Καλησπέρα,
με αφορμή ένα post που έγινε στο forum πριν κάποιο καιρό, άρχισα να ψάχνω το θέμα του FPV. Αυτό που με προβληματίζει είναι η εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσης. Για το video/ήχο, OK, υπάρχουν λύσεις που φτάνουν σε αρκετές εκατοντάδες mW, αλλά με την τηλεκατεύθυνση τι γίνεται?? Γιατί δεν αναφέρει κανείς κάτι σχετικό?? Βρήκα κάτι custom-ιές στο internet με ενισχυτή 2.4GHz πάνω στην κεραία, αλλά ψάχνω για κάτι πιο επίσημο - τεκμηριωμένο ή κάποιον με γνώση στο αντικείμενο να μας πει "τι και πως". Προφανώς αναφέρομαι σε FPV που δεν έχεις οπτική επαφή με το μοντέλο.
Ευχαριστώ
Ερώτηση για Long distance FPV
Απάντηση: Ερώτηση για Long distance FPV
Mπορείς να κοιτάξεις στο rangevideo.com έχει κάτι σχετικό.Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή αλλά έχει κάτι να δεις από FPV.
Αλλά από κάτι που έχω ακούσει, πρώτον αν χαθεί από την εμβέλεια μπορεί να στο επαναφέρει και να κόβει βόλτες από πάνω σου μέχρι να ξαναδεί σήμα και φυσικά αν πληρώσεις αρκετά θεωρώ πως μπορείς να πετάξεις με gps μοντέλο.
Αλλά δες το και νομικά. Πόσο μακρυά μπορείς να το πας;
Νομίζω είναι δύσκολο για μας τους απλούς ανθρώπους να έχουμε ένα μοντέλο και να βολτάρουμε για χιλιόμετρα, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιοριστούμε στην εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσης , άντε και λίγο πιο μακρυά, εφόσον μας το φέρνει πίσω...
Ταπεινή άποψη στο τραπέζι μιας όμορφης σκέψης...
Αλλά από κάτι που έχω ακούσει, πρώτον αν χαθεί από την εμβέλεια μπορεί να στο επαναφέρει και να κόβει βόλτες από πάνω σου μέχρι να ξαναδεί σήμα και φυσικά αν πληρώσεις αρκετά θεωρώ πως μπορείς να πετάξεις με gps μοντέλο.
Αλλά δες το και νομικά. Πόσο μακρυά μπορείς να το πας;
Νομίζω είναι δύσκολο για μας τους απλούς ανθρώπους να έχουμε ένα μοντέλο και να βολτάρουμε για χιλιόμετρα, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιοριστούμε στην εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσης , άντε και λίγο πιο μακρυά, εφόσον μας το φέρνει πίσω...
Ταπεινή άποψη στο τραπέζι μιας όμορφης σκέψης...
ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν θέλω ούτε gps ούτε κόλπα που πετάει από πάνω αν χάσει την εμβέλεια. Η ερώτηση είναι απλή: πως μπορώ να αυξήσω την εμβέλεια της DX7?? Με εξωτερική κεραία και τι είδους?? Με ενισχυτή για wifi μήπως??? Υπάρχει κάποιος RF-άκιας να μας πεί αν ευσταθούν αυτά που λένε στα ξένα forums, γιατί οι απόψεις διίστανται. Θέλω να στείλω το cessna Σαλαμίνα. :'(
Έλα ρε παιδιά, κανείς??? Ούτε εμένα μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια αλλά μόνο εγώ βρίσκω ενδιαφέρον το FPV?? :-\
Δεν έχω ακούσει κανέναν να ασχοληθεί με την εμβέλεια της Τ/Κ.
Συνήθως δεν παίζουμε με αυτά για να έχουμε... Το διακινδυνεύεις;
Εγώ θα ξεκινούσα με τα απλά , σε νορμαλ εμβέλεια και αργότερα βλέπουμε...
Συνήθως δεν παίζουμε με αυτά για να έχουμε... Το διακινδυνεύεις;
Εγώ θα ξεκινούσα με τα απλά , σε νορμαλ εμβέλεια και αργότερα βλέπουμε...