yak 54 87" σέρβο βοήθεια
Απάντηση: yak 54 87% σερβο βοηθεια
Φυσικά κάθε ένας έχει την άποψη του και αυτή είναι πάντα σεβαστή.
Να συμπληρώσω ότι οι μετρήσεις που κάναμε με την αμπεροτσιμπίδα έγιναν σε συνθήκες εξωπραγματικά αντίξοες, τόσο, που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Τι εννοώ: μετρήσαμε κρατώντας το servoarm με το χέρι βάζοντας αρκετή δύναμη. Τέτοια πίεση εν πτήση μπορεί να δεχτεί ένα σέρβο ίσως μόνο στιγμιαία, όχι συνεχόμενα. Επίσης δε νομίζω ότι μια lipo 2000μΑ μπαταρία με 20C εκφόρτιση γονατίζει από 5 high torque σέρβο.
Σχετικά με τις μακριές καλωδιώσεις και την ισχύ του σήματος, νομίζω ότι ένας φερίτης σε κάθε καλώδιο αρκεί.
Τώρα σχετικά με τα φθηνά σέρβο, μακάρι να είχαμε όλοι τη δυνατότητα να δίναμε 100/σέρβο. Θα είχαμε σίγουρα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια. Οπότε αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στις επιδόσεις προσπαθώντας να βρούμε τουλάχιστον την αξιοπιστία από αναφορές άλλων μοντελιστών. Τα powerHD μου τα συνέστησε πέρσι ο Ankon, τα δοκίμασα και είμαι ευχαριστημένος. Από την άλλη νομίζω ότι λίγοι είναι οι χειριστές ακροβατικών που μπορούν πραγματικά να αξιοποιήσουν ακριβά σέρβο επιδόσεων (και δε βάζω φυσικά τον εαυτό μέσα _P_P ).
Για τις δύο μπαταρίες τροφοδοσίας θα συμφωνήσω ότι προσφέρουν έξτρα ασφάλεια.
Να συμπληρώσω ότι οι μετρήσεις που κάναμε με την αμπεροτσιμπίδα έγιναν σε συνθήκες εξωπραγματικά αντίξοες, τόσο, που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Τι εννοώ: μετρήσαμε κρατώντας το servoarm με το χέρι βάζοντας αρκετή δύναμη. Τέτοια πίεση εν πτήση μπορεί να δεχτεί ένα σέρβο ίσως μόνο στιγμιαία, όχι συνεχόμενα. Επίσης δε νομίζω ότι μια lipo 2000μΑ μπαταρία με 20C εκφόρτιση γονατίζει από 5 high torque σέρβο.
Σχετικά με τις μακριές καλωδιώσεις και την ισχύ του σήματος, νομίζω ότι ένας φερίτης σε κάθε καλώδιο αρκεί.
Τώρα σχετικά με τα φθηνά σέρβο, μακάρι να είχαμε όλοι τη δυνατότητα να δίναμε 100/σέρβο. Θα είχαμε σίγουρα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια. Οπότε αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στις επιδόσεις προσπαθώντας να βρούμε τουλάχιστον την αξιοπιστία από αναφορές άλλων μοντελιστών. Τα powerHD μου τα συνέστησε πέρσι ο Ankon, τα δοκίμασα και είμαι ευχαριστημένος. Από την άλλη νομίζω ότι λίγοι είναι οι χειριστές ακροβατικών που μπορούν πραγματικά να αξιοποιήσουν ακριβά σέρβο επιδόσεων (και δε βάζω φυσικά τον εαυτό μέσα _P_P ).
Για τις δύο μπαταρίες τροφοδοσίας θα συμφωνήσω ότι προσφέρουν έξτρα ασφάλεια.
-
bladeskiller
yankos έγραψε: ↑
Ο φερίτης είναι για να μην περνάνε τα παράσιτα των καλωδιώσεων στο δέκτη. Οταν λέμε για ισχύ σήματος εννούμε άλλο πράγμα. Μιλάμε για τους παλμούς που πάνε από το δέκτη στα σερβό. Αν οι καλωδιώσεις είναι μακρυές και ειδικά αν υπάρχει και Υ καλώδιο ,η τάση αυτών των παλμών πέφτει επικίνδυνα. Ειδικά όταν οι δέκτες είναι PCM ή 2.4. Το αποτέλεσμα είναι να μη δουλεύουν τα σερβό αξιόπιστα ,ειδικά αν είναι τιποτα φτηνά που δεν έχουν προσεγμένο κύκλωμα εισόδου. Υπάρχουν για τη δουλειά αυτή servo signal amplifiers (έτσι θα το γκουγκλάρεις) που λύνουν το πρόβλημα.
Φιλικά Κώστας.
Τα φαινόμενα της μείωσης τάσης και σήματος λόγω μεγάλων σε μήκος καλωδιώσεων τα δέχομαι και δε λέω όχι.
Το ζήτημα είναι, από ποιο μήκος και πάνω θεωρούμε το καλώδιο μεγάλο, τα φαινόμενα επικίνδυνα και χρειάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα και ποια.
Κατά κοινή ομολογία της πλειοψηφίας των μοντελιστών που πετούν 50cc αλλά και από τη δική μου έως τώρα εμπειρία, δεν είναι απαραίτητη η χρήση powerbox.
Το ζήτημα είναι, από ποιο μήκος και πάνω θεωρούμε το καλώδιο μεγάλο, τα φαινόμενα επικίνδυνα και χρειάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα και ποια.
Κατά κοινή ομολογία της πλειοψηφίας των μοντελιστών που πετούν 50cc αλλά και από τη δική μου έως τώρα εμπειρία, δεν είναι απαραίτητη η χρήση powerbox.
απο οτι καταλαβα οσο μεγαλυτερα σερβο βαζεις σε ενα μοντελο
τοσο μεγαλυτερη ειναι η καταναλωση οποτε
μεγαλωνεις τισ πιθανοτητες να χρησιμοποιησεις power box
σωστα??????
σωστα??????
Εεεεε... δεν ξέρω αν τα μεγαλύτερα σέρβο καταναλώνουν παραπάνω ρεύμα για το ίδιο έργο.
bobots έγραψε: ↑απο οτι καταλαβα οσο μεγαλυτερα σερβο βαζεις σε ενα μοντελο
σωστα??????
ΕΕΕΕ... Γενικά ναι..
Αλλά τί γίνεται όταν είναι οριακά?
Ενα σερβο που στολάρει καταναλώνει μεγαλύτερα ρευματα από ένα λίγο μεγαλύτερο σερβο που δεν στολάρει.. Αν και σε κατάσταση ηρεμίας ή απλής κίνησης το δευτερο καταναλώνει μεγαλύτερο ρευμα, όταν το πρώτο στολάρει ενώ το δευτερο όχι, τότε το πρώτο μπορεί να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση..
Με αριθμούς
Servo1 = 5Kg*cm
Servo2 = 10Kg*cm
πχ1: Το servo1 κινεί 2,5kg και το servo2 5kg(στα μισά τους). Τότε το 2 έχει μεγαλύτερη κατανάλωση!
πχ2: Το servo1 προσπαθεί να κινήσει 6kg και το servo2 6kg. To 1 στολάρει και το 2 κινείται άνετα. Τότε το 1 πολύ πιθανό να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση!
Γι΄αυτό είπα όταν παράγουν το ίδιο έργο.
Τι γίνεται όταν ασκούν ας πούμε την ίδια δύναμη χωρίς να στολάρουν;
Αν στολάρουν πάντως, δεν κάνουν για το μοντέλο.
Τι γίνεται όταν ασκούν ας πούμε την ίδια δύναμη χωρίς να στολάρουν;
yankos έγραψε: ↑Τι γίνεται όταν ασκούν ας πούμε την ίδια δύναμη χωρίς να στολάρουν;
Αν το ένα είναι κοντά στα όριά του και το άλλο είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά κάνει ξεκούραστα το ίδιο έργο, μάλλον το πρώτο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση..
Αν πάλι και τα δύο δουλέυουν πολύ κάτω από το όριό τους, τότε το μικρότερο έχει λιγότερη κατανάλωση
yankos έγραψε: ↑
Σαφέστατα.. Μίλαγα για καταναλώσεις και όχι για την καταλληλότητα!!
επειδη το κοστος με τα hi teck 7955 ανεβαινει πολυ,μπορω να βαλω
hiteck 7955 στα aileron k rudder
hiteck 5645 elevator
throtlle 9254 futaba.
????????????????????????????????????????????
hiteck 7955 στα aileron k rudder
hiteck 5645 elevator
throtlle 9254 futaba.
????????????????????????????????????????????
Μια χαρά θα πάνε αυτά τα σέρβο, μόνο για το γκάζι έχω μια ένσταση.
Θα βάλεις τόσο ακριβό σέρβο για γκάζι;
Θα βάλεις τόσο ακριβό σέρβο για γκάζι;
Γιαννη το γκαζι ειναι πολυ απαιτητικο και αναλογα με ποιον τροπο θα το συνδεσεις ,χρειαζεσαι ενα σερβο αξιωσεων.Συνηθως με μεταλλικα γραναζια.Η μηχανη μεταφερει πολλα παρατραγουδα στο σερβο και παρα πολλες φορες ακουω για χαλασμενα σερβο η κομμενα γραναζια.Ο καλυτερος τροπος ειναι να συνδεθει με συρματοσχοινο.
Θα συμφωνήσω με όσα λες Άγγελε, αλλά αν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά του σέρβο για το οποίο μιλάμε, μάλλον είναι για γυροσκόπιο, δουλεύει μόνο 4.8V
έχει πλαστικά γρανάζια και σε ελληνικό μαγαζί το βρήκα 95. Εκτός αν μιλάμε για άλλο σέρβο και τα στοιχεία είναι λάθος.
Control System: +Pulse Width Control 1520usec Neutral
Required Pulse: 3-5 Volt Peak to Peak Square Wave
Operating Voltage: 4.8 Volts Only
Operating Temperature Range: -20 to +60 Degree C
Operating Speed (4.8V): 0.08sec/60 degrees at no load
Stall Torque (4.8V): 28 oz/in. (2.0kg.cm)
Operating Angle: 45 Deg. one side pulse traveling 400usec
360 Modifiable: Yes
Direction: Counter Clockwise/Pulse Traveling 1520-1900usec
Motor Type: Coreless Motor
Potentiometer Drive: Indirect Drive
Bearing Type: Dual Ball Bearing
Gear Type: All Nylon Gears
Connector Wire Length: 12"
Dimensions: 1.6" x 0.8"x 1.4" (41 x 20 x 37mm)
Weight: 1.7oz. (49g)
http://www.ariesrc.gr/2942-futaba-s9254-hi-torque-servo.html
έχει πλαστικά γρανάζια και σε ελληνικό μαγαζί το βρήκα 95. Εκτός αν μιλάμε για άλλο σέρβο και τα στοιχεία είναι λάθος.
Control System: +Pulse Width Control 1520usec Neutral
Required Pulse: 3-5 Volt Peak to Peak Square Wave
Operating Voltage: 4.8 Volts Only
Operating Temperature Range: -20 to +60 Degree C
Operating Speed (4.8V): 0.08sec/60 degrees at no load
Stall Torque (4.8V): 28 oz/in. (2.0kg.cm)
Operating Angle: 45 Deg. one side pulse traveling 400usec
360 Modifiable: Yes
Direction: Counter Clockwise/Pulse Traveling 1520-1900usec
Motor Type: Coreless Motor
Potentiometer Drive: Indirect Drive
Bearing Type: Dual Ball Bearing
Gear Type: All Nylon Gears
Connector Wire Length: 12"
Dimensions: 1.6" x 0.8"x 1.4" (41 x 20 x 37mm)
Weight: 1.7oz. (49g)
http://www.ariesrc.gr/2942-futaba-s9254-hi-torque-servo.html
δικιο εχεις αυτο ειναι για tail servo ελικοπτερου.
Αυτο το σερβο δεν αντεχει κραδασμους, θα στο χαλασει γρηγορα και ειναι
κριμα γιατι ειναι και ακριβο.
Αυτο το σερβο δεν αντεχει κραδασμους, θα στο χαλασει γρηγορα και ειναι
κριμα γιατι ειναι και ακριβο.
Γιαννη ,μιλαω γενικα και οχι για το συγκεκριμενο (9254)σερβο που αναφερθηκε! Εξ αλλου απο σερβο για ελικοπτερα ,λιγα πραγματα ξερω.
Απάντηση: yak 54 87" σερβο βοηθεια
το συγκεκριμενο σερβο της futaba 9254το γνωριζω απο τα ελικοπτερα κ γιαυτο το λογο
ειπα να το χρησιμοποιησω στο γκαζι λογω ταχυτητας.αλλα επειδη στα ελικοπτερα εχουμε
λιγοτερους κραδασμους δεν μου πηγε στο μυαλο οι κραδασμοι που εχουμε στο α/π.
εχει καποιος να προτεινει καποιο σερβο γρηγορο κ με μεταλικα γραναζια ???????
ειπα να το χρησιμοποιησω στο γκαζι λογω ταχυτητας.αλλα επειδη στα ελικοπτερα εχουμε
λιγοτερους κραδασμους δεν μου πηγε στο μυαλο οι κραδασμοι που εχουμε στο α/π.
εχει καποιος να προτεινει καποιο σερβο γρηγορο κ με μεταλικα γραναζια ???????