Πρόβλημα σε Magnum 52

Απάντηση
vasilisp

Πρόβλημα σε Magnum 52

Δημοσίευση από vasilisp »

Δύο ερωτήσεις προς τους φίλους αερομοντελιστές.
Λόγω του ότι έχουν φαγωθεί τα σπειρώματα του καρμπιρατέρ μπορώ να περάσω βίδα από την μία πλευρά ως την άλλη με παξιμάδι?
Δεύτερον όταν σταματάω το μοτέρ βλέπω την βενζίνη από το σωληνάκι της τροφοδοσίας του καρμπιρατέρ να επιστρέφει προς το ντεπόζιτο. Είναι φυσιολογικό αυτό ή έχω κάνει καμιά "πατατιά" στο δέσιμο του μοτέρ. Σημειωτέο ότι το είχα κάνει βίδες για καθάρισμα και επιθεώρηση.
Ευχαριστώ.
ankon

Απάντηση: Πρόβλημα σε Magnum 52

Δημοσίευση από ankon »

Δεν μπορείς εκεί να περάσεις βίδα γιατί θα σου παίρνει αέρα το καρμπυρατέρ και θα έχεις πρόβλημα,ειδικά στο ρελαντί. Για την δεύτερη ερώτηση σου υποθέτω οτι απο καπου σου παιρνει αέρα ,για αυτό επιστρέφει το καύσιμο πίσω στο tank.
vasilisp

ankon έγραψε: Δεν μπορείς εκεί να περάσεις βίδα γιατί θα σου παίρνει αέρα το καρμπυρατέρ και θα έχεις πρόβλημα,ειδικά στο ρελαντί. Για την δεύτερη ερώτηση σου υποθέτω οτι απο καπου σου παιρνει αέρα ,για αυτό επιστρέφει το καύσιμο πίσω στο tank.

Για πιο λόγο να περνει αέρα ? Αφού και με τον κανονικό τρόπο πάλι 2 βιδακια έχει δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι από πλευράς στεγανοτητας. Απλά μέσα στο σώμα του καρμπιρατερ θα περνάει η βίδα η οποία δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάζεται η ροή του μίγματος προς τον κύλινδρο.
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Μελέτησε την μηχανή σου και θα καταλάβεις αυτά που σου λέω !! Τώρα αν θέλεις να ανοίξεις τρύπα ,δικιά σου είναι η μηχανή ,οτι θέλεις την κάνεις.
vasilisp

ankon έγραψε: Μελέτησε την μηχανή σου και θα καταλάβεις αυτά που σου λέω !! Τώρα αν θέλεις να ανοίξεις τρύπα ,δικιά σου είναι η μηχανή ,οτι θέλεις την κάνεις.

Δεν άνοιξα τρύπα. Οι δύο τρυπούλες που έχει είναι αντικριστά. Από τις υπάρχουσες λοιπόν τρύπες πέρασα την βίδα η οποία έχει την ίδια διάτομή με τις μικρές αλενόβιδες οι οποίες όμως πλέον κλοτσάγανε γιατί έχει φαγωθεί το σπείρωμα από το σώμα. Την βίδα που πέρασα την ασφάλισα με παξιμάδι για να μπορεί να σφίξει. Ελπίζω να είμαι κατανοητός.
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Φέρτη στο Χαλάνδρι να την κοιτάξω και να δω τι μπορεί να γίνει ,γιατί απο δω είναι δύσκολα να σου εξηγήσω.Η στεγανότητα στις μηχανές αυτές πρέπει να είναι απόλυτη.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Καταρχήν ,για να βάλεις περαστή βίδα θα πρέπει να τρυπήσεις και το σώμα του καρμπ για να περάσει. Στο μεταξύ όταν βάζεις το καρμπ με τον τρόπο που προβλέπεται ,πρέπει να το πιέζεις προς τα κάτω για να πατάει καλά η τσιμούχα και ταυτόχρονα να σφίξεις τις βίδες για να το κρατήσουν στη θέση του και με την τσιμούχα πατημένη. Αλλιώς θα τραβάει αέρα. Αν τώρα ανοίξεις τρύπες στο σώμα για να περάσει βίδα, το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβώς στο σημείο που πρέπει ώστε όταν θα περάσει η βίδα να πιέζει το καρμπ προς τα κάτω ,για να πατάει σωστά και η τσιμούχα. Χώρια που, αν το καρμπ είναι άνετο στη βάση του, θα πρέπει να σφίξεις πολύ τη βίδα για να του σφίξει το λαιμό παραμορφώνοντας και τη βάση με πθανή απώλεια στεγανότητας.
Και βέβαια επειδή η βίδα θα είναι στη σκιά του manifold θα έχει κάποια επίδραση στη ροή του αέρα. Τώρα το πόση θα είναι αυτή η επίδραση άγνωστο.
Το καλύτερο είναι να ανοίξεις σπείρωμα με ελαφρά μεγαλύτερη διάμετρο και να βάλεις και τις ανάλογες βίδες.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Αντιμετωπισα παλιά το ίδιο πρόβλημα με ένα 46άρι που το παραέκανα με το σφίξιμο και κλώτσησε Έκανα τότε την ίδια σκέψη για περαστή η για εσωτερικό παξιμάδι .#**...........Δεν το έκανα διότι νομίζω οτι θα προκαλεί αναταραχή στην ροή Προσπάθησε να βρείς κολαούζο για μεγαλύτερη βίδα
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ankon έγραψε: Φέρτη στο Χαλάνδρι να την κοιτάξω και να δω τι μπορεί να γίνει .

Ετσι μου είχε πεί και εμένα όταν πρωτομπήκα στο petame.......... για ένα magnum 28 και όλα λύθηκαν :,):/)-:,)(2f)ν
vasilisp

Σας ευχαριστώ πολύ.
"Ankon" αν τελικά χρειαστεί να στη φέρω θα σου στείλω pm
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Αν ανοίξεις καινούριες βόλτες πρέπει να είσαι προσεχτικός .Το αλουμίνιο σε εκείνο το σημείο είναι πολύ ευαίσθητο! Πρόσεχε!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”