ΠΡΟΒΛΗΜΑ FUTABA 9 CAP

Απάντηση
Pit995

ΠΡΟΒΛΗΜΑ FUTABA 9 CAP

Δημοσίευση από Pit995 »

Καλησπέρα!
Θέλω να εκθέσω ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε μια καινουρια τ/κ που μόλις αγόρασα.
Ειναι η 9 CAP.Το πρόβλημα υπάρχει στο module. Ειναι synthesizerd στα 40 ΜΗz.
Μόλις την ανοίγεις εχει 2 ενδεικτικά λαμπάκια. Ενα κόκκινο και ενα μπλέ.Το κοκκινο ειναι του POWER, το μπλέ ειναι για την αναμεταδοση του σήματος απο την τ/κ.
Μέχρι και πρίν απο λίγο που την άνοιγα για να περιεργαστώ το μενού της και τα 2 λαμπάκια αναβαν κανονικά.
Ξαφνικά σε ενα άνοιγμα το κοκκινο λαμπάκι ανάβει κανονικά το μπλέ ανάβει γι 2 ΔΕΠΤΕΡΌΛΕΠΤΑ και μετα η τ/κ κανει ενα συνεχόμενο μπιπ και σβήνει το μπλέ λαμπάκι.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει καμιά συμβουλή???
Διάβασα στο manual οτι έχει να κάνει με το modul δηλ. ή οτι δεν το διαβαζει καλά ή οτι δεν υπάρχει επάνω.Μου κάνει μεγάλη εντύπωση....
Να έκαψα το module επειδή δεν είχα ανοιχτή πλήρως την κεραία???Τί να πω???

Ευχαριστώ πολύ - Παναγιώτης - ...
GPol

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ FUTABA 9 CAP

Δημοσίευση από GPol »

Αποφόρτισε και ξαναφορτισε μπαταρια.Είχε το ιδιο πρόβλημα φίλος κ λύθηκε (ασχετα με την ενδειξη που εχεις στα volt της οθονης)
Pit995

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ FUTABA 9 CAP

Δημοσίευση από Pit995 »

Φίλε GPOL σε ευχαριστώ πολυ.
Τελικά δεν ηταν η μπαταρία ή κατι που έκανα εγώ.
Η futaba τηρεί τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ STANDAR όσο αφορά τις συχνότητες εκπομπής.
Η 40.675 κανάλι 51 που έχω εγώ στα κρύσταλλα μου ειναι U.K. standar.
Οταν λοιπόν άλλαξα εγώ το module στο κανάλι 51 που είναι U.K. standar η τ/κ δεν μπορούσε να εκπέμψει γιατί δεν δέχονταν την συχνότητα.Αυτή την στιγμή την άλλαξα
σύμφωνα με μια λίστα που βρήκα στο internet και δούλεψε κανονικά.

http://www.ukrcc.org/40mhz.html
.

Νομίζω οτι θα φανεί χρήσημο σε κάποιους.....
Αυτά που γράφω μου τα είπε ο κ.Κουτσός που τον πήρα τηλ. και του είπα το τί συμβαίνει σήμερα το πρωί.

Και πάλι βέβαια ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή και το ενδιαφέρον σου GPOL.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”