Εκπαιδευτικό αεροπλάνο

vhal

Απάντηση: Εκπαιδευτικό αεροπλάνο

Δημοσίευση από vhal »

Λιγότερο από το μισό? Αποκλείεται (διαισθητικά το λέω και μόνο)
Θα ψάξω τα στοιχεία από τους κατασκευαστές και θα επανέλθω...
pani

Δημοσίευση από pani »

Και εμενα μου φαινεται περιεργο. Το Minimag παντως εχει σιγουρα 22 dm2
Τωρα αν η wilga εχει 54 dm2 τοτε εχει 852 τετραγωνικες ιντσες!!!! Το 2.26 φτερο Extra που εχω εχει 1380 τετρ. ιντσες.

Χμμ...
Μου φαινεται απιθανο...
Εχει δηλαδη 0.5 τετραγωνικο μετρο φτερο. Οποτε το μηκος του φτερου θα επρεπε να ειναι μισο μετρο αφου το πλατος ειναι 1 μετρο.

Καπου εχουν κανει λαθος οι κατασκευαστες στην πληροφορια.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

http://www.sapac.com.cn/producte.asp?LarCode=Foamy%20Plane&action=2

Μόνο 17,82 dm2 ...

Αρα, παρότι η Wilga μου είναι από τα αγαπημένα μου, το Minimag έχει μεγαλύτερη πτερυγική επιφάνεια (και αν έχουν το ίδιο βάρος, τοτε ο πτερυγικός φόρτος του Minimag είναι μικρότερος)

Βαγγέλης
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Να πω την αλήθεια κι εδώ

https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=9371

τα ίδια λέει, 54.5 dm² (έι βρήκα πως μπαίνει ο εκθέτης ;D alt+ctrl+2= ² )

Αλλά κι εμένα μου φαίνεται παρα πολύ το μισό m² τώρα που το σκέφτομαι... #**
Πάντως μεταξύ Wilga και Cessna 182 που τα έχω δει, εξακολουθώ να ψηφίζω Wilga.
Ερώτηση :
πώς και δεν συμπεριλάβαται το e-starter στην ψηφοφορία;
Είναι πολύ καλό και πάμφθηνο.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Οπως είπα και παραπάνω, εχω μια Wilga. Και πραγματικά την έχω καταευχαριστηθεί (http://www.petame.gr/forumv/showpost.php?p=13827&postcount=81
).

Εικόνα

Εικόνα

Ομως η ποιότητα κατασκευής της Multiplex αξίζει κάθε λεπτό από τα 20  παραπάνω που ζητάει. Η μοναδική σχέση που έχει το styrofoam της Wilga με το Elapor (ή EPP) του Minimag είναι η οπτική ομοιότητα...

Βαγγέλης
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

yankos έγραψε: Να πω την αλήθεια κι εδώ
πώς και δεν συμπεριλάβατε το e-starter στην ψηφοφορία;
Είναι πολύ καλό και πάμφθηνο.

Τα αεροπλάνα που επελέγησαν, αφορούν έτοιμα προς πτήση τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα (RTF).
Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αξιόλογα και εκπαιδευτικά μοντέλα, ίσως και καλύτερα από όσα αναφέρονται στη λίστα, όμως αφενός θα έπρεπε να "μαζέψουμε" λίγο τις επιλογές για να έχουμε σαφέστερη εικόνα στο τέλος, αφετέρου τα επιλεχθέντα αφορούν στα πλέον διαδεδομένα και δοκιμασμένα πτητικά.
Γιάννης Ζαφείρης

Εκπαιδευτικό αεροπλάνο

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

vhal έγραψε: Οπως είπα και παραπάνω, εχω μια Wilga. Και πραγματικά την έχω καταευχαριστηθεί Ομως η ποιότητα κατασκευής της Multiplex αξίζει κάθε λεπτό από τα 20  παραπάνω που ζητάει. Η μοναδική σχέση που έχει το styrofoam της Wilga με το Elapor (ή EPP) του Minimag είναι η οπτική ομοιότητα...
Βαγγέλης

Πολύ σωστά Βαγγέλη. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά αεροπλάνα με πλήρως διαφοροποιημένη κατασκευαστική φιλοσοφία. Άλλωστε, -κατασκευαστικά πάντα-, αναφερόμαστε ...σε δύο διαφορετικές Ηπείρους.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την όποια επιλογή (προτίμησα το Easy Star), προσωπικά λατρεύω τη wilga γιατί πραγματικά πετάει πανέμορφα
(η τελευταία που πέταξα αν θυμάμαι, ήταν η δική σου).

Το Elapor όμως ως υλικό από μόνο του (χωρίς να εξετάσουμε τα πτητικά μέρη), είναι άριστο κατασκεύασμα, ιδιαίτερα ανθεκτικό και ΔΕ συγκρίνεται με κανένα άλλο foam type
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Γιάννης Ζαφείρης έγραψε: Τα αεροπλάνα που επελέγησαν, αφορούν έτοιμα προς πτήση τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα (RTF).
Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αξιόλογα και εκπαιδευτικά μοντέλα, ίσως και καλύτερα από όσα αναφέρονται στη λίστα, όμως αφενός θα έπρεπε να "μαζέψουμε" λίγο τις επιλογές για να έχουμε σαφέστερη εικόνα στο τέλος, αφετέρου τα επιλεχθέντα αφορούν στα πλέον διαδεδομένα και δοκιμασμένα πτητικά.

Ένα ακόμα στη κατηγορία RTF, 4-κάναλο και αρκετά παρόμοιο με το Cessna της ART-TECH, είναι το Cessna 400 της Protech, ποιοτικά ανώτερο του πρώτου.

Πτητικά, μια αλλαγή σε Τ/Κ-δέκτη με expo και mixes αλλάζει δραστικά το αεροπλάνο (προς το καλύτερο και απολαυστικότερο).
Συνημμένα
Akraifnio_290309 082 web.jpg
Akraifnio_290309 082 web.jpg (86.56 KiB) Προβλήθηκε 249 φορές
Protech_Cessna_3.jpg
Protech_Cessna_3.jpg (89.64 KiB) Προβλήθηκε 249 φορές
Protech_Cessna_2.jpg
Protech_Cessna_2.jpg (84.5 KiB) Προβλήθηκε 249 φορές
Protech_Cessna_1.jpg
Protech_Cessna_1.jpg (89.54 KiB) Προβλήθηκε 249 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”