Τελευταίο βήμα για την ψηφιακή τηλεόραση

Απάντηση
Γιάννης Ζαφείρης

Τελευταίο βήμα για την ψηφιακή τηλεόραση

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Η ψηφιακή τηλεόραση ξεκίνησε
Ήδη λειτουργεί στην Ελλάδα, έχοντας ως "τυχερότερες" γεωγραφικές περιοχές τον Κορινθιακό κόλπο και μόλις πριν δυό μέρες και τη Θεσσαλονίκη.

Σύντομα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, ακολουθούν η Αθήνα (από Υμηττό και Αίγινα), η Λάρισα και η Πάτρα. Υπολογίζεται ότι σε συνεργασία-συντονισμό με την Ελληνική Ραδιοφωνία & Τηλεόραση, έως το τέλος του καλοκαιριού 2010 θα έχει καλυφθεί πληθυσμιακά ένα ποσοστό της τάξης του 60%

Έως το 2012
Βάσει της συμφωνίας της Γενεύης το 2006, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη και φασματοβόρα αναλογική τεχνολογία, ενώ ως τελικός στόχος για το σύνολο της Ευρώπης τίθεται το 2015.

Σύντομα θα αποκτήσουμε όλοι έναν αποκωδικοποιητή με σύνδεση τύπου scart στην τηλεόρασή μας.

Τι κερδίζουμε;
Η επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα έχει τρομερές δυνατότητες. Πρόκειται για ένα υβρίδιο του μαζικού μέσου ενημέρωσης που όλοι ξέρουμε και ενός υπολογιστή με δυνατότητες δικτύωσης.
Ο ψηφιακός δέκτης δεν είναι απλά μια συσκευή αναδιαμόρφωσης που περνάει κάθε παρεμβολή, είδωλο ή ανάκλαση κατευθείαν στην οθόνη. Ο δέκτης αποκωδικοποιητής του ψηφιακού σήματος είναι έξυπνος, είναι ένας μικρός υπολογιστής. Το δε σήμα είναι «θωρακισμένο» με πολλούς τρόπους. Η πληροφορία μοιράζεται και επαναλαμβάνεται ώστε όταν το σήμα δεχθεί μια παρεμβολή ο δέκτης ξέρει που να ψάξει να βρει την πληροφορία που έχασε ενώ μπορεί να την ανακατασκευάσει από τις προηγούμενες και επόμενες πληροφορίες. Τέλος, με ένα έξυπνο σύστημα επιλογής βέλτιστου σήματος φιλτράρει τις ετεροχρονισμένες αντανακλάσεις που προκαλούν τα είδωλα σε ένα αναλογικό περιβάλλον και κρατάει πάντα σταθερή ποιότητα εικόνας.

Κόστος;
Αρχικά το κόστος του ψηφιακού δέκτη υπολογίζεται στα 60 euro, ενώ αργότερα θα κυμανθεί μεταξύ 40~50 euro.
Με επιπλέον 10 ~20e θα μπορούμε να προσθέσουμε θύρα USB και card reader, ώστε να εγγράφουμε προγράμματα, να δούμε τις ψηφιακές μας φωτογραφίες ,να ακούσουμε τραγούδια, να έχουμε έξοδο HDMI για κατευθείαν ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση μας και διάφορα άλλα.
Μην ξεχνάμε ότι οι ψηφιακοί αποκωδικοποιητές δεν είναι τίποτε άλλο από μικροί υπολογιστές που έχουν ακόμη και δυνατότητα σύνδεσης στο Internet. Δεν μιλάμε λοιπόν απλά για ένα επιπλέον κουτί που θα προσθέσουμε στην τηλεόραση μας αλλά για την μετατροπή της σε ένα κέντρο πολυμέσων
jppp

Απάντηση: Τελευταίο βήμα για την ψηφιακή τηλεόραση

Δημοσίευση από jppp »

τι αποκωδικοποιητη να παρω?
τον hd 1000 h ton sd 1000 απο το πλαισιο σκεφτομαι για απλη τηλεοραση με κεραια
Vana

Δημοσίευση από Vana »

εγω εχω ακουσει οι αποκωδικοποιητες mpeg-4 Turbox εχουν προβληματα.
καλη λυση crystal audio mpeg-4 απο kotsobolos
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10056731

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10056801

forum
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61952&page=51
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Εχθές έκανα και εγώ για πρώτη φορά auto-search για τα νέα ψηφιακά κανάλια (μιας και έπιανα μόνο 4)....όλα μαζί μου βγήκαν ή 11 ή 12….θα σας γελάσω. Για κάποιο λόγο δεν βλέπω κάποια διαφορά ρε παιδες (εκτός του ΣΚΑΙ…πολύ χρώμα και τρελή ανάλυση)…….ίσως βέβαια να φταίει το ότι έχω τις κεραίες (αναλογικού σήματος) σχεδόν απέναντι μου…..Anyway

Πολύ ντόρος για το τίποτα θεωρώ. Επίσης οι ψηφιακοί δέκτες είναι απαράδεκτα ακριβοί. Θα έπρεπε να κοστίζουν το πολύ 12 ευρώ (ακούω για 35άρες και 45αέρες....τι να πω!!!)
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

John Χάλαρης έγραψε: Εχθές έκανα και εγώ για πρώτη φορά auto-search για τα νέα ψηφιακά κανάλια (μιας και έπιανα μόνο 4)....όλα μαζί μου βγήκαν ή 11 ή 12….θα σας γελάσω. Για κάποιο λόγο δεν βλέπω κάποια διαφορά ρε παιδες (εκτός του ΣΚΑΙ…πολύ χρώμα και τρελή ανάλυση)…….ίσως βέβαια να φταίει το ότι έχω τις κεραίες (αναλογικού σήματος) σχεδόν απέναντι μου…..Anyway

Πολύ ντόρος για το τίποτα θεωρώ. Επίσης οι ψηφιακοί δέκτες είναι απαράδεκτα ακριβοί. Θα έπρεπε να κοστίζουν το πολύ 12 ευρώ (ακούω για 35άρες και 45αέρες....τι να πω!!!)

Όλα τα είχαμε ,να κάνουμε και την τηλεόραση θεό μας έλλειπε!! Με ποιόν τρόπο "ταξιδεύει" το σήμα?? σε τί συχνότητες? πόσο περισσότερο ή λιγότερο βλαβερές είναι??_P_P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογία & Εξελίξεις”