Πολλές φορές είχα σκεφτεί σε συζητήσεις μεταξύ μας τις ερωτήσεις τύπου «πόσο καιρό ασχολείσαι με το hobby;», «πόσα χρόνια πετάς;» ή όποια άλλη διατύπωση θέλετε. Καταλάβαινα λοιπόν ότι η απάντηση που έδινα δεν είχε καμία ουσία και μόνο λάθος συμπεράσματα θα έδινα στον συνομιλητή μου. Άλλωστε οι πιλότοι των πραγματικών αεροσκαφών αναφέρονται στην εμπειρία τους αποκλειστικά με τις ώρες πτήσης ανά συγκεκριμένο μοντέλο.
Προσωπικά έκανα την πρώτη μου αγορά ενός τ/κ ελικοπτέρου τον Δεκέμβριο του 2009, ακολούθησαν αγορές μέσα στα 2 επόμενα χρόνια κάποιων μοντέλων ηλεκτρικών α/π αλλά πτητικά αισθανόμουν αρχάριος. Η πραγματικές πτητικές ώρες μέσα σε αυτό το διάστημα ήταν ελάχιστες.
Είχα σκεφτεί λοιπόν καλό θα ήταν να καταγράφω τις πτήσεις όποτε γίνονται με κάποιες σχετικές πληροφορίες αλλά ποτέ δεν το έβαλα σε εφαρμογή. Είχα ασχοληθεί να καταγράψω μετρήσεις και να τις βάλω σε ένα πίνακα για την ισχύ και την κατανάλωση των ηλεκτρικών κινητήρων των μοντέλων μου καθώς και αρχείο με τις ρυθμίσεις της τ/κ μου ανά μοντέλο.
Χθες λοιπόν στην χθεσινή επίσκεψη στο μοντελοδρόμιο του Ερμή με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Παραλάβαμε βιβλιαράκι για την καταγραφή των ωρών πτήσης – PILOT LOGBOOK που περιλαμβάνει πίνακες για καταγραφή πολύτιμων δεδομένων. Ημερομηνία, ώρα, τύπος α/π, πτητικές παρατηρήσεις, συνθήκες πτήσης κλπ μπορούν να καταγραφούν.
Πραγματικά θεωρώ PILOT LOGBOOK πολύτιμο εργαλείο για όλους τους μοντελιστές.
Βέβαια χθες είχα την τύχη να πετάξω με εκπαιδευτή τον Τρύφωνα ένα από τα θερμικά εκπαιδευτικά α/π της ΠΕΤΜΕ για 30 λεπτά περίπου. Πραγματικά θα πρέπει να γράψω σελίδες ολόκληρες αλλά θα προτιμήσω να κάνω αναφορά σε άλλο σχετικό θέμα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΠΕΤΜΕ για ότι κάνει για μας.
PILOT LOGBOOK - Βιβλίο καταγραφής ωρών πτήσης πιλότου
PILOT LOGBOOK - Βιβλίο καταγραφής ωρών πτήσης πιλότου
- Συνημμένα
-
- DSCN2287.jpg (90.57 KiB) Προβλήθηκε 139 φορές
-
- DSCN2286.jpg (96.94 KiB) Προβλήθηκε 139 φορές
-
King Kostas
Απάντηση: PILOT LOGBOOK - Βιβλίο καταγραφής ωρών πτήσης πιλότου
ωραία δουλειά, πολύ ωραίο log book.
Μπράβο Σωκράτη που το ανέφερες, συμφωνώ και εγώ και επαυξάνω.
Και να τονίσω ότι το Logbook δεν είναι απλά ένα βιβλιαράκι για τα μάτια του κόσμου ώστε να δείχνει ο σύλλογος ότι κάτι δήθεν κάνει για τα μέλη, αλλά βρίσκει άμεση εφαρμογή στις εκπαιδευτικές πτήσεις με τα αεροπλάνα και τις τηλεκατευθύνσεις του συλλόγου.
Εγώ τουλάχιστον νιώθω τυχερός που υπάρχει αυτή η υποδομή και προσφέρεται στα μέλη: Μοντελοδρόμιο (με απολύτως ασφαλή πλέον pits), σκάφη και τ/κ με καλώδιο εκπαιδευτή και πάνω από όλα έμπειρα μέλη έτοιμα να βοηθήσουν στο κάθε τι (συμβουλές, επισκευές επιτόπου κλπ).
Και να τονίσω ότι το Logbook δεν είναι απλά ένα βιβλιαράκι για τα μάτια του κόσμου ώστε να δείχνει ο σύλλογος ότι κάτι δήθεν κάνει για τα μέλη, αλλά βρίσκει άμεση εφαρμογή στις εκπαιδευτικές πτήσεις με τα αεροπλάνα και τις τηλεκατευθύνσεις του συλλόγου.
Εγώ τουλάχιστον νιώθω τυχερός που υπάρχει αυτή η υποδομή και προσφέρεται στα μέλη: Μοντελοδρόμιο (με απολύτως ασφαλή πλέον pits), σκάφη και τ/κ με καλώδιο εκπαιδευτή και πάνω από όλα έμπειρα μέλη έτοιμα να βοηθήσουν στο κάθε τι (συμβουλές, επισκευές επιτόπου κλπ).
Καλησπερα.... Αυτο το θεμα μου θυμισε και ενα προγραμματακι που ειχα ανακαλυψει πισω στο 2004 !@/-=}{{ και ειδα οτι υπαρχει ακομα εδω...... http://www.lammers.ca/FlightLog/
:>) Για ριξτε μια ματια....
:>) Για ριξτε μια ματια....