Extra300 2.12 Composite-Arf

KM

Απάντηση: Extra300 2.12 Composite-Arf

Δημοσίευση από KM »

some more....
Συνημμένα
Εικόνα 054 (Medium).jpg
Εικόνα 054 (Medium).jpg (23.81 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 040 (Medium).jpg
Εικόνα 040 (Medium).jpg (37.52 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 044 (Medium).jpg
Εικόνα 044 (Medium).jpg (28.13 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 029 (Medium).jpg
Εικόνα 029 (Medium).jpg (64.75 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 025 (Medium).jpg
Εικόνα 025 (Medium).jpg (72.9 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

more and more...
Συνημμένα
Εικόνα 016 (Medium).jpg
Εικόνα 016 (Medium).jpg (32.86 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 068 (Medium).jpg
Εικόνα 068 (Medium).jpg (31.92 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 057 (Medium).jpg
Εικόνα 057 (Medium).jpg (35.67 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 061 (Medium).jpg
Εικόνα 061 (Medium).jpg (32.88 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 056 (Medium).jpg
Εικόνα 056 (Medium).jpg (28.49 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Pit995

Δημοσίευση από Pit995 »

Άριστος Κώστα!!!Εάν τραβήξεις video παράθεσε μας το για να δούμε την κούκλα να πετάει!!!
dim sofos

Δημοσίευση από dim sofos »

Γειά χαρά

Κώστα πράγματι είναι απο τα καλύτερα μοντέλα στην κατηγορία 50cc.
Βλέπω έχεις τοποθετήσει καλά πράγματα στο αεροπλάνο οπότε περιμένουμε εντυπώσεις απο τις πτήσεις σου.Ο DL θα το πετάει με τρέλα!!.

Υ.Γ. άσχετο με το θέμα σου,σε λίγο καιρό(απο χειμώνα) ξεκινάω και εγώ το ΕΧΤRA 300 του LAGEMAN 2.4 μέτρα,μετατροπή σε 330.
pani

Δημοσίευση από pani »

Κωστα μια παρατηρηση.
Βλεπω εχεις βαλει ball link στα aileron και στα elevator. Η Comparf στο manual συνιστα και επιμενει να ΜΗΝ χρησιμοποιηθουν ball links γιατι σε διαταξεις μονου horn ενδεχεται να προκαλεσουν συντονισμο (flutter) στις επιφανειες λογω στρεβλωσης. Οταν εμπεριεχονται αναμεσα σε δυο Horns (π.χ. QQ Yak 86) τοτε δεν τιθεται τετοιο θεμα.

Απλως στο αναφερω.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

;;) Σωστος ο Pany, θεωριτικα υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να δημιουργηθει-υπαρξει φλατεριν ?! για αυτο λοιπον . Bl μπροστα, στο servo, νααα γλειτωνει 'ζορια' καιαιαι πισω ντιζα ηηη κλιπ ;;)
KM

Δημοσίευση από KM »

Δημήτρη καιρό έχω να σε δώ, από τότε που ερχόσουν Δερβενοχώρια. Καλά τα νέα απ'ότι βλέπω σχετικά με τον DL και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Το αεροπλάνο που αναφέρεις δεν το ξέρω και περιμένω να δω την κατασκευή και τη μετατροπή εδώ στο ΠΕΤΑΜΕ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρων.

Τώρα σχετικά με τα ball links των aileron και των elevator, έχω να πω αρχικά ότι η παρατήρηση είναι σωστή και η Compisite όντως επιμένει να μην χρησιμοποιηθούν ball links. Όμως πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση τους μίλησα με δύο αμερικάνους που πετούν το ίδιο μοντέλο και μου είπαν ότι "μέχρι τώρα" δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μη συμβεί πρόβλημα σε μένα...=B=

Σύντομα περισσότερα από την κατασκευή!
KM

Δημοσίευση από KM »

Μετά από αρκετές μέρες, λόγω δουλειάς, συνεχίζω την κατασκευή του EXTRA. Τελικά μετά από αρκετή σκέψη, και φυσικά μετά τις παρατηρήσεις των Pani και CARAPIS, αποφάσισα να βάλω και δεύτερο horn δίπλα από τα phenolic της Composite. To πρόβλημα ήταν ότι δεν έβρισκα τέτοιο υλικό και χρησιμοποίησα πλακέτα που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί. Το αποτέλεσμα είναι να σταθεροποιηθεί ακόμη περισσότερο το quick link και έτσι να μειώσω τις πιθανότητες για flutter (ακολουθεί σχετική φωτογραφία). Όταν βρω χρόνο θα κάνω το ίδιο και στα ailerons.
Όπως έχετε παρατηρήσει το αεροπλάνο είναι άσπρο άβαφτο και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο δεν έχω αναφερθεί καθόλου. Επέλεξα λοιπόν να τοποθετήσω αυτοκόλλητα γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να βάψω το μοντέλο.Σχεδίασα λοιπόν σε illustrator CS2 ένα σχέδιο απλό και έδωσα το αρχείο για εκτύπωση. Στη φωτογραφία θα δείτε το ένα φτερό που κόλλησα για να δω πως είναι. Είναι μία αρκετά εύκολη και γρήγορη τεχνική με πολύ καλό αποτέλεσμα και σίγουρα το μοντέλο γίνεται μοναδικό και ιδιαίτερο. Φυσικά όταν μπουν και τα υπόλοιπα θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Συνεχίζεται..... αν βρω χρόνο >:(
Συνημμένα
Εικόνα 001 (Medium).jpg
Εικόνα 001 (Medium).jpg (29.61 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 007 (Medium).jpg
Εικόνα 007 (Medium).jpg (35.32 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
pani

Δημοσίευση από pani »

Κωστα καλημερα,

Το ονομαζομενο phenolic ειναι ακριβως αυτο που εβαλες. Πλακετα. Απλως υπαρχουν και εποξικες πλακετες (πιο ακριβες και καλυτερες) τις οποιες καταλαβαινεις απο την υφη στο πλαι τους (και οταν την σπασεις!@/-=}{{). Οτι και να ειναι θα κανει δουλεια. Το QQ yak εχει εκριβως τα ιδια horns, εποξικα. Βεβαια μερικοι μερικοι -ονοματα δε λεμε- εχουν φτιαξει δικα τους καρμπον:p

Τα αυτοκολητα ειναι ομορφα. Απο κατω τι θα βαλεις? Checkerboard μπλε ασπρο θα ηταν ωραιο πιστευω.
KM

Δημοσίευση από KM »

Καλημέρα,

Η πλακέτα που χρησιμοποιώ είναι εποξική πλακέτα που πήρα από κατάστημα ηλεκτρονικών (Γιαννακόπουλος στον Πειραιά). Όσο για το carbon δεν το επέλεξα γιατί ενώ μου αρέσει σαν υλικό όταν είναι να το τρίψω το αποφεύγω, έστω ακόμη και με μάσκα.
Η κάτω πλευρά του αεροπλάνου θα γίνει καρό μαύρο. Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη αλλά και το μπλε σκούρο δεν θα είναι κακό και μέχρι να το παραγγείλω θα δω.
Αυτά προς το παρόν... :D
Συνημμένα
plaketa.jpg
plaketa.jpg (61.76 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
dim sofos

Δημοσίευση από dim sofos »

Καλησπέρα παίδες,

Σωστή η επιλογή σου για δεύτερο horn Κώστα.
Μόνο με αυτό τον τρόπο σταθεροποιείς σωστά τα ακρόντιζα.
Πολύ σύντομα θα ετοιμάσω πλακέτες απο carbon απο 0.3μμ μέχρι 1.2μμ
για συγκεκριμένες εφαρμογές.(servo tray, horns, firewall)
Επίσης μου αρέσει και το σχήμα στα χρώματα που έχεις επιλέξει.;;)
giannisx

Δημοσίευση από giannisx »

Καλησπέρα στο thread
καλοπέταχτο το αεροπλάνο φίλε και από μένα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μιας και φτιάχνω και γω ένα
extra 1.80m με μονό carbon horn και ball link θα γίνει δουλειά?
Ευτυχώς βρήκα πολλά τέτοια έτοιμα χωρίς να χρειαστεί να τα κόψω:)
KM

Δημοσίευση από KM »

Καλησπέρα,

Δημήτρη όταν ετοιμάσεις carbon πλακέτες πες μου γιατί με ενδιαφέρει να αγοράσω (αν φυσικά μπορείς να προμηθεύσεις κάτι τέτοιο).

Γιάννη λογικά το carbon είναι ποιο άκαμπτο από το phenolic και θα είναι εντάξει. Είναι και μικρότερο το αεροπλάνο και λογικά και με μικρότερο κινητήρα. Αλλά να σου πω την αλήθεια αν έχεις και άλλα horns δε βάζεις και ένα δεύτερο στα elevator για σιγουριά? Αν θες μπορείς να μας πεις που βρήκες carbon horns? Γιατί εγώ έκανα μια προσπάθεια αλλά δε βρήκα...

Σε λίγες μέρες ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες από την κατασκευή @P@
KM

Δημοσίευση από KM »

Μετά από καιρό κατάφερα να συνεχίσω το EXTRA. Έφτιαξα λοιπόν και τα άλλα δύο horn των aileron και επίσης τελειώνω και την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών. Τελικά, αν και δεν ήταν ανάγκη, τοποθέτησα και power box. Επέλεξα αυτό της EMCOTEC από τη Γερμανία(DPSI RV Mini5). Νομίζω ότι οι φωτογραφίες είναι κατατοπιστικές. Η πράσινη μπαταρία είναι για την ηλεκτρονική (FlightPower 2100mah).

Συνεχίζεται......
Συνημμένα
Εικόνα 001 (Large) (Large).jpg
Εικόνα 001 (Large) (Large).jpg (50.14 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 008 (Large).jpg
Εικόνα 008 (Large).jpg (93.57 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 006 (Large).jpg
Εικόνα 006 (Large).jpg (95.57 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 004 (Large).jpg
Εικόνα 004 (Large).jpg (97.72 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Εικόνα 003 (Large).jpg
Εικόνα 003 (Large).jpg (58.16 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

Μετά από μία αναγκαστική παύση, λέω να συνεχίσω αλλά και (ελπίζω) να τελειώσω το EXTRA. Ένας από τους λόγους που υπήρξε αυτό το κενό ήταν ο φόρτος εργασίας. Ο κυριότερος όμως λόγος ήταν ότι το αεροπλάνο δυστυχώς βγήκε πισώβαρο>:(. Ένα άλλο πρόβλημα που ανακάλυψα ήταν το αυξημένο βάρος κατά 600 γραμμάρια σε σχέση με το στόχο που είχα, τα 7 κιλά.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, τελικό βάρος χωρίς καύσιμο 7,6 κιλά και πρόσθετο βάρος για να ζυγίσει το αεροπλάνο +500 γραμμάριαwow. Απαράδεκτο αλλά και φυσικό επακόλουθο μιας και προστέθηκε στην πορεία ο διανομέας της EMCOTEC και μία επιπλέον μπαταρίαw
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γιγάντια Αερομοντέλα ”