"Μουσείο Αερομοντελισμού"

Απάντηση
CKMD

"Μουσείο Αερομοντελισμού"

Δημοσίευση από CKMD »

Τι θα λέγατε αν αυτοί από εμάς που έχουμε μοντέλα από μιά άλλη εποχή όπως για παράδειγμα το δικό μου το MUSTANG που δεν θέλουμε να τα πετάμε για φόβο μην τα σπάσουμε, τα μαζέψουμε και βρούμε ένα χώρο να τα εκθέσουμε σαν μουσείο ας πούμε?
Τρελό? ???
Πείτε μας την γνώμη σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Χρήστος Καραλής.
Γιάννης Ζαφείρης

Απ: "Μουσείο Αερομοντελισμού"

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Χρήστο η ιδέα σου είναι όμορφη και χρήσιμη για το μέλλον.
Έχει κάποιοες δυσκολίες ίσως, ...ως προς τη συγκέντρωση του υλικού, εφόσον δύσκολα μοντελιστής αποχωρίζεται μοντελιστικά είδη παλαιότερης εποχής ή και συλλεκτικά κομμάτια (και είναι λογικό)
Πιστεύω ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια τέτοιου είδους "μουσειακή" συλλογική προσπάθεια, αν αυτή θα φιλοξενούνταν επίσημα σε ειδικό χώρο υπό τη σκέπη ενός Σωματείου.
Θα μπορούσε ο χώρος αυτός να είναι προσβάσιμος για όλο τον κόσμο ώστε να δοθεί και στο υλικό η πρέπουσα αξία. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές και αξιόλογες ιδιωτικές "συλλογές" στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς αυτές δεν είναι ανοιχτές για όλους.

ν
katsoufras

Δημοσίευση από katsoufras »

καλησπερα παιδια χρηστο και γιαννη. χρηστο η ιδεα σου ειναι παρα πολυ ομορφη εγω προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα να εφερνα καποιο μοντελο το οποιο θα το ειχα να καθετε και αντι να σκονιζεται να προσφερει ενα ειδους θεαματος να θυμουνται η παλαιοι και να γνωρισουν οι νεοι μοντελιστες αλλα για μενα ειναι λιγο δυσκολο επειδη μενω στην ερμουπολη της συρου παντος αν στο μελλον γινει κατι τετοιο θα ειμαι ενας απο τους πρωτους που θα ανεβω αθηνα και θα φερω ενα μοντελο η και περισσοτερα για το μουσειο αερομοντελισμου. και για αυτη την πανεμορφη ιδεα. χρηστο να σε καλα και αν γινει κατι τετοιο θα περιμενω μου το πεις. για να φερω και εγω οτι εχω και καθετε και να τα πουμε και απο κοντα. ναστε καλα και καλη συνεχεια σε οτι και αν κανετε. :>)
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Πραγματικά η δημιουργία ενος αερομοντελιστικού μουσειού, ειναι απαραίτητη.

Φυσικά εμείς σαν νέοι αερομοντελιστές, θα το θέλαμε πολύ, αλλά ειναι αδύνατο και μη πραγματοποιήσιμο, από εμάς. Σε 30 χρόνια από σήμερα (θεού θέλοντος) θα έχουμε την ευκαιρία, να δωρίσουμε κάποια "καλά κομμάτια" στο αερομοντελιστικό μουσείο, που θα έχει δημιουργηθεί ήδη από αερομοντελιστές των περασμένων δεκαετιών, από την σημερινή εποχή.

Εκθέματα υπάρχουν πάρα πολλά. Η σκέψη για την δημιουργία ενός μουσείου, ειναι κάτι που δεν έχει αφήσει αδιάφορους τους παλιούς μοντελιστές.

Πιστεύω ότι εάν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ( απαραίτητη προϋπόθεση), θα έχουμε την ευκαιρία, να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο "κάποιων" ;;)

mastoras

Απάντηση: "Μουσείο Αερομοντελισμού"

Τι είναι ένα Μουσείο

Σύμφωνα με τον ορισμό της ICOM, του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, ένα μουσείο είναι: «Μόνιμο ίδρυμα στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανάπτυξής της, ανοιχτό στο κοινό, που ερευνά τα υλικά αντικείμενα των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους, αποκτά αυτά τα αντικείμενα, τα διατηρεί, τα ερμηνεύει και πρωτίστως τα εκθέτει προς όφελος του κοινού, κυρίως μέσα από διαδικασίες μελέτης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας».

Τα σχολεία αποτελούν τους πιο βασικούς και μόνιμους αποδέκτες των εκπαιδευτικών προσφορών των μουσείων. Οι επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους και η συμμετοχή των σχολικών ομάδων σε δραστηριότητες που προσφέρονται εκεί, μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική εμπειρία για τους μαθητές, αλλά και να εμπλουτίσουν ουσιαστικά το σχολικό μάθημα

Η εμπειρία μέσα στο μουσείο χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από τις ιδιαίτερες ποιότητες μάθησης, που προσφέρονται μέσα από την υλική υπόσταση των μουσειακών αντικειμένων και την επικοινωνία των μαθητών με αυτά. Τα αντικείμενα προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης ικανοτήτων και εξάσκησης δεξιοτήτων. Η παρατήρηση, η περιγραφή, η σύγκριση, η αλληλεπίδραση αλλά και η έκφραση προσωπικών συναισθημάτων, απόψεων, κρίσεων και η συζήτηση αποτελούν στοιχεία της προσέγγισης των αντικειμένων και της γνώσης που κρύβεται μέσα σε αυτά. Τα μουσειακά εκθέματα παρέχουν εξάλλου ποικίλες δυνατότητες για διεπιστημονική και δια θεματική προσέγγιση, μέσα από την οποία μπορεί να δοθεί μια άλλη διάσταση στη σχολική γνώση. Τα μουσεία, χάρη στον ιδιαίτερο εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα, μπορούν να αποτελέσουν έναν ουσιαστικό σύμμαχο για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της σχολικής πραγματικότητας, καθώς προσφέρουν διαφορετικά είδη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
mastoras

Απάντηση: Απ: "Μουσείο Αερομοντελισμού"

mastoras έγραψε:
Πιστεύω ότι εάν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ( απαραίτητη προϋπόθεση), θα έχουμε την ευκαιρία, να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο "κάποιων"..........

..............πού θα θελήσουν να διαθέσουν ότι πιο πολύτιμο έχουν, αερομοντέλα, ηλεκτρονικά, τεχνική υποστήριξη κτλ.

Και φυσικά να τους διακατέχει το αίσθημα, της εθελοντικής προσφοράς !!!!

Επανέρχομαι σύντομα !!!!!! ;;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”