Γεια σας φίλοι !
Έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με τον μοντελισμό και έτσι λόγο αποχής έχω ξεχάσει τα πάντα ! ..και ευελπιστώ στην Βοήθεια σας !
ΤΟ ΠΡΟΒΗΜΑ:
Πέταγα παλιά Πτέρυγες που κόβαμε μόνη μας από φελιζόλ και κάναμε Αερομαχίες με φίλους, και έχω ένα HLG της ROBBE, ένα ελαφρύ μοντέλο που έχει V-TAIL.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ της ρυθμίσεις στην Graupner Χ-3810 μου, για να λειτουργεί σωστά η μίξη Ruder-Elevator
Θέλει το ίδιο και στο Delta και στο V-tail?
Έχει κανείς την X-3810 να μου πει τι πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ πολύ !!!
Graupner X-3810 και V-Tail, και Πτέριγα Delta
-
fazerdreamer
Απάντηση: Graupner X-3810 και V-Tail, και Πτέριγα Delta
Γεια και χαρα,φιλε ανεμοπορε iason4u.Πατωντας αυτον τον συνδεσμο http://www.horizonhobby.com/ProdInfo/Files/jrp8612-manual.pdf
θα κατεβασεις το manual της XP8103 η οποια ειναι ιδιο software με την ''ευρωπαικη'' x-3810.Μεσα θα βρεις αναλυτικα τα settings για ολες τις μιξεις που χρειαζεσαι.Το καλυτερο δε ειναι οπως σε περιμενουμε επανω σε καποια πλαγια που σου εγραψα και προσωπικο μυνημα.Καλες απο-προσεγγισεις.!Στεφανος.
θα κατεβασεις το manual της XP8103 η οποια ειναι ιδιο software με την ''ευρωπαικη'' x-3810.Μεσα θα βρεις αναλυτικα τα settings για ολες τις μιξεις που χρειαζεσαι.Το καλυτερο δε ειναι οπως σε περιμενουμε επανω σε καποια πλαγια που σου εγραψα και προσωπικο μυνημα.Καλες απο-προσεγγισεις.!Στεφανος.
Ευχαριστώ πολύ ! να φανταστείς έχω το μανουαλ… και παρόλο αυτά δυσκολεύομαι..
Σήμερα ανακάλυψα ότι λόγου ότι δεν την άνοιξα τόσο καιρό ξερυθμίστηκε και ήταν σε κατάσταση εργοστασίου, δηλαδή είχε μπει MOD1. Το έβαλα πάλι σε MOD2 τώρα, άλλα ακόμα δεν το κατάφερα.
Έχω στο μενού επιλέξει GLIDER, έβαλα WINGTYPE V-tail ..αλλά…
Δεν τα έχω σε 1 STICK, έχω στο ένα Στικ Elevator, καις το άλλο Rudder…. Hmmmmm
Θα παιδευτώ ακόμα από τι φαίνεται J
Προβλέπω αλο πιλότο να το φτιάχνει
Σήμερα ανακάλυψα ότι λόγου ότι δεν την άνοιξα τόσο καιρό ξερυθμίστηκε και ήταν σε κατάσταση εργοστασίου, δηλαδή είχε μπει MOD1. Το έβαλα πάλι σε MOD2 τώρα, άλλα ακόμα δεν το κατάφερα.
Θα παιδευτώ ακόμα από τι φαίνεται J
Ευχαριστώ πολύ ! να φανταστείς έχω το μανουαλ… και παρόλο αυτά δυσκολεύομαι..
Θα παιδευτώ ακόμα από τι φαίνεται
Θα παιδευτώ ακόμα από τι φαίνεται
Λυπών κατάφερα ένα βήμα εμπρός ! η μίξη έχει % και την είχα στο 0. Έχει μέχρι και 125%, εκεί το έβαλα και οκ ! απλά έχω και στο άλλο stick aileron και πρέπει να προσέχω να μην ακουμπήσω το άλλο stick.
Έκανα και 2 πτήσης στην γειτονιά μου. Δίστιχος με καθόλου αέρα η κάθε πτήση στα 2-3 λεπτά, αλλά χάρηκα που έκανα καλές προσγειώσεις και τελικά ξέχασα να κουμαντάρω την τηλεκατεύθυνση αλλά να πετάω δεν το ξέχασα J
Για το Joy της Robbe, και γενικά για V-tail έχω να πω…. Εντελώς άκυρο για ένα μοντέλο HLG (hand launch glider). Το V-tail με αναγκάζει όταν στρίβω να πλαγιάζει το μοντέλο, σαν να στρίβεις με αίλερον,
Μόνο που δεν έχεις Ruder για αντίθετες κινήσεις εδώ και έτσι χάνεις επιφάνια και πολύ γρήγορα ύψος… τι σκέφτηκε ο δημιουργός του δεν μπορώ να καταλάβω… αλλά είναι και παλιό μοντέλο… τα σύγχρονα HLG δεν έχουν V-tail.
Έκανα και 2 πτήσης στην γειτονιά μου. Δίστιχος με καθόλου αέρα η κάθε πτήση στα 2-3 λεπτά, αλλά χάρηκα που έκανα καλές προσγειώσεις και τελικά ξέχασα να κουμαντάρω την τηλεκατεύθυνση αλλά να πετάω δεν το ξέχασα J
Για το Joy της Robbe, και γενικά για V-tail έχω να πω…. Εντελώς άκυρο για ένα μοντέλο HLG (hand launch glider). Το V-tail με αναγκάζει όταν στρίβω να πλαγιάζει το μοντέλο, σαν να στρίβεις με αίλερον,
Μόνο που δεν έχεις Ruder για αντίθετες κινήσεις εδώ και έτσι χάνεις επιφάνια και πολύ γρήγορα ύψος… τι σκέφτηκε ο δημιουργός του δεν μπορώ να καταλάβω… αλλά είναι και παλιό μοντέλο… τα σύγχρονα HLG δεν έχουν V-tail.