ΠΡΟΣΟΧΗ! Κόλλα Superliquid σε foam = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Κόλλα Superliquid σε foam = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Σας χαιρετώ με την ελπίδα ότι το δικό μου πάθημα να μην επαναληφθεί σε κανέναν από εσάς. Σίγουρα οι περισσότεροι θα γνωρίζουν το θέμα, αλλά θεώρησα υποχρέωση μου να ενημερώσω μήπως έστω και ένας φίλος δεν πάθει ότι και εγώ.
Εν ολίγοις σε ένα Wilga 2000 ήθελα να κάνω την πατέντα ώστε ο ουριαίος τροχός να στρίβει με το rudder. Έκανα λοιπόν μία τρυπούλα ώστε να περάσω ένα λεπτό οδηγό που ίσα ίσα χωράει η ντίζα της κατασκευής. Και τώρα ΤΟ ΛΑΘΟΣ. Για να στερεώσω τον οδηγό χρησιμοποίησα την κόλλα που είχα πάρει τελευταία που κολλάει θαυμάσια και ταχύτατα το elapor, στο foam όμως...Χαίρε πλάτος αμέτρητο. Και έχει αδυνατήσει το μοντέλο σε τόσο λεπτό σημείο που δεν ξέρω εάν πρέπει να προσπαθήσω να το επισκευάσω μήπως ξεκολήσει καμια ουρά στον αέρα και ακολουθήσει και Νέο Θέμα μετά...
Εν ολίγοις σε ένα Wilga 2000 ήθελα να κάνω την πατέντα ώστε ο ουριαίος τροχός να στρίβει με το rudder. Έκανα λοιπόν μία τρυπούλα ώστε να περάσω ένα λεπτό οδηγό που ίσα ίσα χωράει η ντίζα της κατασκευής. Και τώρα ΤΟ ΛΑΘΟΣ. Για να στερεώσω τον οδηγό χρησιμοποίησα την κόλλα που είχα πάρει τελευταία που κολλάει θαυμάσια και ταχύτατα το elapor, στο foam όμως...Χαίρε πλάτος αμέτρητο. Και έχει αδυνατήσει το μοντέλο σε τόσο λεπτό σημείο που δεν ξέρω εάν πρέπει να προσπαθήσω να το επισκευάσω μήπως ξεκολήσει καμια ουρά στον αέρα και ακολουθήσει και Νέο Θέμα μετά...
- Συνημμένα
-
- DSCN1489.jpg (69.58 KiB) Προβλήθηκε 622 φορές
-
- DSCN1488.JPG (72.02 KiB) Προβλήθηκε 622 φορές
Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ! Κόλλα Superliquid σε foam = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Φιλε μου
Λυπαμαι για το παθημα σου το οποιο θα μπορουσε να εχει συμβει στον καθενα. Η Λυση τωρα μπορει να ειναι η εξης. Θα κοψεις ολες τις πλευρες της τρυπας που ανοιξες ισιες και θα παρεις ενα αντιστοιχο καινουργιο Foam που να χωραει ακριβως στην τρυπα και θα το κολλησεις με αργη εποξικη . Θα γινει αρκετα γερο χωρις να σου παρουσιασει κανενα προβλημα στην πτηση.
ΜΦΧ
Αγγελος Κοντοσκιδης
Λυπαμαι για το παθημα σου το οποιο θα μπορουσε να εχει συμβει στον καθενα. Η Λυση τωρα μπορει να ειναι η εξης. Θα κοψεις ολες τις πλευρες της τρυπας που ανοιξες ισιες και θα παρεις ενα αντιστοιχο καινουργιο Foam που να χωραει ακριβως στην τρυπα και θα το κολλησεις με αργη εποξικη . Θα γινει αρκετα γερο χωρις να σου παρουσιασει κανενα προβλημα στην πτηση.
ΜΦΧ
Αγγελος Κοντοσκιδης
-
Αντώνης Κριτζάς
καλημέρα καμιά ca δεν κάνει για foam
Τώρα οτι έγινε έγινε για να φτιάξεις αυτό το σημείο πρέπει να προσαρμόσεις ένα κομμάτι foam και να το κολλήσεις με εποξική η atlacol
Αν χρειαστεί κόψε λίγο ακόμη για να τετραγωνιστεί πέρνα μέσα το φενιζόλ και όταν στεγνώσει με ένα ντουκόχαρτο απαλά θα δώσεις το σχήμα
Επικουρικά μπορείς να περάσεις μέσα ένα κομμάτι καρμπονόβεργα 1.5-2.0 mm αλλά θα πάρει αρκετό βάρος πίσω
Αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω
Τώρα οτι έγινε έγινε για να φτιάξεις αυτό το σημείο πρέπει να προσαρμόσεις ένα κομμάτι foam και να το κολλήσεις με εποξική η atlacol
Αν χρειαστεί κόψε λίγο ακόμη για να τετραγωνιστεί πέρνα μέσα το φενιζόλ και όταν στεγνώσει με ένα ντουκόχαρτο απαλά θα δώσεις το σχήμα
Επικουρικά μπορείς να περάσεις μέσα ένα κομμάτι καρμπονόβεργα 1.5-2.0 mm αλλά θα πάρει αρκετό βάρος πίσω
Αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω
..., οτι και να κανεις για την επισκευη εκει πισω ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΥΓΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΟΥ...!!!_Β_Ο
Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση όλους. Μου δώσατε κουράγιο όσο αφορά την επισκευή. Αντώνη μιας και προσφέρθηκες θα ήθελα να το δεις από κοντά να που πεις τι να κάνω. Μένω στην Πεύκη τώρα οπότε δεν είμαστε και μακριά νομίζω.
Ευχαριστώ όλους και πάλι
Ευχαριστώ όλους και πάλι
-
Αντώνης Κριτζάς
πές μου πότε θέλεις να το κάνουμε!!!! Είμαστε δίπλα
...παιδιά απ' ότι βλέπω στις φωτό, η τρύπα είναι 'see through' οπότε θα θέλει προσαρμογή δύο κομματιών foam (πάνω - κάτω)...
η ταν, η, τα πετάν...
-
Μάριος Παπαδόπουλος
Θέλω να επισημάνω πως υπάρχει ακριβή ναί μεν κυανοακρυλική ειδική για φόαμ και μόνο όπως και ειδικό κίκερ.
Τώρα για την επισκευή έγω θα πρότεινα να τετραγωνίσεις της τρύπες κόβοντας με μιά καλή λεπίδα ή νυστέρι και να κολλήσεις δύο φοαμένια ή μπάλσινα τετραγωνάκια που στην συνέχεια αφου κολλήσουν θα τα φέρεις ''γυαλί με ένα απλό ντουκόχαρτο.
Το καλό σε αυτό τα μοντέλα είναι ότι επισκευάζονται πολύ εύκολα και με υλικά που άλλοι θα τα πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων.
Τώρα για την επισκευή έγω θα πρότεινα να τετραγωνίσεις της τρύπες κόβοντας με μιά καλή λεπίδα ή νυστέρι και να κολλήσεις δύο φοαμένια ή μπάλσινα τετραγωνάκια που στην συνέχεια αφου κολλήσουν θα τα φέρεις ''γυαλί με ένα απλό ντουκόχαρτο.
Το καλό σε αυτό τα μοντέλα είναι ότι επισκευάζονται πολύ εύκολα και με υλικά που άλλοι θα τα πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων.
-
gianntsllos
Καλή κόλλα για foam;
Gorilla glue, Δοκιμασε την και θα με θυμηθεις.
http://www.petame.gr/forumv/showpost.php?p=57194&postcount=169
orck έγραψε: ↑Gorilla glue, Δοκιμασε την και θα με θυμηθεις.
Φοβερη κολλα οντως αλλα αν θελεις να μην περιμενεις να ερθει απ εξω ...... μπορεις να παρεις της Pattex κολλα PU πολυουρεθανης για ξυλο η αλλη μαρκα αν θελεις και ειναι αρκετα καλη αν οχι εφαμιλη της Gorilla......
Απο praktiker αλλα λιγο ακριβη
Και η atlacol καλη ειναι αλλα της υπομονης
-
Αντώνης Κριτζάς
Οσοι χρησιμοποιούν ατλακόλ πρέπει να επιλέγουν κρυσταλιζέ διότι αυτή τρίβεται
Συγνωμη δεν θυμαμαι...να ρωτησω κατι;
Στο easy star μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κλασικη κυανοακρυλικη zap και οχι ειδικη για elapor;
Στο easy star μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κλασικη κυανοακρυλικη zap και οχι ειδικη για elapor;
Ναι, κανονικά!!