MACCHI 205 VELTRO VQ Models
-
Γιώργος Μπέλλος
MACCHI 205 VELTRO VQ Models
Καλησπέρα σε όλους.
μετά απο πολλές ανεμοπορικές πτήσεις κοντά στον Μογγόλο,πείστηκα ότι το μέλλον δεν είναι η ηρεμία και απόλαυση ενος ανέμοπτερου,αλλά η φασαρία,η βρωμιά και η ένταση της πτήσης ενός πολεμόπουλου!
Ετσι προχώρησα στην αγορά ενός VQ MACCHI 205,το οποίο θα κατασκευάσω με ηρεμία και όταν τελειώσει θα το δώσω στον Γιάννη να μου το ρίξει από το ridge, γκρεμός στα ελληνικά-κάπως έτσι γνωριστήκαμε.
Σε ότι αφορά στο κιτ με την μικρή εμπειρία που έχω θα έλεγα ότι είναι φιλικό για έναν αρχάριο μοντελιστή με περιληπτικές αλλά σαφείς οδηγίες.Το μεγαλύτερο ποσοστό του αεροπλάνο είναι έτοιμο και ουσιαστικά χρειάζεται λίγες κολλήσεις και μετά τοποθέτηση των ηλεκτρικών και της μηχανής.
Στο αεροπλάνο το πλάνο είναι η τοποθέτηση 46αρη δίχρονου κινητήρα,ακόμα αναποφάσιστης ταυτότητας.
Περισσότερα για την συσκευασία και ποιότητα της VQ δεν θα γράψω,αφού έχει αναφερθεί ο Τρύφωνας σε παρόμοιο άρθρο για το Ρ51.
Πληροφορίες για το αεροπλάνο,μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links,των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Αντώνη τον Κριτζά.
http://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.205
http://www.aviastar.org/air/italy/macchi_c-205.php
http://www.flugzeuginfo.net/acdata_php/acdata_aermacchi_c205_en.php
Θα σας ενημερώνω για την πρόοδο των εργασιών και τις επιλογές του εξοπλισμού και κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
μετά απο πολλές ανεμοπορικές πτήσεις κοντά στον Μογγόλο,πείστηκα ότι το μέλλον δεν είναι η ηρεμία και απόλαυση ενος ανέμοπτερου,αλλά η φασαρία,η βρωμιά και η ένταση της πτήσης ενός πολεμόπουλου!
Ετσι προχώρησα στην αγορά ενός VQ MACCHI 205,το οποίο θα κατασκευάσω με ηρεμία και όταν τελειώσει θα το δώσω στον Γιάννη να μου το ρίξει από το ridge, γκρεμός στα ελληνικά-κάπως έτσι γνωριστήκαμε.
Σε ότι αφορά στο κιτ με την μικρή εμπειρία που έχω θα έλεγα ότι είναι φιλικό για έναν αρχάριο μοντελιστή με περιληπτικές αλλά σαφείς οδηγίες.Το μεγαλύτερο ποσοστό του αεροπλάνο είναι έτοιμο και ουσιαστικά χρειάζεται λίγες κολλήσεις και μετά τοποθέτηση των ηλεκτρικών και της μηχανής.
Στο αεροπλάνο το πλάνο είναι η τοποθέτηση 46αρη δίχρονου κινητήρα,ακόμα αναποφάσιστης ταυτότητας.
Περισσότερα για την συσκευασία και ποιότητα της VQ δεν θα γράψω,αφού έχει αναφερθεί ο Τρύφωνας σε παρόμοιο άρθρο για το Ρ51.
Πληροφορίες για το αεροπλάνο,μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links,των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον Αντώνη τον Κριτζά.
http://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.205
http://www.aviastar.org/air/italy/macchi_c-205.php
http://www.flugzeuginfo.net/acdata_php/acdata_aermacchi_c205_en.php
Θα σας ενημερώνω για την πρόοδο των εργασιών και τις επιλογές του εξοπλισμού και κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
- Συνημμένα
-
- PB223528.jpg (91.33 KiB) Προβλήθηκε 468 φορές
-
- Photo2352.jpg (96.04 KiB) Προβλήθηκε 468 φορές
-
- Photo2348.jpg (94.95 KiB) Προβλήθηκε 468 φορές
-
- PB223532.jpg (92.89 KiB) Προβλήθηκε 468 φορές
-
- PB223526.jpg (93.53 KiB) Προβλήθηκε 468 φορές
Απάντηση: MACCHI 205 VELTRO VQ Models
Γιωργη Καλημερα...
Καλο-πεταχτο και καλες πρωσγειωσεις,..., γιαααα ριξε και μια ματια στο παρακατω λινκ του rc-unv.....και θα παρεις μια καλη ιδεα για το γινεται, κατασκευαστικα..._Β_Ο
http://www.rcuniverse.com/forum/m_5202460/mpage_1/key_/tm.htm
Φιλικα
Χρησταρας
Καλο-πεταχτο και καλες πρωσγειωσεις,..., γιαααα ριξε και μια ματια στο παρακατω λινκ του rc-unv.....και θα παρεις μια καλη ιδεα για το γινεται, κατασκευαστικα..._Β_Ο
http://www.rcuniverse.com/forum/m_5202460/mpage_1/key_/tm.htm
Φιλικα
Χρησταρας
Φίλε μου πολύ ωραίο μοντέλο κι εγω ψήνομαι να πάρω το P51B ή αυτό που πήρες κι εσύ, είμαι σε δίλημα!!! Να μας ενημερώνεις με φωτό να δούμε την πρόοδο
Γιώργο με το καλό να βρεθεί στον αέρα και μακρυά από καλαμιές(2f):D
-
Γιώργος Μπέλλος
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Χρηστάρα,πολύ καλό το link.
Ενα από τα θέματα που θέλει σκέψη είναι τα retracts,που αναφέρεται και στο link.Οσο έχω δεί και διαβάσει,τα περισσότερα μοντέλα,κάποια στιγμή θα έχουν πρόβλημα με τους τροχούς.
Αυτό που πρέπει να προσδιοριστεί,είναι αν τα προβλήματα οφείλονται σε κακό εξοπλισμό ή σε λάθος κατασκευές.
Η πρώτη σκέψη είναι να ετοιμάσω το αεροπλάνο με τις σταθερές βάσεις του κιτ,αφού πρώτα εξετάσω κατά πόσο είναι εφικτή η εκ των υστέρων
τοποθέτησης retracts.Αν είναι δύσκολο,θα αναζητήσω τα σωστά retracts,ώστε να μπουν από την αρχή.Αυτό θα καθυστερήσει λίγο την κατασκευή,αλλά τουλάχιστον να γίνει σωστό από την αρχή.
Νίκο,το αεροπλάνο θα εξοπλιστεί με λεπίδες στα φτερά,για να κουρεύει τις καλαμιές!
Θα συμβουλευτώ τον nasa,που έχει το ίδιο αεροπλάνο και ξέρει και από σπαθιά!
HAR28,θα ενημερώνω με την πρόοδο των εργασιών,για οτιδήποτε θέλεις,ρώτα
Χρηστάρα,πολύ καλό το link.
Ενα από τα θέματα που θέλει σκέψη είναι τα retracts,που αναφέρεται και στο link.Οσο έχω δεί και διαβάσει,τα περισσότερα μοντέλα,κάποια στιγμή θα έχουν πρόβλημα με τους τροχούς.
Αυτό που πρέπει να προσδιοριστεί,είναι αν τα προβλήματα οφείλονται σε κακό εξοπλισμό ή σε λάθος κατασκευές.
Η πρώτη σκέψη είναι να ετοιμάσω το αεροπλάνο με τις σταθερές βάσεις του κιτ,αφού πρώτα εξετάσω κατά πόσο είναι εφικτή η εκ των υστέρων
τοποθέτησης retracts.Αν είναι δύσκολο,θα αναζητήσω τα σωστά retracts,ώστε να μπουν από την αρχή.Αυτό θα καθυστερήσει λίγο την κατασκευή,αλλά τουλάχιστον να γίνει σωστό από την αρχή.
Νίκο,το αεροπλάνο θα εξοπλιστεί με λεπίδες στα φτερά,για να κουρεύει τις καλαμιές!
Θα συμβουλευτώ τον nasa,που έχει το ίδιο αεροπλάνο και ξέρει και από σπαθιά!
HAR28,θα ενημερώνω με την πρόοδο των εργασιών,για οτιδήποτε θέλεις,ρώτα
-
Αντώνης Κριτζάς
Γιώργος Μπέλλος έγραψε: ↑
Οσο έχω δεί και διαβάσει,τα περισσότερα μοντέλα,κάποια στιγμή θα έχουν πρόβλημα με τους τροχούς.
το πρόβλημα των ανασυρόμενων έχει πολλές διαφορετικές ερμηνείες Κάποιες φορές εντοπίζεται στις φωλιές που διαθέτει εργοστασιακά το μοντέλο Γι αυτό και θέλουν σχεδόν πάντα ενισχύσεις με πανιά και κάποιες φορές έξτρα τάκους
Με δυνατές πια φωλιές το πρόβλημα θα μεταφερθεί στου μηχανισμούς των ανασυρόμενων Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά παρά να φροντίσουμε για την καλή ποιότητα των υλικών
Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του πιλότου πόσο σωστά θα κατεβάζει το μοντέλο
Γιώργο με γειά το μοντέλο και ξέρεις πως για ότι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου
Η ενίσχυση των φωλιών δεν είναι πάντα καλό, ειδικά εάν αυτό συνδυάζεται με πολύ γερά σκέλη γιατί σε μια στραβή και βαριά προσγείωση η ενέργεια της κρούσης μεταφέρεται στο φτερό. Είναι καλύτερα να σπάσουν τα ξύλα στις φωλιές παρά το μισό φτερό. Το έχω πάθει πολλές φορές και πάντα χαλούσαν οι φωλιές στις οποίες η επιδιόρθωση είναι πολύ πιο εύκολη. Βέβαια πρέπει να έχει κανείς εμπειρία αρκετή για να κατάλαβει αν χρειάζεται η όχι ενίσχυση των φωλιών. Συνήθως οι κατασκευαστές τις ενισχυουν όσο πρέπει για να απορροφούν την ενέργεια κατά τη κρούση χωρίς να κινδυνεύει το υπόλοιπο φτερό
Η χρησιμοποίηση σκελών με εσωτερικό ελατήριο (π.χ. Robostruts) βοηθάει πάντα στην απορρόφηση της ενέργειας κρούσης ...Πάντα κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη.
Η χρησιμοποίηση σκελών με εσωτερικό ελατήριο (π.χ. Robostruts) βοηθάει πάντα στην απορρόφηση της ενέργειας κρούσης ...Πάντα κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη.
-
Αντώνης Κριτζάς
Αυτό γίνεται μόνο αν κάνεις μισή δουλειά Η σωστή διαδικασία είναι να ολοκληρωθεί το δέσιμο με αντίστοιχη ενίσχυση του φτερού στο σημείο μπροστά από την φωλιά Αν δεν γίνει αυτό θα ξεμπαζώσει όλο το φτερό Δεν υπάρχει λογική που να λέει ότι κάνουμε τους τροχούς εύθραυστους για να μη σπάνε οι αναρτήσεις στο αυτοκίνητο
Στόχος μας είναι ένα ομοιογενές σύνολο που όλα θα συνεργαστούν για το σωστό αποτέλεσμα και όχι το ένα να υπονομεύει το άλλο Με τον καιρό "διαβάζεις" σε ποιο μοντέλο θα χρειαστεί λίγη η περισσότερη βοήθεια το φτερό
Τα struts βοηθούν αλλα δίνουν και ποιο scale όψη
Στόχος μας είναι ένα ομοιογενές σύνολο που όλα θα συνεργαστούν για το σωστό αποτέλεσμα και όχι το ένα να υπονομεύει το άλλο Με τον καιρό "διαβάζεις" σε ποιο μοντέλο θα χρειαστεί λίγη η περισσότερη βοήθεια το φτερό
Τα struts βοηθούν αλλα δίνουν και ποιο scale όψη
Συμφωνώ Αντώνη, όμως σε ένα έτοιμο μοντέλο θα ξιλώνεις μπάλσες και monokote για να ενισχύσεις μπροστά?
Γνώμη μου είναι πως σε αυτά τα κιλά και με ένα καλό σετ strut δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Τα μοντέλα αυτά κατεβαίνουν άψογα. Επίσης έχω διαφορά με τους τροχούς της Dubro Low Bounce, απορροφούν αισθητά μία κάποια πιο βαριά προσγείωση!
-
Αντώνης Κριτζάς
Αχά !!! έχω αναπτύξει πονηρή μέθοδο
Τα μοντέλα αυτά ξέρουμε (η φανταζόμαστε) από τι χέρια (ακια) έχουν βγει Σαν χειροποίητα κομμάτια έχουν διαφορές το ένα από το άλλο ακόμη και στη ποσότητα η τον τρόπο που έχει μπει η κόλλα Εκεί είναι ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει την διαφορά Για αυτό πάντα καλό είναι να κερνάμε τις ενώσεις με κόλλα όπου μπορούμε
Τα μοντέλα αυτά ξέρουμε (η φανταζόμαστε) από τι χέρια (ακια) έχουν βγει Σαν χειροποίητα κομμάτια έχουν διαφορές το ένα από το άλλο ακόμη και στη ποσότητα η τον τρόπο που έχει μπει η κόλλα Εκεί είναι ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει την διαφορά Για αυτό πάντα καλό είναι να κερνάμε τις ενώσεις με κόλλα όπου μπορούμε
-
Γιώργος Μπέλλος
Συμφωνώ και με τους δύο προγούμενους φίλους,αλλά ίσως δεν ήταν σαφής ο προβληματισμός μου.
Αναφέρομαι καθαρά στο λειτουργικό κομμάτι των ανασυρόμενων τροχών. Είναι αυτονόητο ότι με μια κακή προσγείωση οι αρνητικές συνέπειες είναι πολλαπλές.
Η σκέψη μου είναι αν το αεροπλάνο θα έχει σταθερά σκέλη ή ανασυρόμενα, το οποίο είναι βασικά θέμα scale εμφάνισης.Και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ένα καλό και σωστό σετ ανασυρόμεων τροχών,ισως κοστίζει δυσανάλογα πολλά για το συγκεκριμμένο μοντέλο,οπότε ίσως είναι υπερβολή.Από την άλλη με ένα φθηνό σετ ανασυρόμενων τροχών,έχεις εμφάνιση αλλά ρισκάρεις μεγαλύτερες ζημιές αν δεν δουλέψουν σωστά και διαφωνώ με αυτή την λύση.
Γι'αυτό και έγραψα ότι θέλει λίγο ψάξιμο,αν θα μπούν εξ'αρχής σωστά και κατάλληλα retracts ή θα είναι σταθεροί οι τροχοί.
Η τοποθέτηση των struts σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι μόνο πλεονέκτημα προσφέρει.Το λίγο αυξημένο βάρος νομίζω αντιμετωπίζεται με το σωστό ζύγισμα.
Και μην γράφετε τόσο γρήγορα,δεν σας προλαβαίνω!Ενδιάμεσα γίναν 3 οι φίλοι.
Αναφέρομαι καθαρά στο λειτουργικό κομμάτι των ανασυρόμενων τροχών. Είναι αυτονόητο ότι με μια κακή προσγείωση οι αρνητικές συνέπειες είναι πολλαπλές.
Η σκέψη μου είναι αν το αεροπλάνο θα έχει σταθερά σκέλη ή ανασυρόμενα, το οποίο είναι βασικά θέμα scale εμφάνισης.Και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ένα καλό και σωστό σετ ανασυρόμεων τροχών,ισως κοστίζει δυσανάλογα πολλά για το συγκεκριμμένο μοντέλο,οπότε ίσως είναι υπερβολή.Από την άλλη με ένα φθηνό σετ ανασυρόμενων τροχών,έχεις εμφάνιση αλλά ρισκάρεις μεγαλύτερες ζημιές αν δεν δουλέψουν σωστά και διαφωνώ με αυτή την λύση.
Γι'αυτό και έγραψα ότι θέλει λίγο ψάξιμο,αν θα μπούν εξ'αρχής σωστά και κατάλληλα retracts ή θα είναι σταθεροί οι τροχοί.
Η τοποθέτηση των struts σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι μόνο πλεονέκτημα προσφέρει.Το λίγο αυξημένο βάρος νομίζω αντιμετωπίζεται με το σωστό ζύγισμα.
Και μην γράφετε τόσο γρήγορα,δεν σας προλαβαίνω!Ενδιάμεσα γίναν 3 οι φίλοι.
DjBac έγραψε: ↑Γνώμη μου είναι πως σε αυτά τα κιλά και με ένα καλό σετ strut δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Τα μοντέλα αυτά κατεβαίνουν άψογα. Επίσης έχω διαφορά με τους τροχούς της Dubro Low Bounce, απορροφούν αισθητά μία κάποια πιο βαριά προσγείωση!
Είμαι τις ίδιας άποψης....τη Κυριακή το Hurricane VQ που είδα στου Ντούνη (βλπ. αντίστοιχο θέμα http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=1210&page=4
) έκανε ένα σωρό από τέτοιες βαριές προσγειώσεις ώντας υπέρβαρο και δεν έπαθε το παραμικρό έχωντας καλά struts.
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Αχά !!! έχω αναπτύξει πονηρή μέθοδο
Το δέχομαι απόλυτα Αντώνη...κι εγώ το κάνω....:D....και ένα άλλο που κάνω είναι στις μαλακές μπάλσες της topflite (ούτε να της αγγίξεις μπορείς) ή όπου αλλού έχω πολύ μαλακιά (ο τόνος μπορεί να αλλάξει) μπάλσα....εποξειδική λεπτόρευστη κόλλα-ρυτίνη για ξυλα (όχι εποξική)...λίγο ακριβή αλλά σωτήρια χωρίς να προσθέτει βάρος σημαντικό!!!
Στο Hurricane έχω ενισχύσει τις φωλιές (πάντα το κάνω) με τάκους οι οποίοι είναι μέσα σε εποξικό στόκο (που απορροφά χτυπήματα).
Οι προσγειώσεις ήταν τέτοιες, λόγω έλλειψης flap και δυσκολίας του μοντέλου και μεγάλης προπέλας!
Οι προσγειώσεις ήταν τέτοιες, λόγω έλλειψης flap και δυσκολίας του μοντέλου και μεγάλης προπέλας!