yt bf109 emil

Απάντηση
bf109e

yt bf109 emil

Δημοσίευση από bf109e »

Εχω αυτο το μοντελο.Εχω βρει τη μηχανη θα του βαλω.Σε ενα πραγμα κολλαω.Τι ριτρακτ θα μπουνε.Καμια ιδεα?Πτητικα χαακτηριστικα ξερει κανεις?
Γερακης Γιωργος

Απ: yt bf109 emil

Δημοσίευση από Γερακης Γιωργος »

Γεια χαρα ,
το εχω πεταξει και πεταει πολυ σταθερα και γρηγορα (εξαρταται το μοτερ)αλλα δεν συγχωρει σχεδον τιποτα.
Εγω εχω Eurokit retracts νομιζω 8η9 κιλων και ειναι πολυ καλα..παντος ειναι σωστο αεροσκαφος και αν το κανεις λιγο ελαφρυ θα το ευχαριστηθεις...

Γερακης Γιωργος
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Εχω διαβασει διαφορα για αυτο το μοντελο.Το κεντρο βαρους του το ειχες εκει που ελεγε η εταιρεια?Οταν λες δεν συγχωρει σχεδον τιποτα εννοεις αποτομο και νευρικο χειρισμο?Ευrokit αερα ελατηριο?Κατι σε ρομπαρτ η century jet υπαρχει?Για μηχανη την 120 οs θα του βαλω.Το εχω δει με 90αρα μεχρι και 180 σαιτο.Απο 150 και πανω δεν στεκοταν στο ρελαντι.
Γερακης Γιωργος

Γεια χαρα,

το C.G. στο 1/4 της αεροτομης ισως και ποιο μπροστα προς το παρων ειναι στο 1/4 . Αποτομο οχι αλλα νευρικο ναι αρκετα στην προσγηωση βεβαια ερχεται γλυκα αλλα ψιλογρηγορα, Retracs Eurokit air up spring down ειναι πολυ ποιο ασφαλη απο τα Air up Air down και εχουν ποιο στοιβαρη κατασκευη απο τα αντιστοιχα του robart, τα century jet δεν τα γνωριζω (ακομα).Μοτερ εχω SC 180 4τραχρονο και το παει Πολυ καλα, αλλα στον διαδρομο δεν καθεται στο ρελαντι εκτως και αν μειωσω βημα στην ελικα.

Γερακης Γιωργος
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Μου ειχαν πει για το κεντρο βαρους απο 95 ως 105 το πολυ απο το χειλος προσβολης.Και εγω air up spring down θελω.Αυτα εχω σε ενα π47 αλλα ρομπαρτ.Ειχα δει eurokit σε ενα 60αρι μασταγκ αλλα δεν ηταν τοσο καλα.Μηπως θυμασαι το μοντελο τους?Ειχα δει βιντεο που το πεταγαν με 90αρα και πηγαινε καλα και ειχε μια σχετικη ταχυτητα προσγειωσης.Μηπως αυτη την ταχυτητα στη δινει η μηχανη που ειναι 180.Τουλαχιστον πετα καλα αν το πετας ηρεμα κτλ.Αυτο με νοιαζει.Μην απογειωθει και αρχισει τις κουτσουκελες!!!!
Γερακης Γιωργος

Στην προσγηωση ερχεται γρηγορα επιδη ειναι Warbird και εχει μεγαλο πτεριγικο φορτο και οχι για την μηχανη(αν και καποιο ρολο παιζει και τουτη) , για τα retracs δεν θυμαμαι τι τυπος ειναι αλλα σου εγγυωμαι οτι ειναι πολυ στοιβαρη η κατασκευη τους και χωρις τζογους βεβαια οτι εχεις βαλε..οσο για τα χαρακτηριστικα θα σου πω το ξης ειναι καρφι ειτε το πετας κανονικα ειναι αναποδα οπου το βαλεις καθεται...ειναι πολυ γαμω θα το ευχαριστιθεις και αν το κανεις αρκετα μπροστοβαρο (τωρα δεν θυμαμαι mm )υπολογισε το 1/4 της ριζας απο το χειλος προσβολης θα ειναι και πολυ σταθερο...

Γερακης Γιωργος
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Ευχαριστω φιλε μου.Αρα πρεπει να την ψαξω με το eurokit.Μηπως θυμασαι τι γωνια ειναι?Εχω και το κυοσο το 109.Κλα πετα και αυτο.Εχει καποια ταχυτητα που ερχεται αλλα οχι σαν το σπιτφαιρ.Απο στολαρισμα τι λεει και ελεγχο στο εδαφος?Οπως το πραγματικο?Το εχεις ακομα?
Γερακης Γιωργος

Γεια χαρα,

Ξεκινωντας απο το τελεφταιο ...ναι το εχω ακομα το εχω πεταξει 1 φορα μονος μου στο Scale στο ακραιφνιο . Και Δεν δοκιμασα να το στολαρω γιατι ηταν πρωτη πτιση μου με αυτο και δεν το γνωριζα ακομη.
οσο για τον ελεγχω στο εδαφος ε ειναι λιγακι επιρεπη στην φυγοκεντρο οπως και το αληθινο φυσικα.Λογο το οτι εχει ποιο μικρη πτεριγικη επιφανια απο το Spitfire Της αντοιστιχης κλιμακας πιστυεω οτι ,ναι ερχεται καπως ποιο γρηγορα αλλα αυτα θα τα δεις μονος σου στον αερα απλα εχε τον νου σου να μην το στολαρεις.θα το δεις λιγακι πριν που θα ξεφουσκωνει αποτομα.οποτε εκει ασε λιγακι το up ΜΗΝ δωσεις γκαζιες γιατι σε αυτο το σειμειο ειναι ετοιμο να στολαρει το ακροπτεριγιο αν πρεπει ανοιξε προοδευτικα το γκαζι σου.εγω στην πρωτη προσγειωση ηρθα ψιλο γρηγορα για να με σιγουρος ....

Φιλικα Γερακης Γιωργος
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Μια χαρά ήρθες Γιώργο!! Η "παρθενική" σου ήταν μια ΠΟΛΥ καλή πτήση, και εγώ το ίδιο θα έκανα!! V:))

ΜΦΧ
Τρύφωνας
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Τοτε πιστευω να μην αντιμετωπισω καποιο προβλημα επειδη δεν "σφιγγω" τις στροφες.Τωρα για την προσγειωση θα δω πως φαιρεται και τι μου δινει.Το προτοτυπο που πεταξε με 90αρα ειχε ερθει με χαμηλη ταχυτητα για προσγειωση!!!Καλοπεταχτο κιολας μιας και εσενα καινουργιο ειναι!!!!Εγω σε λιγο καιρο θα το ξεκινησω!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”