γεια.
Εχω ενα 4-καναλο ηλεκτρικο αεροπλανο το οποιο εχει:
1. 370 brushed motor(προπελες 9χ7 η 8χ6)
2. 25a brushed motor speed control
3. 9.6 nimh battery
σκεφτομαι να αλλαξω το μοτερ.Ποιο θα μπορουσα να βαλω εκτος απο αυτο που τωρα εχει?..(φωτο απο καποιο site η χαρακτηριστικα) Μπορω να βαλω brushless motor και αν ναι πως???
εχω και li-po μπαταριες 11.1ν με 12c τις οποιες σκοπευω να χρησιμοποιησω επισης.(ελπιζω να μην καει αν ριξω τις στροφες)......
το υπαρχον μοτερ αποδιδει πολυ καλα και δεν εχω προβληματα.
Ερώτηση για αλλαγή μοτέρ
Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΤΕΡ
Καλημέρα Θανάση.
Μπορείς να μας πεις ποιο αεροπλάνο είναι;
Ή έστω διαστάσεις και βάρος;
Φυσικά θα πρέπει να πας σε brushless setup.
ίσως ένα brushless μοτερ περί τα 1200kv.
ένα 35Α spedd controller
Και lipo που έχεις. Ποσα mah είναι οι lipo?
Nα ξέρεις με το brushless setup δεν θα έχει σχέση το αεροπλανάκι σου με πριν...Πολύ πιο δυνατό.
Roinides
Μπορείς να μας πεις ποιο αεροπλάνο είναι;
Ή έστω διαστάσεις και βάρος;
Φυσικά θα πρέπει να πας σε brushless setup.
ίσως ένα brushless μοτερ περί τα 1200kv.
ένα 35Α spedd controller
Και lipo που έχεις. Ποσα mah είναι οι lipo?
Nα ξέρεις με το brushless setup δεν θα έχει σχέση το αεροπλανάκι σου με πριν...Πολύ πιο δυνατό.
Roinides
Αν τωρα έχεις την 9/7 με την 8/6 και την lipo δεν θα εχεις προβλημα να το κάψεις επισης μπορεις να βάλεις και ενα 400 brushed αλλα μην περιμενεις και θαυματα .
Απο εκει και μετα οπως ειπαι και ο Roinides καλο ειναι να πας σε καποιο Brushless setup αλλα εκει απαιτειτε να αλαξεις και τον ESC και το μοτερ :( αλλα εδω θα δεις θαυματα :D.
Απο εκει και μετα οπως ειπαι και ο Roinides καλο ειναι να πας σε καποιο Brushless setup αλλα εκει απαιτειτε να αλαξεις και τον ESC και το μοτερ :( αλλα εδω θα δεις θαυματα :D.
Αν τωρα έχεις την 9/7 με την 8/6 και την lipo δεν θα εχεις προβλημα να το κάψεις επισης μπορεις να βάλεις και ενα 400 brushed αλλα μην περιμενεις και θαυματα .
Αν ειναι μεγεθους E-starter μπορεις να δεις τα λινκ οπου δινω κατι σαν αυτο που ειπαι ο φιλος Roinides
Moter,
Προπελλα Apc Thin electric 9/6 (αν ειναι γρηγορο ) ή 10/5 μαλλον αυτη θες :) Esc
Αν ειναι μεγεθους E-starter μπορεις να δεις τα λινκ οπου δινω κατι σαν αυτο που ειπαι ο φιλος Roinides
Moter,
Προπελλα Apc Thin electric 9/6 (αν ειναι γρηγορο ) ή 10/5 μαλλον αυτη θες :) Esc
-
Αγαπητε Θαναση Ελλαδιτη..το μοντελλο μου''θυμιζει'' cessna 182 skylane...art-tech..ισως?..αν ναι θα σου πω δυο σοβαρα πραγματα.,αν πραγματικα πιστεψεις στο πανεμορφο και γλυκο χομπυ του αερομοντελλισμου θα πρεπει σοβαρα να καμεις ενα βημα-αλλαγη σε μια σωστη τηλεκατευθηνση,επειτα το να αναβαθμισεις το υπαρχον μοντελλο σου γινεται γιατι πεταει πραγματικα ωραιοτατα,το ειχα και εγω παλαιοτερα..τα λιθια σαν πηγες ενεργειας δεν''αγαπουν''τα καρβουνατα setup's,ετσι σκεπτομενος μια μικρου κοστους αναβαθμιση σε τριφασικο setup μια ''καμπανιτσα''towerpro 2409-12t+25amp esc+10x6 DD(direct drive-fast spin)gws προπελλα και ενα σωστο επαναζυγισμα του μοντελλου σου θα σου δωσουν....''ονειρικες πτησεις''με αποθεμα ισχυος στα δυσκολα και πολυ-πολυ μεγαλο χρονο πτησης σε scale χειρισμο.
Ολα αυτα για ενα foamακι?....
Ναι μεινε παρεα μας και θα χαρω να πεταξω μαζι σου φιλε,αρκει να σαι εντος Αθηνων.!
Φιλικα Στεφανος.;;)
Ολα αυτα για ενα foamακι?....
Ναι μεινε παρεα μας και θα χαρω να πεταξω μαζι σου φιλε,αρκει να σαι εντος Αθηνων.!
Φιλικα Στεφανος.;;)
-
Απάντηση: Ερώτηση για αλλαγή μοτέρ
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Οι li-po που εχω ειναι 11.1ν 12c 1300mah
Το αεροπλανο ειναι αυτο:
http://www.bananahobby.com/1710.html
@P@
Οι li-po που εχω ειναι 11.1ν 12c 1300mah
Το αεροπλανο ειναι αυτο:
http://www.bananahobby.com/1710.html
@P@
Απάντηση: Ερώτηση για αλλαγή μοτέρ
Ξεκινα με αλαγη δεκτη - κατευθινσης και μετα πηγενε για Brushless ;)