Eddystone Model Flying Club, Plymouth, UK

Skywalker

Eddystone Model Flying Club, Plymouth, UK

Δημοσίευση από Skywalker »

Ήταν αδύνατο μιας που μπήκα για τα καλά στον χορό του αερομοντελισμού φέτος να μην συνεχίσω και στην Αγγλία την στιγμή που το χόμπυ είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και με αρκετά κλαμπ ανά την χώρα.

Ξεκίνησα ψάχνοντας για κλαμπ αερομοντελιστών στο Plymouth online, για μοντελομάγαζα αλλά και σε φόρουμ για τους κανόνες πτήσεων στην Αγγλία. Για αρχή όταν έφτασα πλεόν εδώ επισκέφτηκα 3 μοντελομάγαζα με το 3ο να είναι η κορυφή αποκλειστικά και μόνο για RC αερομοντελισμό ενω τα πρώτα 2 ήταν και μίξη με στατικό.

Ο κύριος που δούλευε εκεί που είναι και αερομοντελιστής, με πληροφόρησε για το ένα κλαμπ που πάνε και πετάνε εδώ -το πιο κοντινό μου- το Eddystone Model Flying Club.

Μετά από επικοινωνία ένα μέλος του κλαμπ προσφέρθηκε να με παίρνει κάθε φορά από το κέντρο της πόλης που μένω και να πηγαίνουμε για πτήσεις τα Σ/Κ. Η υποδοχή στο φόρουμ τους ήταν αρκετά θερμή και φιλική με όλους να φαίνονται παιδιά με πολύ χιούμορ!

Παραθέτω το κλαμπ από αεροφωτογραφίες σε σχέση με την πόλη, εγώ μένω στο σημείο Α. Ο χώρος πτήσης είναι μέσα στο κόκκινο κύκλο.

Εικόνα

μια πιο κοντινή πάνω από το μέρος που πετάνε

Εικόνα

αλλά και πως φαίνεται ο χώρος από το Google street view (φώτο 2009). Φαίνεται το γρασίδι που έχουν κόψει για τις πτήσεις κτλ.

Εικόνα
yankos

Απάντηση: Eddystone Model Flying Club, Plymouth, UK

Δημοσίευση από yankos »

Ωραίο θέμα, θα έχουμε και ανταποκριτή στο Ίγκλαντ δλδ :>)
John Bardopoulos

Δημοσίευση από John Bardopoulos »

απιστευτο, καταπλικτικο, Θελω να μαθω και αλλα, φυσικα θελω photo & Video ...
Skywalker

Ετοιμάζω υλικό σιγά σιγά. {:)}
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...η φωτό απο το Google Street View μοιάζει σαν να βγήκε απο το Phoenix Sim..._P_P
η ταν, η, τα πετάν...
Skywalker

Εγώ δεν περίμενα ποτέ να έχουν street view στους αγρούς αλλά το είδα και αυτό...
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

και που είσαι ακόμα.....σε λίγο θα έχουν και WC view και θα σε βλέπουν να τα "κάνεις"...
Skywalker

Το Σάββατο που πέρασε ήταν μια ιδανική ημέρα για πτήση εδώ.

Αφού συναντήθηκα σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης με τον κύριο που προθυμοποιήθηκε να με πηγαίνει στο χώρο των πτήσεων ξεκίνησαμε για το σημείο που ανέφερα και πιο πάνω.

Φτάνοντας εκεί κάπου στις 10.30 το πρωί ήταν κάπου 15 άτομα στο σημείο ενώ αργότερα πρέπει να φτάσαμε και τους 30. Τα ενεργά μέλη του κλαμπ γενικά είναι περίπου 80 άτομα.

1. Τα μοντέλα που θα πετάξουν τα βάζουν μέσα στον κύκλο. Τα θερμικά πριν τα βάλουν μπρος τα ασφαλίζουν στα πίσω φτερά με 2 καρφωμένες στο χώμα μπετόβεργες ντυμένες με αφρολέξ.

2. Όταν κάποιος πάει για πτήση, έχει και το μανταλάκι του που έχει πάνω το όνομα του, οπότε πάει και το μαγκώνει στον πίνακα συχνοτήτων που είναι στον κύκλο στο σημείο που ξεκινά ο διάδρομος που οδηγεί προς την γραμμή που πετάνε οι πιλότοι. Αν κάποιος πάει να πετάξει και βρει μανταλάκι πιασμένο στην συχνότητα περιμένει να τελειώσει αυτός που πετάει. Φυσικά για τα 2,4 δεν υπάρχει πρόβλημα.

3. Maximum μοντέλα στον αέρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να είναι 3-4.

4. Μια φορά το χρόνο κάνουν και μια συνάντηση όπου μαζεύονται όλα τα κλαμπ της κομητείας. Τα έσοδα τα δίνουν σε νοσοκομεία της περιοχής, φέτος τα δώσανε στο υπηρεσία Devon Air Ambulance. Σε αυτά τα event μπαίνουν κορδέλες για να ξεχωρίζουν parking, θεατές, χώρος μοντέλων και γραμμή πιλότων.

5. Βάση της BMFA (British Model Flying Association) για να μπορείς να πετάξεις μόνος χωρίς επιτηρητή πρέπει να πάρεις πιστοποιητικό χορηγούμενο από συλλόγους μέλη της BMFA και από άτομα του συλλόγου αρμόδια να πιστοποιούν ότι μπορείς να πετάξεις με ασφάλεια για σένα και για τους άλλους.

Όσοι πετάνε με επιτηρητή έχουν στον πομπό τους μια πορτοκαλί κορδέλα, ενώ όσοι πετάνε μόνοι τους και έχουν πάρει το πιστοποιητικό έχουν στον πομπό μια μπλε κορδέλα.

Ρωτώντας τι κάνεις για να πάρεις το πιστοποιητικό μου είπαν ότι πάνω στην εξέταση πρέπει να:

1. Κάνεις σωστό έλεγχο μοντέλου πριν την πτήση.
2. Απογειώνεις και κάνεις 2-3 κύκλους από πάνω, χωρίς να πετάξεις πάνω από τους θεατές κτλ,
3. στην συνέχεια κάνεις ένα 8άρι και προσγειώνεις.
4. Μετά απογειώνεις και πάλι, πας πάνω και σβήνεις κινητήρα και κάνεις dead stick landing.
5. Αν το φέρεις κάτω σώο και εντός ορίων σε ρωτάνε και 4-5 ερωτήσεις ασφαλείας και τέλος.

Το Σάββατο πέταξαν με εξαίρεση 1-2 ηλεκτρικά για λίγο, μόνο θερμικά με μερικά 3D αλλά και ένα jet. Αν δεν πετάς ή δεν είσαι βοηθός δεν πας πιο κάτω από τον κύκλο που έχει τον κουρεμένο διάδρομο που οδηγεί στην γραμμή των πιλότων.

Εγώ αν και δεν έχω μοντέλο ακόμα, μου δώσανε και πέταξα ένα θερμικό trainer.

Θα βάλω σταδιακά φωτογραφίες αλλά (ελπίζω) και μερικά βίντεο από αυτό το Σ/Κ. Λέω ελπίζω για βίντεο, γιατί η φωτογραφική μου όταν τράβαγα βίντεο θόλωνε συνεχώς. Θα πάρω την άλλη φωτογραφική όταν ξαναπάω και ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα.

Από συμβουλές, μου είπαν να πάρω οπωσδήποτε γαλότσες ή μποτάκια γιατί μερικές φορές όταν έχει βρέξει τα κανονικά παπούτσια θα γίνουν μέσα στις λάσπες αλλά και μια βάση να ακουμπάει πάνω το γόνατο μου όταν σκύβω για να πειράζω το μοντέλο στο πεδίο.

Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις έχοντας βρει μια πολύ καλή παρέα με άτομα πολύ φιλικά και με ατελείωτο χιούμορ!

Στην φώτο φαίνονται 3 άτομα που πετάνε, 2 με επιτήρηση εκ των οποίων το ένα ζευγάρι έχει τις 2 τηλεκατευθύνσεις καλωδιωμένες μεταξύ τους για να αναλάβει αμέσως ο άλλος αν κάτι πάει στραβά.

Εικόνα
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Ζηλεύουμε... :p
Θέλουμε κι εμείς ατέλειωτα γρασίδια...
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

yankos έγραψε: Ζηλεύουμε... :p
Θέλουμε κι εμείς ατέλειωτα γρασίδια...

Ελα που εχεις και εσυ προβλημα από γρασίδια και απλωσιές!!!!
Τι να πουμε εμεις οι "τσιμεντενιοι">F<

(Στην Εδεσσα ειναι ο παλιοΓιανγκος και γκρινιάζει):D
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Δεν μου αρέσουν εμένα αυτά! Αν δεν έχει κατσικόδρομο, αναρχία, τσαπατσουλιά, κίνδυνο, εξυπνάκηδες και πρωτάρηδες να σπάνε μοντέλα και μετά να τους λες τι μακακία έκαναν και εσύ μέσα σου να χαίρεσαι που είσαι πιλοτάρα οπότε μετά να κάνεις τη σούπερ-ντούπερ πτήση (και με ύφος)....ε δε λέει!!!! Τώρα καλωδιομένες ΤΚ, παρατηρητές, πιστοποιητικά, κύκλοι και τετράγωνα....ε όχι...είμαστε Έλληνες εμείς.....άστα τα Αγγλάκια που είναι και "σνομπαρίες".....χεχεχε.
John Bardopoulos

Δημοσίευση από John Bardopoulos »

συγνώμη άλλα μας έστειλες αδιάβαστους ^%^
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Δε λέω έχουμε κι εμείς εδώ πάνω τις άπλες μας.
Αλλά εδώ σχεδόν όλο το χρόνο είμαστε μέσα στην ξεραήλα και στη σκόνη, ξέρεις. Εκεί είναι μες τα πράσινα χορτάρια. Θα μου πεις είναι και μες στη λάσπη αφού βρέχει κάθε τρεις και λίγο. Παρ' όλα αυτά, παρ' όλο που το τοπίο εκεί φαίνεται ειδυλλιακό, προτιμώ να πάω για πτήση 100 φορές το χρόνο στο Ελλαδιστάν, παρά 20 στο Ίγκλαντ λόγω καιρού. :p
Skywalker

Και μερικές φωτογραφίες ακόμα από την συνάντηση του περασμένου Σαββάτου.

Εικόνα

Εικόνα
Skywalker

Εικόνα

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αερομοντελισμός και ο αεραθλητισμός του εξωτερικού”