Corsair F4U

Απάντηση
Nikos_corsair

Corsair F4U

Δημοσίευση από Nikos_corsair »

Καλημέρα.Είχα ένα corsair F4U της GO-FLY.Είχα όμως κάποιο ατύχημα (έφυγε το φτερό στον αέρα) και τώρα "πάω" για καινούργιο.Σκέφτομαι αν θα πρέπει να πάρω ένα καινούργιο της Go-Fly ή αν θα πρέπει να αγοράσω ένα της GWS και να το συναρμολογήσω μόνος μου, μιας και έχω όλα τα απαραίτητα.Το μοντέλο της Go-Fly έχει 80 Ευρώ σχεδόν έτοιμο ενώ της GWS που έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις κοστίζει 30Ευρώ (μόνο ο σκελετός του).Αν κάποιος έχει πετάξει με το corsair της GWS ας μου πει τη γνώμη του.
Ευχαριστώ.
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Corsair F4U

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλημέρα
Είναι φυσικό να έχει διαφορά στην τιμή αφού το ένα είναι πλήρες και το άλλο ουτε καν βαμένο
Τα μοντέλα της GWS πετούν ωραία και αξίζει να ασχοληθείς αν έχεις χρόνο και μεράκι
Κοίτα πως μπορεί να γίνει ένα GWS με λίγη δουλειά http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7659&highlight=%EC%F5%F3%F4%F1%E1%F2
Nikos_corsair

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: καλημέρα
Είναι φυσικό να έχει διαφορά στην τιμή αφού το ένα είναι πλήρες και το άλλο ουτε καν βαμένο
Τα μοντέλα της GWS πετούν ωραία και αξίζει να ασχοληθείς αν έχεις χρόνο και μεράκι
Κοίτα πως μπορεί να γίνει ένα GWS με λίγη δουλειά http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7659&highlight=%EC%F5%F3%F4%F1%E1%F2

Πράγματι πολύ καλή δουλειά αν και θέλει υπομονή και χώρο για να δουλέψεις.Πετάω συνήθως στο ΣΕΦ και εκεί επικρατεί η άποψη ότι δεν πρέπει να βάφουμε τα μοντέλα γιατί γίνονται λέει βαριά και δεν πετάνε καλά.Τι γνώμη έχεις?Με τι χρώματα βάφεις?
Αντώνης Κριτζάς

Ανάλογα με το υλικό χρησιμοποιώ και άλλα χρώματα Το spitfire το πέρασα υπόστρωμα με atlakol κρυσταλιζέ και μετά με μαλακό πινέλο (δεν έχω αερογράφο) μοντελιστικά ακρυλικά χρώματα Οι βρωμιές και το weathering με λάδια ζωγραφικής και οι καπνιές από τις εξατμίσεις η τα πολυβόλα με συνδυασμό χρωμάτων από κάρβουνο Όταν τέλειωσα το πέρασα όλο με ακρυλικό σατινέ βερνίκι Στο φοαμ της GWS είχα απίστευτη σταθερότητα σε σχέση με το πολύ ελαστικό epp που ξεφλουδίζει ευκολότερα όταν κτυπηθεί
Η άποψη μου είναι ότι το βάρος είναι αμελητέο και δεν επηρεάζει την πτήση
Nikos_corsair

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Ανάλογα με το υλικό χρησιμοποιώ και άλλα χρώματα Το spitfire το πέρασα υπόστρωμα με atlakol κρυσταλιζέ και μετά με μαλακό πινέλο (δεν έχω αερογράφο) μοντελιστικά ακρυλικά χρώματα Οι βρωμιές και το weathering με λάδια ζωγραφικής και οι καπνιές από τις εξατμίσεις η τα πολυβόλα με συνδυασμό χρωμάτων από κάρβουνο Όταν τέλειωσα το πέρασα όλο με ακρυλικό σατινέ βερνίκι Στο φοαμ της GWS είχα απίστευτη σταθερότητα σε σχέση με το πολύ ελαστικό epp που ξεφλουδίζει ευκολότερα όταν κτυπηθεί
Η άποψη μου είναι ότι το βάρος είναι αμελητέο και δεν επηρεάζει την πτήση

Χθές πέταξα για πρώτη φορά ένα corsair F4U της GWS.Είχα κάποια προβληματάκια στην αρχή (πέταγε λίγο τρελά).Μετά το κατάλληλο τριμ όμως και κάποιο ξέμπλεγμα των καλωδίων των σέρβο (είχαν μπερδευτεί τα καλώδια των σέρβο με τις ντίζες και δεν άκουγε το ράντερ) πέταξε μια χαρά.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει μικρό χώρο και στο κάτω μέρος που κουμπώνει το φτερό και μπαίνει ο δέκτης αλλά και το πάνω μέρος που μπαίνει η μπαταρία.Είναι λίγο εμπροσθόβαρο αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό μιας και όπως είπα δεν υπάρχει πολύς χώρος και δεν μπορώ να πάω πολύ πίσω την μπαταρία για να "ζυγιστεί" καλύτερα.Πετάει όμως φανταστικά!!!
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

me 1300 mha την πετας?
Αντώνης Κριτζάς

Πρέπει να προσπαθήσεις για την σωστή κατανομή τών βαρών η ποιο ελαφρυά μπαταρία για να ζυγίσει το μοντέλο στο 1/4 του φτερού Αν χρειαστεί βάλε πίσω πίσω στην ουρά ένα μικρό βαράκι
Nikos_corsair

Mogolos έγραψε: me 1300 mha την πετας?
Πετάει και με 1300 και με 1000 μπαταρία. Με την χιλιάρα πάει καλύτερα. Αποφεύγω να τις αλλάζω πάντως γιατί κάθε φορά που το κάνω πρέπει να βρίσκω που ακριβώς ζυγίζει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”