Ζύγιση – G.C.
-
King Kostas
Ζύγιση – G.C.
Ίσως ο ευκολότερος τρόπος να βρούμε το C.G στο αεροσκάφος μας. _Β_Ο
http://www.youtube.com/watch?v=OAPuj1qKd80&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OAPuj1qKd80&feature=related
Απάντηση: Ζύγιση – G.C.
καλησπερα,να ρωτησω κατι μιας και νεος στο θεμα.τσεκαρα και εγω στο δικο μου το C.G(ψιλοπτεριγο ηλεκτρικο foam)βαση του βιντεο πιο πολυ απο περιεργεια για το καινουριο set up που του εχω κανει και βλεπω οτι το αεροπλανο στεκεται λιγο σουζα,ετσι θα επρεπε να ειναι?αυτο σημαινει οτι και στον αερα μονο του θα εχει αυτο το στησιμο?αν μπορει καποιος να μου απαντησει,ευχαριστω πολυ!
Me ta υπηλοπτέριγα τα πράγματα ειναι πιο ευκολα. Αλλα αν σου κάθεται "σουζα" (με την μητη ψιλά) τότε θες λιγο βάρος μπροστα για να ισορροπήσεις.
Ετσι θα πεταξεις πολύ πιο ευκολα και "στρωτά"
Ετσι θα πεταξεις πολύ πιο ευκολα και "στρωτά"
και με πιο τροπο πιστευεις μπορω να του προσθεσω βαρος?καμια ιδεα?
μανος έγραψε: ↑και με πιο τροπο πιστευεις μπορω να του προσθεσω βαρος?καμια ιδεα?
Ελα ρε, πλάκα με κάνεις!!!
Θα πάς σε ενα βουλανιζατερ και θα πάρεις "βαρακια ζυγοσταθμισης"
Ειναι αυτοκόλλητα των 5 και 10 γρ. Θα τα κολλήσεις στην εσωτερική μερια του κόουλ σου, όσο πιο μπροστα γινεται.
-
King Kostas
Για χαρά Μάνο και καλώς ήρθες.
Λοιπόν, το αεροπλανάκι σου θα το ζυγίσεις περίπου στο ¼ του πάχους του φτερού, 2 πόντους περίπου από την άτρακτο (Δηλαδή στη ρίγα του φτερού εκεί που ενώνει με την άτρακτο.)
Όταν το κάνεις αυτό θα πρέπει το αεροπλανάκι ή να μείνει ακίνητο και παράλληλο με το έδαφος ή να έχει μια ελαφριά κλήση προς τα εμπρός.
Κλήση προς τα πίσω = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!
Οπότε μιας και μιλάμε για υψηλοπτέρυγο (ασχέτως με το αν είναι foamένιο, balsaένιο ηλεκτρικό ή θερμικό) θα το στήσεις στους τροχούς του (με τα πάντα όλα μέσα) και θα το ζυγίσεις στο ¼ του πάχους του φτερού από το χείλος προσβολής του (εμπρός άκρη φτερού….κούρμπα). ʽΑμα κάτσει με το φτερό παράλληλο στο έδαφος ή και ελαφρός γυρτό προς τα εμπρός, είσαι έτοιμος. Άμα ρίχνει ουρά τότε παίξε με τις μπαταρίες (εμπρός ή πίσω) ή κόλλα στη μούρη κανένα αυτοκόλλητο βαριδάκι από βουλκανιζατέρ στο εμπρός μέρος μέχρι να σηκώσει ουρά και να ρίξει μούρη.
Αυτά τα ολίγα.
Θέλουμε νέα από την πτήση. (Άνοιξε thread και παρουσίασε το αεροπλανάκι σου)
Λοιπόν, το αεροπλανάκι σου θα το ζυγίσεις περίπου στο ¼ του πάχους του φτερού, 2 πόντους περίπου από την άτρακτο (Δηλαδή στη ρίγα του φτερού εκεί που ενώνει με την άτρακτο.)
Όταν το κάνεις αυτό θα πρέπει το αεροπλανάκι ή να μείνει ακίνητο και παράλληλο με το έδαφος ή να έχει μια ελαφριά κλήση προς τα εμπρός.
Κλήση προς τα πίσω = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!
Οπότε μιας και μιλάμε για υψηλοπτέρυγο (ασχέτως με το αν είναι foamένιο, balsaένιο ηλεκτρικό ή θερμικό) θα το στήσεις στους τροχούς του (με τα πάντα όλα μέσα) και θα το ζυγίσεις στο ¼ του πάχους του φτερού από το χείλος προσβολής του (εμπρός άκρη φτερού….κούρμπα). ʽΑμα κάτσει με το φτερό παράλληλο στο έδαφος ή και ελαφρός γυρτό προς τα εμπρός, είσαι έτοιμος. Άμα ρίχνει ουρά τότε παίξε με τις μπαταρίες (εμπρός ή πίσω) ή κόλλα στη μούρη κανένα αυτοκόλλητο βαριδάκι από βουλκανιζατέρ στο εμπρός μέρος μέχρι να σηκώσει ουρά και να ρίξει μούρη.
Αυτά τα ολίγα.
Θέλουμε νέα από την πτήση. (Άνοιξε thread και παρουσίασε το αεροπλανάκι σου)
ειδες κατι ηξερα που σε ρωτησα και ας ηταν κουτο,εγω θα επρεπε να σκεφτω τι πατεντα να κανω (πιασε το αυγο και κουρευτο), ενω με την εμπειρια σου μου εδωσες λυση απλη και ευκολη,σε ευχαριστω.
φιλτατε κωστα καλησπερα το ζυγισα οπως ακριβως μου ειπες και οντως ειναι σουζα,περιθωρια για μπαταριες δεν εχω οποτε θα βαλω βαρυδακια οπως μου ειπε και ο φιλος mogolos.Σας ευχαριστω!
-
King Kostas
Μη μασάς, δε θα έχεις πρόβλημα.
Τα βαριδάκια είναι τσάμπα...μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι τα βουλκανιζατέρ και να μας τσεκουρώσουν.
Γενικά να ξέρεις ότι από μπροστόβαρο δεν έκλαψε ποτέ κανένας.
Βέβαια όλα με μέτρο...!!!
Να έχεις βέβαια πάντα σα κανόνα σου, τα αεροπλανάκια να ζυγίζουν με τα υπάρχοντα τους και μόνο αν δε μπορείς να μετακινήσεις «εντόσθια» να καταφεύγεις σε βαριδάκια….ειδικά στα foamένια που όλα είναι τσουρούτικά και τσίμα τσίμα.
Τα βαριδάκια είναι τσάμπα...μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι τα βουλκανιζατέρ και να μας τσεκουρώσουν.
Γενικά να ξέρεις ότι από μπροστόβαρο δεν έκλαψε ποτέ κανένας.
Βέβαια όλα με μέτρο...!!!
Να έχεις βέβαια πάντα σα κανόνα σου, τα αεροπλανάκια να ζυγίζουν με τα υπάρχοντα τους και μόνο αν δε μπορείς να μετακινήσεις «εντόσθια» να καταφεύγεις σε βαριδάκια….ειδικά στα foamένια που όλα είναι τσουρούτικά και τσίμα τσίμα.
-
Αντώνης Κριτζάς
ότι μπορεις βάλτο μπροστά και μετά αρχισε τα βάρη
-
King Kostas
Πρακτικά ο Αντώνης είναι ο πιο ειδήμονας να απαντήσει σε όλες σου τις απορίες.
Παρεμπίπτοντος, το μοντέλο σου ήταν πολύ διασκεδαστηκό. Βέβαια μην το ξαναδώσεις στο Τρύφωνα γιατί δε θα μείνει μαλλί για μαλλί στα κεφάλια μας.
απλά τρομερό . -
( . - ) = κοινός, τελεία και παύλα.
Παρεμπίπτοντος, το μοντέλο σου ήταν πολύ διασκεδαστηκό. Βέβαια μην το ξαναδώσεις στο Τρύφωνα γιατί δε θα μείνει μαλλί για μαλλί στα κεφάλια μας.
απλά τρομερό . -
( . - ) = κοινός, τελεία και παύλα.
Καλησπέρα παιδιά
Στο άρθρο μας
http://www.parasxosrc.gr/?p=103
γράφουμε πως βρίσκουμε το κέντρο βάρους για ολα τα είδη
περύγων μονοπλάνων και στο
http://www.parasxosrc.gr/?p=105
γράφουμε και για τα δυπλάνα.
Ίσως βοηθήσει λίγο
Παράσχος
Στο άρθρο μας
http://www.parasxosrc.gr/?p=103
γράφουμε πως βρίσκουμε το κέντρο βάρους για ολα τα είδη
περύγων μονοπλάνων και στο
http://www.parasxosrc.gr/?p=105
γράφουμε και για τα δυπλάνα.
Ίσως βοηθήσει λίγο
Παράσχος
-
King Kostas
Παράσχο αυτή είναι μια πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.
Μπράβο.
Μπράβο.
οντως πολυ ενδιαφερον και με μια δευτερη ματια δεν ειναι τοσο δυσκολο!