PDA

Επιστροφή στο Forum : Aερολέσχη Κομοτηνής


mastoras
07-09-09, 11:23
Το ιστορικό της Αερολέσχης:
1981 - 1997 H Παλαιά Αερολέσχη Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1981 και μέχρι το 1997 όπου και διαλύθηκε ανέπτυξε δραστηριότητες σε αρκετά αεραθλήματα. Μερικά από αυτά είναι γενική: Αεροπορία, Αερομοντελισμό, Ανεμοπτερισμο. Ήταν μέλος της ΕΛΑΟ και συμμετείχε με κάποια από τα μέλη της σε Πανελλήνιους Αγώνες.
Αύγουστος 2004 3 φίλοι έδωσαν την σπίθα για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια στο αεράθλημα του αερομοντελισμού. Αυτοί ήταν ο Μιχάλης Θωμάς, Νίκος Μπαλκάμος και Γιώργος Τοκαλατσίδης. Αρχικά αφού δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα περί αερομοντελισμού απευθύνθηκαν στα μέλη της Αερολέσχης Αλεξανδρούπολης Μαρίνο Τόλιο και Γιώργο Τσεσμελή (πρόεδρος Αερολέσχης Αλεξανδρούπολης) όπου και τους βοήθησαν με τις συμβουλές τους και τις αρχικές πτήσεις εθισμού στο να μπουν στο κλίμα του αερομοντελισμού.
Σεπτέμβρης 2004 Στην παρέα ήλθε και ένας φίλος από το Κόσμιο, ο Χρήστος Αντωνιάδης, όπου
βοήθησε αρκετά με τις γνώσεις του στις κατασκευές.
Οκτώβριος 2004 Μάθανε ότι στην περιοχή υπήρχε ένα μέλος της παλιάς Αερολέσχης Κομοτηνής ο Χρήστος Χειλάς όπου ήρθαν σε επαφή. Η βοήθεια του ήταν πολύτιμη προς τους υπολοίπους. ΙΟ ίδιος άρχισε να ασχολείται και πάλι με τον αερομοντελισμό αφού λόγω της μοναξιάς τα είχε παρατήσει κάποτε. Τους έδειξε πολλά από τα μυστικά, τους δίδαξε και τους έμαθε να πετάνε με ασφάλεια το αερομοντέλο.Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το αεροπλάνο πετούσε - κυλούσε στις φλέβες των φίλων της παρέας.

mastoras
07-09-09, 11:23
Ιανουάριος 2005 Σε μια εκδήλωση του όμιλου Αερομοντελιστών Καβάλας γνωρίζουμε τον πολύ καλό φίλο
Αρη Τζιατζή. Ο Αρης είχε αγοράσει ένα αερομοντέλο αλλά δεν
υπήρχε κάποιος να τον βοηθήσει να ξεκινήσει. Ερχόταν λοιπόν μετά την γνωριμία μας σχεδόν καθημερινά παρά τις αντίξοες συνθήκες, διότι έμενε στην Ξάνθη, και έμαθε να πετά μαζί μας.
Μαρτιος 2005 Η παρέα μεγάλωνε έως ότου αποφασίσθηκε να ιδρυθεί η Αερολέσχη Κομοτηνής τον Μάρτιο
Απρίλιος 2005 Την 24 Απριλίου οργανώνεται μία επίδειξη αερομοντελισμού εν όψει της ίδρυσης της Αερολέσχης για να γίνει γνωστό στο κοινό η ύπαρξη του αεραθλήματος στην πόλη - νομό μας. Παίρνουν μέρος όλοι οι σύλλογοι και αερολέσχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στέφετε με απόλυτη επιτυχία από τον αριθμό και μόνο των αερομοντελιστών και των επισκεπτών που έλαβαν μέρος.
Μαιος 2005 Ο δικηγόρος μας κ. Οικονόμου Ευστράτιος αναλαμβάνει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση της Αερολέσχης Κομοτηνής.
Ιουνιος 2005 Την 8 Ιουνίου ορίζεται η δικάσιμος για την υπόθεση και την 28 Ιουνίου 2005 αποφασίζεται
από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, με την 166/2005 απόφαση του, η Ιδρυση της Αερολέσχης Κομοτηνής που αποτελείτε από 23 Ιδρυτικά μέλη.
Ιούλιος 2005 την 17 Ιουλίου γίνεται η πρώτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εκλέγεται το νέο 7μελές ΔΣ και η 3μελής ΕΕ. Την επομένη 18 Ιουλίου 2005 το ΔΣ εκλέγει Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Τοκαλατσίδη και τα υπόλοιπα μέλη στα καθήκοντα τους.
Αύγουστος 2005 συνεχίζονται οι πτήσεις στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Κομοτηνής των Αερομοντελιστών. Εισέρχονται νέα μέλη και γίνονται ενέργειες να εισαχθούν και άλλα αεραθλήματα.
Σεπτέμβριος 2005 Γίνεται η πρώτη προσέγγιση και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς. Προσπάθεια για ένταξη στην Αερολέσχη συστήματος εκπαίδευσης νέων Αερομοντελιστών. Εύρεση χορηγών για διαφημιστικά είδη.
Οκτώβριος 2005 Πραγματοποιούνται συνάντησεις του Πρόεδρου και Αντιπρόεδρου της Αερολέσχης με τον Νομάρχη Ροδόπης και τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Προσπάθεια για επιχορήγηση καθώς και στέγαση της Αερολέσχης σε οίκημα του Δήμου Κομοτηνής. Εναρξη Εργασιών απόδοση ΑΦΜ από την ΔΟΥ Kομοτηνής.Εγγραφή στην ΕΛΑΟ. Αιτηση για ανεύρεση χώρου στον Δήμο Κομοτηνής.
Νοέμβριος 2005 Πραγματοποιήτε η 1η έκθεση Αερομοντελισμού στην Κομοτηνή και στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Τα μέλη πλησιάζουν τα 50.
Δεκέμβριος 2005 Κατατίθενται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την Εγγραφή της Αερολέσχης στην
Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδια (ΕΛ.Α.Ο.) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εγγράφονται οι πρώτοι αθλητές.

mastoras
07-09-09, 11:29
Ιανουάριος 2006 συνεχίζεται η δραστηριότητα σχετικά με την κίνηση για την παραχωρηση για χρήση του
Αεροδρομίου Κομοτηνής. Ο κακός καιρός καθηλώνει τα αεροπλάνα στο έδαφος.
Φεβρουάριος 2006. Η εγγραφή της Αερολέσχης στην ΕΛΑΟ εγκρίνεται. Η Αερολέσχη αναγνωρίζεται ως
αεραθλητικό Σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου.Απροσδόκητη τροπή και εκδίωξη των Αερομοντελιστών μας από το Αεροδρόμιο.
Μάρτιος 2006 Προσπάθειες για ανεύρεση νέου χώρου για πτήσεις των Αερομοντέλων. Ενέργειες με
αποστολήεγγράφων για την οριστική επίλυση του Θέματος του Αεροδρομίου. Συναντήσεις με τοπικούς Παράγοντες για την επίλυση του προβλήματος. Προσπάθειες ανεύρεσης αεροπλάνου Υπερελαφρού από μέλη της Αερολέσχης.Αρχίζει η εκπαίδευση σε υπερελαφρα και Μηχανοκίνητους Αετούς στα μέλη της Αερολέσχης.
Απρίλιος 2006 Πλέον οι πτήσεις γίνονται στο παλιό Γήπεδο Ροδίτη απέναντι από το Ξενοδοχειο Chris and Eve.Oι προσπάθειες για κατασκευή διάδρομου προσγείωσης υπερελαφρων συνεχίζεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγείρου.
Μάιος 2006 Οι πτήσεις των Αερομοντελιστών διακόπτονται γιατί το γήπεδο στον Ροδιτη πλέον αποκτά Κερκίδες.Αναζητείτε λύση καθώς και γίνονται συναντήσεις για την επίλυση των προβλημάτων.
Ιουνιος 2006 Γίνονται προσπάθειες για την κατασκευή Μοντελοδρομίου στην Περιοχή Αμπελώνας Κομοτηνής σε στρατιωτικό χώρο. Μετά από τις συναντήσεις του ΔΣ με τον Στρατηγό Διοικητή του Δ Σώματος Στρατού δίνεται η άδεια για την κατασκευή του διαδρόμου στην περιοχή του Αμπελώνα.
Ιουλιος - Αυγουστος 2006 Αρχίζει και η εκπαίδευση των μελών της Αερολέσχης στις πτήσεις.1 Μέλος εγγράφεται στην Σχολή Εgnatia Αviation που εδρεύει στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας και σε λίγο διάστημα θα είναι κάτοχος διπλώματος ελαφρών αεροσκαφών PPL.2 ακόμα μέλη εκπαιδεύονται στην Καρβάλη στα υπερελαφρά.Συναντήσεις επι συναντήσεων για την κατασκευή του διαδρόμου - μοντελοδρομίου στον Αμπελώνα.Δίδεται η υπόσχεση από τον Δήμο Κομοτηνής για την παραχώρηση χέρσου εδάφους κοινόχρηστου για την κατασκευή διαδρόμου 300Χ20 που την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος με την διευθέτηση και την
τελική ασφαλτόστρωση του.
Σεπτέμβριος - Οκτωβριος 2006
Έχουμε την συμμετοχή της Αερολέσχης στους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού 2-3 Σεπ Αγώνες Προσγειώσεων Ακριβείας και 7-8 Οκτ Αγώνες Ακροβατικών Ακριβείας F3A όπου η Αερολέσχη κατέλαβε την 10 και 12 θέση και 3η και 5η αντίστοιχα. Συνεχίζονται οι πτήσεις των Υπερελαφρών στην Ξάνθη λόγω μη διάθεσης διαδρόμου προσγείωσης ακομα. Η εκπαίδευση των μελών στα Υπερελαφρά συνεχίζεται στην Νέα Καρβάλη.Επισης γίνονται για πρωτη φορά πτήσεις Αερομοντελισμού στο νέο μοντελοδρόμιο στην περιοχή Αμπελώνας Κομοτηνής.
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2006
Συμμετοχή της Αερολέσχης στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αερομοντελισμού. Διοργανώθηκε έκθεση αερομοντελισμού στο Χωριό Κόσμιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κοσμίου.Οι πτήσεις των υπερελαφρών από την Ξάνθη συνεχίζονται. Στον Αερομοντελισμό οι πτήσεις από το Μοντελοδρόμιο του Αμπελώνα

mastoras
07-09-09, 11:30
Ιανουάριος - Μαρτιος 2007
Οι πτήσεις των Αερομοντέλων γίνονται στο Μοντελοδρόμιο. Γίνονται επαφές για την τελική χρήση του Διαδρόμου στο Αεροδρόμιο απο τα Υπερελαφρά.
Απρίλιος - Μάιος 2007Γίνεται η πρώτη πτήση Αερομοντέλου και Υπερελαφρών στο Αεροδρόμιο . Προετοιμάζεται η διοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης Υπερελαφρών στην Κομοτηνή. Γινονται προσπάθειες και αίτηση για απόκτηση χώρου στην περιοχή Αεροδρομίου χέρσου τμήματος 28 στρεμμάτων από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ναυαγεί η προσπάθεια για ευρεση χώρου στον Ιμερο λόγω συνθήκης Ραμσαρ.
Ιουνιος 2007 Μεγάλες στιγμές γνωρίζει η Αερολέσχη καθώς η εκδήλωση Υπερελαφρών την 3/6/2007 στέφεται από μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα γίνονται σημαντικά βήματα για την παραχώρηση του χώρου στο Αεροδρόμιο από την Νομαρχία Ροδόπης. Γινεται η εισοδος της Αερολέσχης ως εθελοντικό σωματείο στα ΠΣΕΑ της Νομαρχίας και πλέον τίθεται υπο την διάθεση της Νομαρχίας για Αεροπαρατήρηση από τα μέσα της την περιόδο του καλοκαιριού για την προστασία των δασών από πυρκαγιές. Σημαντικο βήμα για την κοινωνική προσφορά του σωματείου μας.
Ιούλιος Αύγουστος 2007 Εκτελούνται πτήσεις για πυρανίχνευση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα ΠΣΕΑ του Νομού Ροδόπης. Υπάρχει θετική εισήγηση από την Νομαρχία Ροδόπης προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την παραχώρηση εδαφικού τμήματος και την κατασκευή του Αεραθλητικού Κέντρου. Επιτέλους ελπίζουμε να βρεθεί μία λύση αφού ναυάγησαν οι μέχρι τώρα περιπτώσεις σε άλλες περιοχές του Νομού, για διάφορους λόγους.
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2007 Συνεχίζονται οι πτήσεις πυρανίχνευσης και η Αερολέσχη παίρνει τα εύσημα και απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και απο την Πολιτική Προστασία του Νομού για το κοινωφελές έργο που προσφέρει. Γίνεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αερομοντελισμού Ελικοπτέρων την 6 και 7 Οκτωβρίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Κομοτηνής, όπου και στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2007 Η Αερολέσχη Κομοτηνής μετέχει στον σχεδιασμό των ΠΣΕΑ του Νομού Ροδόπης και βοηθά στην καταγραφή των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τους κατοίκους του Νομού. Γίνονται Αεροφωτογραφήσεις και δίνονται στην Νομαρχία αλλά και στους Δήμους του Νομού. Μετέχει επίσης για πρώτη φορά σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό συνανθρώπου μας σε συνεργασία με την Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης. Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το θέμα της Παραχώρησης για το Αεραθλητικό Κέντρο.

mastoras
07-09-09, 11:32
Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2008 Εγκρίνετε η Ένταξη της Αερολέσχης Κομοτηνής στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Χώρας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του κ. Μουζά Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας. Συμμετέχει μετά από αίτηση του Προϊστάμενου της Πολιτικής προστασίας, σε επιχείρηση έρευνας για τον έλεγχο έκχυσης πετρελαιοειδών στον θαλάσιο χώρο Φαναρίου από πλοίο που προσάραξε στα αβαθή. Λαμβάνει μέρος στην Ασκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας "ΠΥΡΣΟΣ 2008". Παραχωρείτε επίσημα το τμήμα 28 Στρεμμάτων στον Αίγειρο για την κατασκευή του Αεραθλητικού Κέντρου.
Μάρτιος - Απρίλιος 2008 Διαμορφώνεται ο χώρος του Αεραθλητικού Πεδίου με μηχανήματα της Νομαρχίας Ροδόπης. Αρχίζουν οι πρώτες πτήσεις των Υπερελαφρών από το νέο πεδίο.
Μάιος - Ιούνιος 2008 Αρχίζουν οι πτήσεις Πυρανίχνευσης από το νέο πεδίο. Γίνονται και διευθετήσεις για την χρήση και από τους Αερομοντελιστές. 17 και 18 Μαίου διοργανώνεται το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Προσγειώσεων Ακριβείας με μεγάλη επιτυχία.
Ιούλιος - Αυγουστος 2008 Συνεχίζονται οι πτήσεις Πυρανίχνευσης από τα αεροσκάφη της Λέσχης και γίνεται το πρώτο Υπόστεγο για την φύλαξη των μέσων. Την 13 Ιουλίου η Αερολέσχη λαμβάνει μέρος στην 1η συνάντηση Υπερελαφρών Αεροσκαφών Βορείου Ελλάδος στην Ν. Καρβάλη με 2 αεροσκάφη και 1 Μηχανοκίνητο Αετό.
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2008 Συνεχίζονται οι πτήσεις πυρανίχνευσης επ ωφέλεια των ΠΣΕΑ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Γίνονται έργα αποπεράτωσης του διαδρόμου προσγείωσης και διαμόρφωσης της πίστας. (Γεώτρηση, περίφραξη, δενδροφύτευση κ.α.) Πραγματοποιείτε την 27 Σεπ 2008 εκδήλωση Δενδροφύτευση στην πίστα του νέου αεραθλητικού κέντρου από περιβαλλοντολογικές ομάδες και παιδιά Γυμνασίων της Πόλης.
Νοέμβριος 2008 Εκδήλωση εορτασμού της αεροπορίας γίνεται στο Αεραθλητικό κέντρο την 8 Νοεμβρίου 2008 με συμμετοχή πλήθος κόσμου.
Δεκέμβριος 2008 Συνεχίζονται οι ενέργειες για εγκριση του πεδίου. Λειτουργεί στην Πλατεία Περίπτερο με είδη της Αερολέσχης στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων.

mastoras
07-09-09, 11:59
Βέβαια την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της Αερολέσχης Κομοτηνής μπορείτε να την βρείτε στο επίσημο site του συλλόγου http://www.aerolesxi.gr/ από το οποίο μεταφέραμε αυτούσια τα κείμενα του αρθρογράφου, θέλοντας να τα κρατήσουμε εδώ στο petame.gr γιατί πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες κάποιων ανθρώπων απέδωσαν και αποδίδουν καρπούς.

Διαβάζοντας η νέα γενιά, το ιστορικό της αερολέσχης Κομοτηνής, που βρίσκεται, και μέσα στις σελίδες του μεγαλύτερου ελληνικού φόρουμ [petame.gr] που ασχολείται, και συντηρεί επιμελώς, και με υπευθυνότητα στις σελίδες του αεραθλητικά θέματα, ειδήσεις, αγώνες, και παρουσιάσεις συλλόγων αερομοντελισμού και λοιπών αεραθλημάτων, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα, το παράδειγμα, και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι που θα θελήσουν κάποτε να δημιουργήσουν έναν νέο σύλλογο στον τόπο τους, η να ενσωματωθούν σε κάποιον σύλλογο που ήδη υπάρχει.

mastoras
07-09-09, 12:26
Γίνε και εσύ μέλος της Αερολέσχης Κομοτηνής

Αν εσείς, που αυτήν την στιγμή διαβάζεται αυτές τις γραμμές, αγαπάτε τα αεροπλάνα, την αεροπορία, τον αερομοντελισμό, και θέλετε να γίνεται μέλος της Αερολέσχης Κομοτηνής, έστω ακόμα και εάν είστε μακρυά από την έδρα της, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε μια αίτηση εγγραφής και πάλι στο site της Αερολέσχης ΕΔΩ (http://www.aerolesxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9:2009-05-30-22-39-20&catid=1&Itemid=43)

Έτσι θα μπορείτε να λάβετε όλα τα προνόμια που έχουν τα μέλη των αεραθλητικών σωματείων που υπάγονται στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία [ΕΛΑΟ]

Έκδοση αθλητικής ταυτότητας για την συμμετοχή σε αγώνες αερομοντελισμού κτλ.

Συμμετοχή σε κάθε είδους διοργανώσεις, και εκδηλώσεις της Αερολέσχης.

Ασφάλιση αερομοντελιστών, είτε ασχολείστε με τον αθλητισμό, είτε με το χόμπι.

Συνεχή ενημέρωση για κάθε είδους αερομοντελιστική, η αεροπορική δραστηριότητα, που γίνεται στην χώρα μας.

Εκπαίδευση σε όλα τα αθλήματα που ασχολειται η αερολέσχη, Αερομοντελισμό [αεροπλάνα-ελικόπτερα] υπερελαφρά αεροσκάφη, μηχανοκίνητοι αετοί, κτλ.

Η Αερολέσχη Κομοτηνής αυτή την στιγμή έχει πάνω απο 140 μέλη όλων των ηλικιών, και φύλλων στο δυναμικό της. Και επίσης πολλούς αθλητές απο όλη την Ελλάδα.