Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Νέα Μηνύματα 04-10-13   #12
EAA
Προχωρημένο μέλος του Petame
 
Το avatar του χρήστη EAA
 
Ημερομηνία εγγραφής: 14-09-2013
Μηνύματα: 55
Επίπεδο φήμης: 261360 EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη EAA Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Απάντηση: Ελληνικη Αθλητικη Αεροπορια ΕΑΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ( Ε.Α.Α.)


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΚΑΙ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ( Ε.Α.Α.) ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


1. Επιτρέπεται η χρήση του Μοντελοδρομίου, μόνον σε μέλη του Σωματείου Ε.Α.Α. , με εξαίρεση των φιλοξενούμενων Αερομοντελιστών , που έχουν προσκληθεί για αγώνες , η επιδείξεις.

2. Άπαντες οι Αερομοντελιστές πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για υλικές ζημιές , και για σωματικές βλάβες προς τρίτους, είτε σαν μεμονωμένοι, η ομαδικά σε λίστα Σωματείου.

3. Oι χρήστες του μοντελοδρομίου, είναι υποχρεωμένοι να έχουν τα ανωτέρω αποδεικτικά συμβόλαια και έγγραφα πάντοτε μαζί τους και σε ισχύ, άλλως δεν θα τους επιτραπεί η χρήση, και η συμμετοχή στις πτήσεις.
Υποχρεωτικά να φέρουν και την ταυτότητα μέλους του σωματείου στο οποίο ανήκουν, η την Αστυνομική τους ταυτότητα.

4. Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α. ορίζει έναν έμπειρο αερομοντελιστή ως Επόπτη του Μοντελοδρομίου, ο οποίος επιβλέπει όλες τις αερομοντελιστικές δραστηριότητες, φροντίζει για την εκπαίδευση των νέων αερομοντελιστών και για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και εισηγείται στο Δ.Σ. οτιδήποτε έχει σχέση με τους αερομοντελιστές και τις πτήσεις αερομοντέλων.

5. Πάνω απ' όλα βάζουμε την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Όλοι οι πιλότοι και όλα τα μέλη μοιράζονται την ευθύνη της ασφάλειας στο Μοντελοδρόμιο.
Εάν δείτε κάτι επικίνδυνο, διορθώστε το αμέσως αν μπορείτε. Αναφέρετε
ανασφαλείς συνθήκες στον Επόπτη ή το Διοικητικό Συμβούλιο.


6. Πτήσεις επιτρέπονται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και έως την δύση του ηλίου που υπάρχει φυσικός φωτισμός.

7. Απαγορεύεται ο χειρισμός τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων στο χώρο του Μοντελοδρομίου χωρίς την άδεια του υπευθύνου.

8. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα πρέπει να είναι ανοικτό το VHF της Αερολέσχης
ώστε οι πιλότοι των αερομοντέλων να ενημερώνονται για τις κινήσεις των πτητικών μέσων (trike ή αεροσκάφη) της Αερολέσχης Ε.Α.Α. ή άλλης Αερολέσχης.

9. Όταν επίκειται απογείωση πτητικού μέσου αυτό παραχωρεί προτεραιότητα σε αερομοντέλο που βρίσκεται στον αέρα μέχρι την προσγείωσή του.
10. Όταν επίκειται προσγείωση πτητικού μέσου, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει τα αερομοντέλα να προσγειώνονται άμεσα ώστε να ελευθερώσουν τον διάδρομο ή να κάνουν holding στο δυτικό υπήνεμο μέχρι την προσγείωση και την ελευθέρωση του διαδρόμου από το πτητικό μέσον.
Σε κάθε περίπτωση ένας εκ των αερομοντελιστών θα πρέπει να διατηρεί 2-way επαφή VHF με το πτητικό μέσο για τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων στο έδαφος και τον αέρα.

11. Κατά την προσέλευση τους τα μέλη απαγορεύεται ρητά να ανοίξουν τους πομπούς τους αν δεν έχουν πρώτα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει άλλος αερομοντελιστής με την ίδια συχνότητα στο Μοντελοδρόμιο.
Από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται οι κάτοχοι τηλεκατευθύνσεων στα 2.4 GHz.

12. Τα αυτοκίνητα πρέπει να σταθμεύουν στο χώρο parking εκτός αν η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την πτήση των αερομοντέλων του οδηγού τους.
Στην περίπτωση αυτή ο οδηγός είναι υπεύθυνος για την ασφαλή κίνησή του στο χώρο πτήσεων

13. Απαγορεύεται η χρήση αλκοολούχων ποτών πριν ή κατά την διάρκεια χειρισμού αερομοντέλων.

14. Μάξιμουμ δύο (2) αερομοντέλα επιτρέπεται να βρίσκονται στον αέρα ταυτόχρονα.

15. Συνιστάται οι πτήσεις να περιορίζονται στα 10 λεπτά ούτως ώστε οι υπόλοιποι πιλότοι να μην χρειάζεται να περιμένουν πολύ για να πετάξουν.

16. Διατηρείτε τον χώρο καθαρό. Αν και υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, πάρτε τα σκουπίδια σας σπίτι σας.
Μην ντραπείτε να μαζέψετε τα σκουπίδια κάποιου άλλου λιγότερου ευαίσθητου από εσάς.

17. Πιλότοι αερομοντέλων που χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης πρέπει να έχουν τον ανάλογο πυροσβεστήρα δίπλα τους.

18. Ροντάρισμα μηχανής, ή δοκιμή μέγιστης ισχύος του κινητήρα εν στάση, πρέπει να γίνεται στις άκρες του Μοντελοδρομίου μακριά από άλλους ανθρώπους, βασταζόμενο το μοντέλο από βοηθό ή δεμένο στο έδαφος.

19. Θεατές δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των πιτς, στον τροχόδρομο, στον διάδρομο ή στο χώρο όπου πετούν τα μοντέλα τους οι πιλότοι.

20. Κατοικίδια επιτρέπονται μόνο δεμένα με λουρί ή σε κλουβί.

21. Οι πιλότοι πρέπει να εκκινούν τα μοντέλα τους στον χώρο των πιτς με τηνεξάτμιση μακριά από θεατές και άλλους πιλότους και κρατώντας τα να τα στρέφουν προς τον τροχιόδρομο προτού τα ελευθερώσουν.
Μετά την προσγείωση το αεροπλάνο επιτρέπεται να τροχοδρομήσει μέχρι την μισή απόσταση του τροχιόδρομου.
Απαγορεύεται η τροχοδρόμηση στα πιτς ανάμεσα στα άλλα αεροπλάνα.


22. Κατά την διάρκεια των πτήσεων οι πιλότοι πρέπει να στέκονται στον υποδειγμένο σε αυτούς χώρο στη μέση μεταξύ πιτς και διαδρόμου, στο «κουτί των πιλότων». Για τον καλύτερο έλεγχο συνιστάται η βοήθεια ενός άλλου πιλότου ή βοηθού για τον εντοπισμό των άλλων αερομοντέλων και την αποφυγή ατυχημάτων.

23. Όλες οι απογειώσεις και όλες οι προσγειώσεις γίνονται στον ενεργό διάδρομο, αντίθετα στην φορά του ανέμου, και η περιοχή πτήσεων είναι δυτικά του διαδρόμου. Αν πετούν περισσότεροι από ένας πιλότοι, τότε όλοι ακολουθούν προς μία φορά (δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα).

24. Τα ελικόπτερα χρησιμοποιούν τον ενεργό διάδρομο και πρέπει να μεταφέρονται σε αυτόν στα χέρια και όχιπετώντας. Ο πιλότος τους στέκεται με τους υπόλοιπους πιλότους στον καθορισμένο χώρο και εφόσον πετούν ταυτοχρόνως αεροπλάνα, δεν επιτρέπεται στο ελικόπτερο να υπερίπταται του ενεργού διαδρόμου.

25. Απαγορεύεται η πτήση προς και πάνω από τα πιτς, τον χώρο των θεατών, το υπόστεγο ή οποιαδήποτε περιοχή όπου έχει επιτραπεί να βρίσκονται άνθρωποι. Απαγορεύεται επίσης η υπερβολικά μεγάλης ταχύτητας
πτήση με κατεύθυνση προς τις ίδιες περιοχές.

26. Ενημερώστε έγκαιρα με ΔΥΝΑΤΗ και ΚΑΘΑΡΗ φωνή για τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις που βρίσκονται σε
εξέλιξη, καθώς επίσης τις απογειώσεις, τις προσγειώσεις, αεροπλάνο ή άνθρωπος στον διάδρομο, κ.λ.π.
Οι Προσγειώσεις έχουν προτεραιότητα των απογειώσεων. Προσγειώσεις με σβηστό κινητήρα προηγούνται των απλών προσγειώσεων.

27. Κάθε πιλότος έχει την πλήρη ευθύνη για ζημίες που προκάλεσε μη ακολουθώντας τους κανονισμούς.

28. Καινούριοι πιλότοι θα πρέπει να έχουν την έγκριση του εκπαιδευτή τους ή του Επόπτη προτού τους επιτραπεί να πετούν μόνοι τους.

29. Συνιστάται να μην επιχειρείται πτήση, ή ακόμα και η εκκίνηση του κινητήρα σας, όταν δεν υπάρχουν άλλα άτομα στο Μοντελοδρόμιο.

30. Παραβάσεις που αναφέρονται γραπτώς θα ελέγχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει για την τυχόν επιβολή πειθαρχικής ποινής συμπεριλαμβανομένης και της διαγραφής του μέλους
από την Αερολέσχη Ε.Α.Α..

ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Όλοι θέλουμε να περνάμε καλά με το χόμπι μας. Επίσης όλοι έχουμε δικαίωμα να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον ασφαλές για μας, τους άλλους φίλους αερομοντελιστές και τους καλεσμένους μας.

Εάν ακολουθήσουμε τους κανονισμούς θα επιτύχουμε και τους δύο στόχους. Σ' αυτό το πνεύμα ζητάμε από κάθε μέλος να κάνει τα εξής:

ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. Όλοι δικαιούμαστε να διασκεδάσουμε όσο θέλουμε, αλλά όχι εις βάρος της ασφάλειας των άλλων μελών της Αερολέσχης. Επικίνδυνη, ανασφαλής πτήση δεν συμβαδίζει με το γνήσιο
αγωνιστικό πνεύμα έναντι των άλλων μελών και δεν είναι αποδεκτή.

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. Οι κανόνες είναι άχρηστοι αν δεν ακολουθούνται και όλοι μοιραζόμαστε την ευθύνη της εξασφάλισης ότι όλα τα μέλη συμμορφώνονται με τους κανόνες.
Εάν παρατηρήσετε κάποια πτήση που πιστεύετε ότι είναι ανασφαλής, υπάρχουν δύο αποδεκτές μέθοδοι αντιμετώπισης της κατάστασης:
1) Μιλήστε άμεσα στο μέλος ή επισκέπτη που πιστεύετε ότι παραβίασε ένα κανόνα ασφαλείας.
Παρακαλούμε να μιλήστε σ' αυτό το μέλος ή επισκέπτη ΜΟΝΟ εάν η πτήση του δεν είναι σύμφωνα με τους γραπτούς κανόνες. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος (μέλος ή επισκέπτης) πετάει με επικίνδυνο τρόπο
αλλά δεν υπάρχει κανόνας για την συγκεκριμένη πράξη, τότε παρακαλούμε όπως μιλήσετε με τον Επόπτη για το θέμα. Ο Επόπτης θα εκτιμήσει αν χρειάζεται αλλαγή ή προσθήκη κανονισμών.
Παρακαλούμε να είστε διακριτικοί όταν αναφέρετε σε κάποιο μέλος ή επισκέπτη την ανησυχία σας για κάποιο θέμα ασφαλείας.
2. Ενημερώστε τον Επόπτη εάν αισθάνεστε άβολα να μιλήσετε άμεσα στον παραβάτη ή του μιλήσατε και δεν είχε αποτέλεσμα η συνομιλία σας. Αυτή η ενημέρωση πρέπει να γίνει γραπτώς μέσα σε ένα
διάστημα μιας εβδομάδος από το συμβάν. Ο Επόπτης θα ερευνήσει και θα ενεργήσει ανάλογα για να διορθώσει την κατάσταση. Μπορείτε να ζητήσετε να παραμείνετε ανώνυμος και η επιθυμία σας θα
γίνει δεκτή. Εάν ο Επόπτης δεν μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση, ή και δεύτερο παρόμοιο
γεγονός συμβεί, τότε το θέμα θα παραπεμφθεί από τον Επόπτη στο Δ.Σ. Το Δ.Σ. θα μπορεί να
διαγράψει το μέλος εκτός εάν πεισθεί ότι η ανασφαλής δραστηριότητα ή δραστηριότητες θα διορθωθούν μονίμως.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !

Ο κανονισμός αυτός εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Αερολέσχης και τίθεται σε ισχύ από 1/9/2013 Η τήρηση του είναι
δεσμευτική για όλα τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, καθώς και για τους φιλοξενούμενους Αερομοντελιστές.

Κάστρο Βοιωτίας 01/09/2013

Από το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΔΕΡΒΕΝΗΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Υπευθυνος Δ.Σ. Αερομοντελισμου ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Γ.Γ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΟΥ
__________________
Ελληνικη Αθλητικη Αεροπορια
Ο χρήστης EAA δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση