Στόκος για balsa

Απάντηση
Demoiselle

Στόκος για balsa

Δημοσίευση από Demoiselle »

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους

Με ποιο τρόπο μπορούμε να στοκάρουμε το ξύλο balsa?

Αυτό που έχω ήδη δοκιμάσει είναι ανάμιξη: μοντελιστικό βερνίκι με ροκανίδι από balsa, το αποτέλεσμα όμως δεν με ικανοποίησε απόλυτα.

Η τελική επιφάνεια δεν είναι λεία, ακόμη και μετά από τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο.

Μήπως υπάρχει ειδικός στόκος? Μήπως κάνει οποιοσδήποτε ξυλόστοκος?
ankon

Απάντηση: Στόκος για balsa

Δημοσίευση από ankon »

Καλημερα
Μπορεις να χρησιμοποιησεις το στοκο της Muralo Spackle Lite .Θα τον βρεις σε οποιδηποτε χρωματοπωλειο ...κανει φανταστικη δουλεια και ειναι πολυ ελαφρυς. Γιαλοχαρταρεται ευκολα οταν στεγνωσει μετα απο 5-6 ωρες.
Αγγελος
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Για να δούμε εδώ στην Θεσ/νικη θα τον βρούμε ? w
Συνημμένα
model.jpg
model.jpg (29.87 KiB) Προβλήθηκε 143 φορές
Demoiselle

Δημοσίευση από Demoiselle »

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε, ακριβώς αυτό θέλω. Έναν καλό, αλλά πρωτίστως ελαφρύ στόκο.

Για το αποτέλεσμα..., θα παραθέσω φωτογραφία.
pappy

Δημοσίευση από pappy »

Ψάχνοντας για στόκο ξύλου στο praktiker ρώτησα τον υπάλληλο να μου πει που είναι το ράφι που έχουν στόκο ξύλου. Αυτός μου έδειξε που είναι αλλά παράλληλα μου πρότεινε και ένα άλλο υλικό που δεν το είχα ξανά-ακούσει. Είναι το υλικό της φωτογραφίας το οποίο όπως μου είπε ονομάζεται αφρόστοκος και είναι για ξύλο. Είναι σε συσκευασία που κανονικά θα ζύγιζε γύρο στα 500 με 600 γραμμάρια αλλά αυτό το κουτί όταν το πιάνεις στο χέρι είναι σαν να είναι άδειο. Σκέφτηκα ότι αυτό είναι ιδανικό ειδικά για μας που κάνουμε κατασκευές και δεν θέλουμε περιττό βάρος. Το υλικό δεν εξακρίβωσα ακόμα από τι είναι. Απλώνεται με σπάτουλα σαν κανονικός στόκος. Οταν ξεραθεί είναι σκληρό αλλά παράλληλα τρίβεται και πάρα πολύ εύκολα. Στεγνώνει γρήγορα και βγαίνει και σε διάφορα χρώματα
Συνημμένα
αφροστοκος.jpg
αφροστοκος.jpg (89.35 KiB) Προβλήθηκε 143 φορές
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Ειναι το ιδιο υλικο απο αλλη εταιρεια...................Τελικα παιρνεις οτι μαρκα εχει το χρωματοπωλειο σου.
pappy

Δημοσίευση από pappy »

Εμένα πάντως μου στοίχισε 3,5 euro Άγγελε!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βαφές - Κατασκευές - Επισκευές - Υλικά”