Κατασκευή μοτοανεμόπτερου με φτερά της "GreekWings"... (ΠΕΠΛΟ)

Mogolos

Απάντηση: Κατασκευή μοτοανεμόπτερου με φτερά της "GreekWings"... (ΠΕΠΛΟ)

Δημοσίευση από Mogolos »

Για την ουρά θα σου πρόνεινα να "σταυρώσεις" τα νερα δύο λεπτών φυλλων μπάλσας. Στην συνέχεια ανοίγεις τρύπες και την ελαφρώνεις. Θα ειναι πιο "δυνατή" και πιο ελαφριά, απ' ότι με ενα χοντρο φυλλο μπαλσας. Και δεν θα σου στραβώσει-σκεβρώσει ποτέ :p
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Καλημέρα Γιάννη !!! Δε βγήκαν όπως τα περίμενα και όπως τα είχα εγώ στο μυαλό μου και φυσικά αρκετά βαριά .......... Θα τα ξαναφτιάξω απο την αρχή και θα γίνουν χτιστά και απο πιο λεπτή μπάλσα !!! Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο ακολουθώ , εκτός απο την άτρακτο που έχω φτιάξει κάποια σχέδια δικά μου . Τα πηδάλια βγαίνουν αναλογικά με τις διαστάσεις του φτερού . Είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνω να φτιάξω ενα ξύλινο σκάφος και τα κάποια λάθη σίγουρα θα γίνουν αφού δεν ακολουθώ κάποιο σχέδιο ....

Θα το παλέψω όμως το θέμα , ακόμα και με τα λάθη που κάνω .........

Υ.Γ. Με προσέχει ο Big Brother ............ !@/-=}{{
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

big brother my ass !!!!
...............απλά είμαστε εδώ για να βοηθά ο ένας τον άλλο Είδες οτι αυτό που σου χθές έλεγα το είδε και ο Γιάννης και πολύ σωστά έκανε τις προτάσεις του
Εσύ προχώρα και όσο μπορούμε θα βοηθάμε
Ενα καλό που έχει η ξύλινη κατασκευή είναι οτι μπορείς να κάνεις αλλαγές και διορθώσεις ακόμη και μετά απο τις πρώτες πτήσεις
HeliWizard

Και είπα σήμερα να μην ανεβάσω φωτό με το νέο stabilizer ......... ^%^

Κάτι κάναμε και σήμερα ......... Προχωράει η κατασκευή .........
Συνημμένα
DSC00649a.jpg
DSC00649a.jpg (100.64 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00646a.jpg
DSC00646a.jpg (97.77 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
HeliWizard

Stabilizer και Fin σχεδόν έτοιμα ........ Θέλουν ακόμα τρίψιμο και στρογγύλεμα , αλλά για απόψε σταμάτησα γιατί με έπνιξε η ''πούδρα'' από τη μπάλσα Ru@%
Πιο ελαφριά από τα προηγούμενα που έφτιαξα και πήρα και τη γνώση της κατασκευής τους ......... ;;)
Συνημμένα
DSC00664a.jpg
DSC00664a.jpg (99.11 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00663a.jpg
DSC00663a.jpg (101.68 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00662a.jpg
DSC00662a.jpg (108.74 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00654a.jpg
DSC00654a.jpg (106.61 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00651a.jpg
DSC00651a.jpg (104.54 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
HeliWizard

Το Fin τρίφτηκε στρογγύλεψε και ετοίμασα και το rudder .......... τρίψε τρίψε έγινε ξυράφι όπως έπρεπε ........ αν βρω μικρό ποτηροτρύπανο ίσως του κάνω και μερικές τρύπες για να ελαφρύνει κι άλλο .......

Σιγά σιγά προχωράει και η άτρακτος ..........
Συνημμένα
DSC00676.jpg
DSC00676.jpg (101.18 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00667.jpg
DSC00667.jpg (100.1 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00674.jpg
DSC00674.jpg (104.3 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

εσύ μου βάζεις ιδέες για ευκολη κατασκευή!!!!
Εχω κάνει πολλές φορές την σκέψη για να φτιάξω κάτι αλλά όλα τα σχέδια δείχνουν πολύπλοκα Απο που πήρες το φτερό?
HeliWizard

Καλησπέρα φίλε μου ......... Και για μένα είναι η πρώτη μου κατασκευή . Αυτα τα φτερά με βάλανε στην πρίζα για να ξεκινήσω ^%^ ...

Δες εδώ το ανάλογο θέμα ...... http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=9210

Στείλε ενα ΠΜ ή ενα mail στον Απόστολο για να τα πείτε για τα φτερά .....
Είναι πάρα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου ...... @P@
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

χμμμ
Ισως ειναι πολυ φαρδύ το stabilizer!
Μαζί και με το elevator, θα εχεις πολύ drag.
Κατι τέτοιο θα ηταν καλύτερο αν δεν βαριεσαι...

Συνημμένα

[Η επέκταση pdf έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί.]

HeliWizard

Γιάννη σ'ευχαριστω πολύ για το σχέδιο !!!!!!

Με το τρίψιμο το έχω στρογγυλέψει πολύ .... δεν παίζει και αυτό ρόλο για το drag ???? Ίσως δεν φαίνεται καλά στις φωτό !!!!

Πάντως απο τα πρώτα που είχα κόψει , αυτά είναι πολύ καλύτερα .... ετσί ??? 3,3gr το Fin και 13,4 το stabilizer !!!!!! Το πρώτο stabilizer (άτριφτο) , ήταν 33,8gr . Όταν τα ζύγισα και είδα τις διαφορές ..... δεν το πίστευα ......

Δεν βαριέμαι καθόλου ....... την έχω ''ΚΑΤΑΒΡΕΙ'' με το ξύλο .......... ^%^

Αν έβαζα ένα δοκαράκι εσωτερικά όπου χρειάζεται και το έτριβα έτσι ώστε να έρθει κοντά στο σχήμα που μου έδωσες , δεν θα γινόταν η δουλειά ????? Λέω εγώ τώρα .....>F<
DeltaMan

Δημοσίευση από DeltaMan »

Πώώώώώ... Καλησπέρα σας.

Επιτέλους! Μα πώς μου ξέφυγε αυτό το θέμα τόσο καιρό... ?!

Ζώη, φίλε, τί μου θύμησες... αυτό που κάνεις είναι ο Πραγματικός Αερομοντελισμός._

Έτσι και μείς παλιότερα φτιάχναμε κάτι απο δικό μας σχέδιο και προχωρούσαμε... Αυτός είναι και ο σκοπός για τον οποίο προσφέρω αυτά τα φτερά... Για κάτι τέτοια Θέματα, σάν αυτό που παρουσιάζεις.

Συμφωνώ με τα παιδιά πως τα πρώτα που έφτιαξες ήταν αρκετά βαριά, αλλά το "διόρθωσες" συντομα με τα χτιστά... Εύγε! Μήν σε νοιάζει τόσο για τις διαστάσεις... ακολούθα την καρδιά σου και σίγουρα θα βγάλεις ωραίο ανεμοπτεράκι... Φυσικά να είναι ελαφρύ, ακόμα και την άτρακτο να ελαφρύνεις αν μπορέσεις, θα εξαρτηθεί όμως και απο το πού θα πετάει... σε πλαγιά δλδ με αέρα καλό, το θέλει λίγο βάρος...
Πές μας και καμιά άλλη πληροφορία... θα γίνει ηλεκτροκίνητο ή μόνο ανεμόπτερο? Setup κλπ... ??
HeliWizard

Απόστολε καλησπέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (δεν τα έχουμε πει εμείς !!!) ..........

Το ανεμόπτερο αυτό θα γίνει ηλεκτρικό και για πτήσεις στην πεδιάδα , ας πούμε thermal . Τώρα για το set up ακόμα δεν έχω αποφασίσει κατι 100% , γι'αυτό και δεν έχω γράψει κάτι . Όταν καταλήξω θα ενημερώσω !!!

Όλη αυτή η προσπάθεια κατάσκευής αυτού του σκάφους , με βοηθάει πολύ στο να μάθω να δουλεύω το ξύλο (που το ερωτεύτηκα αμέσως από την αρχή της κατασκευής και το πρώτο κόψιμο) και να ''πάρω - μάθω'' τεχνικές κατασκευής για το μέλλον . Τα λάθη μου σίγουρα τα κάνω (και θα κάνω κι άλλα μέχρι να τελειώσω >F<) ...... αλλά ευτυχώς εδω στο ''ΠΕΤΑΜΕ'' τα παιδιά ολα με βοηθάνε και με συμβουλεύουν και έτσι σιγά σιγά προχωράω .

Ακόμα δεν έχω τελειώσει αυτή την κατασκευή , και έχω στο μυαλό μου το επόμενο project (έχω κι άλλο ζευγάρι φτερά αν θυμάσαι ^%^) .

Εντάξει όλα πάνε καλά , εγω το προχωράω όπως μπορώ , μαθαίνω απο τα λάθη μου και τα παιδιά όλα με βοηθάνε ......... και πιστεύω οτι αυτό είναι το πιο σημαντικο ............ (2f)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Το σκεπτικό του Ζώη ήταν μοτοανεμόπτερο πλαγιάς
Βλέποντας το φτερό του πρότεινα να το κάνει γενικής χρήσης για όλα τα είδη πτήσης
Με αυτή την αεροτομή κάνει περισσότερο για πεδιάδα και αναζήτηση ανοδικών
Πιστεύω πως το ζητούμενο είναι να το βγάλει όσο το δυνατόν ελαφρύτερο

Πράγματι Γιάννη το stabilizer δείχνει μεγάλο αλλά έγινε με βάση της επιφάνειας του φτερού η οποία δεν είναι και μικρή
Το μοντέλο δεν πάει με βάση κάποιο σχέδιο αλλά είναι ο κασιδιάρης (όχι ο βουλευτής) για να πειραματιστεί ο Ζώης και να μάθει το ξύλο Μετά τις πρώτες πτήσεις θα αρχίσει να ψάχνεται για βελτιώσεις

Ο Ζώης σαν νέος μοντελιστής άνοιξε το θέμα για να βλέπουμε την πρόοδο του και να κάνουμε προτάσεις και όχι σαν παρουσίαση της κατασκευής
Γι αυτό όλες οι προτάσεις βοηθούν και βάζουν ιδέες
DeltaMan

Δημοσίευση από DeltaMan »

Καλημέρα παιδιά. Ωχ, ναί... το λέει στον τίτλο ο άνθρωπος πως θα είναι μοτο-ανεμόπτερο... :(

Ναί, συμφωνώ για την αλλαγή στα Ailerons, αν και οι γνώσεις μου δέν φτάνουν τόσο βαθιά αεροδυναμικά για να το εξηγήσω, αλλά εφόσον πολλά ανεμόπτερα είναι έτσι, καλό παρά κακό θα κάνει... Επίσης μου άρεσε και η άποψη του Αντώνη για το differential... :)

Άντε, άντε, περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια...
HeliWizard

Κατασκευής συνέχεια ..........

Κόπηκε και το Elevator ..... τρίφτηκε για ''ξυράφιασμα'' και έγινε και η γωνία των 45 μοιρών ......

Ένας προβληματισμός που είχα απο την αρχή ήταν το αν το φτερό θα μπει πάνω στην άτρακτο με λάστιχα ή αν θα το βάλω μέσα στην άτρακτο και θα στηρίζεται με βίδες ...... Τελικά αποφάσισα να το βάλω μέσα και στήριξη με βίδες ...... Σε πρώτη φάση διαμορφώθηκε η άτρακτος στο σχήμα της αεροτόμης και το φτερό έκατσε μια χαρά ....... Απο εκεί και προς τα εμπρός η άτρακτος δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα .......... Οι φωτό δεν είναι πολύ καλές ...... αλλά θα πάρετε μια ιδέα ........ ^%^
Συνημμένα
DSC00687A.jpg
DSC00687A.jpg (107.55 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00683A.jpg
DSC00683A.jpg (107.78 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00693A.jpg
DSC00693A.jpg (103.44 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
DSC00688A.jpg
DSC00688A.jpg (100.94 KiB) Προβλήθηκε 328 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”