Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Σπύρο η απάντηση στην σελίδα που μας δίνεις .........σηκώνει συζήτηση για τον τρόπο που διαμορφώνεται
Έχω ένσταση στο σημείο που αναφέρει ότι η γωνία ολίσθησης δεν θα αλλάξει από την αύξηση του βάρους .......εκτός και αν φταίνε τα Αγγλικά μου και δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής
Άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα η καμπύλη με την οποία θα ολισθαίνει το αεροπλάνο θα είναι βαθύτερη αν είναι ποιο βαρύ λόγο του φυσικού φαινομένου της βαρύτητας
Αντώνη.. Νομίζω ότι έχει μπερδέψει το βάρος με την επιτάγχυνση της βαρύτητας.. Το πρώτο μας δείχνει πόση δύναμη ασκεί η γή σε ένα σώμα και αντίστροφα, ενώ το δέυτερο είναι σταθερό για όλα τα σώματα κοντά στη γή(περίπου 9,81m/s^2 ανάλογα το ύψος και το γεωγραφικό πλάτος)!!
Μία μπάλα ποδοσφαίρου και μία μπάλα bowling πέφτουν με την ίδια ταχύτητα και την ίδια χρονική στιγμή από ένα ύψος, αν και εφόσον έχουν τις ίδιες τριβές αφού η επιτάγχυνση που δέχονται είναι σταθερή(9,81m/s^2)!!
Στον τύπο της ελευθερης πτώσης η ταχύτητα είναι ίση με την επιτάχυνση επί το χρόνο(u=g*t) και δεν έχει καμία σχέση με το βάρος, όπως και η μετατόπιση κάθε χρονική στιγμή(s=(g*t^2)/2) ...
Εδώ απλά έχουμε και τριβές(επιπλέον δυνάμεις), που όμως ούτε αυτές έχουν κάποια σχέση με το βάρος!
Βέβαια το βαρύτερο σώμα θα φτάσει στη γή με μεγαλύτερη ορμή ή αλλίως με μεγαλύτερη κινητική ενέργεια(όχι όμως ταχύτητα)
Τέλος για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να ρίξει και μία ματιά στην "οριζόντια βολή"..