Spektrum DX6i - θήκη μπαταριών SOS

nasa

Spektrum DX6i - θήκη μπαταριών SOS

Δημοσίευση από nasa »

...αγαπητοί φίλοι συμφορουμίτες...

...ξεκινώντας σήμερα το απόγευμα να εξασκηθώ στο sim και ενώ είχα συνδέσει την εν λόγω τηλεκατεύθυνση, πρόσεξα ότι αυτή δεν ανταποκρινόταν και ήταν 'νεκρή'...
...η αρχική μου εντύπωση ήταν πως πρέπει να αλλάξω μπαταρίες, πράγμα που έκανα, αλλά και πάλι έστω και με μπαταρίες σε χαμηλή φόρτιση θα έπρεπε τουλάχιστον να ανάβει η οθόνη της και να υπάρχει κάποια ένδειξη λειτουργίας...
...μετά απο λίγο ψάξιμο...το αποτέλεσμα ήταν πως στον χώρο των μπαταριών ένα απο τα ελάσματα (αρνητικός πόλος) ήταν τόσο διπλωμένο (προφανώς απο το βάλε-βγάλε) έτσι ώστε η μία απο τις τέσσερεις μπαταρίες να μην κάνει επαφή...!
...και να φανταστεί κανείς ότι μόλις χθές βράδυ όλα ήταν μια χαρά...τις δε μπαταρίες είχα φορτίσει και τοποθετήσει πρό μιας εβδομάδας την δε περασμένη Κυριακή πέταγα το 60άρι Hellcat στην αλάνα...!
...ιδρώνω και μόνο στην σκέψη ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί 'εν πτήσει'...
...προσοχή λοιπόν φίλοι μου και στην πιό μικρή λεπτομέρεια προκειμένου να έχουμε ασφαλείς πτήσεις...
η ταν, η, τα πετάν...
bladeskiller

Απάντηση: Spektrum DX6i - θήκη μπαταριών SOS

Δημοσίευση από bladeskiller »

Μήπως είναι καιρός να σκεφτείς την αντικατάσταση της μπαταριοθήκης με ένα κανονικό επαναφορτιζόμενο πακάκι για να μην έχεις τέτοια τράμπαλα?

Φιλικά Κώστας.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...καλημέρα Κώστα και χρόνια πολλά...

...ο σχεδιασμός του χώρου των μπαταριών που μπαίνουν στην Spektrum DX6i είναι για 4 ξεχωριστά στοιχεία μεγέθους ΑΑ...και μάλιστα αυτές που χρησιμοποιώ είναι επαναφορτιζόμενες...τι άλλο θα μπορούσα να κάνω..?...απλώς θέλει προσοχή και συνεχή παρακολούθηση...

...ανάλογη δε περίπτωση με την δικιά μου βρήκα και εδώ: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=827687
η ταν, η, τα πετάν...
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Πακάκι με 4 μπαταρίες, σαν αυτά που χρησιμοποιούν στους δέκτες και με κάποιο τρόπο μικροεγχείρηση στο εσωτερικό του πομπού για να γίνουν οι κατάλληλες καλωδιώσεις.

Για μπαταρία lipo δεν αξίζει τον κόπο.
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=19110.0;all
nasa

Δημοσίευση από nasa »

asterixx25 έγραψε: Πακάκι με 4 μπαταρίες, σαν αυτά που χρησιμοποιούν στους δέκτες και με κάποιο τρόπο μικροεγχείρηση στο εσωτερικό του πομπού για να γίνουν οι κατάλληλες καλωδιώσεις.

Για μπαταρία lipo δεν αξίζει τον κόπο.
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=19110.0;all

...καλημέρα φίλε asterixx25...

...όταν ακούω για 'μικροεγχειρήσεις' σε κάτι που θα έπρεπε να είναι εξ' αρχής σωστά, η, απ' ότι αποδεικνύεται, διαφορετικά φτιαγμένο...τρελλαίνομαι ^%^...απλώς ο χώρος των μπαταριών αυτής της Tx θα είναι πλέον πιό συχνά 'υπό έλεγχο'...
η ταν, η, τα πετάν...
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...επίσης το ίδιο θέμα έχει προκύψει και εδώ : http://www.heliguy.com/Forum/dx6i-battery-problem-t24549.html
η ταν, η, τα πετάν...
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να υπήρχε μια αποσπώμενη μπαταριοθήκη, όπως σε άλλες τ/κ, αλλά η εταιρία το έκανε μάλλον για λόγους οικονομίας και ίσως για περιορισμό των εσωτερικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων λόγω τάσης.

Με χαλασμένο ελατήριο δεν έχω κάποια άλλη ιδέα, εκτός του να βγάλεις ενα απο μια καλή μπαταριοθήκη και να κάνεις πατέντα, με όλο το ρίσκο.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Αν θέλεις Νίκο μπορούμε να καταργήσουμε τα ελατήρια και να βάλουμε μια πονταρισμένη συστοιχία eneloop Απο την πρώτη στιγμή είχα σκοπό να κάνω αυτή την αλλαγή και στην δική μου t/c διότι όπως και να γίνει δεν είναι σωστό να βασίζουμε τα μοντέλα σε ένα τόσοδα ελατήριάκι
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Αντώνη αν το κάνετε αυτό, έχει η Τ/Κ υποδοχή για φόρτιση ή θα πρέπει να βγαίνει το pack!
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...το μόνο που έκανα ήταν να επαναφέρω πρώτα το συγκεκριμμένο clips κ' μετά να ελέγξω και τα υπόλοιπα τρία...

...όσον αφορά την φόρτιση, που λέει ο Dj...η DX6i μου δεν περιελάμβανε φορτιστή...τις δε μπαταρίες φορτίζω με έναν εξωτερικό φορτιστή της Maha...

...τώρα για μετατροπή με eneloop pack...το θέμα είναι θα χωράει..?... θα κλείνει το καπάκι..?...θα είναι ασφαλής λύση...κ' γενικότερα αξίζει τον κόπο..?...,η, ήρθε η ώρα της Futaba 10GAC..και η DX6i μένει για το sim...?
η ταν, η, τα πετάν...
Αντώνης Κριτζάς

η eneloop χωράει ..........έχω κάνει τις πρόβες
η dx61 έχει βύσμα για φόρτιση αλλά και πάλι βγαίνουν αν θέλεις Αντώνη djbac
Νίκο naca να την πάρεις την Futaba αν σου κάνει κέφια αλλά η dx6i είναι για να πετάει μοντέλα και όχι για το sim
Δεκέμβριος του 2008 ήταν όταν την αγόρασα Έχει φάει υγρασίες, λάδια, σκόνες από τα βουνά και ότι άλλο θέλεις και είναι σκυλί
Ποτέ μα ποτέ κάτω από διάφορες συνθήκες δεν έκανε μία παρεμβολή η ένα χάσιμο
Η δε μπαταριοθήκη δουλεύει συνεχώς μια και έχω εμμονή με τις αλκαλικές
Μία αβαρία που κάνουν πολλές είναι που σπάει το διακοπτάκι του trim αν πιεστεί πολύ Υπάρχει το ανταλλακτικό αλλά και λύση στα γρήγορα που θα την βάλω σε θέμα για να υπάρχει
ditman

Δημοσίευση από ditman »

nasa έγραψε: ...,η, ήρθε η ώρα της Futaba 10GAC..και η DX6i μένει για το sim...?

Μην πάρεις την 10GAC - δεν αξίζει με τίποτα!!! (ψάξε σχετικά τα διάφορα φόρα). Αν θέλεις 10 κανάλια πάρε την 8FG , με λιγότερα λεφτά και σαφώς ανώτερο software (ειδικά για ανεμόπτερα).
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας...

....Α.Κ. το θέμα της μετατροπής το συζητάμε και απο κοντά όταν ιδωθούμε...

...φίλοι Α.Κ. και ditman...'λυπούμαι' αλλά την Futaba 10GAC την έχω ήδη στα χέρια μου εδώ και αρκετό καιρό...απλώς δεν έχω στρωθεί να κάτσω να διαβάσω την λειτουργία και γενικότερα να μάθω την 'φιλοσοφία' της...(μην ανησυχείτε δεν σκοπεύω να κάνω συλλογή απο TXs...^%^)

...την DX6i θα συνεχίσω να την χρησιμοποιώ τουλάχιστον για τα υπάρχοντα μοντέλα μου (βλέπεις είναι και το θέμα των Rx που ήδη έχω...)
η ταν, η, τα πετάν...
andreastwin

Δημοσίευση από andreastwin »

φιλε το θεμα δεν το εθεσες επι ταπητος σημερα?????και βεβαια θα βαλεις eneloop και τελος το θεμα και με ασφαλεια.αυτες η εγχειρησεις ειναι ασφαλεις (δεν πεθαινει με τιποτα ο ασθενεις)
Αντώνης Κριτζάς

Ένα πρόβλημα που έχω συναντήσει με τις DX6i είναι ότι συχνά βγαίνει το καπάκι από τις μπαταρίες με κίνδυνο να φύγουν κατά την διάρκεια της πτήσης Στην αρχή νόμιζα ότι το πρόβλημα το είχε μόνο η δική μου αλλά στην πορεία το συνάντησα και σε άλλες Την Κυριακή το είδα πάλι σε άλλη μία .......αυτή του Σωκράτη (socratesb)
Μία ταινία να το κρατάει σταθερό είναι extra ασφάλεια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”