Sig Something Extra KIT
Απάντηση: Sig Something Extra KIT
Και μια "γενική" του χώρου εργασίας.
- Συνημμένα
-
- 20130110_003633.jpg (87.79 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Προχώρησα λίγο ακόμη την κατασκευή του αριστερού φτερού και εχω μιά δυό ιδέες για το πώς θα γίνει πιο εύκολη η κατασκευή του δεξιού. Μερικές φωτογραφίες μετά το πέρας των σημερινών εργασιών :)
- Συνημμένα
-
- 20130111_010220.jpg (95.54 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 20130111_010243.jpg (93.25 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 20130111_010119.jpg (80.71 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Καλησπέρα,
Σήμερα είχαμε βόλτα στο μοντελοδρόμιο για να δοκιμαστούν 2 φοαμένια και έτσι οι εργασίες προχώρησαν μόνο για λίγο απόψε μετά τον ύπνο των παιδιών.
Μπήκε και στάθηκε στη θέση του με κυανοακρυλική το πρώτο "κάλλυμα" του αριστερού φτερού το οποίο από τη μέσα πλευρά του κολλήθηκε όπου υπάρχει επαφή με την κατασκευή με εποξική αραιωμένη με οινόπνευμα (κατά τις οδηγίες των εμπειρώτερων) για να ποτίσει καλύτερα μέσα στο ξύλο. Αύριο μάλλον δεν θα τα καταφέρω να δουλέψω.
Αν είναι καλός ο καιρός μπορεί να πάω καμιά βόλτα από το μοντελοδρόμιο με τον ένα από τους μικρούς για καμία πτήση στα πεταχτά.
Σήμερα είχαμε βόλτα στο μοντελοδρόμιο για να δοκιμαστούν 2 φοαμένια και έτσι οι εργασίες προχώρησαν μόνο για λίγο απόψε μετά τον ύπνο των παιδιών.
Μπήκε και στάθηκε στη θέση του με κυανοακρυλική το πρώτο "κάλλυμα" του αριστερού φτερού το οποίο από τη μέσα πλευρά του κολλήθηκε όπου υπάρχει επαφή με την κατασκευή με εποξική αραιωμένη με οινόπνευμα (κατά τις οδηγίες των εμπειρώτερων) για να ποτίσει καλύτερα μέσα στο ξύλο. Αύριο μάλλον δεν θα τα καταφέρω να δουλέψω.
Αν είναι καλός ο καιρός μπορεί να πάω καμιά βόλτα από το μοντελοδρόμιο με τον ένα από τους μικρούς για καμία πτήση στα πεταχτά.
- Συνημμένα
-
- day3 small.jpg (72.84 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
- Dell Gatto Grande
Η φορά των " νερών " του ξύλου είναι σωστή και δε χρειάζεσαι να ποτίσεις πουθενά με epoxy.
Άρα θα σου πρότεινα να αφήσεις τις εποξικές στην άκρη πριν αναρωτιέσαι γιατί βγήκε βαρύ και να δουλέψεις μονο με κυανό!
Ούτος η άλλος έτσι λέει και ο εμπειρότερος όλων,το manual . _Β_Ο
Το αεροπλάνο βγαίνει ήδη βαρύ για τα σημερινά δεδομένα και η epoxy θα το κανει χειρότερο,να θυμάσαι ότι ούτε κραδασμούς δεν έχεις που θα ταλαιπωρούν τις ενώσεις μιαs και θα το κανεις ηλεκτρικό.Να φανταστείς εγώ που το είχα με τον saito (trelous kradasmous) και το είχα σκίσει στα G δεν μου είχε βγάλει κανένα πρόβλημα ποσο μάλλον στο skin των φτερών..
Από την άλλη αν θες να σου φύγει η ανησυχία , ράψε με κυανό δυο κομμάτια μπάλσα που περισσεύουν και προσπάθησε να τα ξεκολλήσεις .
Ευχαριστούμε για την διπλή δουλειά που ανεβάζεις φωτό να βλέπουμε_P_P
Άρα θα σου πρότεινα να αφήσεις τις εποξικές στην άκρη πριν αναρωτιέσαι γιατί βγήκε βαρύ και να δουλέψεις μονο με κυανό!
Ούτος η άλλος έτσι λέει και ο εμπειρότερος όλων,το manual . _Β_Ο
Το αεροπλάνο βγαίνει ήδη βαρύ για τα σημερινά δεδομένα και η epoxy θα το κανει χειρότερο,να θυμάσαι ότι ούτε κραδασμούς δεν έχεις που θα ταλαιπωρούν τις ενώσεις μιαs και θα το κανεις ηλεκτρικό.Να φανταστείς εγώ που το είχα με τον saito (trelous kradasmous) και το είχα σκίσει στα G δεν μου είχε βγάλει κανένα πρόβλημα ποσο μάλλον στο skin των φτερών..
Από την άλλη αν θες να σου φύγει η ανησυχία , ράψε με κυανό δυο κομμάτια μπάλσα που περισσεύουν και προσπάθησε να τα ξεκολλήσεις .
Ευχαριστούμε για την διπλή δουλειά που ανεβάζεις φωτό να βλέπουμε_P_P
Είχα και εγώ μια ένσταση για την κόλλα που χρησιμοποιείς,επειδή έβλεπα τις εποξικές στόν πάγκο σου και στις κολλήσεις που έκανες.Εποξική μπορείς να χρησιμοποιείς εκεί που πραγματικά χρειάζεται όπως στα κομμάτια που θα αντιμετωπίσουν βαρύ φορτίο....δηλαδή στο firewall,στο δέσιμο των πτερύγων με την άτρακτο ,στο stabilizer ,στις βάσεις των σκελών και σε ελάχιστα ακόμα.Στα υπόλοιπα, όπου μπορείς να κάνεις μια κόλληση και θέλεις να έχεις και την αντοχή,δηλαδή σε κόντρα πλακέ νομείς η αεροτομές μπορείς να βάλεις μια αλιφατική κόλλα ξύλου (κρυσταλιζέ διάφανη, κοινώς Ατλακολ) ακόμα και στις επενδύσεις που θέλουν λίγο περισσότερη διαδικασία τοποθέτησης.Στα σημεία όπου δεν μπορείς να πιάσεις με σφικτήρες το αντικείμενο που κολλάς, μπορείς να τα κρατήσεις με με δυο τρείς πόντες κυανοακρυλικης. Την αλιφατική την περνάς με πινελάκι και δεν χρειάζεται πολύ.