MACCHI 205 VELTRO VQ Models

palafdim

Απάντηση: MACCHI 205 VELTRO VQ Models

Δημοσίευση από palafdim »

Χαχαχαχα....σε έπιασα Αντώνη....δεν ήξερα ότι είσαι ο DjBac.....είπα θα σας μάθω σιγά σιγά...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Γιώργο ένα μοντέλο σαν αυτό πρέπει να έχει οπωσδήποτε ανασυρόμενα Είναι κρίμα να πετά αυτό το κουκλί και να κρέμονται από κάτω συρματάκια και ρόδες
Ακόμη και αν δεν βάλεις από την αρχή πρέπει να γίνουν οι ανάλογες προβλέψεις Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά μερικά πράγματα αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν
Να ακούς το DjBac ......γιατί ενώ κάνει μαλακές και γλυφτές προσγειώσεις που λίγοι καταφέρνουν κάνει όμως και τις ανάλογες μοντες
(Ακόμη και μπάλσινα σκέλη να του βάλεις δεν θα τα σπάσει :/)-)
Φυσικά δεν το κατάφερε χωρίς κόπο Τον έχω δει να κάνει με τις ώρες μόνο απογειώσεις και προσγειώσεις μέχρι που σκοτείνιαζε και δεν βλέπαμε καν το μοντέλο !@/-=}{{

Άλλο ένα σημείο που θα χρειαστεί κάτι είναι το σημείο που δένει η άτρακτος με το firewall
Επίσης όλο το firewall χρειαστεί βάψιμο με εποξική για να μη ποτίσει από τα καύσιμα Εκεί μη φοβάσαι το θέμα βάρους γιατί θα το χρειαστεί έτσι και αλλιώς το μοντέλο
Ας συμπληρώσει ο nasa πόσο βάρος βάλαμε για να ζυγίσει το μοντέλο_Β_Ο
nasa

Δημοσίευση από nasa »

....Γιώργο με το καλό να μοντάρεις το καινούργιο σου απόκτημα...να είσαι σίγουρος ότι η βοήθεια όλων μας είναι δεδομένη...
...σαν πρώτη πληροφορία να σου πώ ότι εάν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις τα 'μαμίσια' struts ( http://www.nemhobby.com/scale-struts-for-zero-mig3-macchi-pair-p31483.html
) να ξέρεις ότι αυτά είναι σε μήκος μεγαλύτερα απ' ότι θάπρεπε (!) με αποτέλεσμα να μην κάθονται σωστά μέσα στις φωλιές των τροχών...εγώ τουλάχιστον αναγκάστηκα να τα ανοίξω για να κοντύνω το ελατήριο εσωτερικά...
....τις βάσεις των σκελών να τις ενισχύσεις εσωτερικά κ' απο κάτω με κομματάκια balsa και εποξικό στόκο, η, ρητίνη...
...προσοχή στο ασετόν γιατί το υλικό επικάλυψης ξεβάφει πολύ εύκολα...καλύτερα να χρησιμοποιείς για καθαριστικό το άσπρο οινόπνευμα...
...επίσης λίγο προσοχή στην συναρμογή των διαφόρων κομματιών....κάνε πρόβες πριν το κάθε κόλλημα...
...τα servos που εγώ έχω χρησιμοποιήσει είναι τα Fut3001 και για τα retracts το Fut S316G...
...αυτά τα ολίγα προς το παρόν...προχώρα άφοβα...και για να απαντήσω στον Αντώνη Κ. ...αν θυμάμαι καλά προσθέσαμε περίπου ~250gr βάρος στην βάση του μοτέρ...
η ταν, η, τα πετάν...
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Αυτό που κάνω πάντα (και μου έχουν υποδείξει) είναι να γεμίζω τις φωλιές με εποξικό στόκο με αναλογία έτσι ώστε να βγει πιο ελαστικός και μέσα να βάζω ξύλινους τάκους! Μέχρι τώρα σε όσα warbird (μικρά και μεγάλα) το έχω κάνει δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα! Αν ρωτήσεις αρκετούς, θα δεις πως είναι η πρώτη δουλειά που κάνουν στο φτερό!

Όπως λέει και ο Αντώνης Κ., είναι κρίμα ένα warbird να πετά με 2 σύρματα από κάτω!! Δεν του πάει!!
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

DjBac έγραψε:
Όπως λέει και ο Αντώνης Κ., είναι κρίμα ένα warbird να πετά με 2 σύρματα από κάτω!! Δεν του πάει!!

nasa έγραψε: ....Γιώργο με το καλό να μοντάρεις το καινούργιο σου απόκτημα...στον Αντώνη Κ. ...αν θυμάμαι καλά προσθέσαμε περίπου ~250gr βάρος στην βάση του μοτέρ...

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Γιώργο ένα μοντέλο σαν αυτό πρέπει να έχει οπωσδήποτε ανασυρόμενα

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας.Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω τις ενισχύσεις και μετά να επιλεξω τα κατάλληλα ανασυρόμενα σκέλη.
Σε ότι αφορα το βάρος αν του βάλω μηχανή .61 που έχει περίπου 200 γρ.περισσότερο βάρος από την .46 που σκέφτομαι,θα έχει κάποιο μειονέκτημα?
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Απολύτως κανένα!
Σε VQ P-51 έχω βάλει .95 2χρονο και ζύγισε τέλεια! Άρα κανένα πρόβλημα!
Γιώργος Μπέλλος

Καλημέρα, βρίσκομαι στο στάδιο επιλογής του εξοπλισμού,πριν αρχίσει η κατασκευή και μια ιδέα για την μηχανή είναι η ASP S61A,αντί 46αρας.
Tα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι τα ακόλουθα:
Bore24 mmInstallation dim. A x B52 x 25 mmTypeASP S61ADisplacement9.95 cm³Running Gear (Type)ABCDim. C x D93 x 100 mmPower1.67 KW / 2.3 PSHoist length22 mmManuf. Part No.ASPS61ARecommended propeller size28 X 15 cmWeight675 gSpeed18000 rpm

Στα ξένα forums,γενικά αναφέρονται ουδέτερα έως θετικά σχόλια,σε σχέση βέβαια και με το κόστος και χώρα κατασκευής.

Εχει κανείς εμπειρία, θετική ή αρνητική, με την συγκεκριμμένη μηχανή?
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Γιωργη, καλημερα...

..., για οτι χρειαστεις σχετικα με τις Asp, ρωτα τον Ανδρεα (ΑndreasΤwin), εχει 'master' πανω τους, χαχαχαχααα..._Β_Ο

Χρησταρας
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Γιώργο, γενικά οι ASP είναι ΟΚ μηχανούλες!
Συνήθως είναι αντίγραφα των παλαιών πλέον OS. Βγαίνουν όμως πιο βαριές και με λιγότερη δύναμη!
Σαν ρύθμιση είναι εύκολες, ίσως λίγο η μικρή να σε παιδέψει. Το έξτρα βάρος που έχει θα το χρειαστείς. Στην τιμή όμως που τη βρίσκεις ~$60+μεταφορικά δε συγκρίνεται με τίποτα!! :D
Γιώργος Μπέλλος

DjBac έγραψε: Γιώργο, γενικά οι ASP είναι ΟΚ μηχανούλες!
Στην τιμή όμως που τη βρίσκεις ~$60+μεταφορικά δε συγκρίνεται με τίποτα!! :D

Αντώνη,και εγώ γενικά καλά έχω διαβάσει.Η συγκεκριμμένη μηχανή,φαίνεται να ισχυρότερη,αλλά και βαρύτερη,από παρόμοιες.
Θεωρητικά έχει ισχύ 2,3 PS και βάρος 675 γραμμάρια.
Αυτήν την μηχανή την σκέφτηκα,γιατί ο nasa έβαλε περίπου 250 γρ. βάρος μπροστά στο δικό του.Μου εξήγησε ότι το έκανε λόγω των μπαταριών που χρησιμοποίησε.
Αντί για έρμα,σκέφτηκα να βάλω την βαρύτερη αλλά ισχυρότερη μηχανή και θεωρητικά με καλύτερη αναλογία kg/hp από μια αντίστοιχου κόστους 46αρα.
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Ποτέ μα ποτέ μην κοιτάς τα άλογα που λένε για τα μοτέρ. Πάντα να έχεις σαν γνώμονα τις στροφές/προπέλα (και κατασκευαστή). Μόνο έτσι μπορείς να συγκρίνεις 2 μοτέρ!

Όσο για το θέμα βάρους καλά έκανες. Επίσης δες και την επιλογή 4χρονου μοτέρ!
Γιώργος Μπέλλος

Σήμερα ήταν ημέρα αφίξεων.Ηρθαν τα σέρβο που θα τοποθετηθούν στα ailerons,rudder,elevator τα HITEC-325HB,3.7 kg/cm. Στον κινητήρα θα τοποθετηθεί το πιο απλό HITEC HS-311.
Επίσης ήρθε ο κινητήρας ASP S61A και ο δέκτης, Spektrum AR6210DSMX.
Τα σκέλη αν θα είναι ανασυρόμενα ή μη,είναι ακόμα υπό συζήτηση και σκέψη.
Το επόμενο βήμα είναι να γίνει κάποια κόλληση,γιατί κάποιοι,ονόματα δεν λέμε Αντώνη Κ,νομίζουν ότι ούτε το κουτί δεν έχει ανοιχτεί!*SAR*
Μετά από αρκέτες αυτοψίες μοντέλων στον Μαραθώνα,νομίζω ότι μπορώ να ξεκινήσω την ενίσχυση των φτερών στις βάσεις των σκελών._Β_Ο
Συνεχίζεται...........
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Άντε Γιώργο καλώς τα δέχτηκες τα πραγματάκια σου! Άντε τώρα με το καλό να ξεκινήσεις για να δούμε και καμιά φωτό απ'το μοντέλο σου να το χαλβαδιάσουμε λίγο κι εμείς!!
Αντώνης Κριτζάς

.......επιτέλους πιάσαμε δουλειά !!!!

Η κατασκευή άρχισε με λίγο περίεργη σειρά αλλά προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό
Πρώτα κολλήσαμε με αργή εποξική τα δυο φτερά μεταξύ τους αφού φυσικά περάσαμε το διεδρόξυλο προσεκτικά κεντραρισμένο
Η αργή κόλλα μας δίνει τον χρόνο να κεντράρουμε τα φτερά σωστά και έχει καλύτερη προσφυση στα υλικά
Στερεώνουμε με σφικτήρες και ταινία τα φτερά μέχρι να στεγνώσει η κόλλα
Συνημμένα
P190312_18.22_[01].jpg
P190312_18.22_[01].jpg (88.42 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές
P190312_18.22.jpg
P190312_18.22.jpg (92.2 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές
P190312_18.21.jpg
P190312_18.21.jpg (93.87 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές
Αντώνης Κριτζάς

............μέχρι να στεγνώσει η κόλλα είπαμε να ασχοληθούμε με το κόλλημα της ουράς
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε κάτι που φυσικά αναφέρεται σε όλα τα manual
Το stabilizer πρέπει να είναι απόλυτα κάθετο με το fin και παράλληλο με την πτέρυγα Γι αυτό 10 φορές μετράμε και μετά κολλάμε
Στα σημεία που θα μπει η κόλλα αφαιρούμε με το κοπίδι την επικάλυψη Δεν πιέζουμε το κοπίδι για να μη τραυματίσουμε την μπάλσα
......

και αρχίζουμε τα μετρήματα

29739
Συνημμένα
P190312_19.30_[01].jpg
P190312_19.30_[01].jpg (91.93 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές
P190312_19.31_[01].jpg
P190312_19.31_[01].jpg (93.45 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές
P190312_19.31.jpg
P190312_19.31.jpg (92.39 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές
P190312_19.30.jpg
P190312_19.30.jpg (81.91 KiB) Προβλήθηκε 301 φορές