Σέρβο ...απευθείας σε μπαταρία
Απάντηση: Σέρβο ...απευθείας σε μπαταρία
Φίλε Pani όχι, είναι PCM futaba
Έχω νέα,
έβαλα τα 2 σέρβο (12κιλα) των ailerons στο 1ο και 6ο κανάλι, έτσι δουλεύουν σωστά και έχω και flaperon αν χρειαστεί. Τα 2 σέρβο (12κιλα) του elevator τα έβαλα στο 2 (master) και 5 (slave), η τηλεκατεύθυνση έχει επιλογές ώστε να λειτουργούν μαζί. Το μόνο κακό, πολύ κακό είναι ότι όταν τριμάρεις, τριμάρετε μόνο το master servo και καθόλου το slave, οπότε τι γίνεται κατά την πτήση αν χρειαστεί κάποια ρύθμιση στον αέρα; Ειδικά στις πρώτες πτήσεις θα είναι πολύ ρίσκο...
Ορίστε και μερικές φωτό από το εν λόγω μοντέλο ;D
έβαλα τα 2 σέρβο (12κιλα) των ailerons στο 1ο και 6ο κανάλι, έτσι δουλεύουν σωστά και έχω και flaperon αν χρειαστεί. Τα 2 σέρβο (12κιλα) του elevator τα έβαλα στο 2 (master) και 5 (slave), η τηλεκατεύθυνση έχει επιλογές ώστε να λειτουργούν μαζί. Το μόνο κακό, πολύ κακό είναι ότι όταν τριμάρεις, τριμάρετε μόνο το master servo και καθόλου το slave, οπότε τι γίνεται κατά την πτήση αν χρειαστεί κάποια ρύθμιση στον αέρα; Ειδικά στις πρώτες πτήσεις θα είναι πολύ ρίσκο...
Ορίστε και μερικές φωτό από το εν λόγω μοντέλο ;D
- Συνημμένα
-
- PICT5478.jpg (97.38 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- PICT5477.jpg (97.1 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Aυτο που λες ειναι οκ. Γινεται μιξη, αλλα οπως ειπες δε μπορεις να τριμαρεις, οποτε πρεπει να εισαι πολυ σωστος στο C.G
Παντος ειναι πολυ απλο να βαλεις ενα syncroniser και πιο ασφαλες.
Παντος ειναι πολυ απλο να βαλεις ενα syncroniser και πιο ασφαλες.
Yanko
Αυτα τα servo που αναφερεις, οντως δε δουλευουν και τα δυο μαζι. Χρησιμοποιουν ενα περιεργο κινεζικο συτημα που δεν το εχω αναλυσει ακομα. Δουλευουν ομως το καθενα μονο του. Το οτι ειναι ασχημα servo ειναι γεγονος.
Ομως για να βαλεις δυο στο elevator χρησιμοποιησε το 2 και το 8 καναλι βαζοντας ailevator. Θα δουλεψουν κανονικα και στο trim.
Αυτα τα servo που αναφερεις, οντως δε δουλευουν και τα δυο μαζι. Χρησιμοποιουν ενα περιεργο κινεζικο συτημα που δεν το εχω αναλυσει ακομα. Δουλευουν ομως το καθενα μονο του. Το οτι ειναι ασχημα servo ειναι γεγονος.
Ομως για να βαλεις δυο στο elevator χρησιμοποιησε το 2 και το 8 καναλι βαζοντας ailevator. Θα δουλεψουν κανονικα και στο trim.
για να δουλέψει το trim και στα 2 κανάλια |||(master και slave )πρεπει να το ορίσεις από την μίξη. τουλάχιστον έτσι γίνετε στις jr
Άγγελε, δλδ αν βάλω 2 12κιλα άλλης μάρκας θα δουλεύουν σε ένα κανάλι;
Δυστυχώς ο δέκτης έχει 7 κανάλια, δεν έχει 8...
Φίλε Wizard, θα το ψάξω αυτό που λες με τη μίξη, μακάρι να το έχει και η futaba.
Αν δε βγει άκρη τότε πάω σε syncronizer όπως λέει ο Ανδρέας.
Τα ξαναλέμε, καληνύχτα! :?Z
Δυστυχώς ο δέκτης έχει 7 κανάλια, δεν έχει 8...
Φίλε Wizard, θα το ψάξω αυτό που λες με τη μίξη, μακάρι να το έχει και η futaba.
Αν δε βγει άκρη τότε πάω σε syncronizer όπως λέει ο Ανδρέας.
Τα ξαναλέμε, καληνύχτα! :?Z
Τελικά δεν βρήκα κάποια άλλη ρύθμιση για να τα τριμάρω...
Πάμε για άλλα σέρβο στο elevator για να μπούνε με Υ σε ένα κανάλι !@/-=}{{
Και να δούμε τότε πως θα πάει ο συγχρονισμό τους. @P@
Πάμε για άλλα σέρβο στο elevator για να μπούνε με Υ σε ένα κανάλι !@/-=}{{
Και να δούμε τότε πως θα πάει ο συγχρονισμό τους. @P@
Γιαννη σε αυτο το αεροπλανο μπορεις να βαλεις και λιγοτερα κιλα servo εφ οσον υπαρχουν δυο για το elevator.Εγω παντος εχω βρει την ησυχια μου οταν δουλευω δυο σερβο στο elevator, βαζω 9αρι δεκτη και με το 2 , 8 , καναλι ερχονται ολα κανονικα.Πιστευω και με 8 κιλα να κανεις δουλεια.
2 6κιλα θα βάλω, θα δείξει στον αέρα!
-
Πάντως ,το ότι δεν σου δουλεύουν δύο σερβό με Υ καλώδιο, δεν έχει να κάνει τόσο με το αν τα σερβό είναι τρίκιλα ,πεντάκιλα ή δεκάκιλα. Πρόκειται απλά για πρόβλημα ασυμβατότητας τάσεων ,που παρατηρρείται με ορισμένα σερβό όταν συνδεθούν περισσότερα του ενός σερβό στο ίδιο κανάλι. Κάτι που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά σου είναι αυτό.
http://ecsvr.com/mta/shopexd.asp?id=1360
Φιλικά Κώστας.
http://ecsvr.com/mta/shopexd.asp?id=1360
Φιλικά Κώστας.
12 κιλά στο elevator είναι υπερυπερυπεραρκετά .
προχώρα @P@
προχώρα @P@
Διαγράφω το τελευταίο μου μήνυμα και το ξαναστέλνω στο σωστό topic
:-X;D;D
:-X;D;D