Νέα Μηνύματα 30-09-09   #1
mastoras
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Και όμως είναι γεγονός !!!

Δεν θα πω το κράτος, αλλά ένας πολιτικός τελικά ενδιαφέρθηκε για τις ανάγκες της ύπαρξης του αεραθλητισμού στην χώρα μας.

Και το ευχάριστο είναι ότι δεν έμεινε στα λόγια, αλλά γοργά ξεκίνησε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που συζητούνται εδώ και μήνες.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών

29/08/2009

YME:Κατασκευή Αεροδρομίων - Αεραθλητικών κέντρων

* Την κατασκευή «Αεροδρομίων Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικών Κέντρων», ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων των παλαιών αεροδρομίων της Κομοτηνής, του Μάλεμε της Κρήτης, της Σπάρτης και των Μαριτσών Ρόδου .

Στους χώρους αυτούς θα κατασκευαστούν σύγχρονα Αεροδρόμια Γενικής Αεροπορίας-Αεραθλητικά Κέντρα, με στόχο την τουριστική και εμπορική τόνωση των περιοχών αυτών, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των αεραθλητικών δραστηριοτήτων.


Ο ΥπουργόςΜεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
υπέγραψε σήμερα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θράκης παρουσία εκπροσώπων κρατικών φορέων, παραγωγικών τάξεων και αθλητικών παραγόντων το «Μνημόνιο Συνεργασίας».

Το μνημόνιο αναφέρεται στην κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής» το οποίο θα κατασκευαστεί σε έκταση 99,04 στρεμμάτων που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση Μεσούνη-Κάμπος του Δήμου Αιγείρου στο Ν. Ροδόπης – όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Αερολέσχη Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου:
-Προβλέπεται μέχρι τέλους του έτους η δημοπράτηση σειράς έργων συνολικού κόστους € 6,00 εκατ. ( έξι εκατομμύρια ευρώ) με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το 2011.

Τα έργα για την κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής», αφορούν:

-Την ανακατασκευή και επέκταση του ανενεργού στρατιωτικού διαδρόμου που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μήκους 1.100 και πλάτους 30 μέτρων, με δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, για ανάπτυξη πτητικής δραστηριότητας ελαφρών αεροσκαφών, μικρών jet και εγκατάσταση αεροπορικών σχολών.

-Κατασκευή κτηρίου αεροσταθμού επιφανείας 380 τ.μ με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις λειτουργίας και ασφαλείας (αίθουσα αναμονής επιβατών, γραφεία ΥΠΑ- ΕΛ.ΑΣ- Τελωνείου, εκθεσιακό χώρο, Σταθμό Πυροσβεστικής, υπόστεγο στέγασης αεροσκαφών κα) και

- Έργα για τη λειτουργία του Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής, με στόχο την ανάπτυξη του αεραθλητισμού ( ανεμοπορία, αερομοντελισμό κα) αλλά και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.


Όπως δήλωσε στη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης:

« Πρόκειται για μια ξεχωριστή, πολύ σημαντική ημέρα τόσο για τη Γενική Αεροπορία όσο και για τον Αεραθλητισμό, τόσο για τη Ροδόπη και την Κομοτηνή, όσο και για τις άλλες τοποθεσίες της χώρας, το Μάλεμε στην Κρήτη, τη Σπάρτη και τα Μαριτσά Ρόδου, καθώς με την κατασκευή των «Αεροδρομίων-Αεραθλητικών Κέντρων», ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, σήμερα μπαίνει οριστικά πλέον στο δρόμο της υλοποίησης.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας και του Αεραθλητισμού σε όλη τη χώρα. Και αυτό υλοποιείται με την κατασκευή σειράς σημαντικών έργων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και μάλιστα σε σύντομο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή τουριστικά και εμπορικά και δίνονται πλέον νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τις αεραθλητικές τους δραστηριότητες.

Ειδικότερα όσον αφορά την Κομοτηνή, είναι πλέον σίγουρο, ότι οι νέες αυτές επενδύσεις σε συνδυασμό με τη σειρά σημαντικών έργων μεταφορών και υποδομών που έχουν δρομολογηθεί, θα φέρουν πολύ σύντομα τη Θράκη και την Κομοτηνή στο κέντρο του διεθνούς επενδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος».
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 30-09-09   #2
mastoras
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από mastoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Και το ευχάριστο είναι ότι δεν έμεινε στα λόγια, αλλά γοργά ξεκίνησε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που συζητούνται εδώ και μήνες.
Το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, όταν πρόσφατα σε μια επίσκεψη μου στην Αερολέσχη Κομοτηνής, συνεργεία τοπογράφων και μηχανικών, εργάζονταν στον διάδρομο του ανενεργού στρατιωτικού αεροδρομίου [που βρίσκεται μπροστά στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης]

Τώρα εάν λόγω των "αναγκαστικών" εκλογών, και πιθανών μια αλλαγή κυβέρνησης, οι εξαγγελίες, και τα "σχέδια" πάνε περίπατο..........θα είμαστε οι μεγάλοι άτυχοι της υπόθεσης
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 30-09-09   #3
mastoras
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Σας αναφέρω ένα ακόμα απόσπασμα απο την κοινή συνέντευξη τύπου υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Ευρυπίδη Στυλιανίδη και υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου που έγινε στις 03/04/2009


" Ένα τρίτο σημείο και ένα τέταρτο, που είναι πιο στρατηγικά σημεία αυτά: Έχουμε ξεκινήσει και προετοιμάζουμε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέτρα για την ανάπτυξη του αεραθλητισμού στη χώρα μας, συγκεκριμένα των υπερελαφρών αεροσκαφών, του αλεξιπτωτισμού, της ανεμοπορίας, των αιωροπτέρων, των αλεξίπτωτων πλαγιάς και του αερομοντελισμού.
Όλα αυτά τα σπορ, που μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο διαδεδομένα στη χώρα μας, απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο είδος θεματικού τουρισμού και μπορούν -εφόσον αναπτυχθούν οι κατάλληλες αερολέσχες και οι απαραίτητες υποδομές, να προσελκύσουν ένα σημαντικό τμήμα ειδικού τουρισμού, που πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη διαφόρων περιοχών της Ελλάδος.
Άλλωστε και ο καιρός, αλλά και η μορφολογία του εδάφους της χώρας μας, διευκολύνουν την ανάπτυξη τέτοιου είδους δραστηριοτήτων. "

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την δείτε στο site του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 30-09-09   #4
Γιάννης Ζαφείρης
Ελεγκτής ...κυκλοφορίας.
 
Το avatar του χρήστη Γιάννης Ζαφείρης
 
Ημερομηνία εγγραφής: 27-03-2008
Περιοχή: Βούλα - Αττική
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 5.971
Επίπεδο φήμης: 2509316 Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Δημητρό μη γινόμαστε αφελείς εμείς, γιατί παρασύρουμε και άλλους "φρέσκους" στο χώρο ή και αισιόδοξους ή ακόμη και αιθεροβάμονες, δίνοντάς τους φρούδες ελπίδες.
Το κράτος με τη μορφή που έχει πάρει από τη μεταπολίτευση και πέρα, θυμίζει κουτσό σε κατήφορο που δεν ξέρει ούτε πως, αλλά ούτε και που θα σταματήσει. Στην ουσία, δεν ξέρει ούτε και το "εάν" θα σταματήσει.

Ο Μοντελισμός στη ελλάδα, είναι αποκλειστική υπόθεση ...των μοντελιστών και μόνο. Δυστυχώς. Όλοι οι υπόλοιποι που κόπτονται κατά καιρούς, κοιτούν μονάχα τη γούλα τους και τις τσέπες τους. Αυτοί που σκάβουν, θα σκάβουν και θα κάνουν έργα αιώνια, γιατί αυτά θα τους δώσουν πέντε δεκάρες και όχι τα αεροπλάνα και ελικόπτερά μας όταν πετούν.

Πρέπει να ισορροπήσουμε λίγο και να τους ξεγράψουμε, όχι γιατί μας ξέγραψαν αυτοί, αλλά γιατί απλώς σπαταλάμε το χρόνο μας.
Επειδή λοιπόν ο μοντελισμός είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ένα μας, αλλά και υπόθεση όλων μας μαζί παραλλήλως, όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτόν πετάξτε έξω από το χώρο όλους τους "γαμπρούς" του υδροκέφαλου κρατικού μηχανισμού, όλους τους "ξερόλες" του χώρου μας, όλους τους "προεδρεύοντες" που ποτέ δεν πέταξαν ούτε σαϊτα από το μπαλκόνι, όλους εκείνους που κυνηγούν τίτλους διακαώς (ξαδέρφες, θείους, θείες και κακό συναπάντημα) και ασχοληθείτε με τα μοντέλα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό που κάνουμε εδώ, το μεγάλωμα της παρέας, το "ίσος προς ίσο" και οι ανταλλαγές γνώσης μεταξύ μας, αλλά και με νεότερους, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί και τίποτα παραπάνω. Μην ελπίζετε άδικα σε όλους αυτούς και μη βασίζεστε πάνω τους.
Όσο για τον Ευρυπίδη, θα πάει στο σπίτι του τη Δευτέρα και χέστηκε για το μοντελισμό.

Ευτυχείτε.
__________________

Yiannis Zafeiris | Δημιουργία εμβλήματος


View Yiannis Zafeiris's profile on LinkedIn

Instagram
Ο χρήστης Γιάννης Ζαφείρης δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 30-09-09   #5
sokratis
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Αυτο ειναι ευχαριστη εξελιξη κι ισως αλλαξει τελικα κατι στη νοοτροπια των εκαστοτε κυβερνωντων.
Σε αντιθεση με αυτο βεβαια οι πολιτευτες των Ιωαννινων, ειδικοτερα οι 2 υφυπουργοι, ΥΠΕΧΩΔΕ και Εθνικης Αμυνας βγηκαν κι ανακοινωσαν (και το βαλανε και στα προεκλογικα τους φυλλαδια)με καμαρι οτι "χαριζουν" το παλιο στρατιωτικο αεροδρομιο της Κατσικας ατον Πας Γιαννινα για να κατασκευασει το νεο του γηπεδο.Ως γνωστο οι φιλαθλοι του ΠΑΣ ειναι αρκετες χιλιαδες(ψηφοι.....)ενω το μονο σωματειο που παλευει να σωσει το αεροδρομιο και να το κανει πεδιο προσγειωσης ειναι το ΑΕΡΑΚΗ!!!!
Αυτο ειναι ενα ακομη εγκλημα χωρις τιμωρια,που προσπαθουμε να αποτρεψουμε.Αποριας αξιο πως καποια αλλα τοπικα σωματεια με μεγαλη ιστορια οχι μονο δεν κινηθηκανε ποτε για την διασωση του αεροδρομιου,τουναντιον,σαμποταρανε επανειλημμενα τις ενεργειες του ΑΕΡΑΚΗ με τα σημερινα αποτελεσματα......
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #6
mastoras
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Γιάννη πως να συμφωνήσω με αυτά που γράφεις.

"Ο μοντελισμός ανήκει στους μοντελιστές και μόνο, και η γνωριμίες και η ανταλλαγές γνώσεων είναι ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί "

Ξεχνάς φαίνεται ότι ο αερομοντελισμός, και γενικά ο αεραθλητισμός χρειάζεται πεδία πτήσεων, αεροδρόμια, εγκαταστάσεις. Που θα τα βρούμε αυτά εάν δεν τα ζητήσουμε από την πολιτεία.

Αναρχικό σύνθημα μου ακούγεται το ότι "διώξτε τους όλους" και ασχοληθείτε με το χόμπι σας........που όμως ? Στις αλάνες !!!!!

Εάν θέλουμε να ισοπεδώνουμε όλους και όλα, τότε θα πρέπει να έχουμε προτάσεις, και σχέδια, που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Αλλιώς καλά θα κάνουμε, να αφήνουμε τους αφελείς να ελπίζουν, να μάχονται για τα δίκαια τους, να έχουν άποψη, και να θέλουν να στηρίξουν κάποιον που ενδιαφέρθηκε για αυτούς.

Έτσι έχουμε μια ελπίδα......με την δική σου λογική......ουδεμία !!!!!
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #7
mastoras
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Ο Σωκράτης μας έδωσε "τροφή" και ψάχνουμε, χαλώντας συνάμα και την διάθεση μας με αυτά τραγελαφικά που διαβάζουμε στα άρθρα των εφημερίδων της Ηπείρου.

Γήπεδο ποδοσφαίρου ενός από τα πιο ιστορικά στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας μας

Πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Mε αφορμή,
* Τα δημοσιεύματα στον τοπικό ημερήσιο τύπο, σε ότι αφορά το θέμα του Γηπέδου της Π.Α.Ε ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,
* Την συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, που αφορά το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων,
*Την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Ιωαννίνων την προσεχή Τετάρτη 23-09-09 (όπως ανακοινώθηκε),
κάνουμε γνωστά τα εξής:

Το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. εκ του Καταστατικού του (δηλαδή από ιδρύσεώς του το 1994), έχει στόχο την διάσωση και την διατήρησή του ως αεροδρόμιο, το Ιστορικό Αεροδρόμιο στον «Κατσικά» Ιωαννίνων.
Με σύμφωνη θέση των Στρατιωτικών Αρχών και Υπηρεσιών το 1994, υπέγραψε την σχετική σύμβαση το 1997 με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτοτε είναι ο Νόμιμος μισθωτής και χρήστης του χώρου αυτού, καταβάλλοντας τα ετήσια μισθώματα στο Ελληνικό Δημόσιο.

*Η Ιστορικότητα του χώρου,
*οι λόγοι των στρατιωτικών υπηρεσιών,
*ο σχεδιασμός με προοπτική του ΑΕΡ.Α.Κ.Η. για δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης γενικής αεροπορίας και αεραθλητισμού,
*καθώς και η δραστηριότητα του ΑΕΡ.Α.Κ.Η.

ήταν οι λόγοι που στην προγραμματική σύμβαση κατά το πρόσφατο παρελθόν, μεταξύ Ν.Α. Ιωαννίνων και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συμπεριέλαβαν την έγκριση κονδυλίου 15.000.000 δρχ. για την περίφραξη του Αεροδρμίου «Κατσικά», έργο που δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε με επίβλεψη και ευθύνη της Ν.Α. Ιωαννίνων.
Η ανάγκη ανάπτυξης του Αεραθλητισμού και της Γενικής αεροπορίας στην χώρα μας, επέβαλε στους ενασχολούμενους να αναπτύξουν δραστηριότητες σε ολόκληρη την επικράτεια, υποστηριζόμενες κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση και από φορείς της πολιτείας.

Για τον ίδιο λόγο το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. από το 1994 έως και σήμερα προσπαθεί διαρκώς προς την κατεύθυνση αυτή έχοντας και την συμπαράσταση των χιλιάδων Ελλήνων αεραθλητών, μελών των σωματείων, της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

Η περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων είναι από τις πιο ενδεδειγμένες για την προώθηση κάθε μορφής αεραθλητισμού και είναι γνωστό στον τοπικό πληθυσμό ότι στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν Πανελλήνια Πρωταθλήματα αιωροπτερισμού και παραπέντε, συναντήσεις αερομοντελισμού, συναντήσεις Αεροστάτων θερμού Αέρα, αεροπλάνων, ελικοπτέρων και υπερελαφρών αεροσκαφών, γεγονότα με τα οποία ασχολήθηκε ο Πανελλλήνιος και ιδιαίτερα ο τοπικός τύπος και τα Μ.Μ.Ε.

Ευνόητο είναι ότι όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα αυτά, αποτέλεσαν πρεσβευτές προβολής του τόπου, του πολιτισμού, του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, δημιουργώντας συγχρόνως στενούς κοινωνικούς δεσμούς με τους Γιαννιώτες και γενικότερα Ηπειρώτες αεραθλητές.

Η δημιουργία αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητισμού είναι επιτακτική ανάγκη αφού παγκοσμίως οι δραστηριότητες αεραθλητισμού αποτελούν ουσιώδη πόλο έλξης εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού ενώ παράλληλα, η οργάνωση τέτοιων πυρήνων - κέντρων αποτελουμένων από ανθρώπινο δυναμικό και μέσα (ιπτάμενα και μη), προσφέρουν μεταξύ άλλων και κοινωνικό έργο στην αντιμετώπιση και πρόληψη κινδύνων εξ αιτίας φυσικών και άλλων καταστροφών.

Στο έγγραφο του ΑΕΡ.Α.Κ.Η. στις 5 Δεκεμβρίου 2008, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση δημόσιας Διαβούλευσης του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κου Σ. Καλλογιάννη, ανταποκριθήκαμε και με τεκμηριωμένες προτάσεις παρουσιάσαμε και αναλύσαμε τους λόγους και την σκοπιμότητα -αναγκαιότητα και προοπτική της δημιουργίας, ενός τέτοιου κέντρου στο Ιστορικό Αεροδρόμιο στον «Κατσικά» Ιωαννίνων.

Για άγνωστους λόγους δεν λάβαμε ποτέ απάντηση επ'αυτού. Τουναντίον διαπιστώσαμε ότι αγνοηθήκε το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. δηλαδή ο νόμιμος από το 1994 χρήστης του Αεροδρομίου και επί πλέον υποστηρίχτηκε από διάφορους φορείς η άποψη της κατασκευής μεγάλου γηπέδου στον χώρο αυτό.
Παρακολουθώντας τα γεγονότα εκφράσαμε την ανησυχία μας προς το Γ.Ε.Σ. το οποίο πρόσφατα και αιφνιδιαστικά μας γνωστοποίησε εγγράφως ότι αποδεσμεύει το αεροδρόμιο από τις ανάγκες του. Δεν έλαβε κανείς υπ'όψιν τους λόγους παραχώρησης του Αεροδρομίου στο ΑΕΡ.Α.Κ.Η., ούτε τις κρατικές δαπάνες, ούτε τις δαπάνες των μελών του ΑΕΡ.Α.Κ.Η. επί 15 συναπτά έτη, για την συντήρηση και την διαφύλαξη του αεροδρομίου, προς όφελος της νέας γεννιάς.

Τι συμβαίνει και αγνοούν το ΑΕΡ.Α.Κ.Η., τον αεραθλητισμό και την Γενική Αεροπορία στην περιοχή μας;
Το γεγονός αυτό όμως δεν φέρνει καμία μεταβολή στον σχεδιασμό του ΑΕΡ.Α.Κ.Η. αλλά και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, που υποστηρίζει την θέση για όσο το δυνατόν περισσότερα αεραθλητικά κέντρα στην χώρα, ελεύθερα αεροποτικά πεδία, συνεπώς και στα Ιωάννινα.

Τούτο υποστηρίζεται επιπρόσθετα και περίτρανα τόσο από την θέση του Συλλόγου Προστασίας περιβάλλοντος με τις σαφείς προτάσεις του επί του ρυθμιστικού και παραθέτει τους λόγους που επιβάλλουν να διατηρηθεί το αεροδρόμιο «Κατσικά» όσο και από το ότι πρόσφατα (αρχές Νοεμβρίου 09) ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΕ από τον υπουργό μεταφορών κο Στυλιανίδη η κατασκευή τεσσάρων αεροδρομίων γενικής αεροπορίας και αεραθλητισμού α.στην Κρήτη, (Ιστορικό Αεροδρόμιο Μάλεμε), β.στην Κομοτηνή (Ανενεργό Ιστορικό αεροδρόμιο του 1945), γ.στην Ρόδο (Ιστορικό ανενεργό αεροδρόμιο Μαριτσά) και δ.στην Σπάρτη. Ενημερωτικά για το αεροδρόμιο Κομοτηνής προυπολογισμού 6.000.000 euro υπέγραφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων της περιοχής και του Υπουργείου Μεταφορών.

Τίθεται συνεπώς το εύλογο ερώτημα, Γιατί οι Ηπειρώτες άρχοντες, κληρονόμοι της Ηπειρωτικής παράδοσης στα γράμματα και στην πρωτοπορία, απέχουν από ανάλογες πρωτοβουλίες και δεν ενδιαφέρονται για την διάσωση και ανάπτυξη του Ιστορικού Αεροδρομίου στον «Κατσικά» Ιωαννίνων και μάλιστα κινούνται εν κρυπτώ από τον άμεσα ενδιαφερόμενο;

Για την χρησιμότητα του αεροδρομίου στην περιοχή κάνουμε γνωστό ότι, τον Νοέμβριο του 2007 προτείναμε στην Ν.Α.Ιωαννίνων την δημιουργία πρότυπου- πιλοτικού κέντρου Πολιτικής Προστασίας, πρόταση που διαβιβάσαμε και στην Γ.Γ.Π. Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Και πάλι εισπράξαμε απόλυτη σιγή.
Την ανησυχία μας για τις συζητήσεις που γίνονται ως προς την σκέψη για κατασκευή γηπέδου στον χώρο του Αεροδρομίου «Κατσικά» εκφράσαμε με έγγραφό μας και προς τον Δήμο Ιωαννιτών.

Μετά τα παραπάνω εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τύχη του Ιστορικού αυτού Αεροδρομίου, καθώς και για το ότι ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο η γενική αεροπορία και ο αεραθλητισμός, είναι δραστηριότητες εντεταγμένες στο κοινωνικό σύνολο με άπειρες εφαρμογές και οφέλη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αεροβατικών Redbull Airacing) στην Ελλάδα και στην πατρίδα Ήπειρο, τα ιδανικά της αεροπορίας και του αεραθλητισμού παραγκωνίζονται και θάβονται κάτω από κερκίδες!!.

Θυμίζουμε μερικές από τις πιο πρόσφατες τραγικές στιγμές για τον Ελληνικό Αεραθλητισμό.

Το 1995, δεν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Παγκόσμιοι Αεραθλητικοί Αγώνες που παραχωρήθηκαν τιμητικά στην Ελλάδα με το όνομα ΙΚΑΡΙΑΔΑ από την Διεθνή Αεραθλητική Ομοσπονδία F.A.I., μετά από ολιγωρία και αδιαφορία των Ελληνικών αρχών.
Το 1997, το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν αυτοί οι Αγώνες στην Τουρκία, η οποία διεκδίκησε και επέτυχε να παρελαύνει πρώτη η Τουρκική σημαία και η ομάδα της στις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων αυτών.
Το 2009 (φέτος δηλαδή) από τις 6 έως τις 13 Ιουνίου αυτοί οι Αγώνες διεξήχθησαν στο Τορίνο της Ιταλίας, η δε αφή της Ικαρίου φλόγας κινδύνευσε ακόμα και αυτή να μην πραγματοποιηθεί από την χώρα μας και πάλι από την αδιαφορία των Ελληνικών Αρχών. Διεσώθη δε μετά από μαζική και εντονότατη αντίδραση των Αεραθλητικών Σωματείων και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.
Θυμίζουμε ακόμη και την ιστορικότητα του αεροδρομίου «Κατσικά», αφού διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το ότι τα Ιωάννινα γέννησαν έναν από τους τέσσερις πρώτους Έλληνες αεροπόρους και αεραθλητές αφού ο τότε ανθυπίλαρχος Χρήστος Αδαμίδης έδρασε για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και το ότι ο ίδιος πραγματοποίησε παγκόσμια αεραθλητική επιτυχία κάνοντας τον 1ο Γύρο της Μεσογείου με αεροπλάνο.
Καλούμε,
  • τους μελετητές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.,
  • τους φορείς της αυτοδιοίκησης,
  • τους φορείς που ασχολούνται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
να λάβουν υπ'όψιν τα ανωτέρω και τις από 5-12-2008 προτάσεις μας, τις οποίες και παραθέτουμε συνημμένα, με το αντίστοιχο αντίγραφο του εγγράφου μας προς τον Υφυπουργό κο Σ. Καλλογιάννη και να μην επιμείνουν στο να καταστραφεί ένα αεροδρόμιο, έναν εν δυνάμει πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Διαφορετική αντιμετώπιση θα έχει ως αποτέλεσμα την τσιμεντοποίση της περιοχής στο όνομα ενός ακόμη γηπέδου, την στιγμή που υπάρχουν προτάσεις για κατασκευή του σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου.
Καλούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του λεκανοπεδίου να αντιληφθούν ότι στόχος μας ήταν και θα είναι ο Αεραθλητισμός στην περιοχή μας με την διαφύλαξη, διατήρηση και ανάπτυξη του Αεροδρομίου στον «Κατσικά». Αυτός μας ο στόχος υποστηρίζεται από Έλληνες και ξένους αεραθλητές, μέσω των τοπικών Αεραθλητικών Σωματείων και της ΕΛ.Α.Ο. (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία), και από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων.


IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #8
Γιάννης Ζαφείρης
Ελεγκτής ...κυκλοφορίας.
 
Το avatar του χρήστη Γιάννης Ζαφείρης
 
Ημερομηνία εγγραφής: 27-03-2008
Περιοχή: Βούλα - Αττική
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 5.971
Επίπεδο φήμης: 2509316 Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Τα βλέπεις Δημητρό;
Έχεις μεταφέρει ολάκερο κατεβατό, που ανάθεμα και αν θα το διαβάσουν οι περισσότεροι, λέγοντας στην ουσία τι; Ότι τα πολιτικά καθάρματα, έβαλαν τη ζυγαριά κάτω και ζύγισαν το κέρδος, ανάλογα με τα βάρη.

Ο Αεραθλητισμός είναι "ελαφρύτερος" του ποδοσφαίρου, για αυτό ίσως πάει και ψηλότερα από τη μπάλα.
__________________

Yiannis Zafeiris | Δημιουργία εμβλήματος


View Yiannis Zafeiris's profile on LinkedIn

Instagram
Ο χρήστης Γιάννης Ζαφείρης δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #9
bladeskiller
Ανώτατο μέλος του Petame
 
Ημερομηνία εγγραφής: 08-04-2008
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 676
Επίπεδο φήμης: 919066 bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη bladeskiller Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Μια που αναφέρθηκε η φράση "που θα τα βρούμε αυτά αν δεν τα ζητήσουμε από την πολιτεία" θέλω να πω το εξής.
Δημήτρη μου, στην Αττική ,αν δεν υπήρχε η ιδιωτική πρωτοβουλία του Ντούνη (Μέγαρα) , του Τσιούγκου (Δερβενοχώρια) και του Μπούρμπουλα (Ακραίφνιο αυτό είναι Βοιωτία αλλά όχι απαγορευτικά μακρυά), μόνο στις αλάνες θα πετούσαμε αν περιμέναμε από την πολιτεία. Διότι ,από τότε που κλείσαν τα Σπάτα, δεν νομίζω ότι η πολιτεία παραχώρησε ποτέ κανένα συγκεκριμένο χώρο στους αερομοντελιστές.
Μακάρι τα πράγματα να είναι όπως τα λες αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο Γιάννης έχει δίκιο. Η πολιτεία, αν θα μας πλησιάσει ,θα είναι για να βάλει τεκμήριο στους κυβισμούς των κινητήρων που χρησιμοποιούμε στα μοντέλα μας ,με ελαφρύνσεις για όσους έχουν κινητήρες μετά το 2007 και είναι πιο οικολογικοί.
Ακόμη κι αν βρεθεί κάποιος τίμιος πολιτικός (λέμε τώρα) και θελήσει να κάνει κάτι, δεν πρόκειται να τον αφήσουν οι άλλοι γιατί θα τους χαλάσει την πιάτσα. Ασε δηλαδή ,που είναι άλλα πράγματα πιο επειγοντα από τον αερομοντελισμό ,αν θελήσει πραγματικά να προσφέρει κάτι. Οπότε Δημήρτη μου ,δυστυχώς, είμαστε μάλλον μόνοι μας εμείς και οι πόνοι μας.
Φιλικά Κώστας.
Ο χρήστης bladeskiller δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #10
Γιάννης Ζαφείρης
Ελεγκτής ...κυκλοφορίας.
 
Το avatar του χρήστη Γιάννης Ζαφείρης
 
Ημερομηνία εγγραφής: 27-03-2008
Περιοχή: Βούλα - Αττική
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 5.971
Επίπεδο φήμης: 2509316 Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από mastoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιάννη πως να συμφωνήσω με αυτά που γράφεις.
"Ο μοντελισμός ανήκει στους μοντελιστές και μόνο, και η γνωριμίες και η ανταλλαγές γνώσεων είναι ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί "
Δεν είναι δύσκολο, γύρνα γύρω σου και δες την αλήθεια.


Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από mastoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Ξεχνάς φαίνεται ότι ο αερομοντελισμός, και γενικά ο αεραθλητισμός χρειάζεται πεδία πτήσεων, αεροδρόμια, εγκαταστάσεις. Που θα τα βρούμε αυτά εάν δεν τα ζητήσουμε από την πολιτεία.
Δεν ξεχνιούνται τα τατουάζ Δημητρό μου. Τα κουβαλάς πάνω σου και τα βλέπεις εσσαεί. Αυτό που ζήτησα και μάλλον δεν εννοήθηκε, είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας απέναντι στις γενικότερες πολιτικές καταστάσεις και να σταματήσουμε τη μάταιη επιμονή μας και τις προτάσεις στους "ανύπαρκτους". Οι προτάσεις υπάρχουν και υπήρχαν, γιατί έχουμε μεγάλη εμπειρία και ιστορία στο μοντελισμό.
Όπως έχω απαντήσει και σε άλλο θέμα, όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι πολιτικά και ιδεολογικά. Δε μας επιτρέπεται να εκλέγουμε γαϊδούρια και αμέσως μετά την εκλογή τους να τους ζητάμε να μας λύσουν εξισώσεις. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό ασφαλώς.Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από mastoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Αναρχικό σύνθημα μου ακούγεται το ότι "διώξτε τους όλους" και ασχοληθείτε με το χόμπι σας........που όμως ? Στις αλάνες !!!!!
Εάν θέλουμε να ισοπεδώνουμε όλους και όλα, τότε θα πρέπει να έχουμε προτάσεις, και σχέδια, που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.
Αλλιώς καλά θα κάνουμε, να αφήνουμε τους αφελείς να ελπίζουν, να μάχονται για τα δίκαια τους, να έχουν άποψη, και να θέλουν να στηρίξουν κάποιον που ενδιαφέρθηκε για αυτούς.
Αν ακούγεται ως αναρχία η "συνειδητοποίηση" της σήψης και των κάκιστων επιλογών μας, τότε ναι ίσως θα πρέπει όλοι να γίνουμε αναρχικοί. Σου θυμίζω ότι αν καταφέρουμε να γίνουμε άναρχοι, ακόμη και αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τουλάχιστον θα ταιριάξουμε με το άναρχο κράτος και τους άναρχους πατέρες του. Έτσι ίσως να μην ενοχλούμαστε όπως τώρα, όσοι διαφέρουμε ιδεολογικά από αυτό.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από mastoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Έτσι έχουμε μια ελπίδα......με την δική σου λογική......ουδεμία !!!!!
Όχι Δημητρό μου, ελπίδα δεν έχεις καμία. Ξέρεις γιατί; Γιατί την περιμένεις από τους άλλους. Αυτό ακριβώς είναι που δεν κατάλαβες. Την ελπίδα θα τη χτίσεις εσύ για εσένα και μόνο. Όταν αναφέρω "διώξτε τους όλους", αναφέρομαι σε όλα αυτά τα σκατούλια που βρωμίζουν το χώρο από μέσα και από έξω. Μετά, θα αναζητήσουμε επιτέλους και εμείς τις ευθύνες μας, γιατί για την όλη κατάσταση εμείς ευθυνόμαστε και όχι αυτοί. Όταν ξεκλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου και δίνεις το κλειδί στο ληστή, δε μπορείς να του ζητάς να σκουπίσει τα πόδια στο χαλάκι.
Πρώτα θα εξαφανίσεις τους κλέφτες και μετά θα ξεδιπλώσεις τις προτάσεις και τις ιδέες σου. Για την ώρα, ο αγώνας υπ'αυτή τη μορφή που τον δίνουμε τώρα, είναι άγονος και άνισος.

Στην Ελλάδα φροντίζεται ό,τι έχει να προσφέρει μαύρο χρήμα και μίζα. Ο Μοντελισμός, ο Αεραθλητισμός και γενικότερα ο πολιτισμός είναι έννοιες κατουρημένες πολιτικά και ιδεολογικά. Μπορώ να σου αναλύω επί ώρες το όλο σκεπτικό, όμως θα χρειαστεί να ανοίξεις τα μάτια και τα αφτιά, στα δεύτερα και τρίτα σκεπτικά επίπεδα και να μην στέκεις στο πρώτο, σε αυτό που φαίνεται και που βολεύει τους άλλους.

Για να πάρεις μια ιδέα, τα κεφάλαια που επενδύονται στη χώρα μας δεν ξεπερνούν το 6~7.5% του προϋπολογισμού του κράτους για τον πολιτισμό και άλλα τόσα για την παιδεία, κατατάσσοντάς την στην 85 θέση στη λίστα, ενώ η Ελλάδα και η επίσης αγράμματη Τουρκία κονταροχτυπιούνται στη 5η και 6η θέση στις επενδύσεις για στρατιωτικό εξοπλισμό. Μπορείς να αισθανθείς τώρα από που πραγματικά ξεκινάει το ζήτημα; Είναι θέμα παιδείας Δημητρό και κουλτούρας
(το "κουλτούρα" σωστά το απέδιδε επίσης ως παιδεία ο Μ.Πλωρίτης).
__________________

Yiannis Zafeiris | Δημιουργία εμβλήματος


View Yiannis Zafeiris's profile on LinkedIn

Instagram
Ο χρήστης Γιάννης Ζαφείρης δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #11
Αντώνης Κριτζάς
Υποστηρικτής του petame
 
Το avatar του χρήστη Αντώνης Κριτζάς
 
Ημερομηνία εγγραφής: 08-12-2008
Περιοχή: Λυκόβρυση-Αττική
Ηλικία: 54
Μηνύματα: 5.400
Επίπεδο φήμης: 3455670 Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Αντώνης Κριτζάς Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Τα προβλήματα πολλά ………..
Αλλά πάλι να εγκαταλείψουμε αμαχητί
Είναι εμφανές ότι κανείς δεν ενδιαφέρετε για τον αεραθλητισμό
Εδώ για να ασχοληθούμε με αερομοντελισμό η πρέπει να σκάσουμε διακοσάρα για ιδιωτικό μοντελοδρόμιο (να είναι καλά οι άνθρωποι που τα έκαναν) η πρέπει να πάμε σε αλάνα να παίζουμε με το κεφάλι μας και των άλλων άσε που σύντομα θα σκάσουν και τα στρουμφ …………οι περιπτώσεις που θα διατεθούν κλειστοί χώροι η στάδια μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού κλπ κλπ κλπ …..Πoλλά μπορούμε να γράψουμε έως ότου πέσει ο server!!
Πόσο μάλιστα αν πρέπει να συντηρηθεί ολάκερο αεροδρόμιο για αεραθλήματα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα κρατικής νοοτροπίας είναι αυτό που λέει γνωστός μου σε ειδική μονάδα ¨….ξέρεις ποσό κοστίζει να μαζέψουμε τον κάθε μακακα που κρεμιέται στα βουνά και στους γκρεμούς
Δε μας θέλουν –δεν είμαστε πολλοί ψήφοι ναι….. αλλά και πάλι λέω ….αμαχητί?
Μόνο με οργανωμένες κινήσεις μπορούμε να πετύχουμε κατά αλλά βλέπεις καταναλώνουμε τον χρόνο μας σε τσακωμούς και παρεξηγήσεις του τύπου ……βάλε το σωληνάκι έτσι ή αλλιώς ………..(υπερβάλω αλλά είναι για να δείξω τι εννοώ) ανούσιες εντάσεις γιατί όλοι τα κάνουμε καλύτερα από τους άλλους και γράφουμε γράφουμε….
Ακόμη και σε αυτό το θέμα 5 άτομα 5 διαφορετικές θέσεις
Αυτό δεν γίνετε μόνο εδώ ΟΧΙ παντού το κάνουμε γι αυτό και αυτοί «βρίσκουν και κάνουν» που έλεγαν παλιότερα
Κάποτε στο χωριό μου είχαν μία ταμπέλα στη είσοδο "Διχόνοια ο εχθρός του λαού μας¨"
Σίγουρα ο επόμενος που θα γράψει από κάτω θα λέει ότι κάνω λάθος και ότι η δική του σωστή άποψη είναι η μόνη ...........που .....μπουρου μπουρου κλπ κλπ (ευγλωττία ενοιοτε παχιά λόγια)
Μα τι σημασία έχει!!.............πρέπει να προσπαθήσουμε γιατι αν ο καθένας πει παιρνω το gliderακι μου και τραβώ στα βουνά τότε άσκοπα γράφουμε δεν θα γίνει τίποτα

ps Δεν φωτογραφιζω κανένα πρώτα τα λέω στον εαυτό μου τον βολεμένο σε ιδιωτικό μοντελοδρόμιο ............
__________________
Αντώνης

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντώνης Κριτζάς : 01-10-09 στις 14:15.
Ο χρήστης Αντώνης Κριτζάς δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #12
Γιάννης Ζαφείρης
Ελεγκτής ...κυκλοφορίας.
 
Το avatar του χρήστη Γιάννης Ζαφείρης
 
Ημερομηνία εγγραφής: 27-03-2008
Περιοχή: Βούλα - Αττική
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 5.971
Επίπεδο φήμης: 2509316 Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη Γιάννης Ζαφείρης Έχει μια φήμη ...πέρα από τη φήμη
Προεπιλογή Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Και να που ο επόμενος που γράφει από κάτω, είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο.

Αντώνη, αν μιλάμε και αναμασάμε χωρίς να κρατάμε αυτά που αναφέρουν οι προηγούμενοι, τότε οι μισoί θα κουραστούμε και οι άλλοι μισοί θα εγκαταλείψουμε.
Κανείς δεν είπε να αφήσετε (ουμε) τις μάχες. Επαναλαμβάνω -και αυτό θα πρέπει να εννοηθεί από όλους-, ότι το βασικό μας ζήτημα στα πάντα (όχι μονάχα στον αεραθλητισμό), είναι η παιδεία μας η ίδια. Δεν είναι δυνατόν να πνέουμε σε θάλασσες συνωμοσιοπαράνοιας και να μεταθέτουμε τις ευθύνες μας στους άλλους και αν αυτό δε γίνει αντιληπτό, ποτέ και τίποτα δε θα διορθωθεί. Όλοι όσοι βρίσκονται στις αρμόδιες θέσεις των εκάστοτε ζητημάτων που μας απασχολούν ξεχωριστά, είναι άχρηστοι και θα σου εξηγήσω γιατί. Τους διαχωρίζω σε τρεις κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία (που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία), είναι πραγματικά ανίδαιοι, αδιάφοροι, γραφειοκράτες, βολεψάκηδες ή και παντελώς ηλίθιοι, που "τακτοποιήθηκαν" ρουσφετολογικά. Από αυτούς δεν περιμένεις κάτι γιατί αυτομάτως θα χριστείς ανόητος και εσύ (τρίτο πρόσωπο).
Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε εκείνους που θα ήθελαν, αλλά βουλιάζουν στο κύμα της πρώτης κατηγορίας, παρασύρονται και πάνε στον πάτο. Άρα, επίσης άχρηστοι αντικειμενικά, απέναντι στο σκοπό μας.
Η Τρίτη κατηγορία (συντριπτική μειοψηφία) αφορά σε εκείνους τους ρομαντικομαλάκες (έτσι τους ονομάζει η πρώτη κατηγορία) που το παλεύουν όπως ξέρουν και μπορούν και χάριν σε αυτούς χρωστάμε και όσα χρωστάμε. Για αυτούς λοιπόν, ναι, πρέπει να συνεχίζεται η προσπάθεια όλων μας, γιατί αν και όχι άχρηστοι, τους καθιστούν με τα εμπόδιά τους άχρηστους, ...οι δυό προηγούμενες κατηγορίες.

Αυτό που σας είπα όμως εξ αρχής, αφορά στην ακόμη μεγαλύτερη προσπάθειά μας να κυνηγήσουμε και να πετάξουμε έξω όσο μεγαλύτερο μέρος και όγκο της πρώτης κατηγορίας και αυτό είναι καθαρά πολιτικό θέμα, έπειτα ιδεολογικό και πολιτισμικό.

Για τα έργα όλων αυτών, πολύ όμορφα ο Κιρκεγκώρ έχει αναφερθεί παλιότερα λέγοντας:

«Τέτοια έργα είναι σαν τους καθρέφτες. Αν μέσα τους κοιτάξει ένας πίθηκος, δε θα αντικατοπτρίσουν απόστολο»
Soren Kierkegaard.
__________________

Yiannis Zafeiris | Δημιουργία εμβλήματος


View Yiannis Zafeiris's profile on LinkedIn

Instagram

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιάννης Ζαφείρης : 01-10-09 στις 14:41.
Ο χρήστης Γιάννης Ζαφείρης δεν είναι συνδεδεμένος IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #13
sokratis
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

ΠΑιδια οι πολιτικαντηδες ειναι ολοι ιδιοι.Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε και ποσο τους ανεχομαστε.Εγω για το θεμα του αεροδρομιου της Κατσικας στα Γιαννενα ειμαι αποφασισμενος να πουλησω πολυ ακριβα το τομαρι μου.ΘΑ στησω σκηνη εκει και θα φωναξω ολα τα καναλια.Ηδη γραφω στον τοπικο τυπο για το ποσο ξεφτιλες ειναι αυτοι που θελουν να το καταστρεψουν κανοντας το ναο του ποδοσφαιρου.....για μερικες χιλιαδες ψηφους.
Το Νομαρχιακο Συμβουλιο φυσικα δεν εγινε ποτε......Θελουν να το περασουν στα μουλωχτα.Οσο τους ξεφωνιζουμε και βγαζουμε τις βρωμιες τους στη φορα τοσο τους δυσκολευουμε.Το προβλημα αρχιζει οταν καθομαστε και δεχομαστε οτι μας σερβιρουν κι οταν δεν διεκδικουμε τιποτα αποδεχομενοι μοιρολατρικα τους κατσαπλιαδες που μας κυβερνανε(υπουργους,βουλευταδες,νομαρχες,δημαρχαιο υς,και καθε λαμογιο....).Καντε καταγγελιες και ζητηστε υποστηριξη.Φωναξτε και κατι θα γινει.Μονο με αγωνες θα κερδισουμε οτι διεκδικουμε.
ΥΓ.Και κατι ασχετο που μου στειλανε πριν λιγο....
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #14
mastoras
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Δεν θα με αφήσετε τελικά να δουλέψω, και θα μείνουν τα παράθυρα των wc για αύριο πάλι

Τελικά ποιο είναι το θέμα της συζήτησης ? Πες ο ένας πες ο άλλος, άκρη δεν θα βγάλουμε ποτέ, γιατί λέμε και ξαναλέμε πάντα τα ίδια.

Ένας πολιτικός ενδιαφέρθηκε για τον αεραθλητισμό.

Θα τον στηρίξουμε .....ΝΑΙ.....η......ΟΧΙ ?

Αξίζει την Κυριακή να ψηφίσουμε αυτόν και το κόμμα του, και στην συνέχεια να στείλουμε μια ομαδική επιστολή στο γραφείο του, ζητώντας να προχωρήσει σε αυτά που μας υποσχέθηκε, η αγνοούμε τα πάντα, και ρίχνουμε στο κουτί ότι μας καπνίσει ?

Μπορούμε να οργανωθούμε όλοι μαζί, και σαν σύνολο, να διεκδικήσουμε χώρους πτήσεων ?

Μπορούμε όλοι μαζί, οργανωμένοι να βοηθήσουμε στο θέμα του αεροδρομίου "Κατσικά" ?

Μπορούμε όλοι μαζί, αερομοντελιστές από όλα τα μέρη της Ελλάδος, να ενωθούμε, και να ζητήσουμε με δυνατή φωνή, να μας φτιάξουν σε πρώτη φάση, από ένα μοντελοδρόμιο στην Αθήνα και στην Θεσ/νίκη?

Μπορούμε όλοι οι αερομοντελιστές, να ενταχθούμε στα σωματεία των περιοχών μας, και στην συνέχεια να βγάλουμε ο καθένας μας δελτίο αθλητικής ταυτότητας, ώστε να είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη ? 10.000 χιλιάδες κόσμος ασχολείται έμμεσα η άμεσα, με τα χόμπι μας και τον αεραθλητισμό, ξέρετε πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι αθλητές ?
330 στο σύνολο.
Μην κράζουμε και τα βάζουμε με τους πολιτικούς και κάθε υπευθύνους, γιατί δεν έχουμε μοντελοδρόμια, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις.

Μπορούμε όλοι μαζί, μέσα από αυτό το φόρουμ [γιατί έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε] να ορίσουμε "εκπροσώπους" που θα χτυπά τις πόρτες των εκάστοτε υπευθύνων, ενοχλώντας τους συνεχώς, δείχνοντας τους ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ, λίγοι αλλά "δυνατοί" και με καλό και ιερό σκοπό........την ανάπτυξη του χόμπι-αθλήματος μας ιδιαίτερα στην νεολαία.

Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από αυτά, τότε φτιάξτε μια φραπεδιά, και αφού τελειώσετε τις πανάκριβες παραγγελίες σας αερομοντελιστικών αγαθών από το εξωτερικό, ρουφήξτε το καφεδάκι σας διασκεδάζοντας με τον Σωκράτη που θα "πυρποληθεί" για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ιστορικού αεροδρομίου "ΚΑΤΣΙΚΑ" και τον mastora να "σαλιαρίζει" στα φόρουμ, προσπαθώντας να περάσει και σε άλλους την ιδεολογία του.
IP   Απάντηση με παράθεση
Νέα Μηνύματα 01-10-09   #15
sokratis
Επισκέπτης
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Απάντηση: Το κράτος τελικά ενδιαφέρθηκε ?

Κι επειδη οι προλαλισαντες εχουν απολυτο δικιο......και το σιδερο στη βραση κολαει,θα ετοιμασω(αμεσα)μια επιστολη που θα την κυκλοφορησω(αν βρω τον τροπο)σε οσους περισοτερους αεραθλητες και σωματεια,ωστε να υπογραψουμε ολοι οσοι ενδιαφερομαστε να διασωσουμε τα περισοτερα παλια αεροδρομια και να τα μετατρεψουμε σε αεραθλητικα κεντρα.Ετσι θα τους δειξουμε τη δυναμη μας και τις διαθεσεις μας.Κι αυτο μπορει να γινει για καθε "Κατσικα" της Ελλαδας.
Ειστε μεσα?
ΥΓ.Εμεις σαν Λεσχη Αεραθλητων Ιωαννινων αφου μαζεψουμε τις επιστολες-υπογραφες απο αεραθλητες ,σωματεια,πολιτες κλπ, θα τις επιδωσουμε στους "αρμοδιους" τοπικους αρχοντες,βουλευτες,υπουργους,προεδρο δημοκρατιας,ΜΜΕ κλπ
Το ιδιο θα πρεπει να γινει και σε παρομοιες περιπτωσεις παντου
IP   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν το θέμα αυτή τη στιγμή: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δε μπορείτε να απαντήσετε σε θέματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε συνημμένα
Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας

Ο κώδικας BB είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας

Μεταπήδηση σε:

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Κατηγορία Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
τελικά δε χώραγε :)) Dell Gatto Grande Video - Φωτογραφίες & Ευτράπελα 0 31-07-09 21:27
Ποιος είναι τελικά ο Γιάννης Ζαφείρης; mastoras Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί 3 16-01-09 00:39


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:44.

Design By: MinerSkinz.com
Υποστηρίζεται από : vBulletin Version: 3.8.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Τεχνική Υποστήριξη: Αντώνης Δαμοράκης - Ελληνική Mετάφραση: Γιάννης Ζαφείρης
Απαγορεύεται η αντιγραφή/αναδημοσίευση υλικού με κάθε τρόπο, πέρα από τα όρια του www.petame.gr χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη