Επικάλυψη [ντύσιμο] σκελετού αεροπλάνου

Απάντηση
mastoras

Επικάλυψη [ντύσιμο] σκελετού αεροπλάνου

Δημοσίευση από mastoras »

Διαβάζοντας το πολύ δημοφιλές τεχνικό site του Παράσχου
http://www.parasxosrc.gr/

και συγκεκριμένα το άρθρο για την επικάλυψη των μερών του αερομοντέλου μας , με εντυπωσίασε η ιδέα "ντυσίματος" με φόδρα και βερνίκι .

Και αυτό γιατί κάποτε τα αληθινά αεροσκάφη με τέτοιου είδους υλικά τα έντυναν . :>)

Εραστές των κατασκευών μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο.
mastoras

Απάντηση: Επικάλυψη [ντύσιμο] σκελετού αεροπλάνου

Η φόδρα ειναι ένα πολύ κάλο υλικό, για επικάλυψη ενός θερμικού μοντέλου, όταν όμως προκειται για ένα σχετικά μικρο ηλεκτρικό, τότε ίσως η φόδρα θα του έρθει "βαριά".

Η πρόταση που είχα από φίλο αερομοντελιστή, και εφόσον επιμένω, να θέλω να επικαλύψω το αερομοντέλο με ύφασμα και βερνίκι, τότε η μόνη λύση ίσως ειναι το μετάξι.

Όλα αυτά βέβαια......στο ζύγι θα φανούν. Οπότε μόλις παραλάβουμε την ζυγαριά, που περιμένουμε από το http://www.aeolus-rc.com/
θα αρχίσουμε τα ζυγίσματα των υλικών, και θα σας ενημερώσω περαιτέρω.
mastoras

Γνωρίζει κανείς την τεχνική επικάλυψης ενός μοντέλου με μετάξι ?

Η κάποιο Link από ξένο φόρουμ.

Και όταν λέμε ντύνουμε το μοντέλο με ύφασμα, εκτός από φόδρα και μετάξι, υπάρχει άλλο ανάλογο υλικό για καθαρά μοντελιστική χρήση ?

Είδαμε στην εκδρομή του καλοκαιριού στο ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας ένα καταπληκτικό μεγάλο αερομοντέλο Piper, όπου ο ιδιοκτήτης του και κατασκευαστής, μου είπαν με καμάρι, ότι το αερομοντέλο ήταν καλυμμένο με ύφασμα. Δεν προλάβαμε να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειές όμως.
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Γεια σου Δημητρη
Υπαρχει υφασμα της Oracover αυτοκολλητο που μπαινει οπως το μονοκοτ,τωρα για να καλυψεις με μεταξι η με υαλουφασμα πρεπει να σου δειξει καποιος η να κανεις δοκιμες .Υπαρχει και το αρθρο του Τρυφωνα που μπορει να σε βοηθησει.Αν ησουν κοντα ολο και κατι θα καναμε για σενα.Αλλωστε οι γνωσεις ειναι για να μοιραζονται.
mastoras

Eαν ήμουν κοντά Άγγελε το ξέρω ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, και δεν θα ρωτούσα συνεχώς. Αλλά δεν είμαι w
mastoras

Αυτό ακριβώς ψάχνω, έτσι δεν είναι Άγγελε ? . Εάν ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί που το διαθέτει, ας κάνει μια αναφορά.

Συνήθως ντύνουν με αυτό το υλικό όλα τα piper, προς το παρών δεν το είδα σε κάποιο άλλο μοντέλο.
Συνημμένα
P1010476.JPG
P1010476.JPG (27.41 KiB) Προβλήθηκε 383 φορές
P1010474.JPG
P1010474.JPG (29.99 KiB) Προβλήθηκε 383 φορές
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Αυτο το υλικο το εχει ο Ιωνας ο Λαλαγιαννης στην Αθηνα ,θα σου στειλλω τηλεφωνα Δημητρη και κανονιζεις.Τωρα για το χρωμα δες το χρωματολογιο στο
http://www.buegelfolie.de/home.jsp?node_id=2005291153256425167

Το υλικο λεγεται ORATEX.

Αγγελος
mastoras

Φίνα !!!!! @P@

Κάτι άλλο Άγγελε. Σαν υλικό, "ύφασμα" λογικά θα έχει κάποιο βάρος, περισσότερο από τα πλαστικά φιλμ.

Οπότε από τι μέγεθος αεροπλάνου και πάνω, ενδεικνύεται τέτοιου είδους επικάλυψη ?

Και όταν λέμε αυτοκόλλητο τι εννοούμε ? Σιδέρωμα κτλ. ?
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Δημητρη
αυτο το υλικο ειναι ενας ειδικος πολυεστερας και ειναι λιγο πιο βαρυς απο το κλασσικο monocote αλλα ετσι και αλλιως αν ειναι scale το μοντελλο πρεπει να το βαλεις. Δεν νομιζω να εχεις προβλημα πανω απο 50αρα μηχανη...αλλα για πιο μοντελλο μιλας.Γιατι αν το μοντελλο ειναι για αργη πτηση τι προβλημα να εχει? Αυτο το υλικο σιδερωνεται κανονικα.
romanos1983

Δημοσίευση από romanos1983 »

ααααα ρε μάστορα δεν μπορώ να σου περιγράψω ποσό χοροπηδώ από τη χαρά μου σε ευχαριστώ εσένα και όλους τους άλλους χάρις εσάς τώρα τα πειράματα μου τέλειωσαν αυτό το site μου άνοιξε τα μάτια αντίο πανάκριβο monokote ευχαριστώ παίδες

και εγώ ξέρω ένα υλικό σαν το μονοκοτ αλλά δεν κολλά στο ξύλο είναι αυτό που βάζουν στα κουφώματα το ζεσταίνεις με εργαλείο σεσουάρ και σφίγγετε αλλά δεν κολλά :/)-

πετάμε forever ιουχουυυυ
phoenix2

Δημοσίευση από phoenix2 »

εκανα πειραματικα προσφατα μπαλωμα σε σπασμενο φτερο που μετα τη επισκευη του το καλυψα με φυτικο μεταξι ( ετσι μου ειπε οτι το λενε ο μαγαζατορας).
Ειναι πολυ ελαφρυ και ανθεκτικο, κολλαει πανω στο ξυλο ικανοποιιτικα αλλα ενω οταν το σιδερωνεις τεντωνει, οταν κρυωνει χαλαρωνει και το αποτελεσμα δεν ικανοποιει.
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Πες μας πως το ονομαζει το υλικο αυτο ,γιατι ισως να μην ακολουθησες τις σωστες διαδικασιες κολληματος!!

Αγγελος
phoenix2

Δημοσίευση από phoenix2 »

Ως "φυτικό μετάξι" μου το ανέφερε. Ειναι παναλαφρο και με πυκνη υφη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βαφές - Κατασκευές - Επισκευές - Υλικά”