Eπιτραπέζιο μικρό δισκοπρίονο
Eπιτραπέζιο μικρό δισκοπρίονο
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θέλω να σας παρουσιάσω ένα εργαλείο που με έχει βολέψει πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο. Πάντα έψαχνα να βρω μία φθηνή λύση για να κόβω κυρίως κόντρα πλακέ σε ευθεία μιας και με την γνωστή ηλεκτρική σέγα παλινδομικής κίνησης δεν μπορούσα να το κάνω. Ειδικά αν το ξύλο ήταν αεροπορικό κόντρα πλακέ τότε τα πράγματα ήταν δύσκολα.
Λοιπόν πρόκειται για το επιτραπέζιο μικρό δισκοπρίονο της PROXXON και το μοντέλο KS-230! Είναι 220V και δεν χρειάζεται κανένα μετασχηματιστή, κόβει όπως θα δείτε παρακάτω σχεδόν τα πάντα και γενικά μου έχει λύσει τα χέρια. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και ηλεκτρική σκούπα στο πίσω μέρος για να ρουφάει τα πριονίδια.
Αν το αποφασίσετε θα πρέπει να πάρετε και ένα ακόμη δισκάκι (Tungsten tipped saw blade 50mm Ø x 1.1mm) γιατί με αυτό θα μπορείτε να κόβετε και συνθετικά υλικά! Να προτιμήσετε αυτό με τα 20 δόντια. Το συγκεκριμένο το έχω λιώσει στην κυριολεξία και ακόμη κόβει τέλεια.
Όποιος μπερδεύεται με κατασκευές το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Ακολουθούν φωτογραφίες και ένα βίντεο που μόλις ανέβει στο youtube θα το επισυνάψω.
Λοιπόν πρόκειται για το επιτραπέζιο μικρό δισκοπρίονο της PROXXON και το μοντέλο KS-230! Είναι 220V και δεν χρειάζεται κανένα μετασχηματιστή, κόβει όπως θα δείτε παρακάτω σχεδόν τα πάντα και γενικά μου έχει λύσει τα χέρια. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και ηλεκτρική σκούπα στο πίσω μέρος για να ρουφάει τα πριονίδια.
Αν το αποφασίσετε θα πρέπει να πάρετε και ένα ακόμη δισκάκι (Tungsten tipped saw blade 50mm Ø x 1.1mm) γιατί με αυτό θα μπορείτε να κόβετε και συνθετικά υλικά! Να προτιμήσετε αυτό με τα 20 δόντια. Το συγκεκριμένο το έχω λιώσει στην κυριολεξία και ακόμη κόβει τέλεια.
Όποιος μπερδεύεται με κατασκευές το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Ακολουθούν φωτογραφίες και ένα βίντεο που μόλις ανέβει στο youtube θα το επισυνάψω.
- Συνημμένα
-
- Proxxon KS-230 (5).jpg (89.43 KiB) Προβλήθηκε 355 φορές
-
- Proxxon KS-230 (4).jpg (86.54 KiB) Προβλήθηκε 355 φορές
-
- Proxxon KS-230 (3).jpg (85.48 KiB) Προβλήθηκε 355 φορές
-
- Proxxon KS-230 (2).jpg (69.99 KiB) Προβλήθηκε 355 φορές
-
- Proxxon KS-230 (1).jpg (90.17 KiB) Προβλήθηκε 355 φορές
Απάντηση: Eπιτραπέζιο μικρό δισκοπρίονο
Πολυ ωραιο εργαλειο, ακομη καλυτερο το βιντεο, ουτε η ιδια η Proxxon δεν εχει τοσο καλο βιντεο για τα προιοντα της.
Με τρομαξες λιγο, ειδικα στα πρωτα κοψιματα, ελεγα "οχι, παει το χερι του".
Αυτη η Proxxon εχει καλα εργαλεια αλλα επιμενει στην αισθητικη της Ρωσιας του ψυχρου πολεμου και χανει πολυ απο την εμφανιση.
Με τρομαξες λιγο, ειδικα στα πρωτα κοψιματα, ελεγα "οχι, παει το χερι του".
Αυτη η Proxxon εχει καλα εργαλεια αλλα επιμενει στην αισθητικη της Ρωσιας του ψυχρου πολεμου και χανει πολυ απο την εμφανιση.
http://www.dilmas.gr/shipmodels1.htm
ισως για μερικους εχει ενδιαφερον και αυτη η σελιδα.
ομως δεν εχω επισκευτει ποτε μου αυτο το καταστημα
-
xristos έγραψε: ↑http://www.dilmas.gr/shipmodels1.htm
Μεγάλη ποικιλία σε μικροεργαλεία, τσιμπημένες τιμές (καλή ποιότητα) .......ψυχρή εξυπηρέτηση
Ακόμα και η σελίδα του ψυχρή είναι...
Εξαιρετικό εργαλείο.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κώστα.
Ότι πρέπει για μοντελισμό.
Πως κόβουμε ανθρακο-νήματα με ασφάλεια όμως;
Η σκόνη του αν μπει στους πνεύμονες είναι ένα θέμα.
Προσωπικά, κόβω κάτω από την βρύση....
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κώστα.
Ότι πρέπει για μοντελισμό.
Πως κόβουμε ανθρακο-νήματα με ασφάλεια όμως;
Η σκόνη του αν μπει στους πνεύμονες είναι ένα θέμα.
Προσωπικά, κόβω κάτω από την βρύση....
Ανδρέα όταν θέλω να κόψω carbon το βγάζω στο μπαλκόνι και το κάνω με μάσκα. Το εργαλείο σε μέγεθος είναι σαν 1 1/2 τηλεκατεύθυνση και είναι εύκολο να μεταφερθεί έξω.
-
Oταν βλέπω τέτοια όμορφα εργαλεία..μια σκέψη περνάει από το μυαλό μου..(ΤΑ ΘΕΛΩ...ΟΛΑΑΑΑ)...!!! Αλλά... μετά επανέρχομαι στην πραγματικότητα..w
Το συγκεκριμένο λέει ότι κόβει ξύλα μέχρι 8mm. Έχεις Κώστα κόψει μεγαλύτερου πάχους; και αν ναι μέχρι πόσο. Ρωτώ γιατί υπάρχει και ένα μεγαλύτερο μοντέλο που κόβει μέχρι 22mm.
Το δισκάκι που δίνει στην συσκευασία έχει διάμετρο 58 χιλιοστά και μπορεί να κόψει έως 8 χιλιοστά αλλά μόνο ξύλο. Το δισκάκι που έχω πάνω έχει διάμετρο 50mm, γι' αυτό και λέω ότι κόβει έως 6 χιλιοστά ξύλο.
Το επόμενο μοντέλο με τα 22mm είναι πολύ καλύτερο αλλά παράλληλα πολύ ακριβότερο και μεγαλύτερο σέ όγκο. Αν είχα την άνεση σίγουρα θα είχα πάρει το μεγαλύτερο αλλά και η μικρή τα αξίζει τα χρήματα που έχει και κάνω αυτά που θέλω με άνεση και γρήγορα.
Το επόμενο μοντέλο με τα 22mm είναι πολύ καλύτερο αλλά παράλληλα πολύ ακριβότερο και μεγαλύτερο σέ όγκο. Αν είχα την άνεση σίγουρα θα είχα πάρει το μεγαλύτερο αλλά και η μικρή τα αξίζει τα χρήματα που έχει και κάνω αυτά που θέλω με άνεση και γρήγορα.
Τα Χρόνια μου Πολλά για τις μέρες.
Κώστα, απλά... Δέν Υπάρχεις._
Η Proxxon θα έπρεπε να σε σπονσοράρει με εργαλεία για να τους κάνεις promotion.
Για πόσα Watts λέει ισχύ? Γιατί το άκουσα να ζορίζεται στο 2,5άρι αεροπορικό κ.π... Πόσο μάλλον για τα 8 χιλ. που ρώτησε ενας φίλος...
Κώστα, απλά... Δέν Υπάρχεις._
Η Proxxon θα έπρεπε να σε σπονσοράρει με εργαλεία για να τους κάνεις promotion.
Για πόσα Watts λέει ισχύ? Γιατί το άκουσα να ζορίζεται στο 2,5άρι αεροπορικό κ.π... Πόσο μάλλον για τα 8 χιλ. που ρώτησε ενας φίλος...
Γεια σου φίλε Απόστολε και Χρόνια Πολλά!
Το δισκοπρίονο είναι 85W. Φαίνεται ότι ζορίζεται αλλά το κόβει πολύ άνετα. Εγώ έχω κόψει αεροπορικό κόντρα πλακέ έως 6 χιλιοστά με μεγάλη ευκολία και προπάντων ίσια...
Το δισκοπρίονο είναι 85W. Φαίνεται ότι ζορίζεται αλλά το κόβει πολύ άνετα. Εγώ έχω κόψει αεροπορικό κόντρα πλακέ έως 6 χιλιοστά με μεγάλη ευκολία και προπάντων ίσια...
Τελικά το πήρα κι εγώ και η πρώτη δοκιμή με τον δίσκο που είχε πάνω σε αεροπορικό κόντρα πλακέ 8mm με άφησε κατάπληκτο.
Σε ευχαριστώ Κώστα.
Το βρήκα 122 ετοιμοπαράδοτο και 27 το δισκάκι με τα 20 δόντια που ανέφερε ο Κώστας πιο πάνω.
Βέβαια είδα και επιτραπέζιο με λιγότερα χρήματα:
EINHELL RT-TS 920 Δισκοπρίονο πάγκου - 4340732
Τάση: 230 V / 50 Hz
Ισχύς: 900 W
Στροφές κενού φορτίου: 4.500 min-1
Δίσκοι: ΗΜ Φ 205χΦ16 χ 2,5 mm, Δόντια 20
Ύψος κοπής: 900/450 max 45 mm/41mm
Πάγκος εργασίας: 400 χ 513 mm
Στόμιο εξαγωγής σκόνης: Φ 36 mm.
Βάρος 13.2kg.
Το βάρος και οι διαστάσεις με αποθάρρυναν αλλά τιμή όμως 100. Τελικά είπα μοντελιστής είμαι και φυσικά η μάρκα PROXXON λέει πολλά.
Σε ευχαριστώ Κώστα.
Το βρήκα 122 ετοιμοπαράδοτο και 27 το δισκάκι με τα 20 δόντια που ανέφερε ο Κώστας πιο πάνω.
Βέβαια είδα και επιτραπέζιο με λιγότερα χρήματα:
EINHELL RT-TS 920 Δισκοπρίονο πάγκου - 4340732
Τάση: 230 V / 50 Hz
Ισχύς: 900 W
Στροφές κενού φορτίου: 4.500 min-1
Δίσκοι: ΗΜ Φ 205χΦ16 χ 2,5 mm, Δόντια 20
Ύψος κοπής: 900/450 max 45 mm/41mm
Πάγκος εργασίας: 400 χ 513 mm
Στόμιο εξαγωγής σκόνης: Φ 36 mm.
Βάρος 13.2kg.
Το βάρος και οι διαστάσεις με αποθάρρυναν αλλά τιμή όμως 100. Τελικά είπα μοντελιστής είμαι και φυσικά η μάρκα PROXXON λέει πολλά.
- Συνημμένα
-
- DSC00699_resize.jpg (90.77 KiB) Προβλήθηκε 355 φορές
Το εργαλείο είναι πολύ καλό για τις δουλειές που κάνουμε εμείς. Εγώ μετά από 1 χρόνο χρήσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Για αυτό τον λόγο έκανα και την παρουσίαση.
Ελπίζω να μείνεις κι εσύ το ίδιο ευχαριστημένος!
Ελπίζω να μείνεις κι εσύ το ίδιο ευχαριστημένος!