Μπαταρίες - Λήξη.

Απάντηση
μανος

Μπαταρίες - Λήξη.

Δημοσίευση από μανος »

Γεια σε ολους. Ξερετε μηπως να μου πειτε σχετικα με την ημερομηνια ληξης των μπαταριων; (νι-μη).
Δηλαδη, υπαρχουν συνεπειες; Όντως ληγουν; "Πεφτουν" ή ειναι τυπικο το θεμα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα μετα τη ληξη τους;
Ευχαριστω.
μανος

Απάντηση: Μπαταρίες - Λήξη.

Δημοσίευση από μανος »

μανος έγραψε: Γεια σε ολους. Ξερετε μηπως να μου πειτε σχετικα με την ημερομηνια ληξης των μπαταριων; (νι-μη).
Δηλαδη, υπαρχουν συνεπειες; Όντως ληγουν; "Πεφτουν" ή ειναι τυπικο το θεμα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα μετα τη ληξη τους;
Ευχαριστω.
Καποιος που να μπορει να βοηθησει?
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

γεια σου Μάνο
πρέπει να μιλάς για ημερομηνία λήξης που γράφει στην συσκευασία αγοράς
η μπαταρία από το εργοστάσιο έχει μία χημική φόρτιση που την διατηρεί σε ζωή μέχρι την αγορά της από εμάς και την πρώτη φόρτιση που θα της κάνουμε
Αν μια μπαταρία αυτού του τύπου μείνει για πολύ καιρό αφόρτιστη χάνει την δυνατότητα συσσώρευσης στο 100% και φθίνει με τον καιρό
Το πόσο εξαρτάται και από την ποιότητα των χημικών της κατασκευής της
Μετά την πρώτη φόρτιση ο χρόνος που η μπαταρία μπορεί να παραμείνει ανενεργή μειώνεται δραστικά
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Καλό θα είναι επίσης να αγοράζουμε "επώνυμες" μπαταρίες και απο καταστήματα που έχουν "κατανάλωση".

Και για τους 2 παραπάνω λόγους είμαι παθών,>:( απο αγορά μπαταριών, μόνο και μόνο επειδή ήταν οικονομικές, και τις οποίες δεν κατάφερα ούτε μια φορά να τις φορτίσω.

Είχαν πέσει αυτό που λέμε σε "βαθύ ύπνο" και οι οποίες για να ξυπνήσουν θέλουν ειδική διαδικασία.

μανος

Δημοσίευση από μανος »

H μπαταρια (το προσεξα μετα την αγορα της), εχει πανω της σφραγιδα με ημερομηνια ληξης το 2007. Ωστοσο ειναι επωνυμη.
Δειχνει να φορτιζει, ομως επειδη ειμαι νεος στο χωρο, δεν ξερω μηπως χανει δυναμη ή κατι αλλο ας πουμε.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Αυτό που θα χάνει, θα είναι απο τη χωρητικότητα της με συνέπεια μειωμένο παιχνίδι.
Θα το παρατηρήσεις ο ίδιος όταν δεν θα σου βγάζει τους χρόνους που είχες προηγουμένως.

Επίσης εαν γνωρίζεις τι κατανάλωση ma έχει η συσκευή που τις χρησιμοποιείς, μπορείς να υπολογίσεις περίπου και τι χρόνους πρέπει να σου βγάλει η μπαταρία.
μανος

Δημοσίευση από μανος »

o.k.καταλαβα,ευχαριστω
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν εσωτερική κατανάλωση και αποφορτίζονται σιγά σιγά ακόμη και αν βρίσκονται εκτός συσκευής ένας τρόπος να ελέγχεις τη αποφόρτιση τους είναι να χρησιμοποιήσεις ένα τεχνικό φορτίο όπως μία αντίσταση σύρματος και να δεις την απώλεια που έχει σε ένα συγκεκριμένο χρόνο
Αν μετά από καιρό διαπιστώσεις ότι πέφτει ποιο γρήγορα αυτό είναι δείγμα ότι έχει χάσει τις αρχικές ιδιότητες της
Σίγουρα δεν είναι μέτρηση ακριβείας αλλά παίρνεις μια ιδέα του τι συμβαίνει
Αν έχεις δυνατότητα να προτιμάς ENELOOP Της SANYO που έχουν μικρή έως αμελητέα εσωτερική κατανάλωση και κρατάνε την φόρτιση περισσότερο από άλλες όταν δεν είναι σε χρήση
Τέλος να θυμάσαι πάντα να αποθηκεύεις τις μπαταρίες φορτισμένες και κάθε δίμηνο να τις αποφορτίζεις και να τις φορτίζεις εκ νέου
μανος

Δημοσίευση από μανος »

o.k αντωνη νομιζω οτι καταλαβα,ευχαριστω.
thanasisgr

Δημοσίευση από thanasisgr »

καλησπερα....
τι κανουμε οταν μια ni-mh μπαταρια δεν εκφορτιζεται με πανω απο 0.5α (ενω παλαιοτερα μπορουσε) ......???
Η μπαταρια ειναι 9.6ν 650 mah.Με τον φορτιστη gt power φορτιζεται κανονικα(φορτιζω γυρω στα 0.3α) και φτανει τα βολτ και τη χωριτικοτητα που πρεπει.Οταν εκφορτιζεται ομως , αυτο δεν γινεται με πανω απο 0.5 α.....Το ιδιο και οταν συνδεεται σε μοτερ....
Εχω δοκιμασει αρκετους κυκλους φορτισης-εκφορτισης κτλ αλλα τιποτα,....αρα παει καδο?????
Εχω αλλες δυο ιδιες οι οποιες λειτουργουν χωρις προβλημα...
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

thanasisgr έγραψε: Εχω δοκιμασει αρκετους κυκλους φορτισης-εκφορτισης κτλ αλλα τιποτα,....αρα παει καδο?????

Προφανως!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”