Δυστύχημα
Απάντηση: Δυστύχημα
Τι λέτε τώρα??
Πρίν από 15 μέρες είχα γνωρίσει τον Απόστολό στο πεδίο πτήσεων του Αιγίου!!
Αξιόλογος άνθρωπος, με πολύ όρεξη και αγάπη για αυτό που έκανε...
Ήλπιζα ότι κάποια μέρα θα πετάξω μαζί του, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα..
Δυστυχώς μαζί του ήταν και ο Πέτρος, που έφυγε πριν καλά-καλά μαθει να πετάει!!
Χρόνια πολλά παιδιά.. Να πετάτε πάντα!
Απόστολε..Μπορεί να μιλήσαμε μαζί μόνο για μία ώρα αλλά νιώθω ότι σε ξέρω 25 χρόνια!!
Πρίν από 15 μέρες είχα γνωρίσει τον Απόστολό στο πεδίο πτήσεων του Αιγίου!!
Αξιόλογος άνθρωπος, με πολύ όρεξη και αγάπη για αυτό που έκανε...
Ήλπιζα ότι κάποια μέρα θα πετάξω μαζί του, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα..
Δυστυχώς μαζί του ήταν και ο Πέτρος, που έφυγε πριν καλά-καλά μαθει να πετάει!!
Χρόνια πολλά παιδιά.. Να πετάτε πάντα!
Απόστολε..Μπορεί να μιλήσαμε μαζί μόνο για μία ώρα αλλά νιώθω ότι σε ξέρω 25 χρόνια!!
κριμα τα παλικαρια!
-
GREECEPILOT
Την καλημέρα μου. Λυπάμαι πολύ για την απώλια αυτή.Τον συννονόματο Απόστολο τον γνώριζα και εγώ λίγο. Πραγματικά πολύ αξιόλογος άνθρωπος, λάτρης του αντικειμένου αλλά μεγάλος γνώστης της πτήσης. Ελπίζω πολύ σύντομα να μάθουμε το τι έγινε...
Να είσαι καλά Απόστολε όπου και αν είσαι..
Τα θερμά μου συλληπητήρια και στην οικογένεια του μικρού Πέτρου που δεν πρόλαβε να κάνει το μεγάλο όνειρο πραγματικότητα!..
Να είσαι καλά Απόστολε όπου και αν είσαι..
Τα θερμά μου συλληπητήρια και στην οικογένεια του μικρού Πέτρου που δεν πρόλαβε να κάνει το μεγάλο όνειρο πραγματικότητα!..
εμαθε κανεις γιατι εγινε;
εχω ψαξει στο διαδικτυο αλλα δεν βρηκα τιποτα....
εχω ψαξει στο διαδικτυο αλλα δεν βρηκα τιποτα....
-
King Kostas
Η επένδυση των φτερών ήταν υφασμάτινη, (με ενισχύσεις), δυστυχώς ένα μέρος του υφάσματος αποκολλήθηκε (όχι τόσο σπάνιο φαινόμενο για σκάφη αυτού του είδους).
Όπως καταλαβαίνεις ο άνθρωπός, αν και αρκετά έμπειρος δεν πρόλαβε να αντιδράσει μιας και το ύψος που πετούσαν ήταν πολύ μικρό.
Όπως καταλαβαίνεις ο άνθρωπός, αν και αρκετά έμπειρος δεν πρόλαβε να αντιδράσει μιας και το ύψος που πετούσαν ήταν πολύ μικρό.
-
sokratis
το συγκεκριμενο πανι ειχε ξεπερασει κατα πολυ το οριο του και ηταν αναμενομενο να τον προδωσει.Το ερωτημα ειναι γιατι ενας τοσο εμπειρος χειριστης,δεν αντικατεστησε την επικαλυψη τοτε που επρεπε.Πολυ φοβαμαι οτι θα γινουν κι αλλα ατυχηματα με υπερελαφρα.Δυστυχως υπαρχουν χειριστες που δεν εχουν σωστη νοοτροπια και η εκπαιδευση τους δεν ηταν σωστη.
-
GREECEPILOT
Καλημέρα σε όλους. Είναι που "κάποιοι" θέλουν να μας περάσουν την ιδέα ότι το υπερελαφρό είναι λιγότερο αεροπλάνο από τα GA αεροσκάφη οπότε μπορούμε να μην τα ελέγχουμε.....Άααρεεε μπάτσες που θέλουν μερικοί!>:(
Δυστυχώς ένα ακόμα παράδειγμα του τι παθαίνεις αν πετάς με μη πιστοποιημένες κατασκευές. Αν είχε camo κτλ. δεν θα το είχε πάθει αυτό.....Απλά γιατί δεν θα του επέτρεπαν να πετάξει με ληγμένα η κατεστραμμένα parts.
-
King Kostas
Τρύφωνας έγραψε: ↑
Αν είχε camo κτλ. δεν θα το είχε πάθει αυτό.....Απλά γιατί δεν θα του επέτρεπαν να πετάξει με ληγμένα η κατεστραμμένα parts.
+1000
Γενικότερα η όποια παρακολούθηση από πιστοποιημένους οργανισμούς συνεχούς αξιοπλοίας (CAMO – Continuous Airworthiness Management Organizations) και φυσικά η εκπόνηση όλων των εντολών εργασίας από πιστοποιημένους οργανισμούς συντήρησης (Part-145 F και G), σίγουρα βάζουν πολύ καλές βάσεις σε ότι αφορά στις δικλείδες ασφαλείας…..όμως παράλληλα αυξάνουν και το κόστος κτήσης, συντήρησης και λειτουργίας ενός α/φους.
Πολύ αγοράζουν υπερελαφρά διότι γλυτώνουν ένα μέρος του κόστους που ανάφερα πιο πάνω.
Τα υπερελαφρα βέβαια έρχονται με CoC (Certificate of Conformity) και όχι με πιστοποιητικά εγκεκριμένα με βάση τα πρότυπα που θέτουν για τους κατασκευαστές (TC Holders – Type Certificate Holders….βλέπε Boeing, Airbus, RR…κτλ) οι αεροπορικές αρχές ανά τον πλανήτη όπως EASA, FAA, CAR….κτλ.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι με όλα τα υπερελαφρά σκοτώνεσαι. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί κατασκευαστές υπερελαφρών ανά τον κόσμο που φτιάχνουν αρκετά καλές πτητικές μηχανές που όμως έχουν και αυτές όπως και τα κανονικά α/φη όρια (πτητικά και δομικά) και σχετικό πρόγραμμα συντήρησης από τον κατασκευαστεί που πρέπει να τηρείται ευλαβικά.
Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε ότι κανείς δε κέρδισε ποτέ την βαρύτητα!!!!......άσχετα με το μεράκι μας και την αγάπη που τρέφουμε σε ότι πετά….όλοι μας κάπου στο βάθος ξέρουμε ότι ο αέρας δεν είναι το φυσικό μας περιβάλλον!!!!....οπότε μιας και παίζουμε εκτός έδρας…..πρέπει να σεβόμαστε τον «αντίπαλο».
-
sokratis
Εχετε δικιο,απλα τα υπερελαφρα στην Ελλαδα ειναι πικρη ιστορια......
Πετωντας χρονια στην παρανομια ολοι οσοι πρωτοξεκινησαν,βρεθηκαν ξαφνικα με ενα πτυχιο(εκπαιδευτη,εξεταστη,χειριστη)που τους το απενειμαν διχως να εξετασουν τις γνωσεις και τις ικανοτητες τους.Και καποιοι απο αυτους εχουν αναλαβει να εκπαιδευσουν και τους επομενους,οποτε καταλαβαινετε τι εχει να γινει.Η ΥΠΑ ειχε τους μηχανισμους να ελεγξει τις διαδικασιες αποκτησης πτυχιων,πλην ομως δεν το εκανε ,απλα πεταξε το μπαλακι στην ΕΛΑΟ.Ολα λοιπον ξεκινησαν στραβα και συνεχιζουν ετσι. Η νοοτροπια της ΥΠΑ ειναι ,ελεγχουμε τα παντα και απαγορευουμε τα παντα.Τρανταχτο και προσφατο παραδειγμα η προσωπικη μου περιπετεια με το υπερελαφρο που αγορασα νομιμα,και κατεχω ολα τα απαραιτητα εγγραφα,μιας και πετουσε και ειναι πλοημο,πλην ομως στην Ελλαδα δεν μπορω να το πεταξω. Ο λογος ειναι οτι η ΥΠΑ,για λογους εκδικησης(ειμαι Νο 1 στην black list...~!!)μου ζηταει απιστευτα εγγραφα και πιστοποιητικα,που δεν εχουν ζητηθει ποτε απο κανενα υπερελαφρο στην Ελλαδα.Ειναι τοσο καραγκιοζηδες,που εκαναν το σφαλμα να μου τα ζητησουν , εγγραφως, πραγμα που δεν θα το αφησω ανεκμεταλευτο κι ας γινουν ρομπα σε ολη την Ευρωπη.
Για να επανελθω στο θεμα μας,δε νομιζω οτι ο ελεγχος της συντηρησης θα μειωσει τα ατυχηματα.Την δεκαετια του 80,ηξερα περιπτωσεις που δινοτανε πλοημοτητα τηλεφωνικα,με μονη απαιτηση να μπει το χρημα στον τραπεζικο λογαριασμο του αρμοδιου οργανου.....Υπογραφανε πλοημοτητες χωρις να ξερουν σε τι κατασταση ητανε το καθε αεροπλανο!!!!!!Η μονη λυση,ειναι να δοθει σωστη βαση και σωστη νοοτροπια στους χειριστες απο ανθρωπους που γνωριζουν το αντικειμενο κι οχι απο τον καθε μπαστουνα που νομιζει οτι εμαθε να πεταει.Υπαρχουν επαγγελματιες που εχουν ολη την καλη διαθεση να μεταδωσουν τις γνωσεις τους,απλα επικεφαλης θα δειτε ανοητους,ασχετους και επικινδυνους "πιλοταραδες"......
Εκει ειναι το προβλημα πιστευω.
Πετωντας χρονια στην παρανομια ολοι οσοι πρωτοξεκινησαν,βρεθηκαν ξαφνικα με ενα πτυχιο(εκπαιδευτη,εξεταστη,χειριστη)που τους το απενειμαν διχως να εξετασουν τις γνωσεις και τις ικανοτητες τους.Και καποιοι απο αυτους εχουν αναλαβει να εκπαιδευσουν και τους επομενους,οποτε καταλαβαινετε τι εχει να γινει.Η ΥΠΑ ειχε τους μηχανισμους να ελεγξει τις διαδικασιες αποκτησης πτυχιων,πλην ομως δεν το εκανε ,απλα πεταξε το μπαλακι στην ΕΛΑΟ.Ολα λοιπον ξεκινησαν στραβα και συνεχιζουν ετσι. Η νοοτροπια της ΥΠΑ ειναι ,ελεγχουμε τα παντα και απαγορευουμε τα παντα.Τρανταχτο και προσφατο παραδειγμα η προσωπικη μου περιπετεια με το υπερελαφρο που αγορασα νομιμα,και κατεχω ολα τα απαραιτητα εγγραφα,μιας και πετουσε και ειναι πλοημο,πλην ομως στην Ελλαδα δεν μπορω να το πεταξω. Ο λογος ειναι οτι η ΥΠΑ,για λογους εκδικησης(ειμαι Νο 1 στην black list...~!!)μου ζηταει απιστευτα εγγραφα και πιστοποιητικα,που δεν εχουν ζητηθει ποτε απο κανενα υπερελαφρο στην Ελλαδα.Ειναι τοσο καραγκιοζηδες,που εκαναν το σφαλμα να μου τα ζητησουν , εγγραφως, πραγμα που δεν θα το αφησω ανεκμεταλευτο κι ας γινουν ρομπα σε ολη την Ευρωπη.
Για να επανελθω στο θεμα μας,δε νομιζω οτι ο ελεγχος της συντηρησης θα μειωσει τα ατυχηματα.Την δεκαετια του 80,ηξερα περιπτωσεις που δινοτανε πλοημοτητα τηλεφωνικα,με μονη απαιτηση να μπει το χρημα στον τραπεζικο λογαριασμο του αρμοδιου οργανου.....Υπογραφανε πλοημοτητες χωρις να ξερουν σε τι κατασταση ητανε το καθε αεροπλανο!!!!!!Η μονη λυση,ειναι να δοθει σωστη βαση και σωστη νοοτροπια στους χειριστες απο ανθρωπους που γνωριζουν το αντικειμενο κι οχι απο τον καθε μπαστουνα που νομιζει οτι εμαθε να πεταει.Υπαρχουν επαγγελματιες που εχουν ολη την καλη διαθεση να μεταδωσουν τις γνωσεις τους,απλα επικεφαλης θα δειτε ανοητους,ασχετους και επικινδυνους "πιλοταραδες"......
-
GREECEPILOT
sokratis έγραψε: ↑Εχετε δικιο,απλα τα υπερελαφρα στην Ελλαδα ειναι πικρη ιστορια......
Φίλε Σωκράτη ο Απόστολος κάθε άλλο παρά "πιλοταράς" ήταν...το αντίθετο θα τολμούσα να πω αν και είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεσαι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, απλά πιστεύω ότι από την στιγμή που μπήκε το χρήμα στην μέση και όλοι άρχισαν-αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους να "γλυτώσουμε" κάποια λεφτά , κάποιοι πέσανε στην λούπα και άρχισαν να κάνουν "εκπτώσεις" στην ποιότητα των αεροκατασκευών με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε. Καλό θα ήταν κάποιοι να σοβαρευτούν!!!
-
sokratis
Δεν εχω αποψη για τις γνωσεις και ικανοτητες του Αποστολη,αλλα ξερω περιπτωσεις αλλων........που δεν περιγραφονται!!!!!
Βοηθεια μας.......w
Βοηθεια μας.......w
Ας μου επιτραπεί να αναφέρω , οτι η παρακολούθηση από πιστοποιημένους οργανισμούς συνεχούς αξιοπλοίας (CAMO – Continuous Airworthiness Management Organizations) σίγουρα βάζει δικλείδες ασφαλείας όσο αφορά την αξιοπλοία των μέσων σε Ευρωπαικό επίπεδο, όμως
πάντοτε υπήρχαν αντίστοιχοι νόμοι και οδηγίες, που αφορούσαν τον έλεγχο και την πιστοποίηση του αεροπορικού υλικού καθώς και του προσωπικού που κάνει χρήση αυτού και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αυστηρότεροι.
Η ασφάλεια έχει να κάνει με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που ο καθένας από εμάς προσεγγίζει τον χώρο, τόσο σε χειριστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντήρησης και ελέγχου.
Ας ευχηθούμε να είναι τα τελευταία παλικάρια που χάνονται κάνοντας κάτι που το αγάπησαν με την καρδιά τους.
πάντοτε υπήρχαν αντίστοιχοι νόμοι και οδηγίες, που αφορούσαν τον έλεγχο και την πιστοποίηση του αεροπορικού υλικού καθώς και του προσωπικού που κάνει χρήση αυτού και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αυστηρότεροι.
Η ασφάλεια έχει να κάνει με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που ο καθένας από εμάς προσεγγίζει τον χώρο, τόσο σε χειριστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντήρησης και ελέγχου.
Ας ευχηθούμε να είναι τα τελευταία παλικάρια που χάνονται κάνοντας κάτι που το αγάπησαν με την καρδιά τους.