Αγορα τηλεκατευθυνσης

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Αγορα τηλεκατευθυνσης

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

HeliWizard έγραψε: Αντωνη γι'αυτη εδω ξερεις κατι ? Για την μεσαια λεω με τα 127 ευρω http://www.hobbybox.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=10&the2id=101&theid=101&open1=10&open2=101
Τωρα τη βρηκα και απο οτι εχω ακουσει και διαβασει στα φορουμ οι HITEC ειναι αρκετα καλες και ειναι και στα 2,4 GHZ

δεν υπάρχει το κατάστημα hobby box όσο για την hitec δεν έχω ακούσει κάτι καλό η κακό
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: δεν υπάρχει το κατάστημα hobby box όσο για την hitec δεν έχω ακούσει κάτι καλό η κακό

Αυτο για το καταστημα δεν το ηξερα Αντωνη .
HeliWizard

Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση σαν ασχετος και αρχαριος που ειμαι ..... Οχι οτι σκεφτομαι να παρω κατι τετοιο απο τωρα (μονο για το κοιταω ισως ....) , αλλα απο περιεργια . Αυτο το αεροπλανο ποσα καναλια πρεπει να εχει η τ/κ σου για να πεταξεις ? Εχει Retract Landing Gear & Flaps . Νομιζω 7 καναλια ????? http://www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=1_51&products_id=6116
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Καλησπέρα, στις λεπτομέρειες του μοντέλου δίνει 6 κανάλια.

Παρακολουθώ την συζήτηση αλλά δεν έχω αυτές τις μέρες πολύ χρόνο για να απαντήσω. Στο θέμα καναλιών της τηλεκατεύθυνσης, το μόνο που σε περιορίζει είναι η φαντασία συνήθως και το πόσα μπορεί να σηκώσει το μοντέλο.

Τι εννοώ? Για παράδειγμα στα αεροπλάνα, μπορεί σε βάθος χρόνου πέρα από τα 4 βασικά κανάλια, να έχεις flaps, retracts, λαμπάκια να ανάβουν, πορτάκια να ανοιγο-κλείνουν, ο πιλότος να χαιρετάει τον κόσμο, on-board κάμερες να γυρνάνε δεξιά-αριστερά με μια εντολή σε ξεχωριστό σέρβο κτλ, μίξεις για διάφορα είδη πτήσης κτλ.

Αν πιστεύεις ότι πραγματικά έχεις κολλήσει με το χόμπυ προσωπική άποψη να πάρεις μια επωνυμη Τ/Κ με αρκετά κανάλια. Αν είναι κάποια από τις "διάσημες" επώνυμες μάρκες σίγουρα θα έχουν πολλά άτομα τριγύρω σου άν όχι την ίδια, έστω άλλο μοντέλο και θα μπορούν να σε βοηθήσουν σε ρυθμίσεις στην αρχή μέχρι να την μάθεις.

Σκέψου να πας για πτήση, να χρειαστεί κάτι να ρυθμίσεις και να μην ξέρει κανείς που θα το βρει στην Τ/Κ σου. Ή χάνεις χρόνο ψάχνοντας γενικά και πειραματιζόμενος ή ανατρέχεις στο manual -αν το έχεις μαζί σου. Συνήθως spektrum, futaba, JR θα βρεις παντού όπου πετάει κόσμος και σε ένα βαθμό μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμα και το ίδιο μοντέλο να μην είναι.

Στην τιμή τώρα, μπορεί μια επώνυμη να σου φανεί ακριβότερη τώρα αλλά σε βάθος χρόνου θα αποσβέσει τα λεφτά της και θα δεις ότι δύσκολα θα ξεμείνεις από κανάλια. Θα σε καλύψει πλήρως. Σε αντίθετη περίπτωση μετά από τα πρώτα σου βήματα μπορεί να γλυκοκοιτάς άλλη τ/κ και να λες: "Πωωω έδωσα 100 τότε για αυτή και τώρα θέλω 250 για την άλλη που μου αρέσει."

Έστω ότι αγοράζεις την λοιπόν αυτή με τα 250 ευρώ μετά. Ουσιαστικά τα 100 της προηγούμενης είναι ψιλοπεταμένα, απλά μένεις με την παρηγοριά ότι έχεις μια εφεδρική Τ/Κ. ^%^

Η Τ/Κ είναι το βασικότερο εργαλείο του hobby.
HeliWizard

Φιλε Skywalker καλημερα (τετοια ωρα που τα λεμε ξενυχτοντας μπροστα στο PC ) . Εσυ και οι περισοτεροι εδω μεσα καλα τα λετε και εχετε και δικιο , αλλα η τσεπη λεει αλλα δυστυχως w
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Φίλε Heliwizard
αντιλαμβάνομαι την οικονομική δυσκολία των καιρών και σε συμπονώ οπότε δεν θα σου πω μεγάλες κουβέντες περί του "η φτήνια τρώει το παρά" κλπ......εύχομαι απλά η επιλογή που θα κάνεις να αποσβέσει τα λεφτά που θα δώσεις.
Η μόνη πατατήρηση που έχω να κάνω είναι για τα φοαμένια...έχουν μεν γίνει φτηνά και προσφέρουν πολλά αλλά τελικά το ερώτημα είναι αν μετά από κάποια όχι και τόσο καλή προσγείωση πάθουν κάτι πόσο εύκολα διορθώνονται; Ένα ξύλινο μοντέλο πάντα έχει πολλά περιθώρια επισκευής ακόμα και σε πολύ άσχημη προσγείωση και δεν το αποσύρεις εύκολα το μοντέλο....όπως καταλαβαίνεις και εκεί είμαι παραδοσιακός και δεν έχω πάρει ποτέ φοαμένιο, ειδικά warbird που όσο καλός και να είσαι θα την έχεις κάποια στιγμή τη στραβή σου!!
Καλά κάνεις και τα ψάχνεις αλλά δε χρειάζεται να πονοκεφαλιάσεις κιόλας......^%^
Δημήτρης
Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis »

Το μπαλσινο επισκευαζεται και αντεχει σε πτωσεις πιο πολυ απο το foam?Ειδικα στο θεμα της επισκευης οταν μιλαμε για εντελως αρχαριο τα πραγματα φανταζουν επιστημονικη φαντασια στο μπαλσινο,ειδικα αν δεν εχεις βοηθεια απο εμπειρο,οπως ο φιλος.Στο foam με λιγη κολλα συνηθως πετας σε 10 λεπτα.Εγω εχω ακομα το Τ-28 που ξεκινησα το οποιο εχει υποστει τρομερους βανδαλισμους,απανωτα κολληματα και πατεντες.Παρ'ολα αυτα πεταει ακομα αψογα.Αν αποφασισω ειδικα να το περιποιηθω,με λιγο αφροστοκο θα ξαναγινει και καινουργιο οπτικα.Αντιστοιχα ενα μπαλσινο που ειχα στην πρωτη πτωση το επισκευασα με δυσκολια,ως αρχαριος.Επισης επρεπε να αγορασω μπαλσα και καποια μικροεργαλεια.Στην δευτερη πτωση εσπασε σχεδον ολο και....... στον καδο.Σε αντιστοιχες πτωσεις με το foam συνηθως με λιγη κολλα ξαναπεταγα επι τοπου.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Στο θέμα της επισκευής το foam υπερτερεί κατά την άποψη μου και το τεκμηριώνω
α)τα περισσότερα φοαμ έχουν ανταλλακτικά
β)τα υλικά είναι σαφώς οικονομικότερα (άλλο φενιζολ από τον κάδο ανακύκλωσης και άλλο πανάκριβη μπάλσα
γ) Άλλες οι ανάγκες βαφής ενός φοαμ με απλό ακρυλικό του 1,5 ευρώ και άλλο η αντικατάσταση monocote με περίπου 8 ευρώ το μέτρο
Τέλος θα έλεγα ότι επισκευαστικά είναι πολύ ποιο απλό να κολλήσει ο αρχάριος ένα φοαμένιο φτερό παρά να ανακατασκευάσει ένα μπαλσινο
Για του λόγου το αληθές στις πρώτες φώτο ένα τ28 μετά από σύγκρουση στον αέρα και πτώση από μεγάλο ύψος

Μετά από επισκευή που κράτησε μία περίπου ώρα

Θα μπορούσα να πώ πολλά ακόμη αλλα είμαστε ήδη εκτός θέματος

Για να μη βγει λάθος συμπέρασμα τα μπάλσινα πετούν σαφώς καλύτερα ,είναι ακριβέστερα στους χειρισμούς και έχουν τελείως διαφορετική υπόσταση στον αέρα
Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε όμως τα πλεονεκτήματα των νέων υλικών που έχουν μπει στον χώρο
Κατά την δική μου άποψη πλέον είναι μονόδρομος το φοαμένιο ηλεκτρικό για ένα αρχάριο
Στην πορεία όμως αν δεν πετάξει κάποιος με μπάλσινο δεεεεεεε………….
Συνημμένα
P110312_15_36.jpg
P110312_15_36.jpg (92.77 KiB) Προβλήθηκε 529 φορές
P110312_15_35.jpg
P110312_15_35.jpg (93.16 KiB) Προβλήθηκε 529 φορές
P190212_17_25_[01].jpg
P190212_17_25_[01].jpg (93.21 KiB) Προβλήθηκε 529 φορές
P190212_17_25.jpg
P190212_17_25.jpg (92.54 KiB) Προβλήθηκε 529 φορές
P190212_17_24.jpg
P190212_17_24.jpg (91.05 KiB) Προβλήθηκε 529 φορές
HeliWizard

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας και να ξερετε οτι ολα τα λαμβανω σοβαρα υποψη μου , γιατι οπως εχω ξαναπει , εδω που ειμαι δεν εχω βοηθεια απο πουθενα και οτι γνωσεις και βοηθεια περνω ειναι απο εδω μεσα και απο εσας που γνωριζετε πραγματα και εχετε μεγαλη εμπειρια . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!! Αντωνη το Τ28 δεν φαινεται καθολου οτι επαθε τετοια ζημια , πολυ καλη επισκευη και το μοντελο ΚΟΥΚΛΙ !!!!!!
Ehetlaios

Δημοσίευση από Ehetlaios »

Λοιπον εγω θα σου μιλησω απο προσωπικη εμπειρια και μονο.
1) Τηλεκατευθηνση. Αυτο ειναι ενα θεμα πολυσυζητημενο αλλα η κατακλειδα ειναι μια FUTABA. Με λιγα λογια αμα θες να εισαι σιγουρος οτι ποτε δεν θα σου πεσει το μοντελο ΟΠΟΥ και αν πετας μονο εκει θα πας. Οι υπολοιπες απλα κοιτα σε διαφορα φορουμ και θα καταλαβεις. Oi SPEKTRUM ειναι γεματες με αναφορες για πτωσεις απο ξεκλειδωμα δεκτη ανευ λογου και αιτιας. Για τις υπολοιπες σε οσους δεν την εχουν κανει θα την κανουν καποια στιγμη. Εγω πεταω στο ΣΕΦ που ειναι γεματος ο τοπος απο λινκ και WIFI και οτι αλλο θες, μια αναφορα για πτωση δεν εχουμε λογω τ/κ παντα. Στην τελικη οτι πληρωνεις παιρνεις και μιας και ξεκινας τωρα δωσε κατι παραπανω γιατι στο τελος θα το χρυσοπληρωσεις και δουλεια δεν θα κανεις. FUTABA λοιπον και με 150 ευρω παιρνεις την 6αρα με 250 περιπου την 7αρα.

2) Μοντελο. Ολοι ξεκινησαμε με υψηλοπτερυγα διοτι αυτα πετανε μονα τους. Συγχωρουν λαθη και μαθαινεις σε αυτα πολλα πραγματα που πρεπει να ξερεις. Οσον αφορα το CORSAIR Parkzone ειναι σιγουρα δασκαλα. Πεταει οπως ενα υψηλοπτερυγο και πλαναρει ιδιαιτερα αργα.Βεβαια δεν κανει για να ξεκινησεις αλλα για την συνεχεια ειναι οτι πρεπει. Το κακο ειναι λογω της διπλης διεδρου που εχει ειναι ευαισθητο στους πλαγιους ανεμους αλλα οχι κατι σημαντικο ΟΤΑΝ εχεις λιγο εμπειρια. Γενικα προτιμω την PARKZONE διοτι οτι α/φ εχω παρει πεταει ελαφρα και σχεδον μονο του.

Υ.Γ.1 Το MUSTANG που εκανες λινκ θελει 4cell μπαταριες και σιγουρα δεν κανει για εσενα τωρα. Θελει αρκετη εμπειρια. Μολις μαθεις το CORSAIR καλα τοτε σκεψου το

Υ.Γ.2 Μην ξεχνας ποτε οτι ο αερομοντελισμος ΔΕΝ ειναι παιχνιδι. Αν δεν εχεις καλη τ/κ , καλη μπαταρια , ΕΜΠΕΙΡΙΑ γινεσαι επικινδυνος πρωτον για εσενα και μετα για τους αλλους και επειδη εχω δει καποια πραγματα απο ατομα που νομιζαν οτι μπορουσαν σκεψου καλα τι πας να κανεις. Θελει λεφτα ο μοντελισμος για να πας και να γυρισεις με ασφαλεια και χαρουμενος απο την αλανα και χωρις να εχεις χτυπησει καποιον.
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Στο παραπάνω μήνυμα θα εστιαστώ στο πρώτο σκέλος, εφόσον αυτό αφορά και το θέμα!

Ας μην είμαστε απόλυτοι σε κάποια πράγματα. Τις περισσότερες φορές που "νομίζουμε" πως η πτώση ενός μοντέλου οφείλεται σε κλείδωμα (δε μιλάω για χειριστικό λάθος ή μηχανική απώλεια του σκάφους), εκεί είναι που τις περισσότερες φορές φταίμε εμείς σαν μοντελιστές. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε από άταχτη τοποθέτηση καλωδίων, χρήση κακών/μη σωστών ηλεκτρονικών, λάθος μπαταρία, αφόρτιστη μπαταρία, μικρά (σε πάχος) καλώδια κτλ κτλ.
Το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία, αλλά και από εμπειρία άλλων μοντελιστών.

Όσο για τη φράση "Με λιγα λογια αμα θες να εισαι σιγουρος οτι ποτε δεν θα σου πεσει το μοντελο ΟΠΟΥ και αν πετας μονο εκει θα πας" (δηλαδή FUTABA), πότε μη λες "ποτέ". Μπροστά μου έχει πέσει ελικόπτερο από "κλείδωμα" Futaba 14MZ. Εκεί βέβαια, οι κάτοχοι Futaba θα ισχυριστούν πως έφταιγε η τοποθέτηση ηλεκτρονικών και όχι το link!

Προσωπικά (εδώ και 2 χρόνια που ασχολούμαι) ποτέ δεν είχα κλείδωμα/παρεμβολή και ας μην έχω Futaba, όπως και άλλοι μοντελιστές που πετάμε μαζί!

Για να μην παρεξηγηθώ, το παραπάνω δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση σε κανένα ούτε σε κάποια εταιρία Τ/Κ. Απλά το αναφέρω για να μην μπερδεύουμε περισσότερο κάποιον νέο μοντελιστή προβάλοντάς του τις δικές μας καθαρά γνώμες, χωρίς να έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη!
HeliWizard

Φιλε Ehetlaios σε ευχαριστω για το χρονο που διεθεσες να μου γραψεις καποια πραγματα .... αλλα δεν θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου . Πιστευω οτι ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε τοσο σιγουροι οσο αναφερεις , οχι με μια FUTABA , αλλα με καμια Τ/Κ . Αυτη ειναι η γνωμη μου για να μην παρεξηγηθω κιολας . Μπορει να παρεις μια επωνυμη και ακριβη Τ/Κ και να αντιμετωπισεις προβλημα καποια στιγμη (συμφωνα με το νομο των πιθανοτητων) και απο την αλλη παλι μπορει να παρεις μια φτηνη και απλη Τ/Κ και να πετας χωρις προβλημα για πολυ καιρο (συμφωνα με τον ιδιο νομο) . Επισης να σου πω οτι επειδη εχω κολλησει ''ασχημα'' με το χομπυ , διαβαζω παρα παρα παρα πολυ σε απειρα φορουμ ελληνικα και ξενα καθημερινα και εχω βρει και διαβασει περιπτωσεις παρομοιες με αυτες για πολλες Τ/Κ , επωνυμες και μη . Τωρα οσον αφορα την αγορα πρωτου μοντελου σκεφτομαι για ενα ψηλοπτερυγο για να ξεκινησω (οπως εχω διαβασει , με ενα τετοιο πρεπει να ξεκινησει καποιος) . Το CORSAIR parkzone ομως θα το ''χτυπησω'' αλυπητα καποια στιγμη γιατι απλα το λατρευω . Το MUSTANG δεν το σκεφτομαι καθολου αυτη τη στιγμη , απλα εβαλα το λινκ για να ρωτησω για το ποσα καναλια πρεπει να εχει η Τ/Κ για να πεταξεις ενα τετοιο μοντελο . Ολα αυτα παντα φιλικα και χωρις καμια κακη προθεση !!!!!!!!!!!!

DjBac συμφωνω μαζι σου , ειδικα στο πρωτο σκελος , γιατι απ'οτι εχω διαβασει στα διαφορα φορουμ , πολλες πτωσεις οφειλονται στους λογους που αναφερεις .
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Φοαμένια πιο ανθεκτικά, Futaba ίδια με τις άλλες.....παιδιά relax!!!
To ότι οι επιδιορθώσεις δεν είναι εύκολες και στα ξύλινα πιο ακριβές είναι άλλο και άλλο σε παρόμοια πτώση να αντέχει περισσότερο ένα φοαμένιο από ένα ξύλινο....μη τρελλαθούμε έχω δει πολλές άσχημες και με τα δύο.....ε δεν αντέχουν τα φοαμένια όπως τα ξύλινα ότι και να λέμε!!!
Εμπάς περιπτώσει ο καθένας έχει την άποψή του.
Όσο για την Τ/Κ...ε οι εμπειρότεροι του χώρου δεν έχουν τυχαία Futaba!!
Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρημάτων και επιλογής!!
Δημήτρης
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

palafdim έγραψε: Φοαμένια πιο ανθεκτικά, Futaba ίδια με τις άλλες.....παιδιά relax!!!
To ότι οι επιδιορθώσεις δεν είναι εύκολες και στα ξύλινα πιο ακριβές είναι άλλο και άλλο σε παρόμοια πτώση να αντέχει περισσότερο ένα φοαμένιο από ένα ξύλινο....μη τρελλαθούμε έχω δει πολλές άσχημες και με τα δύο.....ε δεν αντέχουν τα φοαμένια όπως τα ξύλινα ότι και να λέμε!!!
Εμπάς περιπτώσει ο καθένας έχει την άποψή του.
Όσο για την Τ/Κ...ε οι εμπειρότεροι του χώρου δεν έχουν τυχαία Futaba!!
Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρημάτων και επιλογής!!
Δημήτρης

...........................................................................................................

Συμφωνώ και εγώ για μήν λεμε τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά.
Με ένα βασικό σύστημα από 5-7 κανάλια, ανάλογα τα λεφτά σου θα βρείς ένα αξιόπιστο σύστημα να ξεκινήσεις.
Καταστάλαξε, όμως με τί θα ξεκινήσεις για αρχή και κατόπιν το που θα φθάσεις θα το........δείς με τον καιρό, και θα ξεδαιαλύνονται και τα πράγματα μόνα τους, μέσα σου, καθώς θα προοδεύεις.@P@

Πάρε λοιπόν πρώτα, κατά εμένα το πρώτο σου σοβαρό εκεπαιδευτικό μοντέλο σου, και μετά θα δείς τι τ/κ θα χρειαστείς.

Όρεξη και λεφτά ναχεις, και οι επιλογές πάμπολες. ^hola^
Και εταιρίες πολλές, και βγάζουν και καινούργια καλούδια συνεχώς._Β_Ο
Ότι και να αποφασίσεις καλή επιτυχία.
HeliWizard

Επειδη τελικα αποφασισα να παρω μια WILGA 2000 της SAPAC για να ξεκινησω με τα α/π , ακουστε τωρα τι σκεφτηκε το μυαλουδακι μου . Προφανως θα ειναι λαθος , αλλα εγω δεν το ξερω , εσεις θα μου πειτε . Το λοιπον ..... εχω μια τ/κ απο το LAMAκι μου , τη γνωστη που δινει το πακετο στα 35Μhz . Σκεφτηκα λοιπον να παρω εναν δεκτη της Esky εξακαναλλο , αυτον ... http://www.ariesrc.gr/1468-6channel-receiver-35mhz-e-sky.html
, ενα σετακι νεους κρυσταλλους και να τον βαλω πανω ..... και να δουμε . Επειδη πολλοι θα μου πειτε πολλα , να σας πω οτι αυτη ειναι απλως μια ιδεα η οποια αν δεν πετυχει , θα παρω μια αλλη τ/κ καταλληλη . Με το θεμα των 35ΜΗΖ δεν υπαρχει προβλημα με παρεμβολες εδω στο νησι , γιατι θα πεταω μονος μου στο πουθενα . Οι επιλογες ειναι απειρες για χωρους . Αυτο που δεν ξερω (αν υποθεσουμε οτι θα δουλεψει) ειναι το θεμα της εμβελειας , παντα για parkflying μιλαμε . Αναμενω απαντησεις απο απαντες γνωστες .............
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”