Πολλές φορές βλέπουμε πανέμορφες φωτογραφίες στους χώρους που πετάνε αερομοντελιστές στην αγγλική εξοχή με τα απέραντα γρασίδια και σιχτιρίζουμε τις αλάνες στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες βέβαια δεν είναι απόλυτα όλη η αληθεια γιατί δεν είναι πάντα έτσι στην Αγγλία.
Για να πετάξεις πρέπει
Α. να μην φυσάει
Β. να μην βρέχει
και εγώ θα προσθεσω
Γ. να μην έχει ομίχλη...
Για παράδειγμα, μέσα στους τελευταιους 3 μηνες το μισό φύσαγε αρκετά με αποτέλεσμα να μην πεταει κανείς εδώ που είμαι.
Σήμερα ήταν μια από τις μέρες που θα είχε τόσο αέρα ώστε να μπορέσουμε να πετάξουμε..
Μαζευτήκαμε λοιπόν Κυριακή, σήμερα δηλαδή, μιας που χτες, Σάββατο, φύσαγε αρκετά και ούτε 50άρες βενζίνες δεν θα το πάλευαν.
Μόλις μπαίνουμε στον χώρο με το αμάξι πιάνει το κλασσικό ψιλόβροχο... βγαίνουμε έξω να μιλήσουμε με τους υπόλοιπους που ήταν εκεί μέχρι να περάσει...
Ψιλοδυναμώνει σε κάποια φάση λίγο και μετά κόβει τελείως. Πετάνε 2 μοντέλα και ξαφνικά από την μεριά της θάλασσας... μας πλάκωσε ομίχλη... και άρχισε ένα πολύ ανεπαίσθητο ψιλόβροχο ξανά.. μετά από λίγο είμασταν μέσα στην ομίχλη και μοντέλο ήταν αδύνατο να πετάξει μιας που στα 10-15 μέτρα το έχανες... η ομίχλη μπορεί στην αρχή να σου επέτρεπε ορατότητα λίγο να βλέπεις μακριά αλλά ήταν ιδιαίτερα πυκνή πάνω από τα κεφάλια μας οπότε μοντέλο στον αέρα στον αέρα θα χανόταν.
Οπότε σήμερα έστησα μοντέλο και έβαλα μπρος την μηχανή... και γύρισα σπίτι.
Thats it.
Μερικές φωτογραφίες απ' όταν ξεκίνησε να μας περικυκλώνει η ομίχλη. Πέρα της ξενέρας το τοπίο έτσι ήταν μαγευτικό.
To trainer μου είναι καλυμμένο μπροστά με το μαύρο μπουφάν δίπλα στο επίσης καλυμμένο YAK με την 157cc μηχανή, το οποίο δυστυχώς ούτε αυτό πέταξε σήμερα. >:(
Και εδώ πλέον τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται πολύ σκούρα. Το ψιλόβροχο το έχουμε ξαναφάει και ως ένα σημείο είναι υποφερτό αλλά η τόσο περιορισμένη ορατότητα δεν είναι κάτι με το οποίο παίζεις γιατί δεν βλέπαμε τίποτα στο τέλος.
Έχοντας αποχωρήσει οι πρώτοι με το πρώτο πιο δυνατό ψιλόβροχο μια ώρα πιο πριν αποφασίσαμε να φύγουμε και εμείς εφόσον ο καιρός δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Για αυτό σαπίζουν τελικά σε κατασκευές τον χειμώνα εδώ... σχεδόν όλοι στον σύλλογο έχουν καθοδόν και ένα project.