Αγορά φορτιστή

jaames74

Αγορά φορτιστή

Δημοσίευση από jaames74 »

Γειά σας,

λοιπόν επειδή ψήνομαι για την αγορά ενός GAUI 550, θέλω να αγοράσω και έναν καλό, αποδοτικό και κυρίως ασφαλή φορτιστή με balancer που να σέβεται τις μπαταρίες και εμένα (<- από πλευράς ασφάλειας / κόστους). =B=

Το συγκεκριμένο μοντέλο δέχεται 6S ή 2x3S σε σειρά. Καλό θα ήταν ο φορτιστής να μπορούσε να φορτίζει 2x3S ταυτόχρονα. Τι έχετε να μου προτίνετε στα πλαίσια ενός λογικού κόστους???

Εμένα έπεσε το μάτι μου εδώ αλλά δεν ξέρω τι και πως...

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=1343

Ευχαριστώ
jaames74

Απάντηση: Αγορά φορτιστή

ζητώ συγγνώμη από τον webmaster, μόλις είδα ότι υπήρχε κατηγορία για φορτιστές - μπαταρίες στο φόρουμ, συγγνώμη έγινε λανθασμένα το post εδώ αν μπορεί ας το μετακινήσει. wΠαρέμβαση:
Το θέμα έχει ήδη μεταφερθεί στο σωστό θεματικό πίνακα
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Πράγματι είναι πολύ καλός φορτιστής γνωρίζω 3 άτομα που τον χρησιμοποιούν και είναι ικανοποιημένοι.
jaames74

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, μάλλον θα πάω σήμερα - αύριο να τον μαζέψω από κάπου που θα είναι άμεσα διαθέσιμος. Μ' αρέσει που κατέλιξα στον φορτιστή αλλά όχι στο ελικόπτερο!! Τελικά αυτό το GAUI ωραίο αλλά είναι ολόκληρο ζώο, θα πάω σε κάτι λιγότερο "φοβιστικό" από πλευράς μεγέθους!!
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Καμιά ιδέα για καλό και όσο γίνεται πιο φθηνό φορτιστή, που να κάνει και καλό balance

Εννοείται να φορτίζει όλων των ειδών μπαταρίες.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

τι λες γι αυτόν http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=4099
τον έχει πάρει ο pansot και φορτίζει μια χαρά
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

jaames74 έγραψε: Γειά σας,

λοιπόν επειδή ψήνομαι για την αγορά ενός GAUI 550, θέλω να αγοράσω και έναν καλό, αποδοτικό και κυρίως ασφαλή φορτιστή με balancer που να σέβεται τις μπαταρίες και εμένα (<- από πλευράς ασφάλειας / κόστους). ...

Ευχαριστώ

Αν σε παίρνει Hyperion...
george202

Δημοσίευση από george202 »

asterixx25 έγραψε: Καμιά ιδέα για καλό και όσο γίνεται πιο φθηνό φορτιστή, που να κάνει και καλό balance

Δες τον imax b6 και imax b8.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: τι λες γι αυτόν http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=4099

george202 έγραψε: Δες τον imax b6 και imax b8.

...προσοχή μόνο στο γεγονός ότι οι φορτιστές που σου προτείνουν οι φίλοι είναι μεν πάρα πολύ καλοί, όμως χρειάζονται εξωτερικό τροφοδοτικό (...έξτρα κόστος...) εάν πρόκειται να φορτίσεις απο τα ~230V, αλλιώς συνδέεις απ' ευθείας σε μπαταρία 12V είτε αυτοκινήτου είτε φορητή μολύβδου (π.χ. 12V 7.2Ahr)...
...απο την άλλη, ένας φορτιστής π.χ. 'Hyperion EOS606i AD' έχει το τροφοδοτικό ενσωματωμένο...

ΜΦΧ
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

ή και ο imax b6 με ενσωματωμένο τροφοδοτικό στα 15V!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

asterixx25 έγραψε: Καμιά ιδέα για καλό και όσο γίνεται πιο φθηνό φορτιστή, που να κάνει και καλό balance

φθηνό ζητάει παιδιά
Μή σε προβληματίζει το θέμα του τροφοδοτικού Με 15 ευρώ αγοράζεις switching απο την Πραξιτελους η φτιαχνεις ένα τροφοδοτικό απο απο παλιό pc η laptop Αν δεν έχεις βρίσκεις στο μοναστηράκι με 5 ευρώ τις Κυριακές
Ρίξε μια ματιά εδώ είναι δοκιμασμενο http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=797&highlight=%F4%F1%EF%F6%EF%E4%EF%F4%E9%EA%EF
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: τι λες γι αυτόν http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=4099

Καλό μηχανάκι. Τον πήρα πριν 3 μήνες και κάνει τη δουλειά του όπως και όλοι άλλοι που φοράνε το ίδιο λογισμικό (Imax B6, HK, Turnigy κλπ).

Η μέγιστη ενέργεια που μπορεί να δώσει είναι τα 50watt όπως όλοι οι οικονομικοί φορτιστές άρα σε κάποιες περιπτώσεις με μεγάλες μπαταρίες η μπαταρίες που μπορείς να φορτίσεις με με ψηλό ρεύμα (5C) ο χρόνος φόρτισης είναι αρκετά μεγάλος.

Για μπαταρίες μέχρι 2200 3S είναι μια χαρά όμως...
george202

Δημοσίευση από george202 »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: φθηνό ζητάει παιδιά
Μή σε προβληματίζει το θέμα του τροφοδοτικού Με 15 ευρώ αγοράζεις switching απο την Πραξιτελους η φτιαχνεις ένα τροφοδοτικό απο απο παλιό pc η laptop Αν δεν έχεις βρίσκεις στο μοναστηράκι με 5 ευρώ τις Κυριακές
Ρίξε μια ματιά εδώ είναι δοκιμασμενο http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=797&highlight=%F4%F1%EF%F6%EF%E4%EF%F4%E9%EA%EF

o imax b6 που ειπα και αυτα που πρωτειναν οι αλλοι ειναι σχετικα οικονομικοι.
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Ευχαριστώ παιδιά.
Ούτως ή άλλως το τροφοδοτικό δεν με απασχολεί γιατί όπως προείπατε υπάρχουν πολλές λύσεις.

Απλώς προτού πάω στην λύση του Ηyperion, ήθελα να δώ πρώτα κάτι πιο οικονομικό.

Εχει γραφτεί πάντως οτι οι imax, accusel, turnigy κλπ. δεν κάνουν καλό-ακριβείας balance στις lipo, και επίσης ενας καλός φορτιστής είναι ο icharger. (αλλά είναι πιο ακριβός w
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Έχω τους Accusel - 6 και τον Cerberus και το balance που κάνουν είναι επαρκες. Η διαφορές άναμεσα στα στοιχεία της μπαταριας είναι της τάξης των 0,01 volt. Έχω δει και 0,02 αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα....
Μπορείς να τους καλιμπραρεις αλλά δεν έχω μπει στον κόπο.

Για τους icharger θα μπορώ να σου πω από βδομάδα αφού είναι στο ταχυδρομείο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”