Βάψιμο μεταλλικής επιφάνειας

Απάντηση
gxaid
Δημοσιεύσεις: 491
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 27, 2008 4:26 pm

Βάψιμο μεταλλικής επιφάνειας

Δημοσίευση από gxaid »

Ενδιαφέρομαι να βάψω μια επίπεδη μεταλλική επιφάνεια ήδη βαμμένη με παλαιότερο πολυκαιρισμένο χρώμα.

Θα ήθελα να μάθω τα στάδια προεργασίας και ποιά χρώματα είναι κατάλληλα. Με εξυπηρετεί φυσικά η λύση του spray.

1/ Σκοπεύω να αφαιρέσω το παλιό χρώμα με γυαλόχαρτο και συρματόβουρτσα dremel
2/ Δεν γνωρίζω αν θα είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να στοκάρω και να τρίψω εκ νέου. Οι προτάσεις σας για υλικά και μεθόδους ευπρόσδεκτες (σε περίπτωση που τελικά χρειαστεί)
3/ Βάψιμο με spray. Πρέπει να περάσω ειδικό primer ή βάφω κατευθείαν??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
#**
asterixx25
Δημοσιεύσεις: 294
Εγγραφή: Τετ Φεβ 11, 2009 1:07 pm

Απάντηση: Βάψιμο μεταλλικής επιφάνειας

Δημοσίευση από asterixx25 »

1/ Σκοπεύω να αφαιρέσω το παλιό χρώμα με γυαλόχαρτο και συρματόβουρτσα dremel
Καλή επιλογή αλλά προσωπικά επειδή τα βαριέμαι, μερικές φορές χρησιμοποιώ ενα υγρό διαβρωτικό μπογιάς. Το περνάς με ενα πινέλο, το αφήνεις λίγη ώρα, το χρώμα αρχίζει και φουσκώνει μόνο του και μετά το ξεπλένεις.

Ή ψιλό γυαλόχαρτο-ντουκόχαρτο και μετά πέρασμα οπωσδήποτε με αστάρι που προστατεύει απο σκουριά ! Απο πάνω το ψεκάζεις με οτι χρώμα θέλεις.

Υπάρχει επίσης και η λύση, να πάρεις μπογιά που περιέχει μέσα και αστάρι και να βάψεις κατευθείαν με πιστόλι.

Χοντρικά πάνω-κάτω έτσι γίνεται. Τα παν είναι να εξαφανίσεις-ελαχιστοποιήσεις κάθε ίχνος σκουριάς που πιθανόν να έχει η μεταλλική επιφάνεια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βαφές - Κατασκευές - Επισκευές - Υλικά”