Storm 450, σωστές ρυθμίσεις και hints.

ubhae

Storm 450, σωστές ρυθμίσεις και hints.

Δημοσίευση από ubhae »

Παραθετω ολες τις ρυθμισεις για το STORM450 με τηλ/ση WFLY εκδοση RTF
(Η wfly ερχεται resettodefault) ο κατασκευαστης εχει κλεισει το idle εντελως και σε παραπεμπει στο site ετσι ωστε να τη ρυθμισεις μονος σου και να εχεις εσυ την ευθυνη.

Servo Reverse : All NOR
Throttle Curve : NORMAL > -100, -66.7, -33.3, 0, +33.3, +66.7, +100
Throttle Curve : IDLE > -+100, +81.3, +64.0, +60.2, +64.0, +81.3, +100
Pitch Curve : NORMAL > -49.6, -26.7, 0, +25, +43, +73.8, +100, rest are default linear curve
Swash : Swashplate Select > 3CH120
Swash : Swash Param Setting > AIL : +45, ELE : -45, PIT : -52
Gyro Sens : Normal 59%, IDLE 59%

Μια συνιθισμενη απορια ειναι γιατι το throttle εχει αρνητικες τιμες. Η συγκεκριμενη τηλ/ση μετραει σαν 0 το κεντρο του stick.
Οποτε εκει που οι αλλοι εχουν 0%, 25%, 50%, 75%, 100% (5 διαβαθμισεις) αυτη εχει -100, -66.7, -33.3, 0, +33.3, +66.7, +100 (7 διαβαθμισεις)

Αυτες ειναι οι πρωτεινομενες ρυθμισεις για απλο πεταγμα.

Τωρα αν δειτε οτι κουραζεται ο speedcontroller παιξτε λιγο με τις στροφες στο μοτερ(THROTTLECURVE) και το pitch ωστε να μη το κουραζετε.

Οι ρυθμισεις του ESC ειναι :
Brake = off (1 beeep)
Battery type = Lipo (1 beep)
Cutoff mode= Soft cut (1 beep)
Cutoff threshold = High (3 beep) γιαμπαταρια 11.1 παντα 3 cell
Startup mode= Super Soft (3 beep)
Timing= Medium (γιατι το 3800kvoutrunner που ερχεται μαζι ειναι 6πολικο και πανω, με το ματι μετρησα 8)

Εγω παντως τον δικο μου escτον αλλαξα με 40A.

Θα ακολουθησει και δευτερο post με ρυθμισεις για 3D αλλα αυτες συνιστω να μην τις ακολουθησετε μιας και ειμαι πρωταρης ακομα στα collective pitch και θα εχω κανει customιες που βολευουν εμενα κι οχι τον περισσοτερο κοσμο.

Επισεις στο μοντελο Storm450 κανουν τα ανταλλακτικα του RCX450 http://www.myrcmart.com/rcx-rcx-450cf-450gf-c-21_169_170.html

Ο μαγαζατορας λεει οτι φτιαχνονται στο ιδιο εργοστασιο, απλα το ενα ειναι το επισημο ελικοπτερο με manual με τα ανταλλακτικα σε φακελακι/κουτακι με λογότυπα ενω τα αλλα ειναι OEM. Ειναι ακριβως η ιδια ποιοτητα υλικων απλα ερχονται σε διαφανο σακουλι κλεισμενο με συρραπτικο αντι για το χαρτινο κουτακι.
Εγω παντως crashpack ψωνισα απο εκει που πηρα το κανονικο. Η συμβατοτητα με τα spares απο myrcmart, αναμενει να επιβεβαιωθει. Εγω εβαλα το link σαν reference κι οχι σαν διαφημιση.

Μια συμβουλη για το συγκεκριμενο μοντελο: αλλαξτε escαν δειτε οτι ζεστενεται απο Linear σε switch, και καντε το throttle range setup μετα απο καθε reset.
Εγω δε μπηκα στον κοπο να ρυθμισω στροφες και Pitch για να μη μου ζεσταίνεται ο esc ετσι οπως συστηνουν στο facebook τους. Εγω θελω να αξιοποιησω πληρως τις δυνατοτητες του.
Προτιμω να λειτουργω το μοτερ στις στροφες που λεει ο κατασκευαστης παρα να τις μειωνω και να ανεβαζω pitchγια να πιασω τη διαφορα. (γιατι ανεβαινει και η αντισταση του αερα οσο αυξανει το pitch)
Με το gyro δεν ειχα προβλημα οποτε και δεν το πειραξα, απλα αλλαξα servo σε digital μεταλλικο και αλλαξα θεση στο αντιστοιχο διακοπτακι.
mikl

Απάντηση: Storm 450, σωστές ρυθμίσεις και hints.

Δημοσίευση από mikl »

Φίλε μου γεια, έχω πάρει και εγώ το STORM450 αλλά χωρίς τηλεκατεύθυνση, έχω της wfly οι ρυθμίσεις που δίνεις είναι ίδιες? και μια ακόμα ερώτηση πως κάνεις reset στο esc και πως το ρυθμίζεις... ευχαριστώ
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Κι εγω wfly εχω 7καναλλο wft07, ναι αυτες ειναι οι ρυθμισεις.
manual για esc http://www.heliguy.com/i/Storm%20ESC.pdf

reset to default κανεις με την 7η κατα σειρα ακολουθεια beep οπως θα δεις και στη σελιδα 4.
Ερχεται ηδη ρυθμισμενο απο τη μαμα του το esc. απλα ειναι 30αρι τη στιγμη που θα δεις κι εσυ στην πραξη οτι θα χρειαστεις 40αρι (αμα βαλεις 2-3 μπαταριες σερι και πεταξεις για 15 λεπτα θα δεις οτι καιει) αν οχι τοτε αυτο που μου εστειλαν εμενα ηταν προβληματικο. Οπως και να εχει εγω πηρα ενα 40Α και εκανα δουλεια, για 3800 μοτερ ολοι τετοια δινουνε οπου ρωτησα παντως.
Η μπαταρια μου αν νομιζεις οτι παιζει ρολο ειναι 20c, αν και δε πιστευω.
mikl

Δημοσίευση από mikl »

Ευχαριστώ φίλε για την άμεση απάντηση,και το δικό μου 30Α είναι το esc, αλλά αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο εργαλείο για ρύθμιση του ελικοπτέρου(storm450) ή όπως σωστά ανέφερες RCX. Από παραδώσει το sait που ανέφερες πώς είναι?
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

mikl έγραψε: Ευχαριστώ φίλε για την άμεση απάντηση,και το δικό μου 30Α είναι το esc, αλλά αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο εργαλείο για ρύθμιση του ελικοπτέρου(storm450) ή όπως σωστά ανέφερες RCX. Από παραδώσει το sait που ανέφερες πώς είναι?

Απλο ταχυδρομειο 11 μερες, με courier δεν εχω δοκιμασει. εκανα παραγγελια υψους 200 ευρω (οχι μονο για μενα ειμαστε πολλα ατομα) και ηρθε μια χαρα, ολα μεσα, σε καλη κατασταση, πακεταρισμενα ειδικα για να αντεχουν την κακομεταχειριση του καθε βαρεμενου υπαλληλου στα ταχυδρομεια. Δεν πληρωσαμε δασμους και φπα, μονο 3 ευρω εξοδα ταχυδρομειου γιατι ηταν μεγαλο το πακετο. Το site τους μπορει να μην ειναι τοσο καλοφτιαγμενο αλλα απαντανε αμεσως στα email και ο Ringo o τεχνικος ειναι καταρτισμενος και γουσταρει αυτο που κανει. Ε προσωπικα δε θελω κατι αλλο, ενα τυπικο μαγαζακι σαν ολα τα αλλα ειναι απλα ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου, μια παραγγελια εχω κανει ολη κι ολη και πηγε καλα τωρα στο μελλον βλεπουμε... εγω παντως το αφησα το helipal λογω τιμων, θα ψωνιζω απο myrcmart ή oomodel.com για spares.

Να ρωτησω κατι: το 30Α esc αντεχει 2 μπαταριες σερι σε εσενα? ή περναει μονο του σε cutoff?
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Την πατησα σαν αρχαριος χτες, ξεχαστηκα και αδειασε η μπαταρια μου στον αερα... επεσα απο τα 2 μετρα ευτυχως λιγα πραματα.
flybar, feathiring shaft, blades.
Δε με ενοχλει που σπασαν τα ανταλλακτικα αυτα ειναι το ευκολο μερος να αντικατασταθουν, το ισορροπισμα βαριεμαι.
Αστα εκανα χοντρη `M`
mikl

Δημοσίευση από mikl »

Φίλε μου ubhae δεν το έχω δοκιμάσει αν και το είχα σκεφτεί αλλά την είχα πάθει από το falcon . Όσο για τον φύλλο με την τούμπα,,, φίλε κουράγιο.. εγώ πάντως δεν τα καταφέρνω τόσο,πες κανένα κόλπο... καλό βράδυ
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Λοιπον μετα το τρακαρισμα εγινε επισκευη με spares RCX κουμπωσανε ολα μια χαρα. Ιδια ποιοτητα ,ιδιο κοψιμο, ιδιο υλικό.
Τωρα ο χρονος θα δειξει αν εκανα καλα, προς το παρον ολα ειναι ΟΚ.
Και τα λοιπα spares οπου δε χρησιμοποιησα ακομα, δειχνουν να ειναι ακριβες αντιγραφο. Προσωπικη αποψη :θα συνεχισω τα ψωνια μου απο το συγκεκριμενο μαγαζι.
Ανεβασα βιντεακι οπου για πρωτη φορα σημερα 07/10/2011 το πεταω χωρις training gear. Καλος ο εξωμοιωτης αλλα αλλο πραμα το πραγματικο, μου πηρε πολλες ωρες να φτασω ως εδω και ισως και να αργησα, ε δεν τα πιανω και με "την πρωτη" αλλα για μενα αυτη η πτηση ειχε σημασια μεγαλη.
Κατα την προσγειωση πηγε να πλαγιασει λιγο χωρις να δωσω aileron, ειναι normal αυτο? Του εδωσα αντιθετο aileron και προσγειωθηκε ομαλα. Η πρωτη μου ομαλη προσγειωση χωρις training gear.

Φοβομουνα λιγο οποτε μην πεσετε να με φατε, ακομα ειμαι noob. Σιγα σιγα θα χτισω κι αλλη αυτοπεπιθηση.

http://www.youtube.com/watch?v=FtFDGfXWcfk
mikl

Δημοσίευση από mikl »

Μπράβο φίλε, καλή αρχή.Να ρωτήσω κάτι, γιατί όταν κάνω ευθυγράμμιση δεν μου είναι πετυχημένη,(δεν έχω κάποιων να μου πεις) ότι κάνω είναι από video στο inter... έχεις να προτείνεις κάτι?Το gyro πως μπορώ να του αλλάξω φορά(το δεξή-αριστερό.......)
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Πας στην wfly wft07h,πας menu, πας επιλογη 3 "servo reverse" και απο εκει αντιστρεφεις οτι θες (η ουρα ειναι το RUD απο το "rudder" καλα, το τεταρτο αριστερα, εγω τα εχω ολα NOR (για normal) αν δεν υπακουει στη φορά που θες, το αντιστρεφεις ειτε απο εδω ειτε απο το ιδιο το gyro.
Το gyro οπως το βλεπεις απο πανω εχει 2 διακοπτακια ενα που λεει DS (δηλαδη digital servo) το οποιο το αφηνεις off αν εχεις το μαμησιο σερβο γιατι το storm ερχεται με αναλογικο, και το αλλο DIR (direction) το διαλεγεις normal ή reverse.
ΠΡΟΣΟΧΗ μια αλλαγη θα κανεις, ή στην τηλεκατευθυνση ή στο ιδιο το gyro.
Θα πρεπει οταν στον αριστερο μοχλο (περνω δεδομενο οτι εχεις mode2 τ/κ) τον πας αριστερα να στριβει αριστεροστροφα, δηλ αναποδα απο τη φορα του ρολογιου, κι οταν τον πας δεξια να στριβεις δεξιοστροφα δηλ. οπως ακριβως κι ενα ρολοι.
Δοκιμασε το σε χαμηλες στροφες πρωτα και περιμενω νεα, οπου παιδευτεις μου λες, στα θεωρητικα καλά παω στην πραξη λιγο το φοβαμαι ακομα αλλα ειναι το πρωτο μου CCPM ως τωρα πεταγα coaxial και fix pitch.

Δες και πες μου...
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Αν τα αγγλικα σου ειναι καλα δες αυτα τα ευκολα μαθηματα ο τυπος ειναι θεος και τα εξηγει με απλα λογια χωρις πολυ ορολογια.

ειναι καλος οχι μονο γιατι σου λεει τι να κανεις αλλα και πως το κανεις και γιατι το κανεις..
http://www.youtube.com/watch?v=Z4zJREpU7u0

Ειναι 15 μαθηματα νομιζω σε πιανει απο το μηδεν και χτιζει ενα κλωνο 450, οτι πρεπει για την περιπτωση
mikl

Δημοσίευση από mikl »

φιλέ τίποτα στα ελληνικά έχεις? κάτι πάω να κάνω αλλά όταν πάω να το σηκώσω πάει λίγο αριστερά ή δεξιά, προσπαθώ να το ρυθμίσω αλλά όχι πολλά πράγματα,που μπορεί να κάνω λάθος?
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Πρεπει να με βαλεις λιγο στο κλιμα, εννοεις κινειται πλαγιαστα (drift) ή παει να κανει περιστροφη? (roll)
Δοκιμασε για αρχη να του ισσοροπησεις την κεφαλη, swashplate, flybars, blades, ψαλιδισμα και τετοια.

Τωρα αν εννοεις την ουρα οτι κανει περα δωθε εκει πρεπει να δεις το sensitivity του gyro. Αν ειναι rate mode ή AVCS mode.
Εδω δεν εχει stadar τιμη στριβεις απο την τηλεκατευθυνση το γκρι ποτενσιομετρο απο την κεντραρισμενη θεση προς τα αριστερα για AVCS-head hold μεχρι να αρχισει η ουρα να παλεται, και κατεβαζεις λιγο μεχρι να σταματησει τα περα δωθε.
Αν θελεις για rate-normal mode: απο την κεντρικη θεση στριβεις προς τα δεξια μεχρι να αρχισουν τα περα δωθε της ουρας, και σταματας εκει που μενει σταθερο.
Καντο αυτο χωρις τις λεπιδες της κεφαλης για να πιασεις και τις υψηλες στροφες, γιατι στα χαμηλα ενδεχεται να μην εχεις περα δωθε.

Στα ελληνικα δεν εχω βρει κατι για το μαμισιο STORM450 με wfly WFT07 τηλεκατευθυνση. και το manual δεν εξηγει τιποτα.

Υποψην οτι οσο εισαι κοντα στο εδαφος εχεις και το φαινομενο του στροβιλου, δεν μπορεις να εχεις καθαρη εικονα για το τι να ρυθμισεις στα 5-10 εκατοστα απο το εδαφος.

εγω το φερνω σε "eye level" για τετοιες δουλιες.

Ξεκινα να το ισσοροπησεις πληρως γιατι απο τη μαμα του ερχεται "ανισσοροπο"
ειδικα λεπιδες και swash , μην ξεκινησουμε να πειραζουμε τα ηλεκτρονικα του και ακομα δεν εχουμε λυσει τα βασικα οπως nose heavy VS tail heavy.
Δες αυτα γι αρχη κι εδω ειμαστε κι εμεις. To forum μας βοηθαει κι αν δε βγαλεις κι ακρη , αν εισαι αθηνα βρισκομαστε και του ριχνουμε και μια ματια απο κοντα.

Δες και πες μου
mikl

Δημοσίευση από mikl »

καλημέρα φίλε και καλό μήνα. Κινείται πλαγιαστά(drift) έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις και με
αλφάδι στα sevro,και τα 3 κινούνται το ίδιο.Να ρωτήσω ¨ όταν ρυθμίζεις τα sevro το ελικόπτερο πρέπει να το έχουμε και αυτό στα ίσια(αλφαδιά)? μήπως αυτό είναι λάθος?με την ουρά δεν έχω πρόβλημα.
mikl

Δημοσίευση από mikl »

καλημέρα φίλε και καλό μήνα. Κινείται πλαγιαστά(drift) έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις και με
αλφάδι στα servo,και τα 3 κινούνται το ίδιο.Να ρωτήσω ¨ όταν ρυθμίζεις τα servo το ελικόπτερο πρέπει να το έχουμε και αυτό στα ίσια(αλφαδιά)? μήπως αυτό είναι λάθος?με την ουρά δεν έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά μένω στην Πάρο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “3D Ελικόπτερα”