Βενζινοκινητήρες....και φροντίδα.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Βενζινοκινητήρες....και φροντίδα.

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Αγαπητοί φίλοι γειά σας.+(*)
Εχουμε αρκετές φορές ασχοληθεί-συζητήσει το ζήτημα της μεταπτητικής φροντίδας των μικρών μηχανικών θαυμάτων που με τη μεθανόλη το νίτρο και το λαδάκι ταξιδεύουν τα μοντελλάκια μας στους ουρανούς .
Πολλές απόψεις και Γνώμες - " Σχολές " όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ.
Ο κάθε ένας μας ακούει , βλέπει , κρίνει , ζυγίζει , μελετά ,βάζει την προσωπική εμπειρία ,και παίρνει τις αποφάσεις του_Β_Ο. Έτσι μετά απο όλες τις μηχανές που έχουν περάσει απο τα χέρια μας , εδώ και μια τουλάχιστον εικοσαετία , η προσωπική επιλογή - (δεδομένου ότι πραγματικά δεν γνωρίζουμε εάν ,πότε και ποιό μοντέλλο θα πετάξει σύντομα ή λόγω συγκυριών θα " κοιμάται " για μήνες ) - έχω πλέον σταθερά επιλέξει να καίω το λίγο καύσιμο που απομένει μέσα και να φροντίζω με λίγο after-run και μερικές περιστροφές τα εμβολοχιτώνια και τα στροφαλάκια.
Δεδομένου ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχω πλέον "μπλέξει" με το πρώτο βενζινοκινητήριο , θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με την οποιαδήποτε φροντίδα θα απαιτούσε (η όχι) η πολύχρονη παραμονή του κινητήρα σε ακινησία. Εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε καμμία απο τις παραπάνω διαδικασίες που αφορούν το νίτρο δεδομένου ότι δεν υφίσταται ούτε η μεθανόλη ούτε και το νίτρο κυρίως που αποτελεί - μακροχρόνια -παράγοντα διάβρωσης-οξείδωσης.
Εχω όμως ακούσει -για να βάλουμε μπρός την κουβέντα - απο έμπειρο και παλαιό "βενζινά" φίλο ,ότι σε περιπτώσεις μακρόχρονης ακινησίας καλό είναι να ρίχνουμε δυο τρεις σταγονίτσες λαδάκι στο ελαστικό-διάφραγμα του καρμπυρατέρ προκειμένου να το βοηθήσουμε να την διατηρήσει .:-\

Οποιοσδήποτε φίλος θα ήθελε να συνεισφέρει την γνώση και την εμπειρία πάνω στο θέμα ,θα βοηθήσει τους νεότευκτους φίλους μοντελλιστές στη βενζίνη . <:-)>>
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”