Upper Limit threshold - Throttle Range
-
Upper Limit threshold - Throttle Range
Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να δώσω για ένα ESC throttle range μικροτερο απο το κανονικό που μπορεί να δεχτεί.
Βασικά θέλω στο WoT να μην έχω το μέγιστο της ισχύος που δίνει ο συνδυασμός ESC / Battery / Motor καθότι είναι σχετικά δυνατός για το αεροπλάνο που τα φοράει.
Μια σκέψη είναι να μην βάλω το throttle σε WOT ποτέ. Αλλά αν σου φύγει το χέρι στον stick την κακία στιγμή μπορεί να γίνουν όλα κάρβουνο...
Όποτε ψάχνω για ιδέες να περιορίσω το upper limit στο Throttle. Δοκίμασα μέσω ESC προγραμματισμό άλλα δεν παίζει.
Εχω Μια DX6i / BR500 και ενα ESC 30A που προσπαθώ να πετύχω τα παραπάνω. Σκοπός είναι στο WOT να έχω max 20A την στιγμή που τώρα έχω 30Α.
Κάθε ιδέα καλοδεχούμενη..
Ευχαριστώ.
Βασικά θέλω στο WoT να μην έχω το μέγιστο της ισχύος που δίνει ο συνδυασμός ESC / Battery / Motor καθότι είναι σχετικά δυνατός για το αεροπλάνο που τα φοράει.
Μια σκέψη είναι να μην βάλω το throttle σε WOT ποτέ. Αλλά αν σου φύγει το χέρι στον stick την κακία στιγμή μπορεί να γίνουν όλα κάρβουνο...
Όποτε ψάχνω για ιδέες να περιορίσω το upper limit στο Throttle. Δοκίμασα μέσω ESC προγραμματισμό άλλα δεν παίζει.
Εχω Μια DX6i / BR500 και ενα ESC 30A που προσπαθώ να πετύχω τα παραπάνω. Σκοπός είναι στο WOT να έχω max 20A την στιγμή που τώρα έχω 30Α.
Κάθε ιδέα καλοδεχούμενη..
Ευχαριστώ.
Απάντηση: Upper Limit threshold - Throttle Range
Καλό case. Δοκίμασε να περιορίσεις το Travel Adjustment του Throttle π.χ. στο 70% έχοντας το throttle stick πάνω από τη μέση (ώστε το βελάκι στην οθόνη να σημαδεύει ψηλά) και πές μας αν γίνει κάτι καλό ;;)
Φιλικά
Γιώργος
Φιλικά
Γιώργος
-
Καλή η ιδέα σου και δουλεύει..
Ειναι τοσο απλο... Βαζεις το throttle πάνω απο την μέση και κανεις την ανάλογη μειωση... μέχρι τα Amber που θέλεις.
Ευχαριστώ για την βοήθεια...
Γιάννης
Ειναι τοσο απλο... Βαζεις το throttle πάνω απο την μέση και κανεις την ανάλογη μειωση... μέχρι τα Amber που θέλεις.
Γιάννης
thanos_marko έγραψε: ↑Καλή η ιδέα σου και δουλεύει..
Γιάννης
Χαίρομαι που δούλεψε! @P@
Γιάννη σωστή η λύση του Travel adjustment, έτσι όμως δεν είναι γραμμική η απόκριση στο στικ. Δηλαδή, δοκίμασε σιγά-σιγά να δίνεις throttle και θα παρατηρήσεις πως πάνω από το μισό θα έχει λιγότερη απόκριση, σα να έχεις τζόγο δηλαδή!
Πρότασή είναι να το κάνεις με 100% Travel adjustment και να το φτιάξεις με καμπύλη!
Πρότασή είναι να το κάνεις με 100% Travel adjustment και να το φτιάξεις με καμπύλη!
-
ο σωστότερος τροπος είναι προγραμματισμός στο esc (αλλα δεν υπάρχει πρόβλεψη σε όλα)
..........και αυτό που έκανε είναι σχεδόν το ίδιο .........μόνο που όσο τελειώνει η μπαταρία θα θέλει να ανεβάσει και άλλο το stick και δεν θα μπορεί
..........και αυτό που έκανε είναι σχεδόν το ίδιο .........μόνο που όσο τελειώνει η μπαταρία θα θέλει να ανεβάσει και άλλο το stick και δεν θα μπορεί
DjBac έγραψε: ↑Γιάννη σωστή η λύση του Travel adjustment, έτσι όμως δεν είναι γραμμική η απόκριση στο στικ. Δηλαδή, δοκίμασε σιγά-σιγά να δίνεις throttle και θα παρατηρήσεις πως πάνω από το μισό θα έχει λιγότερη απόκριση, σα να έχεις τζόγο δηλαδή!
Αντώνηδες θα με τρελάνετε και οι δύο!!>F<
Το Travel Adjust δεν επηρεάζει το είδος της καμπύλης η οποία παραμένει γραμμική! Επηρεάζει μόνο την "ισχύ" του output για δεδομένο input (το εύρος κίνησης του stick παραμένει το ίδιο).
Εδώ η ισχύς είναι μειωμένη - σε οποιαδήποτε θέση του stick και αν το μετρήσεις - αλλά η απόκριση παραμένει γραμμική.
"Τζόγος" εμφανίζεται μόνο σε μή γραμμικές μεταβολές.
- Συνημμένα
-
- Trave_Adjustl.jpg (11.88 KiB) Προβλήθηκε 129 φορές
Γιώργο εδώ είσαι λάθος!!
Γιατί αν π.χ. εχεις -100% με +80% τότε το στικ όταν είναι κάτω είναι στο -100% και όταν είναι πάνω στο +80%. Άρα το στικ μέχρι τη μέση έχει ένα συγκεκριμένο διάγραμμα και από τη μέση και πάνω έχει διάγραμμα με πιο αμβλεία γωνία!!
Γιατί αν π.χ. εχεις -100% με +80% τότε το στικ όταν είναι κάτω είναι στο -100% και όταν είναι πάνω στο +80%. Άρα το στικ μέχρι τη μέση έχει ένα συγκεκριμένο διάγραμμα και από τη μέση και πάνω έχει διάγραμμα με πιο αμβλεία γωνία!!
DjBac έγραψε: ↑Γιώργο εδώ είσαι λάθος!!
Ok, μπερδευτήκαμε χωρίς λόγο. Νόμισα ότι το πήγαινες στη λογαριθμική συν ότι εστίασα στο πάνω μισό της διαδρομής του stick. Γραμμική είναι πάντα αλλά όχι εννιαία. Όπως λές, από τη μέση και μετά θα "ψοφάει" ελαφρώς.