξιοπιστία τους και 2ον οι Μετρικές τους διαστάσεις (σε ακέραια νούμερα του χιλιοστού π.χ. 3 χιλ. άξονας και όχι 3,17 ) , ώστε να μπορέσω να φτιάξω και τίποτα στο Τορνάκι άν χρειαστεί και αξίζει ...

psomaras
04-11-08, 00:06
Τα πραγματα ειναι ετσι ακριβως!!!!!! Συμφωνω απολυτα!!!@P@

Spiros
10-11-08, 15:19
Ολα οσα διαβασα ειναι σωστα. Ο φιλος deltaman δειχνει την προσπαθεια που κανει και μπραβο του που απαντησε και με παραδειγματα.
Ειχα γραψει και σε αλλο θεμα οτι οι εμποροι πρεπει να γνωριζουν ολα αυτα που λεμε αμεσως και οχι απο σχολια και κουτσομπολια.
Ακομη και αν μια αγορα ειναι ακριβη, να του το λεμε εκεινη την ωρα εξηγωντας τους οτι θελουμε να αγορασουμε απο εδω και οχι αποεξω. Ισως πρεπει να το εξηγουμε σε οσους αξιζει να το κανουμε, γιατι ειναι και αλλοι που ηταν και παραμενουν αθεραπευτοι.

sfyris
10-11-08, 19:12
Μας κατηγοράτε που δεν απαντάμε. Μήπως το κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση (αν όχι σε αυτό το φόρουμ επειδή είναι σχετικά νέο αλλά σε άλλα), παρά μας γύρισαν μπούμερανκ τα όσα είπαμε; Ίσως γιαυτό πλέον κουραστήκαμε να απαντάμε. Απόστολε και που απάντησες τι άλλαξε; Οι κινέζοι συνεχίζουν να πλουτίζουν και εμείς να φτωχαίνουμε και να γινόμαστε οι υπηρέτες τους εξυπηρετώντας στο τζάμπα όσους αγόρασαν από αυτούς, αφού όπως είπες και συ online βοήθεια στην πτήση δεν γίνεται. Και να σας πω και την αλήθεια με πειράζει που ο κάθε κινέζος δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα ούτε να αναλάβει καμιά ευθύνη, αντίθετα με μένα που θα με βαράνε από χίλιες μεριές αν κάτι δεν πάει καλά με κάποιο προϊόν μου. Αλλά τελοσπάντων ούτως ή άλλως δε βγάζουμε άκρη....αύριο οι μισοί από εδώ που μας διαβάζουν με την πρώτη ανάγκη πάλι στον κινέζο θα τρέξουν και στην πρώτη δυσκολία συναρμολόγησης στα καλά παιδιά Απόστολο, Κοσμά κλπ θα τρέξουν για την αγγαροδουλειά, τόσα χρόνια τα ίδια παντελάκη μου....Και αν από τσατίλα (είμαστε και μεις άνθρωποι βλέπεις και έχουμε όριο στην κοροϊδία) δε δεχτούμε να τους "εξυπηρετήσουμε" τρέχουν στο κοντινότερο ένθερμο χομπίστα που αναλαμβάνει τα πάντα τζάμπα (αλλά με μακροπρόθεσμες ανταποδώσεις σε κάτι άλλο) και σε θάβουν και οι δυο μαζί για τα καλά σε όλο το χώρο. Και ο κινέζος γίνεται δυνατότερος.

Γιάννης Ζαφείρης
10-11-08, 20:25
Καλησπέρα σε όλους...

Κοσμά

Ξεκίνησα το θέμα αυτό, έχοντα πραγματικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές, τόσο για τα υπαρκτά και γνωστά, όσο και για αυτά που προκύπτουν με τον καιρό.

Από τις αναγνώσεις και το ύφος των απαντήσεων, διαπιστώνω ότι το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο μονάχα από την πλευρά του petame, αλλά και από μελών και καταστηματαρχών.

Γράφτηκαν απόψεις και θα γραφτούν και άλλες με τον καιρό. Το βέβαιο στη συζήτησή μας είναι ότι το www.petame.gr (http://www.petame.gr) όπως και εσύ διαπίστωσες, είναι κοντά στον Έλληνα Μαγαζάτορα και συμμερίζεται τις ανάγκες και τα προβλήματά του. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του και θα παραμείνει σε αυτή τη γραμμή. Άλλα φόρα, όπως αναφέρεις, έχουν δικό τους σκεπτικό και γνωστές διοικητικές τακτικές που δεν αφορούν τη λειτουργία του petame (ευτυχώς).

Το www.petame.gr (http://www.petame.gr) δε θα δημιουργήσει ποτέ κόνξες και ανόητα στημένα καυγαδάκια με σκοπό να αυξήσει τον αριθμό περίεργων επισκεπτών που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη σοβαρότητα και την κοινή ιδεολογική γραμμή. Τέτοιου είδους ζητήματα όπως αυτό εδώ, πλούσιο υλικό, άμεση Ενημέρωση, φιλικές συναντήσεις και προβολή του Αεραθλήματος και hobby μας, είναι ο κύριος στόχος μας και εκεί θα παραμείνουν στραμμένα τα βέλη.

Για όλα αυτά, αλλά και επειδή οι δυό μας έχουμε συζητήσει αρκετές ώρες για το Ελληνικό Εμπόριο και έχοντας πάντα ως γνώμονα την προσπάθεια στήριξής σας, είμαστε εδώ και αλλάζουμε απόψεις.

Να είσαι σίγουρος ότι κανένας δε θα τολμήσει να κατηγορήσει κανέναν και ότι οι ανοχές μας σε αυτό το θέμα -όπως και σε δεκάδες άλλα- είναι ιδιαίτερα μικρές.

Να είσαι σίγουρος ότι όσα γράφονται από εσάς, όλα αυτά τα παράπονα και τα κατανοητά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, μένουν και ριζώνουν στις συνειδήσεις μας, καθιστώντας αρκετούς από εμάς ένοχους την επόμενη φορά που πριν ερευνήσουμε τις αγορές μας και πριν σκεφτούμε καλά, ετοιμαστούμε να δώσουμε τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας σε επιχείρηση εκτός Ελλάδος.

Σου εύχομαι να είσαι γερός για να επιμείνεις. Ειδικά η περίπτωσή σου, είναι η πλέον αξιόλογη και επίπονη.

Μένω παρατηρητής και επανέρχομαι

vtr
10-11-08, 20:52
Ειδικά η περίπτωσή σου, είναι η πλέον αξιόλογη και επίπονη.


Σέ αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα...

Μένω παρατηρητής


Καθώς και σέ αυτό...πρός το παρών...

gxaid
11-11-08, 02:55
Καλησπέρα σε όλους.

...Απόστολε και που απάντησες τι άλλαξε;....

Εκπλήσσομαι - όχι ευχάριστα.
Έχω τη πεποίθηση, πως όποια δουλειά κάνει ο καθένας μας, και για όσο διάστημα τη κάνει, οφείλει να την υπερασπίζεται. Αν είναι έτσι ας διαγραφεί το θέμα απο το forum και να λήξει εδώ.

Φυσικά και ο κινέζος θα πλουτίσει, αργά η γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι ήδη πλούσιος και δυνατός, ακόμα και μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Εξάλλου και τα μισά "επώνυμα" μοντελιστικά προϊόντα που διατίθενται από τα Ελληνικά καταστήματα είναι made in China. Ο κινέζος πλουτίζει είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο.

Είναι θέμα παγκόσμιας οικονομίας, ας το αποδεχτούμε επιτέλους και ας ψάξουμε με συζήτηση λύσεις προσαρμογής στα όποια νέα δεδομένα.

Καλώς η κακώς όμως, η νέα πραγματικότητα πλήττει τους εμπόρους και ωφελεί τους καταναλωτές, ένας λόγος παραπάνω λοιπόν οι επαγγελματίες του χώρου να επιδιώκουν τέτοιες ανταλλαγές απόψεων.

Δε γνωρίζω αν υπάρχουν καταστήματα που υποστηρίζουν "δύσκολες στιγμές" μετά από μια αγορά από αλλού - μπράβο τους, προς τιμήν τους και συμφωνώ πως δεν έχουν υποχρέωση - έχω όμως ιδίαν εμπειρία από καταστήματα που μου πούλησαν, ή μάλλον αγόρασα γιατί δεν έγινε προσπάθεια από τη πλευρά τους να μου πουλήσουν το οτιδήποτε - πήγα έτοιμος, αχνιστός στο πιάτο - και όταν "έσπασα" μου πούλησαν τα spares, "με ρύθμισαν" ώστε να ξανασπάσω - με διαδικασίες ιερού μυστικισμού πάντα, παρά την οφθαλμοφανή δίψα μου να μάθω "τα πώς και γιατί", και όταν ξανάσπασα μαζί με τη δεύτερη παρτίδα spares έσκασε και το promotion ενός sim, κόστους διόλου ευκαταφρόνητου... Αυτά ένα μήνα πρίν.

Σήμερα; Η κατάσταση έχει ως εξής: Πραγματοποίησα ένα ωραιότατο hover 4 λεπτών με το σημερινό "αεράκι", με το πρόχειρα επισκευασμένο πετούμενό μου, γιατί είχα την τύχη να γνωρίσω πριν 20 μέρες κάποιον σχετικό - δεν ξέρω τι εννοούμε με το "ένθερμος χομπίστας, ανταλλάγματα" κλπ - ο οποίος είχε τη καλοσύνη να μου απαντήσει 5 βασικά πράγματάκια και με 2 ρυθμίσεις στην Τ/Κ άρχισα να πετάω. Όχι, sim δεν πήρα ακόμα.

"Αύριο"; "Αύριο" θα πάρω sim, θα βρω και τα spares που χρειάζομαι αλλά ΟΧΙ απο εκεί <??

bladeskiller
11-11-08, 12:16
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν ,νομίζω πως έχουμε πιάσει το θέμα από λάθος πλευρά. Το αν θα κάνουμε αγορές από τα ελληνικά καταστήματα ή από το εξωτερικό, έχει να κάνει αφενός με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αφεταίρου με το κατά πόσο τα είδη ,που εισάγουν τα μαγαζιά εδώ, μας καλύπτουν ή όχι.
Δεν έχει να κάνει με το αν ο τάδε έμπορος βοηθάει στη συναρμολόγηση ή την πτήση του μοντέλου μας ,δεν είναι υποχρεωμένος στο κάτω κάτω. Εμπορικό κατάστημα είναι. Δεν είναι ούτε σχολή μηχανικών αεροσκαφών ούτε σχολή χειριστών. Ούτε φταίει αν εμείς επιλέξαμε ένα μοντέλο ,που είναι έξω από τα μέτρα μας ή του βάλαμε πάνω ακατάλληλα πράγματα και το σπάσαμε. Η δουλειά του εμπόρου είναι να μας προμηθεύει αερομοντελιστικό υλικό άντε και καναδυό συμβουλές, αν γνωρίζει.
Τα υπόλοιπα είναι κανονικά αρμοδιότητα των τοπικών συλλόγων, στους οποίους θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί για να τον συμβουλέψουν όσον αφορά την αγορά του μοντέλου, την επιλογή του εξοπλισμού ,το σωστό στήσιμο και την απαρραίτητη βοήθεια στις πρώτες πτήσεις.
Στην έλλάδα βέβαια ,λόγω έλλειψης οργάνωσης, υπάρχει σύγχιση ρόλων. Κι ενώ σε ξένα φόρουμ βλέπουμε συχνά τη φράση "go to the local club" ,εδώ λέμε στον αρχάριο να πάει στην τάδε αλάνα ή στο τάδε λειβάδι, που είναι ο Χ έμπορος, να του δείξει δυο πράγματα.Φιλικά Κώστας.

CARAPIS
11-11-08, 15:59
::) Σωστοοοος οοο Κωστας !@/-=}{{

platoc8
11-11-08, 18:35
Μια φόρα και έναν καιρό …

Θα είχα σταματήσει να ασχολούμαι με το hobby και αυτό γιατί πολύ απλά ο τύπος μου έδωσε / πούλησε ένα κακό ελικόπτερο για αρχάριο … Συνεπώς ξόδεψα πολλά, άδικα και απογοητεύτηκα γρήγορα …!
Είναι ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι μου και απλά μπήκα χωρίς να ξέρω πόσο πραγματικά δύσκολο είναι να ασχοληθείς με τον αερομοντελισμό !
Δηλ ο τύπος με κορόιδευε κανονικά και μου τα έπαιρνε κανονικά … που τώρα πια, καταλαβαίνω πως ήθελε να κερδίσει ότι μπορούσε από μια λανθασμένη επένδυση …

Πριν κάτι μήνες άνοιξε και δεύτερο κατάστημα …


Είναι εύκολο να το παίξεις σοφός πάνω στην κ@vLα του αλλουνού ο οποίος είναι καλοπροαίρετος, άσχετος και αν θέλεις όχι τόσο γατονι ( = έμπορος ) γιατί πόλοι από εμάς δεν είναι και τα κοινωνικότερα πλάσματα … $no$Δηλ η πονηρία και η κερδοσκοπία μέχρι που έφτανε όταν δεν υπήρχε το ιντερνετ ??

Τώρα θα μου πεις πως έτσι είναι το εμπόριο και πως ίσος πήγα και έπεσα στην περίπτωση … σωστά μετά από αυτόν τον τύπο όμως ξεκίνησα να ψάχνομαι στο διαδικτυο … όπου βρήκα πάρα πολλές απαντήσεις και πάρα πολλές δελεαστικές τιμές ( σε σχέση με αυτά που έχανα ) …

Η συνέχεια της ιστορίας μου δεν έχει άξια να σας την πω (παντος ψωνίζω από Ελλάδα … ) απλά θα δικαιολογήσω αρκετούς που ψωνίζουν από e-shops και θα είμαι πολύ πιο αυστηρός από τους έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι κάποιοι είναι σωστοί στην δουλεία τους …


Το να βρω έναν σύλλογο δεν είναι ότι και πιο εύκολο.Έχει ο Πειραιάς για παράδειγμα ? Και αν ναι γιατί δεν τον έχω ακουστά ?Χρειάζεται όντως να γραφτώ σε έναν ??


Απλά … πηγαίνω εκεί που νομίζω πως έχω τις καλύτερες υπηρεσίες …B[;->

platoc8
11-11-08, 19:28
Και για να είμαι σωστός συνεχίζω …
Αυτήν την στιγμή πετάω εξαιτίας ενός forum και ενός Έλληνα επιχειρηματία …

Τέλος B[;->

sfyris
11-11-08, 20:51
bladeskiller αυτά τα λες (και πολύ σωστά) εσύ. Οι υπόλοιποι 999 δυστυχώς Ro:o/

Προχθές που πετούσα στο λιμάνι, με πλησίασε ένας και ήθελε ντε και καλά να αγοράσει ένα ελικόπτερο σαν κιαυτό που πετούσα (xcel pro 2k 90 w[;,,). Του λέω με τίποτα, είσαι αρχάριος, δε γνωρίζεις απολύτως τίποτα και τέτοιας κατηγορίας ελικόπτερο δεν πρόκειται να σου πουλήσω, υπάρχουν μικρότερα, ειδικά για σένα κλπ κλπ. Τι λες ρε μου λέει λεφτά μου είναι και ότι θέλω αγοράζω. Ε πήγαινε μεγάλε του λέω και πάρε ένα πύραυλο από τη NASA αφού έχεις φράγκα, να δούμε θα σου δώσουν; Ε καλά μου λέει θα το πάρω από Θεσσαλονίκη. Πάρτο από όπου θέλεις του λέω, τουλάχιστον αν κόψεις κανα κεφάλι, εγώ να κοιμάμαι ήσυχος.
Όσον αφορά την αναζήτηση κάποιου τοπικού συλλόγου παιδιά, ελάτε στη Λήμνο και αναζητήστε τοπικό σύλλογο !@/-=}{{

sfyris
12-11-08, 00:15
Μα....πού πήγαν τα υπόλοιπα :-\
Έσβησε κανείς τίποτα;

Α...τα βρήκα....κακώς τα αλλάξατε παιδιά, εδώ ταιριάζει και ας φαινόταν ξεκάρφωτο. Αν είχα τα λεφτά του θα βλέπατε ποιος κινέζος έχει φτήνιες ~b~

mastoras
12-11-08, 01:23
.............εδώ ταιριάζει και ας φαινόταν ξεκάρφωτο.........

Σωστό !!!!! αλλά δεν το πιάσαμε με την πρώτη ;;) http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=1932

με τόσο πακέτο όντως η ελληνική αγορά θα μύριζε Κίνα :-?.......και επειδή οι ευχές μου πάντα πιάνουν, σου εύχομαι ολόψυχα ένα τέτοιο δώρο θεού ;;).....μόνο μην με ξεχάσεις :p

sfyris
12-11-08, 01:53
Μπα όχι Δημήτρη, δεν εννοώ μόνο αυτό....ίσως να μύριζε και μερικά ειδικά εργαλεία, όπως φρέζες, cnc, κλπ για καθαρή ελληνική κατασκευή. :p
Εγώ είμαι πολύ τρελός αν μου πέσουν φράγκα στα χέρια, αλλά πού..w[;,,

pantelis
12-11-08, 10:57
Πολλές φορές έχει γίνει η κουβέντα για το θέμα ιδιωτικά ή δημόσια. Τις περισσότερες φορές ως βάση αντιπαραθέσεων και τσακωμών. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι κανένας επιχειρηματίας δεν έχει στήσει το μαγαζί του για να "εξυπηρετήσει" τα θέλω και τις ανάγκες μας. Το έχει και το συντηρεί για να ζήσει την οικογένειά του και να μεγαλώσει τα παιδιά του. Δευτερευόντως εξυπηρετεί και εμάς, αν και εφόσον αποφασίσουμε να ψωνίσουμε από αυτόν. Ουδείς μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να αγοράσουμε μοντελιστικό εξοπλισμό. Μόνοι μας μπαίνουμε στο μαγαζί και ζητάμε να αγοράσουμε το εμπόρευμα που διαθέτει. Αν το εμπόρευμα που διαθέτει είναι μέσα στις απαιτήσεις και τις οικονομικές μας δυνατότητες το αγοράζουμε. Αυτό προυποθέτει από εμάς τους καταναλωτές, καταναλωτική συνείδηση. Είναι αστείο να πληρώνουμε κάτι που ανακαλύψαμε εκ των υστέρων ότι μπορούσαμε να βρούμε φθηνότερα και να κακοχαραχτηρίζουμε για αυτό τον επιχειρηματία. Επίσης, μπορεί με κάποιους από τους μαγαζάτορες να έχουμε γίνει φίλοι αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του εμπορίου. Όπως δέν είναι και υποχρέωση του καταστηματάρχη να μας μοντάρει το μοντέλο αφιλοκερδώς. Υποχρέωσή του είναι να υποστηρίζει το προιόν που πουλάει και να το παρέχει γρήγορα και υπέυθυνα.
Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική του κάθε μαγαζιού είναι δικό του καπέλο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αγοράσουμε από εκεί αν η τιμή δεν μας ικανοποιεί. Επειδή η αγορά είναι τεράστια και ελεύθερη, είναι και σοφή όταν ακολουθούνται οι κανόνες λειτουργίας της. Ο πρώτος κανόνας αφορά τον ίδιο τον καταναλωτή και ονομάζεται ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ. Επειδή οι επιχειρηματίες δεν είναι τίποτα τρελλοί και θέλουν το μαγαζί τους να κάνει τζίρο, να είστε σίγουροι ότι ήδη έχουν ρίξει ένα βλέφαρο στις τιμές του ανταγωνισμού. Αν δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο προιόν σε καλύτερη τιμή υπάρχει κάποιος λόγος. Θέλω να πω ότι δεν δικαιολογούμαστε ως καταναλωτές να υπάρχει βενζινάδικο που πουλάει τη βενζίνη 0,845 ευρώ και επειδή εμείς την αγοράζουμε 0,999 ευρώ, να γκρινιάζουμε και να χαραχτηρίζουμε κλέφτη τον ακριβό βενζινά. Δεν είναι κλέφτης ο βενζινάς. Εμείς είμαστε κορόιδα και καταναλωτές χωρίς συνείδηση. Και είμαστε και απαράδεκτοι επειδή αντί με την αγοραστική μας συμπεριφορά να ρυθμίσουμε την αγορά ,την πληρώνουμε ακριβά.
Τώρα για το άν αξίζει να ψωνίζουμε από την Ελληνική αγορά. Ναι, υπό προυποθέσεις. Αν το ΙΔΙΟ προιόν μπορούμε να το βρούμε σε παραπλήσια τιμή με αυτή του εξωτερικού δεν βλέπω το λόγο για 5-10 ευρώ να το φέρνουμε από έξω. Ενας άλλος κανόνας των αγορών είναι ότι το χρήμα πρέπει να γυρνάει. Όσο περισσότερο χρήμα γυρνάει σε μια οικονομία τοσο ισχυρότερη γίνεται και τόσο πιο δυνατοί οι κταναλωτές της. Να θυμάστε ότι τα λεφτά που φεύγουν από την Ελληνική αγορά δύσκολα επιστρέφουν σε αυτή. Ειδικά εκείνα που παίρνουν το δρόμο για Κίνα, δεν θα επιστρέψουν ποτέ.
Τέλος για εκείνους που ζητούν υποτιμολόγιση και φέρνουν λαθραία τα προιόντα από το εξωτερικό, να τους ενημερώσω ότι βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους. Διότι δεν κλέβουν το κράτος και τη δουλειά των μαγαζιών με αυτόν τον τρόπο αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό καθώς τα λεφτά τους φεύγουν μακριά τους,και μάλλιστα ΜΑΥΡΑ, χωρίς ελπίδα να τα ξαναδούν. Και μετά, ως άλλοι σύγχρονοι Οιδίποδες, θα κυκλοφορούν τυφλοί και ανήμποροι, προσπαθώντας να αλλάξουν μια μοίρα που οι ίδιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν έστω κι αν δεν το είχαν καταλάβει τότε.
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η παγκοσμιοποίηση της αγοράς είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή όταν ο ίδιος γνωρίζει, σέβεται και ακολουθεί τους κανόνες της. Και τότε είναι μάλλον σπάνιες οι περιπτώσεις που πραγματικά θα τον συμφέρει μια αγορά από το εξωτερικό.
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

pantelis
12-11-08, 10:58
Πολλές φορές έχει γίνει η κουβέντα για το θέμα ιδιωτικά ή δημόσια. Τις περισσότερες φορές ως βάση αντιπαραθέσεων και τσακωμών. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι κανένας επιχειρηματίας δεν έχει στήσει το μαγαζί του για να "εξυπηρετήσει" τα θέλω και τις ανάγκες μας. Το έχει και το συντηρεί για να ζήσει την οικογένειά του και να μεγαλώσει τα παιδιά του. Δευτερευόντως εξυπηρετεί και εμάς, αν και εφόσον αποφασίσουμε να ψωνίσουμε από αυτόν. Ουδείς μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να αγοράσουμε μοντελιστικό εξοπλισμό. Μόνοι μας μπαίνουμε στο μαγαζί και ζητάμε να αγοράσουμε το εμπόρευμα που διαθέτει. Αν το εμπόρευμα που διαθέτει είναι μέσα στις απαιτήσεις και τις οικονομικές μας δυνατότητες το αγοράζουμε. Αυτό προυποθέτει από εμάς τους καταναλωτές, καταναλωτική συνείδηση. Είναι αστείο να πληρώνουμε κάτι που ανακαλύψαμε εκ των υστέρων ότι μπορούσαμε να βρούμε φθηνότερα και να κακοχαραχτηρίζουμε για αυτό τον επιχειρηματία. Επίσης, μπορεί με κάποιους από τους μαγαζάτορες να έχουμε γίνει φίλοι αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του εμπορίου. Όπως δέν είναι και υποχρέωση του καταστηματάρχη να μας μοντάρει το μοντέλο αφιλοκερδώς. Υποχρέωσή του είναι να υποστηρίζει το προιόν που πουλάει και να το παρέχει γρήγορα και υπέυθυνα.
Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική του κάθε μαγαζιού είναι δικό του καπέλο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αγοράσουμε από εκεί αν η τιμή δεν μας ικανοποιεί. Επειδή η αγορά είναι τεράστια και ελεύθερη, είναι και σοφή όταν ακολουθούνται οι κανόνες λειτουργίας της. Ο πρώτος κανόνας αφορά τον ίδιο τον καταναλωτή και ονομάζεται ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ. Επειδή οι επιχειρηματίες δεν είναι τίποτα τρελλοί και θέλουν το μαγαζί τους να κάνει τζίρο, να είστε σίγουροι ότι ήδη έχουν ρίξει ένα βλέφαρο στις τιμές του ανταγωνισμού. Αν δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο προιόν σε καλύτερη τιμή υπάρχει κάποιος λόγος. Θέλω να πω ότι δεν δικαιολογούμαστε ως καταναλωτές να υπάρχει βενζινάδικο που πουλάει τη βενζίνη €0,845 και επειδή εμείς την αγοράζουμε €0,999 να γκρινιάζουμε και να χαραχτηρίζουμε κλέφτη τον ακριβό βενζινά. Δεν είναι κλέφτης ο βενζινάς. Εμείς είμαστε κορόιδα και καταναλωτές χωρίς συνείδηση. Και είμαστε και απαράδεκτοι επειδή αντί με την αγοραστική μας συμπεριφορά να ρυθμίσουμε την αγορά ,την πληρώνουμε ακριβά.
Τώρα για το άν αξίζει να ψωνίζουμε από την Ελληνική αγορά. Ναι, υπό προυποθέσεις. Αν το ΙΔΙΟ προιόν μπορούμε να το βρούμε σε παραπλήσια τιμή με αυτή του εξωτερικού δεν βλέπω το λόγο για €5-10 να το φέρνουμε από έξω. Ενας άλλος κανόνας των αγορών είναι ότι το χρήμα πρέπει να γυρνάει. Όσο περισσότερο χρήμα γυρνάει σε μια οικονομία τοσο ισχυρότερη γίνεται και τόσο πιο δυνατοί οι κταναλωτές της. Να θυμάστε ότι τα λεφτά που φεύγουν από την Ελληνική αγορά δύσκολα επιστρέφουν σε αυτή. Ειδικά εκείνα που παίρνουν το δρόμο για Κίνα, δεν θα επιστρέψουν ποτέ.
Τέλος για εκείνους που ζητούν υποτιμολόγιση και φέρνουν λαθραία τα προιόντα από το εξωτερικό, να τους ενημερώσω ότι βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους. Διότι δεν κλέβουν το κράτος και τη δουλειά των μαγαζιών με αυτόν τον τρόπο αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό καθώς τα λεφτά τους φεύγουν μακριά τους,και μάλλιστα ΜΑΥΡΑ, χωρίς ελπίδα να τα ξαναδούν. Και μετά, ως άλλοι σύγχρονοι Οιδίποδες, θα κυκλοφορούν τυφλοί και ανήμποροι, προσπαθώντας να αλλάξουν μια μοίρα που οι ίδιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν έστω κι αν δεν το είχαν καταλάβει τότε.
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η παγκοσμιοποίηση της αγοράς είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή όταν ο ίδιος γνωρίζει, σέβεται και ακολουθεί τους κανόνες της. Και τότε είναι μάλλον σπάνιες οι περιπτώσεις που πραγματικά θα τον συμφέρει μια αγορά από το εξωτερικό.
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

platoc8
12-11-08, 17:09
@ sfiris : Όχι στην NASA αλλά κάπου πιο μακριά έπρεπε να τον στείλεις … αυτά είναι λαϊκές νταβατζό-γυφτιές !Λοιπόν …
Α/ Τα βενζινάδικα έχουν υποχρεωτικά μεγάλες ταμπέλες με τις τιμές τους, ότι, ανά στενό βρίσκεις και από ένα και αν θέλεις… οι περισσότεροι πάμε στον ίδιο βενζίνα, χρόνια, ασχέτως με την τιμή που έχει γιατί απλά έτσι νιώθουμε καλά (/ασφάλεια το εξηγώ παρακάτω)…

Β/ Μάθαμε την έννοια "ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ" …(panteli δεν σου την λέω !) Στατιστικά, η έννοια «ερευνά αγοράς» έχει να κάνει περισσότερο με τους επιχειρηματίες και όχι με τους καταναλωτές … Ένα τμήμα της ερευνάς, είναι για το μερίδιο των καταναλωτών στους οποίους απευθύνεται η κάθε επιχείρηση … αν δουν πως μπορούν να έχουν τα ίδια προιόντα/υπηρεσίες, με ανταγωνιστικές τιμές και να έχουν κέρδος τότε επενδύουν …

Γ/ υπάρχει στο "MARKETING" και ο όρος "ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" το οποίο λέει : πως αν το ίδιο προϊόν το βρούμε σε διαφορετικές τιμές ( σε λογικά πλαίσια ) ο λόγος που μπορεί να αποφασίσουμε να το αγοράσουμε στην ακριβότερη, είναι για να νιώσουμε ασφάλεια ότι πληρώνουμε κάτι καλό (value for money)…, επίσης λέει πως άμα δεν μείνω ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες μιας οποιαδήποτε κατάστασης /περίστασης / υπηρεσίας, τοτε θα την απορρίψω μόνιμα ή δύσκολα θα επιστέψω σε αυτήν …

Αν ο κάθε μαγαζάτορας θέλει να ταΐσει την οικογένεια του θα πρέπει πρώτα να ψάξει που θα ανοίξει και τελικά, τί θα ανοίξει … το εμπόριο δεν είναι «ανοίγω ένα μαγαζί και περιμένω να μπει απλά ο κόσμος και να μου τα σκάσει» … μαζί με το αντικείμενο το οποίο διακινεί υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που θα κάνουν έναν καταναλωτή να επιστέψει / αγοράσει … σε αυτόν.

Δεν κάνω μάθημα αλλά:

αρνούμαι να πληρώσω, και τα πέρνω στο κρανίο, (αν δεν σας πειράζει) όταν έχω πάει σε ένα κατάστημα και ξεκινάω την ερευνά "value for money"και ρωτάω τιμές και μέχρι να φτάσω στο ταμείο το προιόν που ψάχνω έχει ανέβει 2 euro!

Αρνούμαι να πληρώσω, και τα πέρνω στο κρανίο, (αν δεν σας πειράζει) όταν ο καταστηματάρχης πάει να μου πουλήσει 450 αρι μεγέθους ελικόπτερο ως καλύτερο εκπαιδευτικό από ένα 30/50 θερμικό που τα σπασμένα του θα κοστίζουν πολύ περισσότερα … ( έτσι μου το δικαιολόγησε …? )

Αρνούμαι να πληρώσω, και τα πέρνω στο κρανίο, (αν δεν σας πειράζει) όταν το σύνολο δυο προϊόντων στο διαδίκτυο είναι 300 euro καινούρια στο κουτί τους στη πόρτα μου ,και τα ίδια στη Ελλάδα έχουν 450 euro ! και μάλιστα λέγοντας μου πως είναι «super» η τιμή που μου κάνει ! Να τολμήσω να μιλήσω για το «after sales service» των ελληνικών καταστημάτων σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα ? ? ?........

Πηγαίνω όμως και πληρώνω εκεί που έχουν καλές τιμές, μεγάλη γκάμα προϊόντων και διάθεση για σωστή εξυπηρέτηση, και στα 6 μαγαζιά που πήγα μέχρι στιγμής μόνο ένα με καλύπτει …

Είναι δυνατόν να παραλληλίζουμε την κατάσταση των μοντελιστικών μαγαζιών με τα βενζινάδικα ?? ! Ας μην ξεχνάμε οτι η βενζίνη πλέον είναι είδος πρώτης ανάγκης και ο ανταγωνισμός μετάξύ πρατηρίων ουσιαστικά δεν υπάρχει γιατί είναι συμφωνημένα από άλλους ισχυρούς κυρίους ,ο λόγος που υπάρχει σε κάποια πρατήρια η τιμή είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα μπορεί να οφείλεται στην ποιότητα και σε άλλους αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Συμφωνα με στατιστικάτα πρατήρια με χαμηλότερες τιμές πώλησης είναι και .. πιο επιρρεπή στη νοθεία. Ας σημειωθέι οτι η τιμή της βενζίνης (πετρελαίου) είναι πλέον χρηματιστηριακή τιμή και οι εταιρείες παίζουν τις τιμές τους όπως παίζουν και τις μετοχές τους...

Η αγοραστική ανάγκη είναι και η δύναμη της τελικής τιμής, σύμφωνα πάντα με την παγκόσμια οικονομία, γιατί όταν τα ποσά είναι μεγάλα αυτό που ενδιαφέρει είναι πόσο μερίδιο / ποσοστό από την πίτα έχεις στην αγορά


Και μπορώ να γίνω και περισσότερο ακραίως αλλά η αλήθεια βοσκεί κάπου στο κέντρο … όσο μπορώ και με παίρνει να αγοράζω από εδώ αλλά … το κάνω περισσότερο για ιδεολογικούς προσωπικούς λόγους …

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
Πλάτων
B[;->

Τρύφωνας
12-11-08, 19:29
H Απάντηση και η πάγεια θέση μου είναι λακωνική.......


Το εμπόριο εμπίπτει στους κανόνες της αγοράς και της ζήτησης......(Ο ακριβός έμπορος αργά ή γρήγορα κλείνει το μαγαζάκι του...)


Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψωνήσει απ' όπου θέλει.....(φτάνει να μην κλέβει τους φόρους, γιατί αν τους κλέβει δεν είναι ΠΕΛΑΤΗΣ αλλά είναι ΚΛΕΦΤΗΣ)


Δεν υπάρχουν απαράδεκτοι επιχειρηματίες...Υπάρχουν κορόϊδα πελάτες και κρατικοί λειτουργοί που περνάνε τα μικροδέματα χωρίς δασμούς.....(δημιουργόντας έτσι τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους όποιους εμπόρους που δεν είναι λαθρέμποροι...)

Αυτά είχα να επισημάνω...Καλές αγορές απ' όπου κι αν προέρχονται...

Τρύφωνας

pantelis
12-11-08, 19:37
Α. Το γεγονός ότι κάποιο είδος είναι πρώτης ανάγκης και άρα μεγαλύτερης κατανάλωσης και άρα ο μέσος καταναλωτής ξοδεύει μεγαλύτερα ποσά για να το αποκτήσει καθημερινά, κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να το πληρώνει φθηνότερα. Θυμηθείτε όμως τί είχε γίνει πρίν από λίγους μήνες με το γάλα. Η ένωση καταναλωτών πρότεινε στο αγοραστικό κοινό το μποϋκοτάζ του γάλακτος σε τιμή πάνω από το 1 ευρώ ανά λίτρο. Εγώ το ακολούθησα και ψωνίζω δύο λίτρα γάλα την ημέρα για τα παιδιά μου στην τιμή του 0,90 ευρώ ανά λίτρο. Αλήθεια όμως , είδε κανένας την πλειοψηφία των καταναλωτών να ακολουθεί αυτή την πρακτική? Αμφιβάλει κανείς ότι αν ακολουθείτω η τακτική αυτή, οι μεγάλες εταιρίες θα προέβαιναν σε μείωση τιμών? Όμως η «συμπεριφορά» του Έλληνα καταναλωτή είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε. Και το μόνο που έχω να πώ είναι ότι έχουμε τις τιμές και την «συμπεριφορά» των εμπόρων που μας αξίζουν. Ακριβώς γιατί δεν αλλάζουμε συμπεριφορά ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Πόσο μάλλον στα δευτερεύοντα (βλ. Hobby). Και το χειρότερο είναι ότι καθημερινά κλαιγόμαστε και διαμαρτυρώμαστε στα κανάλια (και στα forum) για τους αισχροκερδείς αντί να ρωτήσουμε τον καθρέπτη μας για τις ευθύνες μας.


Β. Αν ο επιχειρηματίας κάνει εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς, την οποία και πληρώνει αδρά σε εκείνον που την εκπονεί (λέγεται οικονομοτεχνική μελέτη), καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι αυτή (η έρευνα). Μήπως θα έπρεπε να μας απασχολήσει περισσότερο αυτή η έρευνα? Μήπως θα μας βοηθήσει να βρούμε περισσότερα ευρώ στο πορτοφόλι μας μετά από μια αγοραστική εξόρμηση? Για να το κάνουν οι επιχειρηματίες κάτι θα ξέρουν.


Γ. Αν κάποιος νιώθει ασφαλέστερος όταν πληρώνει περισσότερα ίσως θα πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά και ενδεχομένως έτσι να γίνει πλουσιότερος ή τέλως πάντων λιγότερο φτωχός. Η κοινή λογική (που θα έπρεπε όλοι μας να διαθέτουμε) δεν μπορεί να λέει ότι το ίδιο προϊόν πρέπει να το πληρώσουμε ακριβότερα για να νιώθουμε ασφαλέστεροι. Μήπως υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσουμε με την απλούστατη κοινή λογική?

- Το γεγονός ότι δεν βλέπουμε μοντελιστικά μαγαζιά να κλείνουν, μάλλον σημαίνει ότι δεν λειτουργούν στην τύχη περιμένοντας να μπεί μέσα ο αδαής για να τα σκάσει

- Ορθώς αρνείται κάποιος να πληρώσει κάτι 450 όταν το βρίσκει 300 αλλού (πολύ σωστά), με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν είναι λαθραίο ή δεν πωλείται μαύρα από ιδιώτη που στον ελεύθερο χρόνο του κάνει τον λαθρέμπορο.

- Κακώς ζητάει κάποιος να μάθει αν είναι καλό το προϊόν που αγοράζει ή άν καλύπτει τις ανάγκες του, από εκείνον που το πουλάει. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσω το προφανές. Το θέμα είναι να μην σε κοροϊδέψει για τις προδιαγραφές του και να σου παράσχει ικανοποιητικό service για αυτό που σου πουλάει. Επίσης, κακώς τα παίρνει κανείς στο κρανίο τη στιγμή που κρατάει στα χέρια του το πιο δυνατό όπλο: Να μην αγοράσει από εκεί που δεν τον σέβονται. Για να μας σεβαστούν όμως, πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά ως καταναλωτές και να δείξουμε τη δύναμη που διαθέτουμε.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

pantelis
12-11-08, 19:43
H Απάντηση και η πάγεια θέση μου είναι λακωνική.......


Το εμπόριο εμπίπτει στους κανόνες της αγοράς και της ζήτησης......(Ο ακριβός έμπορος αργά ή γρήγορα κλείνει το μαγαζάκι του...)


Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψωνήσει απ' όπου θέλει.....(φτάνει να μην κλέβει τους φόρους, γιατί αν τους κλέβει δεν είναι ΠΕΛΑΤΗΣ αλλά είναι ΚΛΕΦΤΗΣ)


Δεν υπάρχουν απαράδεκτοι επιχειρηματίες...Υπάρχουν κορόϊδα πελάτες και κρατικοί λειτουργοί που περνάνε τα μικροδέματα χωρίς δασμούς.....(δημιουργόντας έτσι τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους όποιους εμπόρους που δεν είναι λαθρέμποροι...)
Αυτά είχα να επισημάνω...Καλές αγορές απ' όπου κι αν προέρχονται...

Τρύφωνας


Μάλλον η πιό καθαρή και ουσιώδης τοποθέτηση χωρίς πολλά μπλα-μπλα.
Συμφωνώ απολύτως, και δεν επανέρχομαι.

Μπράβο Τρύφωνα

sfyris
13-11-08, 00:42
Λοιπόν; Βγήκε συμπέρασμα; Στήριξη φίλοι μου σημαίνει θυσία. Και δε βλέπω να έχει κανείς όρεξη να θυσιάσει λίγα παραπάνω χρήματα σε βάρος του κινέζου. Άρα δε βλέπω να έχει όρεξη κανείς να στηρίξει το ελληνικό εμπόριο. Άρα καλά είπα παραπάνω....τα ίδια παντελάκη μου....Άρα το όλο θέμα δεν έχει έννοια, αφού όλοι μας εμμένουμε στη θέση μας (ελεύθερη αγορά, από όπου θέλω ψωνίζω κλπ κλπ). Τι τα συζητάμε λοιπόν;
Προσωπικά πάντως (έτσι για την ιστορία) πριν γίνω έμπορος, δεν υπέκυψα στον πειρασμό και ψώνιζα ότι μπορούσα να βρω από τον τόπο μου και ας ήταν τσιμπημένο, μόνο τα εξεζητημένα έπαιρνα απέξω (όχι δεν ένοιωθα κορόιδο, έλληνας ένοιωθα, ήξερα πολύ καλά και τις τιμές του εξωτερικού και τα προϊόντα). Στο κάτω κάτω πόσες φορές θα ψώνιζα ένα ελικόπτερο ή έναν κινητήρα για να αισθανθώ ότι κάτι κέρδιζα αν έπαιρνα απέξω...κουρέματα. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιαυτό και μπορώ να σας μηλάω τώρα για το αντίθετο έχοντας το σθένος να σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο (και δεν μπορείτε να αισθάνεστε κορόιδα όπως κάποτε γιατί οι περισσότεροι πλέον βάζουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό κέρδους στο ποσό που αγοράζουμε κάποιο προϊόν από τον χονδρέμπορα, δεν αισχροκερδούμε --- εντάξει οι περισσότεροι είπα;;)). Καλές οι θεωρίες περί καταναλωτισμού σε ελεύθερη αγορά αλλά έχουμε πάρει την κατιούσα αν το καταλάβατε και από μας εξαρτάται αν την συνεχίσουμε φίλοι μου.

gxaid
13-11-08, 01:22
Αξιότιμοι,

Ας μη συγχέουμε μήλα με πορτοκάλια.

Η βενζίνη και το γάλα, ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα πλέον, στη μορφή που τα προμηθευόμαστε και πληρώνουμε αποτελούν [1] καταναλωτικά αγαθά, [2] ευρείας κατανάλωσης, [3] αναλώσιμα.

Τα μοντελλιστικά προϊόντα στη μορφή που τα προμηθευόμαστε και πληρώνουμε αποτελούν [1] καταναλωτικά αγαθά, [2] με στόχευση σε απόλυτ α εξειδικευμένη αγορά (niche market), [3] κατά συντριπτική πλειοψηφία (σε αξία) μή αναλώσιμα.

Η μεγάλη τους ιδιαιτερότητα είναι πως λόγω συνδυασμού των [2]+[3] χρίζουν διαχείρισης σαν βιομηχανικά αγαθά.*

[*Εξηγώ πως βιομηχανικό αγαθό είναι αυτό που η ανάλωση, χρήση ή εκμετάλλευσή του σε οποιοδήποτε στάδιο μιας γραμμής παραγωγής συμβάλλει στη παραγωγή καταναλωτικού προϊόντος. Απλό παράδειγμα:
To ίδιο γάλα που εγώ βάζω σπίτι μου και καταναλώνω, η εταιρία Χ το αγοράζει για να φτιάξει γιαούρτια. Για εμένα είναι καταναλωτικό προϊόν, για την εταιρία Χ είναι βιομηχανικό.]

Γενικότερα, η διαχείριση και τελικά η πώληση ενός βιομηχανικού αγαθού, πέραν της τιμής αποτελείται από ένα “μπουκέτο” παραμέτρων όπως υποστήριξη, εγγυήσεις, ευελιξία και αξιοπιστία προμηθευτή και προϊόντος, χτίσιμο σχέσης μεταξύ προμηθευτή-αγοραστή και πάει λέγοντας.

Απώτερος σκοπός, συνήθως, είναι η διασφάλιση σταθερής και μακροχρόνιας συνεργασίας και η καλλιέργεια αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Και τότε η τιμή έπεται…

Στη περίπτωση λοιπόν που τα παραπάνω δεν ισχύουν, η τιμή είναι η αρχή και το τέλος.

Οπότε ας μην κατήγορηθεί ποτέ ξανά κανένας που αγόρασε από εξωτερικό.

Τα σέβη μου.
gxaid

CARAPIS
13-11-08, 02:18
:-\...,ωρε παιδιαα, γιατιιι συμφωνω με οολους τους προλαλησαντες ?!!!<??

Γιάννης Ζαφείρης
13-11-08, 10:49
Εξελισσόμενη η συζήτηση, "αναδύει" μηνύματα ένθεν & ένθεν.

Μερικές προτάσεις φαίνονται σωστές -βάσει πάντα των κριτηρίων και ιδεολογικών απόψεων του κάθε ενός-, ...άλλες φαίνονται σωστότερες, ...άλλες λίγο ακραίες.
Άλλες πάλι προβληματίζουν και άλλες ίσως να μην τις έχουμε σκεφτεί καν.

Μα αυτό ακριβώς είναι το υγιέστερο στοιχείο μιας συζήτησης.
Η διαφορετικότητα των κρίσεων και η ελευθερία της κατάθεσής τους!

Ξέρουμε καλά όλοι οι συμμετέχοντες (είτε αρθρογραφούμε, είτε διαβάζουμε) πως ως κεντρικό άξονά μας, έχουμε την προσέγγιση στο συγκεκριμένο (και αρκετά πονεμένο) θέμα. Μήπως αυτό δεν είναι το στοιχείο που προκαλεί το ενδιαφέρον των περισσοτέρων από εμάς εδώ; (ή και προκαλεί σκέτα).

Υπάρχουν μέσες προτάσεις για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν την υφιστάμενη «προβληματική κατάσταση»;
(Τη χαρακτηρίζω αβίαστα ως «προβληματική», γιατί το συμπέρασμα από όλα τα μηνύματα αυτό είναι).

Θέτω στη συζήτηση ένα ερώτημα, υποθέτοντας ότι υπάρχει η θέληση για το κοινό συμφέρον, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην κουβέντα μας αφορά στο αγοραστικό κοινό και όχι στους πωλητές :

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει η «υιοθεσία» μιας «διδασκαλικής τακτικής» από μέρους του αγοραστή;


Συγκεκριμένα:

Αν παραμερίσουμε την αίσθηση της κοροϊδίας που μπορεί να αισθανόμεθα (ή και να υφιστάμεθα) σε κάποιες των αγορών μας και αν «πατήσουμε» τον προκαλούμενο εγωισμό και αξιοπρέπειά μας από μια αγορά που φαντάζει από μη συμφέρουσα έως και απάτη (κατά την κρίση μας πάντα),
Θα μπορούσαμε ίσως να βοηθήσουμε μελλοντικά τον πωλητή αλλά και εμάς τους ίδιους λέγοντας του αμέσως τη σκέψη μας, με επιχειρήματα και δίχως χρήση ακραίων χαρακτηρισμών;

Μια εύκολη απάντηση θα ήταν: «Γιατί να μπω στη διαδικασία;»
Αν υπάρξει, είναι αποδεκτή. Ακόμη και εκεί όμως η επιχειρηματολογία και πάλι δε θα πρέπει να απουσιάσει.

mrkaza
13-11-08, 12:01
Όλοι έχουν Δίκιο. Είναι ανάλογα από ποιανού την πλευρά βολιδοσκοπείς το θέμα .

Εγώ πάντως εντός του μήνα θα αγοράσω έναν OS max Hyper από Ελλάδα εφόσον κράτησει την τιμή στα 160euro +5.4euro Αττική οδό + βενζίνη (ναι τα βάζω και αυτά στην τιμή και ας ενοχλείσθε) και ας τον βρίσκω και 150euro (μαζί με τα μεταφορικά. Kαι αυτά μέσα και ας ενοχλούνται οι άλλοι :P ) καθώς όταν χρειάζομαι ανταλλακτικά για τον κινητήρα μου, να μπορώ να τα βρω άμεσα και να μπορώ να του πω ότι βρε ****** από εσένα τον αγόρασα.

Ο μοναδικός λόγος που το κάνω, δεν είναι κανένας από τους προαναφερθέντες, αλλά το ότι ζήτησα ένα ανταλλακτικό το οποίο δεν το είχε για ένα κινητήρα που δεν ήταν αγορασμένος από αυτόν και δεν είχε, όταν την επόμενη εβδομάδα πήγα για κάτι άλλο στο κατάστημα του με θυμήθηκε και με ρώτησε βρήκες το ελατήριο που έψαχνες;
Αυτή η ερώτηση ίσως για πόλους από εσάς δε σημαίνει τίποτα, αλλά για εμένα σημαίνει πολλά.

DINOS.BALANOS
13-11-08, 15:42
ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΝΝΟΩ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ,ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ/ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!! ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ'ΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ'ΧΕΙ ΤΟΣΟ!!!
ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!!! ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΣ!
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ, ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ!

NIKOS
13-11-08, 16:07
Εχω ενα γνωστο βενζινα και σε ερωτηση μου γιατι αργησε να κατεβασει τις τιμες, οταν ολοι τις ειχανε χαμηλα (οταν αρχισε να πεφτει η τιμη της) αυτος πουλουσε την απλη αμολυβδη 1,18 λεπτα οταν οι αλλοι και σε ιδια πρατηρια την πουλουσανε 1,02 με 0,99 λεπτα. Τοτε μου ειπε το εξης: Eπειδη την ειχε αγορασει ακριβα με το παλιο τιμολογιο και περιμενε να τελειωσει αυτη η παρτιδα και μετα θα κατεβαζε τις τιμες. Μεχρι εδω δεκτο...
Οταν ομως ερωτηθη: "Γιατι μεσα σε ενα βραδυ ανεβασε τις τιμες"; (οταν ειχε ξεκινησει η ανοδος της βενζινας) Και "Γιατί δεν αφησε με την παλια τιμη να τελειωσει το αποθεμα με το παλιο τιμολογιο"; Τοτε μου ειπε το εξης: "Γιατι θελω να προλαβω να βγαλω μεγαλυτερο κερδος".

Αυτο δεν ειναι κλεψιαq

Σε σχετικη ερευνα αγορας για καυσiμο, υπηρξε μαγαζι που ενω ολοι πουλουσαν το 30% ελικοπτερικο απο 27 ευρω εωw και 32 ευρω το γαλονι, εκεινος το εδινε 52 ευρω το γαλονι.
Βεβαια θα μου πειτε ''τοσο το δινει, δε σε εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο να το αγορασεις θες δεν θες..)

Ναι λοιπον.. Τοτε γιατι εγω να στηριξω την τοπικη αγορα; Μηπως εχω καμια σπατουλα και τα ξυνω απο τον τοιχο τα λεφτα μου;

Φυσικα και υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα ο αδαης που θα παει κατα τυχη σε αυτον τον καταστηματαρχη το χ-ψ τοτε θα παρει πραγματα αξιας 500 ευρο πχ και θα τα πληρωσει 1000 ευρο....500 ευρο παραπανω (τυχαιο παραδειγμα.)

Εψαχνα να παρω ενα governor futaba Gv1 και πανω κατω ολοι το ειχαν στην ιδια τιμη (145 ευρο με 155 ευρο περιπου).
Εν τελει το πηρα απο japan με 85 ευρο, μαζι με τα μεταφορικα (οταν το δολαριο ειχε 1,62 σε σχεση με το ευρο.).
Δεν επραξα δηλαδη σωστα; Κερδισα 50 ευρο χοντρα χοντρα. Τωρα θα μου πειτε....για πενηντα ευρο κανεις ετσι;
Ναι! Οταν ο μισθος μου ειναι 650 ευρω εδω στην επαρχια, τοτε και το πενηνταρικο μετραει. Φυσικα μπορει και να ηταν ελλατωματικο, αλλα πιστεψτε με οτι και επιστροφες δεχονται και εγγυηση.

Αυτα ειναι τα παραδειγματα που ετυχαν σε εμενα. Φυσικα, ξανα λεω, υπαρχουν και εξαιρεσεις.

Φιλικα Νικος.

platoc8
13-11-08, 17:21
Με ενδιαφέρει η υγειά της οικονομίας της χώρας μου … ενώ έχω πολύ πιεσμένο χρόνο είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με το θέμα …

Θέλω να αγοράζω από την Ελλάδα και να βγαίνω από το κατάστημα 2 φορές πιο κ@vLomενος από όταν μπήκα !


Αν ο έμπορος θέλει να είναι δημόσιος υπάλληλος, να μην σκοτίζεται και να έχει εξασφαλισμένα τα μηνιαία έσοδα ώστε να φροντίσει τα πάγια + επενδυτικά έξοδα του, και με αυτό το κριτήριο ανοίγει μαγαζί, ...από πριν τότε είναι κακός έμπορος και αργά ή γρήγορα θα κλείσει το μαγαζάκι του … ( ;;) …)

Έρχομαι από οικογένεια εμπόρων και ξέρω πολύ καλά, (αλλά και το κράτος …) ότι το εμπόριο είναι τζόγος… Μπορείς να βγάλεις πολλά ...αλλά και να χάσεις πολλά. Το ρίσκο το μελετάς πριν πας να παίξεις …

Επίσης οι υπηρεσίες που μπορείς να έχεις από τα μαγαζιά πέραν του αγαθού που προμηθεύεσαι, είναι και ένας λόγος προτίμησης τους … ! Νταβατζιδικα έχω δει καταστηματάρχη να διώχνει ( όχι με κλοτσιές αλλά με αδιάφορο τρόπο) υποψήφιο πελάτη που τόλμησε να αγοράσει από e-shop και χρειαζόταν κάποια πληροφορία … ενώ ο ίδιος καταφέρνει και κάνει πωλήσεις από το site του στο εξωτερικό !
Εγώ πρέπει να του μάθω πως το παιδί που έδιωξε είναι υποψήφιος μελλοντικός πελάτης του; ΕΛΕΟΣ ! !
Τη βρήκα 2 φορές χαζή την συμπεριφορά του … αλλά και για να ενεργήσει έτσι, μάλλον δεν τραβάει και κανά μεγάλο οικονομικό ζόρι. Τολάχιστον οχι τοσο οσο το παιδί που έδιωξε …Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει η «υιοθεσία» μιας «διδασκαλικής τακτικής» από μέρους του αγοραστή;


Συγκεκριμένα:

Αν παραμερίσουμε την αίσθηση της κοροϊδίας που μπορεί να αισθανόμεθα (ή και να υφιστάμεθα) σε κάποιες των αγορών μας και αν «πατήσουμε» τον προκαλούμενο εγωισμό και αξιοπρέπειά μας από μια αγορά που φαντάζει από μη συμφέρουσα έως και απάτη (κατά την κρίση μας πάντα),
Θα μπορούσαμε ίσως να βοηθήσουμε μελλοντικά τον πωλητή αλλά και εμάς τους ίδιους λέγοντας του αμέσως τη σκέψη μας, με επιχειρήματα και δίχως χρήση ακραίων χαρακτηρισμών;

Μια εύκολη απάντηση θα ήταν: «Γιατί να μπω στη διαδικασία;»
Αν υπάρξει, είναι αποδεκτή. Ακόμη και εκεί όμως η επιχειρηματολογία και πάλι δε θα πρέπει να απουσιάσει.

Στηρίζω το ένα μαγαζί που με έχει κερδίσει, όσο μπορώ !

… στα αλλά μαγαζιά θα έπρεπε να ήμουν δυστυχώς πιο θρασύς ( κάτι που δεν μου αρέσει ) όπως στην περίπτωση που ανέβηκε το προϊόν 2 euro πάνω, που του είπα (πριν κοπεί η ταμειακή* (;) … ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ … (και όντως το αγόρασα φτηνότερα )
Αλλά, γιατί να χρειάζεται να είμαι έτοιμο πόλεμος παντού και πάντα; Και αυτό δεν είναι από όλους μας εφικτό.

Πολύ λυπάμαι που έχουμε φτάσει στο σημείο να αναφέρουμε τις λέξεις "απατεώνας" και "κλεφτής" … πόσους ξέρετε να έχουν αγοράσει έναν δίσκο του Σ. Μάλαμα και πόσους να τον έχουν κατεβάσει δωρεάν … ; π.χ.
Αλλά και μένα που θα έπρεπε με καίει η πειρατεία στη μουσική, είμαι υπέρ της !
( Άλλο ένα πραγματικά τεράστιο θέμα που μπορώ να γράφω με τις ώρες ! )

Σας χαιρετώ ΠΑΝΤΑ με την φιλικότερη διάθεση …
Πλάτων

B[;->

DeltaMan
14-11-08, 18:32
Πράγματι πολύ ενδιαφέροντα λόγια διάβασα και έμαθα και εγώ αρκετά πράγματα ...
Εκείνο που φαίνεται να συνειδητοποίησα περισσότερο είναι ο Τεράστιος πόνος που νιώθετε απο ΜΗ επαγγελματίες που εδώ και Χρόνια ή καί προσφάτως σαν έκαναν τη ζωή δύσκολη και την τσέπη μικρότερη !

Κύριοι , επ'αυτού ένα έχω να πώ ... Μήν Απογοητεύεστε . Την πατήσατε κάπου ? Πάτε αλλού ... Μήν στήνετε στον τοίχο και τους Νέους επαγγελματίες που προσπαθούν (και Ίσως το αξίζουν) να μπούν στον χώρο .
Τα πράγματα είναι Απλά .
Άν κάνει κανείς ένα οικονομοτεχνικό έλεγχο πρίν ανοίξει μοντελάδικο , Μία απόφαση θα βγάλει ... Δέν φέρνω καλύτερα γυναίκες απ'την Βουλγαρία ?
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιοι απο εμάς ανοίγουν , το κάνουν γιατί ΑΓΑΠΟΥΝ το χόμπυ και ξέρουν εκ των Προτέρων πως πολυκατοικία απ'αυτό Δέν θα φτιάξουν ...
Υπάρχουν βέβαια και οι Αλεξιπτωτιστές όπως σας είπα , οι οποίοι Θέλουν μόνο ευρώ και Αδιαφορούν για το μέλλον σου . Δείτε γύρω σας και προσέξτε τους αυτούς γιατί μιά μέρα θα μας καταστρέψουν ...

Ένα άλλο Απλό που ήθελα να σας πώ ...
Σκεφθείτε ότι Κλείνουνε ΟΛΑ τα μοντελάδικα στην χώρα και μένει μόνο το Internet . Ο Γαδετσάκης πουλάει λάχανα στην Λαική και ο Κοσμάς πουλάει Ξύλα για σόμπες . Την επόμενη μέρα τί θα γίνει ο Μοντελισμός ?

Εγώ ξέρω πως άν ο Κοσμάς κλείσει το μαγαζάκι του στο νησί , ο μοντελισμός εκεί ΠΕΘΑΝΕ .
Το ίδιο θα απογίνει και ο Μοντελισμός στα Τρίκαλα άν κλείσω ή πάψω Εγώ να ασχολούμαι ...

Δέν βλέπω πουθενά το Μέλλον του μοντελισμού (μας και σας) στο Internet ...

DeltaMan
14-11-08, 20:45
Άλλο Παράδειγμα ...

ProluX Fail-Safe Unit ... :

http://www.himodel.com/electric/PROLUX_FAIL-SAFE_UNIT.html
$ 19.9 απο Himodel.com ή 15,88 ευρώ .

Η παρακάτω φωτό είναι δική μου και εγώ το δίνω με ... 18,0 ευρώ ... :)

sfyris
14-11-08, 23:53
Όντως Αποστόλη, κάποιοι κομήτες όπως τους αποκαλείς και συ, προσπάθησαν να φέρουν στο νησί ελικόπτερο θερμικό και αεροπλάνα θερμικά χωρίς την παραμικρή ιδέα για μοντελισμό <??. Μάλιστα έμαθα και αρκετά εγκληματικά κουφά που έκανε ο συγκεκριμένος, όπως να βάζει τα μοντέλα μπροστά μέσα στην αγορά και να προσπαθεί να τα απογειώνει και αυτά να συγκρούονται στους τοίχους των σπιτιών πριν απογειωθούν και τέτοια πολλά <??. Αλλά απορώ ρε παιδιά, γιατί οι πελάτες τους πείθονται τόσο εύκολα να αγοράσουν από αυτούς χωρίς πολλές αντιρρήσεις ενώ από μένα ζητάνε μέχρι και πτήσεις να δουν προκειμένου να αγοράσουν (και αν αγοράσουν, μετά ξυπνάνε και αγοράζουν εκτός νησιού ή ακόμα και από Κίνα - όχι δεν είμαι ακριβός σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα -); Το αποτέλεσμα ήταν να σβήσουν έστω και την παραμικρή φλόγα που υπήρχε από τους ούτως ή άλλως λίγους που θα μπορούσαν να ασχοληθούν και τώρα να επωμίζομαι το βάρος αυτό εγώ. Και ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να ανατρέψεις μια λανθασμένη αντίληψη σε μια κλειστή κοινωνία... Για να δούμε ένας κούκος θα φέρει την άνοιξη; Αποστόλη βάστα γερά, εγώ πιστεύω πως μια μέρα έρχεται η ανταμοιβή, υπομονή θέλει ;;)

Defender
18-11-08, 02:56
Δεν υπαρχει ακριβο ή φθηνο, σωστο ή λαθος, "ενταξει" ή μη εμπορος ή πελατης, απ τη στιγμη που δινεται σε ολους ανεξαιρετως η δυνατοτητα να αποφασισουν τι τελικα θα επιλεξουν και πως θα πορευτουν. Δεν αδικω εκεινον που θα βρει δυο ακριβως ιδια (και οχι πανομοιοτυπα) αγαθα και θα επιλεξει το φθηνοτερο ακομα κι αν η διαφορα του ειναι μολις 1 ευρω, οπως και δεν αδικω εκεινον που εμπορευεται το "ακριβο" αγαθο απλα γιατι εξ αρχης εχει προκαθορισει ενα ποσοστο κερδους στο οποιο και θελει να μεινει πιστος, για τους οποιους λογους εκεινος κρινει σκοπιμο.

Κανεις απο τους δυο, δεν εχει αδικο. Κανεις δεν υποχρεωνει τον πελατη, οσο παρορμητικος κι αν ειναι, να μπει μεσα σε ενα καταστημα και να αγορασει το οτιδηποτε ποσο μαλλον οταν εχει πλεον τη δυνατοτητα να αναζητησει προηγουμενως μεσω του internet οποιαδηποτε πληροφορια ή/και αγαθο για το οποιο ενδιαφερεται (τοσο στο εξωτερικο οσο και στην εγχωρια αγορα). Οπως και κανεις δεν εμποδιζει εκεινον που εμπορευεται καποια αγαθα στο να αναζητησει νεες πηγες ή διαφορετικους τροπους ωστε να κανει τα εμπορευματα του περισσοτερο ανταγωνιστικα.

Δυσκολος ο κοσμος του εμποριου, με τα πανω του και τα κατω του. Εγινε ακομα δυσκολοτερος τις τελευταιες δεκαετιες, το δεχομαι. Ειμαστε Γρεκοι ομως αμιγκος, κι ο ελιγμος/αυτοσχεδιασμος ηταν και ειναι μεσα στο αιμα μας. Ας φροντισουμε να βρουμε τις λυσεις με οποιον τροπο μπορουμε. Δεν πιστευω πως υπαρχει Ελληνας που θα προτιμησει να υποστηριξει εναν Αμερικανο ή οποιονδηποτε αλλον απο εναν συμπατριωτη του οταν κληθει να πληρωσει τα ιδια, ή εστω και λιγο περισσοτερα χρηματα, σε λογικα παντα πλαισια. Οπως βεβαια και δεν πιστευω πως υπαρχει κι Ελληνας ο οποιος θα αντιληφθει πως τον αντιμετωπιζουν ως "Αμερικανακι" και θα δεχτει να παιξει αυτο τον ρολο επ απειρον.

sharkovios
18-11-08, 15:22
Καλημέρα,
Παρακολουθώ το thread με αρκετό ενδιαφέρον.
Φυσικά όμως δέν εχω δεί απαντήσεις απο τους επαγγελματίες του χώρου (με εξαίρεση του κου Γαδετσάκη και Sfyris).
Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω την αποψή τους και τους διαβεβαιώ οτι θα τους ακούσω με πολυ προσοχή.
Προσωπικά αγοράζω και απο Ελλάδα και απο Εξωτερικό.
Φυσικά απο Ελλάδα αγοράζω απο 2-3 οι οποίοι με έχουν κερδίσει, πρώτα με την συμπεριφορά τους και μετα με τις τιμές τους.
Η αλήθεια είναι οτι οι έμποροι δέν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα στον κάθε έναν που μπαίνει στο μαγαζί τους, αλλα αυτό δεν ισχύει στο χόμπι μας.
Οταν μπαινει ένας αρχάριος στο μαγαζί σας, δεν πρέπει να τον κερδίσετε; Δέν πρέπει πάνω απο όλα να τον ενημερώσετε; Δέν πρέπει να του εξηγήσετε και ενδεχομένως να τον προσγειώσετε;
Δίνω ένα απλό παράδειγμα:
Έιμαι ένας αρχάριος στο χόμπι και δεν έχω ιδέα για τον μοντελλισμό. Βλέπω ένα Μαγαζι. Ποιος είναι ο υπεύθυνος να με ενημερώσει για το άθλημα (ή να με παραπέμψει), για τους συλλόγους και για την ασφάλειά μου;

Ευθύνες υπάρχουν πολλές και παντού.
Αυτό όμως που δέν μπορώ να υποστώ είναι η άσχημη και απαξιωτική συμπεριφορά εμπόρων και μή.
Επίσης καλό θα ήταν να δώ και μία υποστηριξη μετά την αγορά του προιόντος καθώς και εγγύηση αυτού.

Με άλλα λόγια, πρέπει να αλλαξουν πολλά στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τον πελάτη οι εμπόροι/καταστηματάρχες, γιατί καλώς ή κακώς ο μοντελλιστής θέλει "ντάντεμα" και όταν δέν το έχει τότε θα πάει στην Κίνα...

Ευχαριστώ που διαβάσατε τις σκέψεις μου,
Αντώνης Σπύρου

DeltaMan
18-11-08, 16:09
Αυτά ακριβώς βρέ παιδιά προσπαθούμε να μεταδώσουμε ...

Απλοί Υλιστές είναι οι μοντελιστές ? Απλά να αγοράσεις κάτι είναι το Θέμα ? Χωρίς τη θέρμη του μαγαζιού και του επαγγελματία ή της παρέας , ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ αυτό το κάτι ?? Τί να το κάνεις άν Δέν έχεις κανένα γύρω σου ? Θα πάς μόνος σου να πετάξεις ή να τρέξεις το αμάξι ? Πόσες φορές ? Μία , δύο ... ? Μετά ... ΤΕΛΟΣ . Θα το γυρίσεις στο ψάρεμα ...

Σε λίγα χρόνια τα πρωταθλήματα μοντελισμού θα γίνονται On-Line . Τότε αυτός ο Πρωταθλητής θα λέγεται μοντελιστής ? Και μήν μου πείτε ότι δέν θα γίνει , γιατί άν ρίξει κάποιος μιά ματιά στην εξέλιξη του Internet και των Εξομειωτών τα τελευταία 10 χρόνια , Δέν θα αργήσει να το συμπεράνει ...

Έπανέρχομαι με Παραδείγματα τιμών ...

DeltaMan
18-11-08, 16:14
* Flight Power EvoLite (18C) 2S1P 1600 mAh . Lindinger (28 euro) :
http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=72380&osCsid=a41e1fcaf596757da25a5fc953b69b85 (http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=72380&osCsid=a41e1fcaf596757da25a5fc953b69b85)
Greek Wings (εγώ) > 27,5 euro

Και μήν μου πείτε πως Δέν είναι Ίδια , γιατί ο Lindinger απλά Δέν τις φωτογραφίζει όλες αλλά κάνει Copy-Paste τη φωτό σε όλη τη λίστα ...

DeltaMan
18-11-08, 16:19
* Flight Power Evo 25 2S1P 4350 mAh :
http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=72348
Lindinger > 77 euro

Greek Wings > 76 euro (Δέν τον 'κυνηγάω' ώστε να φαίνομαι κατά ένα ή μισό ευρώ φθηνότερος , τώρα τα ανακαλύπτω και εγώ ... )

DeltaMan
18-11-08, 16:28
* Α123 Systems LiFePO4 2200 mAh (Στοιχείο) :
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6444&Product_Name=A123_Systems_26650A_LiFePo4_Cell_w/_tabs_(Dev_Kit)
Hobby City > $17,96 = euro 14,11

Greek Wings :
http://greekwings.gr/eShop/EnergySources/Lithium/A123-26650A/A123_26650A.htm
>> euro 15 !!

sharkovios
18-11-08, 16:46
Απόστολε,
Πραγματικά χαίρομαι για την δουλεία και προσπάθεια που κάνεις.
Πέστε μου κάτι, μετά απο 1420 εμφανίσεις, μόνο 2 έμποροι υπάρχουν; και 10 μοντελιστές; και μόνο απο την επαρχία;

Αντώνης

gxaid
18-11-08, 19:08
Πέστε μου κάτι, μετά απο 1420 εμφανίσεις, μόνο 2 έμποροι υπάρχουν; και 10 μοντελιστές; και μόνο απο την επαρχία;Eίναι μια ...δημογραφική παρατήρηση που με έχει εντυπωσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα. Χαίρομαι που υπάρχει και δεύτερος με την ίδια παρατήρηση και που την ανέδειξες πρώτος.

Όπως επίσης σε συγχαίρω γιατί είσαι ο πρώτος που έθεσε τόσο ευθέως το ακόλουθο:

"Η αλήθεια είναι οτι οι έμποροι δέν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα στον κάθε έναν που μπαίνει στο μαγαζί τους, αλλα αυτό δεν ισχύει στο χόμπι μας."

Και για να είμαι ακριβοδίκαιος αυτό που δυσαρεστεί περισσότερο απ' όλα είναι ο αριθμός Δέκα.

10 μοντελιστές. Μόνο.

Ίσως ο Γιαννης να έχει δίκιο. Να υπάρχει "έγκλημα" και τελικά να είναι δικό μας.

Γιώργος - gxaid

sfyris
18-11-08, 20:18
Ωραίαααααα, και μια και είμαστε μια καλή παρέα για βάλτε το χέρι στην καρδιά και πείτε μου ρε παιδιά, πείτε πως το μαγαζάκι μας ήταν δικό σας, με πόσο ποσοστό κέρδους θα συμβιβαζόσασταν, γιατί εγώ ζω μακρυά και ίσως να έχω λανθασμένη άποψη, για να ακούσω γνώμες....

sharkovios
18-11-08, 20:46
Sfyris, κοίτα...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ...
Κυριώς όμως δεν έχω ιδέα με τι ποσοστά δουλεύεις εσυ.. Εσυ και ο deltaman δείχνετε εναν επαγελματισμό που διακατέχει πολύ λίγους στο χόμπι μας. Εμπόρους και μή. Οπως επίσης δείχνετε οτι δέν είστε απλοί εμποροι αλλα καί μοντελιστες.
Αυτο σημαίνει, κατ'εμε, ότι γνωρίζετε και τις δύο απόψεις διότι πρώτα είσασταν μοντελλιστές, προφανώς και μετά έμποροι.
Το οτι μπήκατε εδο μέσα και είπατε τις απόψεις σας, καλές ή κακές, το επικροτώ και αυτό δείχνει οτι ενδιαφέρεστε και για τον μοντελιστή-πελάτη.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι στο χώρο που δεν έχουν πετάξει ούτε την σκούφια τους...!!!...

Στην ερώτηση σου τώρα.
Δέν ξέρω ούτε μπορώ να μπώ στην λογική. (άν και νομίζω οτι ένα λογικό ποσοστό ειναι 20-30%). Αν όμως έμπενα στο κατάστημά σου και με "κέρδιζες", δεν θα με ενδιέφερε ακόμα και άν το ποσοστό σου ήταν 100%.
Αυτο είπα και παραπάνω.. Χαιδέψτε με πρώτα στην πλάτη και μετά θα αφήσω να με χαιδέψετε γενικώς ;)......

Αντώνης

sharkovios
18-11-08, 20:53
Να δώσω ενα παράδειγμα του υπερκέρδους ...
Πρίν απο 2 χρόνια έκανε πάταγο το LAMA .. Στην Ελληνική αγορά πουλιώνταν 180€.
Γνωρίζετε ποιά ήταν η χονδρική του; $65
Με τους δασμού και ΦΠΑ έβγαινε στον επαγγελματία, τότε, 80€

Αντώνης

sfyris
18-11-08, 21:59
Ουφ, τουλάχιστον ησύχασα, όσον αφορά τα ποσοστά είμαι εντάξει. Όσον αφορά την ενημέρωση ποτέ δεν είχα ρωτήσει κανένα έμπορο σε τι ποσοστά πουλάει, το θεωρούσα πολύ προσωπικό για να το κάνω. Τα δικά μου ποσοστά τα έβγαλα εκεί κοντά στο 30% στην τύχη. Αλλά αφού μιλάμε πλέον τόσο ειλικρινά ας επεκταθώ λίγο να δείτε με ποιους πρέπει να τα βάζετε.
1. Για την περίπτωση που ειπώθηκε παραπάνω για το ποιοι γνωρίζουν να πετάνε, προεκτείνω το θέμα και ερωτώ ακόμα και αν γνωρίζουν την ύπαρξη των φόρουμ!!! Διαπιστωμένο, όποιος θέλει πμ να του πω περισσότερα. Και όμως ο συγκεκριμένος θησαυρίζει!!
2. Κάποιο αυτοκινητάκι έπεσε η τιμή του από το εργοστάσιο. E-mail από τον αντιπρόσωπο, να μην την ρίξουμε για 2 εβδομάδες ώστε να εκμεταλλευτούμε τη διαφορά!!!
3. Είχα τη δυνατότητα κάποτε να πουλήσω ένα προϊόν 160ευρώ όταν η γραμμή ήταν να πουλιέται 240!!! Το έκανα, το πουλούσα 160. Το αποτέλεσα; Χέσιμο και απειλές από τον αντιπρόσωπο πως θα μου κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία λόγω του οτι θήχτηκαν κάποιες τσέπες του κύκλου. Αφού αγανάκτησα είπα να απευθυνθώ κατευθείαν σε κατασκευαστές. Η απάντησή τους ήταν οτι πρέπει να απευθύνομαι στους αντιπροσώπους τους. Άβυσσος :D
Αλλά έχει χάρη, είμαι "ψιλικατζής" όπως με αποκάλεσε κάποιος και ζω σε δύσκολο μέρος, τους έχω ακόμα ανάγκη και δεν μπορώ να κάνω πολλά....

sharkovios
18-11-08, 22:05
καταρχάς δεν τα βάζω μαζί σου.
Κατα δεύτερον, προσωπικά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω απο 2ο χέρι αλλα είπα να μήν τα θίξω...
Νά λοιπον γιατι οι μοντελιστές αγανακτουν....!!!

Αντώνης

Defender
18-11-08, 22:55
Αμιγκο Σφυρη, πιστευω πως στον χαρακτηρισμο "ψιλικατζη" (εστω και ατυχη) που σου απεδωσε ο τυπος κρυβεται η μιση αν οχι ολη η αληθεια. Δεν μπορεις να χτυπησεις τον Αμερικανο ή τον καθε "Αμερικανο" ο οποιος εισαγει 2 containers καθε μηνα και ο οποιος βρισκεται σε ενα κρατος οπου του επιτρεπεται να "προγραμματισει" και να "επιχειρησει" αν δεν προσπαθησεις να κινηθεις με παρομοιο τροπο. Γι αυτο, η μονη λυση για μενα αμιγκος για οσους επιχειρουν στο συγκεκριμενο χωρο ειναι η συνεργασια. Συντονιστειτε δυο τρεις μαζι και καντε περιοδικα μεγαλυτερες εισαγωγες και οχι μεμονομενα. Κανεις δεν πιστευω πως θα παραπονιοταν αν μεταξυ 3 ή 4 καταστηματων θα εβρισκε τις ιδιες αλλα χαμηλες για τα Ελληνικα δεδομενα προσιτες τιμες ακομα κι αν ηταν λιγο υψηλοτερες απ του "Αμερικανου". Ενα ειδος ατυπου μινι "καρτελ" (sorry για την αδοκιμη εκφραση) στη θεση του ηδη υπαρχοντος το οποιο οπως επισημανες δεν σας αφηνει περιθωρια "ελιγμων" προς τα κατω ακομα κι αν αυτο αφηνει επισης αρκετο περιθωριο κερδους. Διαφορετικα θα πρεπει να "ανοιχτει" ο καθενας αυτονομα τη στιγμη ομως που ολοι γνωριζουμε πως μια τετοια κινηση στην Ελλαδα ειναι κατι παραπανω απο αυτοκτονικη αφου ποτε δεν ξερεις τι σε περιμενει. Μπορει να πεφτω εντελως εξω αλλα, αλλος τροπος δεν πιστευω πως υπαρχει αμιγκος.

vtr
18-11-08, 23:00
3. Είχα τη δυνατότητα κάποτε να πουλήσω ένα προϊόν 160ευρώ όταν η γραμμή ήταν να πουλιέται 240!!! Το έκανα, το πουλούσα 160. Το αποτέλεσα; Χέσιμο και απειλές από τον αντιπρόσωπο πως θα μου κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία λόγω του οτι θήχτηκαν κάποιες τσέπες του κύκλου.

sfyris, έθιξες ένα θέμα το οποίο............άστο καλύτερα.
Τό ότι (μόνο τα βουνά δέν σμίγουν), είναι μεγάλη αλήθεια. Οπως το ότι ο (θεός αγαπάει τόν κλεφτη αλλα αγαπάει και τον νοικοκύρη), και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Τελικά κάποια στιγμή, όλα μαθαίνονται.;;)

sfyris
19-11-08, 00:14
Το ακούσαμε κι αυτό. Έβγαλα νέο χαρακτηρισμό από κάποιον εδώ κοντά μου ---> γκρινιάρης. Δε μιλάω άλλο, αρκετά είπα, απότι βλέπω έμεινα μόνος. Δυστυχώς στα χρόνια μας όποιος εκθέτει την αλήθεια είναι γκρινιάρης. Η πλάκα είναι οτι το άκουσα και στη δουλειά, όταν προσπαθούσα να εκθέσω κάποια άλλα γεγονότα, άσχετα με αυτά που συζητάμε τώρα. Σε μερικούς δεν αρέσει η αλήθεια και αυτό γίνεται επικίνδυνο μερικές φορές όταν αυτοί διαθέτουν διάφορες δυνάμεις.

kyosho patras
19-11-08, 00:28
Γεια σας και απο μενα ειμαι νεο μελος στο site αλλα κι εγω εμπορος με καταστημα μοντελισμου και Μοντελιστης.
Παρακολουθω την συζητηση με πολυ ενδιαφερον γιατι με απασχολει και μενα αμεσα.Δυο λογια μονο να πω,κατ αρχην συμφωνω με πολλα απ οσα λετε και θελω να προσθεσω οτι πραγματικα χανουμε την προσωπικη μας ζωη προσπαθωντας να βοηθησουμε τους μοντελιστες να κανουν το κεφι τους και φυσικα να δουλεψουμε και εμεις.Ολοι οι εμποροι του ειδους εχουμε ακουσει την φραση "σου χω δωσει τοσα"και αλλα σχετικα.Η προσωπικη μου απαντηση ειναι"εσυ μου εχεις δωσει τοσα και το εκτιμω , εσυ εκτιμας αυτα που κανω εγω?".
Απο την αλλη δεν μπορουμε να κανουμε κουμαντο στην τσεπη κανενος,μονο παρακληση κανω οποιος ψωνιζει απο internet να το κανει για παρτυ του και να μην παρασυρει κι αλλους.
Δεν εχω δει κανεναν να αγοραζει βενζινη απο αμερικη με
1$ το γαλονι η πα*****ια η αλλα αγαθα που ειναι καθημερινα εξοδα.
Με λιγα λογια υπομονη...

NIKOS
19-11-08, 00:48
Ουφ, τουλάχιστον ησύχασα, όσον αφορά τα ποσοστά είμαι εντάξει. Όσον αφορά την ενημέρωση ποτέ δεν είχα ρωτήσει κανένα έμπορο σε τι ποσοστά πουλάει, το θεωρούσα πολύ προσωπικό για να το κάνω. Τα δικά μου ποσοστά τα έβγαλα εκεί κοντά στο 30% στην τύχη. Αλλά αφού μιλάμε πλέον τόσο ειλικρινά ας επεκταθώ λίγο να δείτε με ποιους πρέπει να τα βάζετε.
1. Για την περίπτωση που ειπώθηκε παραπάνω για το ποιοι γνωρίζουν να πετάνε, προεκτείνω το θέμα και ερωτώ ακόμα και αν γνωρίζουν την ύπαρξη των φόρουμ!!! Διαπιστωμένο, όποιος θέλει πμ να του πω περισσότερα. Και όμως ο συγκεκριμένος θησαυρίζει!!
2. Κάποιο αυτοκινητάκι έπεσε η τιμή του από το εργοστάσιο. E-mail από τον αντιπρόσωπο, να μην την ρίξουμε για 2 εβδομάδες ώστε να εκμεταλλευτούμε τη διαφορά!!!
3. Είχα τη δυνατότητα κάποτε να πουλήσω ένα προϊόν 160ευρώ όταν η γραμμή ήταν να πουλιέται 240!!! Το έκανα, το πουλούσα 160. Το αποτέλεσα; Χέσιμο και απειλές από τον αντιπρόσωπο πως θα μου κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία λόγω του οτι θήχτηκαν κάποιες τσέπες του κύκλου. Αφού αγανάκτησα είπα να απευθυνθώ κατευθείαν σε κατασκευαστές. Η απάντησή τους ήταν οτι πρέπει να απευθύνομαι στους αντιπροσώπους τους. Άβυσσος :D
Αλλά έχει χάρη, είμαι "ψιλικατζής" όπως με αποκάλεσε κάποιος και ζω σε δύσκολο μέρος, τους έχω ακόμα ανάγκη και δεν μπορώ να κάνω πολλά....

Εχεις απολυτο δικαιο. Απο κατι τετοιους ξεκιναει ο ''ψαγμενος'' -φτωχος μοντελιστης και την ψαχνει απο εξωτερικο κτλ κτλ. Αυτο λεω οτι υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα τους παιρνει η μπαλα μαζι με το συνολο. Αν ομως ο χ μοντελιστης δεν ειχε αναγκη απο λεφτα, θα επαιρνε απο το καταστημα που πουλαει στα υψη χωρις να τον νοιαζει και θα ηταν και ευχαριστημενος που το παιρνει εκεινη τη στιγμη χωρις να χρειαζεται να περιμενει 15 μερες να ερθει απο εξω.
Αν ομως ημασταν εισοδηματιες χομπυστες, δεν πιστευω οτι θα ασχολουμασταν με αυτο το χομπυ....Θα καναμε πχ χομπυ με συλλογες πανάκριβων αυτοκινητων Ferrari κτλ...λεμε τωρα. Ειμαστε Ελλαδα παει και τελειωσε.
Θιγονται συμφεροντα; Τελειωσες κυριε. Σε φαγανε λαχανο τα αμεσως παραπανω ''κεφαλια'' απο σενα. Η αληθεια ομως ειναι οτι υπαρχουν και καταστηματαρχες που βοηθησαν και θελω να πιστευω οτι θα βοηθανε στο χωρο οπου εκει και 50% παραπανω να εχει εγω ναι θα το παρω απο εκει γιατι εσθανομαι θες υποχρεομενος-θες ντρεπομαι κτλ... δε μπορει δηλαδη να σε βοηθαει ο αλλος και εσυ να αγοραζεις απο αλλου....παρε και κατι απο αυτον και ας εχει και χ λεφτα ποιο ακριβα απο εκει που παιρνεις.
Φιλικα Νικος.

sfyris
19-11-08, 01:08
Και η κατάσταση χειροτερεύει με τους κινέζους να αποδυναμώνουν τους λίγους που θα έπρεπε να είχαμε δύναμη να αντιδράσουμε. Δε βαριέσαι μερικοί κούκοι εδώ μέσα δε θα φέρουν την άνοιξη....άντε καληνύχτα φίλοι.

mastoras
19-11-08, 02:11
Εαν γνώριζαν όλοι τι πραγματικά συμβαίνει με τους Κινέζους, δεν θα αγοράζαμε τίποτα μα τίποτα από εκεί. Και δεν μιλώ για αερομοντελιστικα αγαθά φυσικά.

Γνωρίζω 20 και πάνω βιοτεχνίες και εργαστήρια διαφόρων ειδών, φίλων μου που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά τα τελευταία 3 χρόνια. Η κάθε βιοτεχνία από 5 έως 20 άτομα προσωπικό.;;)

Παράδειγμα. Έρχονται τα Χριστούγεννα. Όλοι μας θα αγοράσουμε μερικά στολίδια για το σπίτι μας. Ψάξτε και βρείτε και αγοράστε ελληνικά προϊόντα, που δεν θα τα βρείτε όμως σε μάρκετ, αλλά σε εποχιακά στολιδάδικα, και εκεί ακόμα θα πρέπει να ζητήσετε.

Ακόμα κάλτσες, παντόφλες, πιτζάμες, φούτερ μπλούζες, φόρμες κλτ. Χιλιάδες βιοτεχνίες στην Ελλάδα παράγουν τα παραπάνω προϊόντα, γιατί δεν τα προτιμάτε ?

Εσώρουχα αγοράζουμε ακόμα Ελληνικά, γιατί θέλουμε να προσέχουμε τον πισινό μας.......τα υπόλοιπα γιατί όχι ?

gxaid
19-11-08, 11:14
Γεια σας και απο μενα ειμαι νεο μελος στο site αλλα κι εγω εμπορος με καταστημα μοντελισμου και Μοντελιστης.
Παρακολουθω την συζητηση με πολυ ενδιαφερον γιατι με απασχολει και μενα αμεσα.Δυο λογια μονο να πω,κατ αρχην συμφωνω με πολλα απ οσα λετε και θελω να προσθεσω οτι πραγματικα χανουμε την προσωπικη μας ζωη προσπαθωντας να βοηθησουμε τους μοντελιστες να κανουν το κεφι τους και φυσικα να δουλεψουμε και εμεις.Ολοι οι εμποροι του ειδους εχουμε ακουσει την φραση "σου χω δωσει τοσα"και αλλα σχετικα.Η προσωπικη μου απαντηση ειναι"εσυ μου εχεις δωσει τοσα και το εκτιμω , εσυ εκτιμας αυτα που κανω εγω?".
Απο την αλλη δεν μπορουμε να κανουμε κουμαντο στην τσεπη κανενος,μονο παρακληση κανω οποιος ψωνιζει απο internet να το κανει για παρτυ του και να μην παρασυρει κι αλλους.
Δεν εχω δει κανεναν να αγοραζει βενζινη απο αμερικη με
1$ το γαλονι η πα*****ια η αλλα αγαθα που ειναι καθημερινα εξοδα.
Με λιγα λογια υπομονη...

Να καλωσορίσουμε άλλη μια "επαγγελματική" συμμετοχή απο την Ελληνική περιφέρεια. Απο εκεί που προφανώς οι συνθήκες είναι δυσκολότερες, οι αγωνίες μεγαλύτερες αλλά και το ενδιαφέρον υπαρκτό...

Επιμένω: Θέλω μια (τουλάχιστον) "επαγγελματική" άποψη απο τη πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα.~b~

Πειράζει???

Γιώργος - gxaid

assos1111
19-11-08, 12:19
Να δώσω ενα παράδειγμα του υπερκέρδους ...
Πρίν απο 2 χρόνια έκανε πάταγο το LAMA .. Στην Ελληνική αγορά πουλιώνταν 180.
Γνωρίζετε ποιά ήταν η χονδρική του; $65
Με τους δασμού και ΦΠΑ έβγαινε στον επαγγελματία, τότε, 80

Αντώνης
Δεν ξερω που και ποιοι πουλαγανε το LAMA 180, αλλα η τιμη χονδρικης σιγουρα δεν ειναι τοσο χαμηλη οπως αναφερεις.
Αν ηταν τοσο μεγαλα τα ποσοστα, θα κυκλοφορουσαμε (τα καταστηματα) με ferrari. Μην εισαι τοσο υπερβολικος αν δεν γνωριζεις. Φυσικα να διευκρινησω οτι μιλαω για την τιμη χονδρικης καταστηματος λιανικης και ΟΧΙ εισαγωγεα...
Αν θα υπαρχει μεγαλο κερδος ειναι στους εισαγωγεις και αποκλειστικα σε αυτους οφειλονται οι μεγαλες διαφορες τιμων απο το εξωτερικο και οχι στα καταστηματα λιανικης.

sharkovios
19-11-08, 13:18
Καλημέρα ασος,
Μια χαρα γνωρίζω και εγώ μίλησα για τους εισαγωγείς..
Ξέρω πολύ καλά πως οι εισαγωγείς τα δίνουν στους καταστηματάρχες με πολυ μικρό περιθώριο κέρδους.

Αντώνης

mrkaza
19-11-08, 13:29
Εγω πάντως σαν Παναγιώτης χαίρομαι που βλέπω καταστήματα να γράφουν έχει αρχίσει να έχει ενδιαφέρον ;) .

Το να ακούς μόνο τι μια πλευρά οποία και αν ηταν αυτή δεν είχε ποτέ ενδιαφέρον

assos1111
19-11-08, 16:19
Καλημέρα ασος,
Μια χαρα γνωρίζω και εγώ μίλησα για τους εισαγωγείς..
Ξέρω πολύ καλά πως οι εισαγωγείς τα δίνουν στους καταστηματάρχες με πολυ μικρό περιθώριο κέρδους.

Αντώνης
Ok δεν εχω λογο να διαφωνησω μαζι σου. Απλα τοτε ενα απο τα 2 πρεπει να συμβαινει η το καταστημα που λες να εχει τεραστιο ποσοστο κερδους η ο αντιπροσωπος που προμηθευομαι τα lama να μου τα δινει ακριβα.
Βεβαια τωρα λεμε τον καιρο που τα lama ειχαν 180 στα καταστηματα οπως γραφεις,αν και δεν ειχα δει ποτε αυτη την τιμη πριν 2 χρονια ηταν στα 150 και μετα αρχισε και επεφτε... αυτο βεβαια εγινε οχι γιατι χαμηλωσανε τα καταστηματα το ποσοστο κερδους αλλα γιατι οι εισαγωγεις χαμηλωσανε την χονδρικη τους.Παντως να αγοραζανε 65 οι χονδρεμποροι και στα καταστηματα να ηταν η τιμη στα 180 τουλαχιστον σε εμενα μου φανταζει υπερβολικο.Μιλαμε για 180% πανω!!! ας ειμαστε λιγο λογικοι.Προσωπικα ξερω ποσο αγοραζω και ποσο πουλαω τωρα ο καθενας μπορει να γραφει και να λεει οτι θελει.Δεν προσπαθω να δικαιολογησω κανεναν απλα κατα την γνωμη μου το προβλημα των υψηλων τιμων οφειλεται στους εισαγωγεις .(Φιλικα τα γραφω δεν νομιζω να παρεξηγηθεις ;;)).

sharkovios
19-11-08, 16:34
Κοίτα μπορεί να ήταν και 160 αλλα σίγουρα δέν γράφω οτι νάναι απλα για να δημιουργώ εντάσεις.
Τα παραπάνω ήταν προσωπική μου έρευνα με τιμοκαταλόγους e-sky.
Πές μου κάτι όμως, το 2.4 lama πόσο πωλείται στην ελλάδα και πόσο κοστίζει να το φέρει ο εισαγωγέας;

Θα πώ εγω... 160 πωλείται 83 του έρχεται με δασμούς κλπ...

Αντώνης

Υ.Γ Δέν παρεξηγώ κανέναν και πόσο μάλλον εσένα που είχες όλη την καλή διάθεση να ερθεις και να μας πείς την αποψή σου..

vtr
19-11-08, 18:49
Θα πώ εγω... 160 πωλείται 83 του έρχεται με δασμούς κλπ...


83 τό ένα....Αρα τα 10 πόσο...!@/-=}{{

DeltaMan
19-11-08, 19:18
Καλησπέρα παιδιά .

Όσον αφορά τους χονδρέμπορους , Δέν χρειάζεται να τους παρεξηγούμε .
Απλά σάν μικρό μαγαζάκι , ελέγχεις αυτό που σου προτείνει και αποφασίζεις ...
Προσωπικά έχω πεί σε κάποιον χονδρέμπορα , για τις καλές τιμές που έχει σε κάποια προιόντα και τον Προτιμώ , όπως επίσης του επισήμανα τις υπερβολικά αυξημένες σε κάποια άλλα και για τα οποία Δέν είδε απο εμένα ξανά παραγγελία ...
Τις τιμές των Flight Power που είδατε παραπάνω , τις έβγαλα αγοράζοντας απο Ελληνα χονδρέμπορα . Επίσης PolyQuest απο Έλληνα παίρνω (λίγα μόνο παραδείγματα) .

Πρέπει και αυτοί απο τη μεριά τους να δείξουν σε εμάς (τα μαγαζάκια) τον επαγγελματισμό τους . Εκείνος θα τα πάρει Ντούκου τα χρήματα απο εμένα , ενώ εγώ Δέν ξέρω πότε και άν θα τα πάρω απ'τον πελάτη ! Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το γνωρίζουν !
Επίσης απο ότι γνωρίζω , το κράτος επιβάλλει και σε αυτούς κάποιο φόρο παραπάνω ...

Μιάς και αναφέρθηκε και για συνεργασία μεταξύ μαγαζιών , προσωπικά το σκέφτομαι και το έχω ήδη συζητήσει με 2 μαγαζιά .

Αλήθεια , μήπως Ξέρει κανείς να μου εξηγήσει τί συμβαίνει με το Φ.Π.Α. άλλων χωρών ? Αληθεύει πως στην Ιαπωνία για παράδειγμα , Δέν υπάρχει ??

DeltaMan
19-11-08, 19:28
Όσον αφορά αυτό που έλεγε ο sfyris , πως δηλαδή μερικοί σου απαγορεύουν να πουλάς χαμηλά , πράγματι Δέν ξέρω να σας απαντήσω σίγουρα άν είναι σωστό ή λάθος .

Μία άποψη λέει πως θα μπορούσε να στο ζητήσει . Λέγεται MAP Price ή Μέγιστη Λιανική , κάτι σάν αυτό που βλέπουμε στα μπουκαλάκια του νερού που λέει 'προτεινόμενη Λιανική' .
Τότε όμως πρέπει και οι προμηθευτές να είναι εντάξει . Όχι να επιτρέπουν εδώ και να αποτρέπουν αλλού ... Όχι δύο ταχυτήτων Εξυπηρέτηση στους επαγγελματίες ! Να κρατούν κάποιο πλαίσιο . Και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσει μιά εταιρεία που πουλάει παγκοσμίως . Καταλαβαίνετε ...

Η άλλη άποψη λέει πως Δέν θα μου πείς εσύ πόσο θέλω να πουλήσω και με τί ποσοστό θα δουλέψω .

Τί να σας πώ . Ο πατέρας μου είναι φούρναρης και λόγω του ότι εκείνοι έχουν Ομοσπονδία γερή , υπάρχουν κάποια σταθμά . Βέβαια το προιόν αυτό είναι καθημερινό και ευρέως διαδεδομένο , ενώ στα δικά μας , ένας επαγγελματίας που θα σε δεί λίγο ανήξερο (και φαίνεται αμέσως) , θα σου τα πάρει άν μπορεί .
Με τον ίδιο τρόπο και οι πελάτες Δέν ξέρουν άν ο επαγγελματίας είναι ανήξερος ή όχι , και εκεί είναι που υπεισέρχεται ο ρόλος σας .
Αυτό Πρέπει Μάλλον να Μάθουμε σάν Πελάτες Να Κρίνουμε ...

sharkovios
19-11-08, 20:43
Καλησπέρα Απόστολε,
Πολλές εταιρίες έχουν MAP price και τις επιβάλουν δια ροπάλου.
Μία μικρή αλλα παγκοσμίας εμβέλειας εταιρία ειναι η extreme που παρέχει τα upgrades για τα LAMA.

Αυτο που λέγαν στο mail τους ήταν: πόσο το αγοράζεται εσείς και πόσο θα το πουλάτε..
Παρακάτω ή παραπάνω ΔΕΝ έχει..

Αντώνης

mrkaza
19-11-08, 21:57
Νομιζω οτι η MAP = Minimum Advertisment Price ελαχιστη διαφημιζομενη λιανικη και ειναι κατι που μου εχει τυχη σε PDA που φερναμε στην προηγουμενη δουλεια μου , οταν μαλιστα βγαλαμε φυλαδιο με χαμηλωτερη τιμη απο αυτη ολος τυχαια σταματισε να εχει να μας δωσει και γιναμε ρεζιλη στον κοσμο που μας λεγανε οτι το διαφημισαμε και τωρα δεν εχουμε :(

sfyris
19-11-08, 22:45
Ωραίααα, μια και τα είπαμε και αυτά ας πούμε τώρα και για τους χονδρέμπορους που πολλές φορές χωρίς να το ξέρουμε, πουλάν λιανική. Άλλη μια γάγγραινα που αιμορραγεί.<??
Πολλές φορές είναι δικαιολογημένοι, αφού ανθεί η αγορά εκ Κίνας με αποτέλεσμα να μη φεύγει το εμπόρευμα τους και αναγκάζονται - πιέζονται να το διώξουν για να φέρουν την αναβαθμισμένη παρτίδα. Ακόμα ένα κακό των αγορών απέξω. Ένα ένα τα βγάζω εεε; Ελπίζω αύριο να μου έχει μείνει χονδρέμπορας για συνεργασία ;D

gxaid
20-11-08, 00:12
Όσον αφορά αυτό που έλεγε ο sfyris , πως δηλαδή μερικοί σου απαγορεύουν να πουλάς χαμηλά , πράγματι Δέν ξέρω να σας απαντήσω σίγουρα άν είναι σωστό ή λάθος .
...

Η άλλη άποψη λέει πως Δέν θα μου πείς εσύ πόσο θέλω να πουλήσω και με τί ποσοστό θα δουλέψω .Έχω την εντύπωση πως αν κατώτερη τιμή δεν περιγράφεται σε σχετική σύμβαση με το χονδρέμπορο τότε ο κάθε λιανέμπορος είναι ελεύθερος να διαμορφώσει το ποσοστό κέρδους του κατα βούληση.

Στο αν πουλάς με περιθώριο +1% και έχεις βαλθεί να τραβήξεις τη προσοχή της εφορίας σχετικά με το πως επιβιώνεις (!) ή με +300% διότι διαφορετικά δεν θα επιβιώσεις, νομίζω δεν έχει λόγο κανένας χονδρέμπορος.

Αντιθέτως, αν θέλει να "στήσει" υγιές δίκτυο πωλήσεων που θα του απορροφά το απόθεμα θα πρέπει να μην προβληματίζεται απο χαμηλές τιμές στην αγορά. Αν μάλιστα και ο ίδιος πουλάει λιανική η ορθή τακτική είναι να διατηρεί υψηλότερες τιμές από το δίκτυο συνεργατών του ώστε έμμεσα να προωθεί τις πωλήσεις τους (και κατά συνέπεια τις δικές του).

Και ανάποδα να το πάρουμε, ο χονδρέμπορος είναι ο μόνος που μπορεί άνετα να δώσει τη φτηνότερη λιανική γιατί αγοράζει ποσότητες και πιθανότατα εισάγει ο ίδιος. Αν το κάνει, όχι μόνο ο Χ, ούτε ο Ψ, ούτε κανένας καταστηματαρχης του αλφάβητου δεν θα έχει λόγο να συνεργαστεί μαζί του.

Είναι σαν να φωνάζει ο χονδρέμπορος στην αγορά πως δεν τον ενδιαφέρει να αναπτύξει δίκτυο πωλήσεων. Οπότε αυτοαναιρεί τη φύση του! Αυτή του χονδρέμπορα <??

Ατυχώς υπάρχει πάντα η άτυπη "μέθοδος" που ήδη αναφέρθηκε, όπου ο χονδρέμπορος παύει μονομερώς τη συνεργασία. Τώρα αν η αιτία είναι πως το δίκτυο του πουλάει φτηνότερα τότε μάλλον κατα τύχη κάνει αυτό που κάνει και ονομάζεται έτσι όπως ονομάζεται...........

Τώρα όσο αφορά το ΜΑP όπως αναφέρθηκε αφορά advertisment price, και όχι απαραίτητα sales price, και αφορά στην επικοινωνία του προϊόντος προς το πελάτη. Τώρα αν ο πελάτης σου ζητήσει 10 κομμάτια αντί για ένα τί θα του πείς??? "Sorry, my MAP sais no έκπτωση???"=B=:D

Πέταξε ο πελάτης και για σένα και για το χονδρέμπορα@P@

Φόρμες όπως το ΜΑP έχουν κάποιο νόημα και σχετίζονται συνήθως με την ανάγκη να διατηρηθεί το προϊόν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην αντίληψη του πελάτη.

Γιώργος - gxaid

helipilot
21-11-08, 19:53
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι και εδω εχει καρτελ. Μπορει να μη συνενοουνται μεταξυ τους ολοι, σιγουρα ομως σε καποιες περιπτωσεις γινεται και φαινεται. Το καλυτερο παραδειγμα ειναι το καυσιμο που οταν παλιοτερα δυο μαγαζατορες εκαναν κοντρα στις τιμες (αρα οχι καρτελ) τοτε κατεβηκε το κοστος θεαματικα! Συμπτωση και αυτο η μηπως επεσαν οι φοροι; Μην τρελαθουμε κιολας!

sharkovios
21-11-08, 21:02
Καθίστε τώρα που ανέβηκε το δολάριο να δείτε ανατιμήσεις..

platoc8
21-11-08, 21:10
Καθίστε τώρα που ανέβηκε το δολάριο να δείτε ανατιμήσεις..

Ναι καλα standard !
Kαι εγώ αυτό φοβάμαι ....
B[;->

dhiotis
22-11-08, 12:36
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι και εδω εχει καρτελ. Μπορει να μη συνενοουνται μεταξυ τους ολοι, σιγουρα ομως σε καποιες περιπτωσεις γινεται και φαινεται. Το καλυτερο παραδειγμα ειναι το καυσιμο που οταν παλιοτερα δυο μαγαζατορες εκαναν κοντρα στις τιμες (αρα οχι καρτελ) τοτε κατεβηκε το κοστος θεαματικα! Συμπτωση και αυτο η μηπως επεσαν οι φοροι; Μην τρελαθουμε κιολας!
Νομίζω πως κάνεις κάποιο λάθος.
Χρησιμοποιώ το Cool Power 15% heli, και οι τιμές ανέβηκαν υπερβολικά
Περισσότερο απο 35%....>:(
Απο 16.80 €, στα 22.80 €, ενω το πετρέλαιο και γενικά οι τιμές
έχουν τάσεις προς τα κάτω.
Θάθελα να μου πεις ποιές τιμές έπεσαν σε ποιό καύσιμο εαν μπορείς.
Φιλικά
Δημήτρης

upload
22-11-08, 21:45
Ενα χρονο πριν επεσαν οι τιμες, οταν δυο εμποροι κονταροχτυπηθηκαν. Αυτο ειναι αληθεια. Τοτε αγοραζαμε το 20% cool P περιπου 26e Και μετα το "χτυπημα" των εμπορων μεταξυ τους επεσε στα 19-20. Μιλαμε για δυο γνωστους επιχειρηματιες που εχουν κονταροχτυπηθει και σε μαρκα ελικοπτερων. Ε το μονο που μενει ειναι να δωσω τις διευθυνσεις τους!
Το θεμα ποιο ειναι ομως; Οτι ακομη και στην τιμη των 20 ειχαν κερδος. Ποιο να ηταν ομως το αρχικο κερδος;<??

dhiotis
23-11-08, 18:20
Είναι λογικό να υπάρχει κέρδος.
Εαν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχαν τα καταστήματα.
Οσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν οτι ενοίκιο / ασφαλίσεις / ΔΕΚΟ /
εκτελωνισμοί / φόροι / αποθήκη / ελλατωματικά / νέο στόκ / μισθός /
συν το κέρδος που πρέπει να έχει αυτός που "επιχειρεί ' ανεβάζουν με
βάση την αρχική τιμή πάνω απο το 80%
Εαν θέλουμε λοιπόν να υπάρχουν, [ καταστήματα μοντελισμού ] στην χώρα
μας. καλό θα ήταν να τα υποστηρίζουμε, και όχι να τα πολεμάμε.

Μην σας πάει το μυαλό οτι γνωρίζω και υποστηρίζω κάποιον ή έχω εγω
κατάστημα. Απλά, καλό θα ήταν πριν πουμε τα εξ'αμάξης για αυτούς, να
σταθμίζουμε παράγοντες / καταστάσεις.

Τεςπα.

Καλά νά'μαστε, να πετάμε, να μαθαίνουμε, και ας πληρώνουμε και κάτι
παραπάνω.

Να είστε σίγουροι, οτι τα χρήματά μας αυτά, παραμένουν και γυρίζουν στην
Ελλάδα μας, και δεν φεύγουν ανεπιστρεπτή προς Αλβανία, Μαύρας Χώρας,
και ΤσίνΤσέν Κιτρινάκιδες.

DeltaMan
25-11-08, 19:31
Τί να πώ βρέ παιδιά . Συμφωνώ με αυτά που λέτε ...
Έτσι όπως έχει γίνει το εμπόριο , θα καταλήξουμε να πουλάμε Παροχή Υπηρεσιών .
Δηλαδή , μαθήματα για να μάθεις να πετάς , πίστα για αυτοκίνητα με συνδρομή όπως και λιμνούλα για βαρκάκια κ.λ.π. ... !
Επίσης εκείνο που μένει είναι να χρεώνουμε για το service που κάνουμε ...
Τί να σκεφτεί κανείς ... Προσπαθείς σάν μαγαζί να επιβιώσεις .
Τίποτε άλλο .

bladeskiller
25-11-08, 19:56
Και που είσαι ακόμη! Σε λίγο θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια και κινέζικα μοντελομάγαζα όπως έχει ήδη γεμίσει ο τόπος με ρουχάδικα και μπιχλιμπιδάδικα. Και θα έχουν όχι πίστα, όχι λιμνούλα αλλά και σάουνα για να ξεκουράζεσαι. Και αυτά σε τιμές ,που ο Ελληνας έμπορος δεν θα μπορεί να τις πιάσει με τίποτα. Διότι το Κινεζικό κράτος ,βοηθάει με χίλιους δυο τρόπους τον κινέζο έμπορο, που προσπαθεί να πουλήσει τα προιόντα του ανά τον κόσμο.
Από την άλλη πλευρά το Ελληνικό κράτος ,έχει κυριολεκτικά θάψει τον Ελληνα μικρομεσαίο επιχειρηματία προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών. Εμ, βέβαια γιατί αυτοί επιχορηγούν τα σημαιάκια και τις φανφάρες.
Φιλικά Κώστας.

DeltaMan
27-11-08, 20:38
Καλησπέρα Κώστα .

Άν ξέρεις , μπορείς σε παρακαλώ να μας πείς περίπου πώς βοηθάει το Κράτος τους Κινέζους που επιχειρούν ανα τον κόσμο ? Και βέβαια οποιοσδήποτε άν ξέρει όχι μόνο ο Κώστας ... :)
Το έχω ξανακούσει αλλά δέν ξέρω λεπτομέρειες και θα ήθελα πολύ να μάθω ...

bladeskiller
27-11-08, 22:40
Πέρα από αυτά που έχω ακούσει διάβασε και το άρθρο παρακάτω στο σημείο που λέει "Η ελληνική ιδιαιτερότητα στο ζήτημα του κινέζικου ανταγωνισμού" και βγάλε τα συμπεράσματά σου όσον αφορά και τη συνενοχή του Ελληνικού κράτους.

http://www.oakke.gr/na397-8/china%20397-8.htmΦιλικά Κώστας.

kotsak
28-11-08, 13:48
Η Μικρή μου εμπειρία μου λέει και αυτό κάνω πριν αγοράσω έστω και μια βίδα χρειάζεται μια ερεύνα αγοράς και ποτέ βιαστικές κινήσεις Και μετά κάνεις την αγορά που θέλεις ανάλογα με τι συμφέρει εμάς Αλλά απαραίτητο δια ροπαλου το ψάξιμο και στο κάτω κάτω καθιστοι το κάνουμε σήμερα δεν τρέχουμε πόρτα πόρτα
Όσο αφορά αγορές από έξω
Τελωνεία δεν υπάρχουν σπάνια μέχρι ποτέ

mrkaza
28-11-08, 14:13
Ερευνα αγορας δεν μπορεις να κανεις πάντα :( καθως δεν εχουν ολα τα μοντελιστικα μαγαζια E-shop . Οταν ειναι για κάτι οικονομικο απλά πας στο μαγαζι που σε εχει κερδίσει ή ειναι κοντα σου .

Αν ειναι να χαλασω 10 ερω σε βενζινη και 3-4 ωρες στην κινηση ας δωσω ενα euro extra .

Εδωσα 5 euro Παραπάνω για ενα γαλονι καυσιμο, καθως εβγαινε φθηνότερο ετσι απο το να παω και σε αλλο μαγαζι.
Τα πηρα λοιπον ολα απο το μαγαζι που βρεθηκα για να αγορασω τον Hyper για το ελικοπτερο.

manos41
07-12-08, 13:31
Εχουν γραφτει πολλα σωστα αλλα το σημαντικοτερο για εμενα ειναι να τους δειχνουμε κατευθειαν οτι δε γουσταρουμε να μας κλεβουν οταν το προσπαθουν. Και εκεινοι το ιδιο δεν κανουν? Στα μουτρα δεν μας πετανε μια τιμη? Στα μουτρα και εμεις! Απο την αλλη οταν βλεπουμε καλη θεληση νδιαφερον και λογικες τιμες να τους το λεμε. καταναλωτες ειμαστε οχι ηλιθιοι. Μηπως νομιζεται οτι οταν ψωνιζουμε απο το εξωτερικο εκεινοι δεν καιγονται? τι κανουν ομως? Προσπαθουν να γινουν καλυτεροι για να γινουμε και εμεις? Οποιος προσπαθει να του το δειξουμε και οποιος μας γραφει και συνεχιζει μαυρο!

Συγχαρητηρια σε οσους μαγαζατορες εγραψαν εδω μεσα. Μπραβο για το θαρος σας!

Aλέκος
03-02-09, 20:19
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ !!! ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΩ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ HELILAND !!! KAI ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ. ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΕΙΧΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ !!. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ SITE ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (δεν εχω ψωνισει και απο ολα τα καταστηματα της Ελλαδος) ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛ... ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΑΤΟΣ. ;;) ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ !!! ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

savasp30
12-02-09, 14:31
Καλημερα θα ηθελα να πω και εγω το παραπονο μου, επειδη κοιταω κι εγω τις αγορες του εξωτερικου οπως ολοι μας πιστευω, ειδα μια αρκετα ανεβασμενη τιμη σε ελληνικο καταστημα ενω σε ξενο αρκετα φτηνοτερο. Αναφερομαι στο Focke-wulf FW-190 ARTF της YT σε ελληνικο καταστημα περιπου 800 ευρω και σε γερμανικο 300. Υτ και Planet Hobby δεν ειναι η ιδια εταιρια? Αν οχι να ζητησω συγνωμη. Ευχαριστω.

Λυκουργος
12-02-09, 18:34
Savasp30 εάν ψάξεις από Αγγλία ίσος το βρείς ακόμα φθηνότερο το ΥΤ. Γιατί ρε παιδιά τέτοιες διαφορες?

Τρύφωνας
12-02-09, 20:08
Αγαπητέ Σάββα,

Η εταιρεία Lindiger που πουλάει τα Planet Hobby (και που ΝΑΙ είναι σαν τα ΥΤ και τα ΚΜΡ,- τα βγάζει το ίδιο εργοστάσιο που λέγεται ESM-....) τα διαθέτει σε ζώνες ελευθέρου εμπορίου της κεντρικής ευρώπης. ΔΕΝ τα στέλνει Ελλάδα.....ούτε Αγγλία....και αυτό γιατί η Ελλάδα και η Αγγλία εξυπερετούνται απο την ΥΤ International με επίσημη αντιπροσώπευση. Στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος είναι το Hobby Box.
Οι διαφορές στην τιμή μας αφήνει αδιάφορους απο την στιγμή που η ίδια η εταιρεία ενημερώνει οτι τα Planet Hobby διατίθενται σε συγκεκριμένες αγορές και δεν διατίθενται στην Ελλάδα που αυτό μας αφορά σαν μοντελιστές.
Προφανώς η ESM έχει αδιάβλητο και συγκεκριμένο δίκτυο πωλήσεων και δουλεύει με καθορισμένο πλάνο πωλήσεων.

Αγαπητέ Λυκούργο

Δεν πιστεύω οτι η Αγγλία έχει φθηνότερη τιμή απο Ελλάδα και θα σου πώ γιατί. Αν βάλεις μεταφορικά στο τέλος για ένα τέτοιο όγκο κουτιού βλέπε ΥΤ... (απο Αγγλία) θα δείς οτι έρχεται η μια η άλλη....(κάνε μια ιντερνετική αγορά και θα δείς ...)
ΣΗΜΕΡΑ που η στερλίνα έχει πέσει αισθητά σε σχέση με το Ευρώ μπορεί να φαίνεται οτι υπάρχει μια μικρή διαφορά ..αλλά ότι πέφτει ανεβαίνει και δεν νομίζω οτι έχει ενδιαφέρον μακροπρόθεσμα. (Θα δείς που σιγά σιγά οι Άγγλοι έμποροι θα ανεβάσουν τις τιμές για να αντιμετωπίσουν την διαφορά...ή η αξία της λίρας θα ανέβει πάλι..)
Ας μην ξεχνάμε οτι μέχρι και πριν απο 5 μήνες η Αγγλία ήταν η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ χώρα όσων αφορά την αγορά ειδών αερομοντελισμού....

Αυτά απο εμένα..

Καλές πτήσεις
Τρύφωνας

Τρύφωνας
12-02-09, 20:16
Αναφερομαι στο Focke-wulf FW-190 ARTF της YT σε ελληνικο καταστημα περιπου 800 ευρω και σε γερμανικο 300. Υτ και Planet Hobby δεν ειναι η ιδια εταιρια? Αν οχι να ζητησω συγνωμη. Ευχαριστω.

Αγαπητέ Σάββα

Δεν χρειάζεται να ζητήσεις καμμία συγνώμη. Ισα -ίσα καλό είναι αυτό για να υπάρχει και η σωστή ενημέρωση.::)

Λοιπόν αυτό το εργοστάσιο (ESM) που βγάζει τα ΥΤ & τα Planet Hobby, τα βγάζει σε 3 εκδώσεις.
Α) Μια έκδοση με πολυεστερική άτρακτο και ξύλινο φτερό (Φθηνότερη απ' όλες)
Β) Μια δεύτερη έκδοση με πολυεστερική άτρακτο και πολυεστερικό φτερό (ακριβότερη απο την πρώτη..)
Γ) Και μια έκδοση που περιέχει και το σύστημα με τα ανασυρόμενα σκέλη που είναι και η ακριβότερη απ' όλες.

Είσαι σίγουρος οτι ο πάροχος που προσφέρει το FW190 στην Γερμανία δεν προσφέρει την πιο οικονομική έκδοση;;;; (Μάλλον αυτή προσφέρει..)

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Τρύφωνας

savasp30
12-02-09, 21:03
Αγαπητε Τρυφωνα,
Αυτο για την εκδοση για την οποια προσφερει ο Lindiger δεν μπορω να το ξερω, θελω να πιστευω οτι ειναι η φτηνη που προανεφερες γιατι η διαφορα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη. Οταν μπαινεις σε καποιο site καλο θα ηταν να υπαρχει ποιο αναλυτικη περιγραφη για να ξερουμε τι ψωνιζουμε, ετσι δεν ειναι? Ευχαριστω.

KM
12-02-09, 22:23
Αγαπητοί όλοι (από το γνωστό dear all),

Κρατιέμαι εδώ και πολύ καιρό να μη πάρω μέρος στη συζήτηση αλλά τελικά θα μοιραστώ μαζί σας τη δική μου εμπειρία.
Από μικρό παιδί όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με αυτό το hobby, φαντάζομαι όπως πολλοί από εσάς. Δυστυχώς δεν έτυχε να έχω κάποιο γνωστό να μου πει τι να κάνω για να ξεκινήσω. Όταν λοιπόν πριν περίπου 10 χρόνια (τόσα είναι) τα οικονομικά μου το επέτρεψαν, αποφάσισα να απευθυνθώ σε κάποιο κατάστημα και σιγά σιγά να ξεκινήσω. Ο μεγάλος έλληνας καταστηματάρχης μου πρότεινε λοιπόν ένα πολύ ωραίο αεροπλάνο που απ΄ ότι είπε θα με βοήθαγε να μάθω να πετάω (το αεροπλάνο όχι αυτός….w[;,,). Αν αγωνιάτε μπορώ να σας αποκαλύψω ότι το αεροπλάνο ήταν το υπέροχο ΚΙΤ CESSNA του PICA σε κλίμακα 1/6….::) χωρίς να έχω ιδέα από κατασκευή φυσικά. Πιθανά εκείνη τη στιγμή αυτό είχε αυτό μου πάσαρε... Μετά από λίγο καιρό πήγα να πάρω και τηλεκατεύθυνση! Και για μία FUTABA 6άρα πλήρωσα τότε 160,000 δραχμές και ακούστε ακούστε τον αθεόφοβο καταστηματάρχη, χωρίς τα servo (πάνε χώρια λέει:D).
Τέλος πάντων ας μη τα πολυλογώ. Με αυτά και με τ’ άλλα ξόδεψα μια περιουσία αλλά το έφτιαξα. Το χειρότερο όλων? Όταν μία ωραία Κυριακή με είδε στο μοντελοδρόμιο που πήγα να γραφτώ και να πετάξω έβαλε τα γέλια με τo αεροπλάνο και εγώ τα κλάματα για την περιουσία που είχα καταθέσει=B=.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είχατε μία αντίστοιχη εμπειρία όταν ξεκινήσατε. Ευτυχώς που τώρα πια υπάρχουν και τα forums και αν θέλει κάποιος μπορεί να ενημερωθεί. Σας συμβουλεύω, το ίδιο κάνω και εγώ, να ψωνίζετε από καλούς επαγγελματίες και καλούς ανθρώπους πάνω απ’ όλα, ακόμα και αν είναι πιο ακριβοί. Και αν τελικά δε μείνει κανείς καλός ή αν δεν υπάρχει πια, θα βρούμε την άκρη. Περασμένα ξεχασμένα!

Με όλη την καλή διάθεση,

Κώστας

mrkaza
12-02-09, 22:57
Μια και λεμε για το ξεκινημα εγω ξεκηνισα με ενα Walkera 60 οπου μου το δωσανε για να μαθω να πεταω ελικοπτερο (τοσο σταθερο που πεταει και σε ενα μετρο ελεγε τοτε) με Nimh μπαταριες και καρβουνιαρικο μοτερ και την δικια του κατευθινση 300 ευρω !!! .

ευτιχος σκοτωσα μονο ενα ντουλαπι και οχι κανενα ανθρωπο :) .

Πανω που το ειχα ξεχασει γμτ ... αλλα οκ αγορασα απο αλου το Raptor + την κατευθινση + Gyro κτλ κτλ και πηγα εκει να παρω τα μπαλακια απο εκει και τελικα δεν τα αγορασα γιατι δεν ειχε Vario που ηθελα .

Ελπιζω να μην ημουν πολυ κακος :P αλλα περασμενα ξεχασμενα που ειπαμε ασε που το μετανιωσα εκαψα ποση βενζινα να παω μεχρι εκει θα μπορουσα να τα ειχα δωσει σε κανενα παιδι των φαναριων ή να τα εκανα προσαναμμα για το τζακι και πηγαν χαμενα γιατι μυαλο δεν εβαλε ΟΥΦ τα ειπα

Τρύφωνας
12-02-09, 23:26
Αγαπητε Τρυφωνα,
Αυτο για την εκδοση για την οποια προσφερει ο Lindiger δεν μπορω να το ξερω, θελω να πιστευω οτι ειναι η φτηνη που προανεφερες γιατι η διαφορα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη. Οταν μπαινεις σε καποιο site καλο θα ηταν να υπαρχει ποιο αναλυτικη περιγραφη για να ξερουμε τι ψωνιζουμε, ετσι δεν ειναι? Ευχαριστω.

Ασφαλώς και έτσι είναι Σάββα φίλε μου..!

Αλλά απ' ότι φαίνεται και στο εξωτερικό "βολεύει" να μην υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες.....(Για σκέψου να κάνεις την παραγγελία και να σου έρθει το κιτ απ' έξω ....και να πληρώσεις τα μεταφορικά....και μετά όταν θα πείς δεν μου κάνει....θα σου πεί...στείλτο πίσω με δικά σου έξοδα ...και εμείς στην Αυστρία θα σου βάλλουμε το κόστος -μονο- του αεροπλάνου στην κάρτα..<??)
Το πιο πιθανό είναι να το κάνεις "γαργάρα" και να το έχεις κι ας είναι με το ξύλινο φτερό....

Γι αυτό πιστεύω οτι για τα πάντα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση....Για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις.

Οι ΚΑΘΑΡΕΣ δουλειές κάνουν και τους ΚΑΛΟΥΣ φίλους.

Απο την στιγμή που δεν γράφει καθαρά τι παίρνεις τότε ο έμπορος δεν είναι "καθαρός" και αυτό δεν έχει σύνορα....

Σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί έμποροι διαφόρων εθνικοτήτων. Είναι λάθος όμως να κρίνουμε τους έλληνες εμπόρους και να τους τοποθετούμε ταμπέλες ...ΟΧΙ μόνο εμείς - αλλά και εμείς- ευθυνόμαστε για την έλλειψη της ανταγωνιστικότητας στην ελληνική αγορά...(απο την στιγμή που παίρνουμε προϊόντα αβίαστα απο εξωτερικό χωρίς καλά καλά να ψάξουμε στο εσωτερικό...Αυτά τα χρήματα δεν ξαναγυρνάνε στην Ελλάδα...ΠΟΤΕ..).

Με αυτά μου τα λόγια δεν δίνω άφεση σε τυχόν λαμόγια έλληνες εμπόρους...Αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ έμποροι είναι λαμόγια.....

Ξέρετε και εγώ ασχολούμαι με το χόμπυ απο 15 χρονών ....(και έχω φτάσει αισίως τα 40...).

Στην ζωή μου λοιπόν αυτή συνάντησα λαμόγια εμπόρους αλλά και αξιοπρεπείς εμπόρους που σε πείσμα των καιρών έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.... και εξυπερετούν, και μαθαίνουν τους νέους μοντελιστές, να πετάνε - χωρίς να "σπάνε" τα μοντέλα τους....(και απογοητεύονται και απο τους νέους μοντελιστές, όταν αυτοί "παλιώσουν"....και αρχίσουν τις αγορές απ' έξω για 5 ευρώ διαφορά....<??).

ΔΕΝ είναι λοιπόν ΛΑΜΟΓΙΟ και ο ΝΕΟΠΑΣ που "πάλιωσε" χωρίς να "σπάει" τα μοντέλα του;;;(επειδή τον βοηθούσε και του έκανε εκμάθηση ΑΜΙΣΘΙ ο εκάστωτε έλληνας έμπορος ειδών μοντελισμού;;) Η μήπως θα μου πείτε οτι είναι ΕΞΥΠΝΟΣ;;;; - φίλος έμπορος ειδών μοντελισμού έχει "δασκαλέψει" ούκ ολίγους μοντελιστές...Το αποτέλεσμα;;; ΜΗΔΕΝ. Οι πελάτες του τον πρήζουν...ναι και για 5 ευρώ!!! Αυτοί που έμαθαν απο αυτόν!!!!και δεν έσπασαν το αεροπλανάκι τους ούτε μια φορά, επειδή ήταν μαζί τους ο "αξιοπρεπής" έμπορος, που σεβόταν τον "παρά" του νεοπα!!!).

Ηθελα να ήξερα ΠΟΣΑ μοντέλα θα έσπαγε ο νέοπας που θα αγόραζε τα πάντα απο Lidinger......(Ξέρετε πόσα θα έσπαγε;;;;;ΠΟΛΛΑ...ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!)
Μπορεί να τα αγόραζε φθηνότερα σε χρόνο ρεκόρ αλλά θα ήταν ασύμφορο επειδή θα τα έσπαγε επίσης και σε χρόνο ρεκόρ.....

Ειναι μεγάλη ιστορία λοιπόν φίλοι μου το ΠΟΙΟΣ είναι το ΛΑΜΟΓΙΟ την σήμερον ημέρα!!

ΜΦΧ
Τρύφωνας

DeltaMan
22-03-09, 12:33
Καλη σας μέρα και τί ωραία μέρα που είναι που αντί να πετάμε , καθόμαστε στο pc Λόγω υποχρεώσεων ... Άχ , βάχ κτλπ ...

Θα συμφωνήσω με τον Τρύφωνα , θα συμφωνήσω με τον φίλο που είναι ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ πελάτης απο απογοητευμένους επαγγελματίες ...

ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ την Παροχή Υπηρεσίας που σας Παρέχουμε . Την εκμάθηση πτήσης , τη πίστα για το αυτοκίνητό σας , την Παρέα αν μή τί άλλο ... Εκτιμήστε τους Καλούς ανθρώπους και πρός θεού ... αφήστε το παρελθόν στην άκρη ...

Το βλέπω απόλυτα φυσιολογικό ο Schumacher π.χ. μετά απο μιά αγωνιστική καριέρα να θέλει να ανοίξει Σχολή Οδήγησης ή να πουλάει σπόρ αυτοκίνητα . Το ξέρει το αντικείμενο , το καταλαβαίνει , ασχολήθηκε μαζί του μιά ολόκληρη Ζωή .. Έτσι και μείς οι μοντελιστές ... κάποια στιγμή θέλουμε να δούμε απ'την αγάπη μας δυό ευρουδάκια ... Για να βοηθήσουμε τον τόπο μας , να προάγουμε τα Ωραία αυτής της ζωής . Βοηθάμε τους πάντες , γιατί να μήν υπάρχει κάποια ανταπόδοση ?
Μακριά απ'τους Ουρανοκατέβατους του 'μόλις τώρα τό μαθα και ήρθα να βγάλω κανά φράγκο' ... Αυτοί είναι το Πρόβλημα . Που νομίζουν ότι δίνοντάς το 2 ευρώ πιό φθηνά απο 'μένα κάτι κάνουν ... Επειδή έχουν παραδάκι στην άκρη απτην άλλη δουλειά και είπαν να γίνουν και έμποροι !

Το είπα ξανά και θα το ξαναπώ ... Άν κλείσουν τα μαγαζάκια Λιανικής , ο Μοντελισμός θα ΠΕΘΑΝΕΙ στην περιοχή εκείνη ! Και άν δέ πεθάνει , θα μείνουν 2-3 φίλοι να πετάνε μεταξύ τους Χωρίς νέους ... Και μετά δέν θα μας κάνει καρδιά να ψωνίσουμε απο πουθενά ... μόνοι μας θα μείνουμε να κοιτάμε το χορτάρινο διάδρομο όπου το χορτάρι θα έχει μεγαλώσει γιατί κανείς δέν το κούρεψε ...

Εδώ είμαστε να μας ελέγξετε , να δείτε απο μόνοι σας , αφιερώνουμε χρόνο για να γράφουμε και να βοηθάμε , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Pixels Απλά !!

DeltaMan
22-03-09, 12:47
Άλλο παράδειγμα ...
Παρέλαβα στο μαγαζί την Πέμπτη ένα Αναλογικό Servo Δύναμης 2,5 κιλών στα 4,8 Volts και Βάρους 16 γραμμαρίων !
Τιμή > 7,6 ευρώ !!

Πείτε μου , άσχημη είναι η τιμή ?
Δυστυχώς δέν έχω φωτό να σας δείξω ακόμη ...

platoc8
24-03-09, 15:06
Λόγω ενός προσφάτου γεγονότος

Από την μια έχουμε απαιτήσεις από τους επιχειρηματίες να είναι πιο συνετοί και από την άλλη οι απλοί καταναλωτές κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον …
( αναφέρομαι σε μια αγγελία που σωστά δέχτηκε/α παρατήρηση από την ομάδα του petame.gr)
Σε τι ζούγκλα ζούμε ? μήπως βρίσκουν από εμάς τους ίδιους και γίνονται TARZANιες στο εμπόριο και κατ’ επέκταση στην πολιτική ??

vhal
24-03-09, 16:26
Εχεις κάποιο δίκιο φίλε Πλάτωνα, αλλά ας δώσουμε και στον συνάδελφο μοντελιστή το ελαφρυντικό της μη καλής/έγκυρης ενημέρωσης.

Ολοι κάνουμε λάθη (ουδείς άσφαλτος, που είπε και κάποια "ψυχή") και όλοι συγχωρούνται εφόσον δεν το κάνουν με πρόθεση.

Οσο για την "παρατήρηση" που αναφέρεις, καταλαβαίνεις βέβαια πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσωπική. (2f)

Χαλαρώστε παίδες γιατί "χανόμαστε"...

Βαγγέλης