VQ VooDoo

Γιώργος Μπέλλος

VQ VooDoo

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

Επειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του φτερού του VQ Macchi και ουσιαστικά το τέλος του μοντέλου,αποφάσισα να βρω κάτι σε αντίστοιχο μέγεθος και κόστος να μεταμοσχεύσω τον εξοπλισμό του.
H επιλoγή ήταν το VQ VooDoo, http://www.nemhobby.com/vq-p-51d-voodoo-arf-kit-46-size-scale-aircraft-vqa071-p33327.html
,ενα σχετικά φθηνό ARF μοντέλο,που με λίγη δουλίτσα και ενισχύσεις θα προσέφερε την σχετiκή διασκέδαση.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι αυτό είναι το 3ο μου VQ ARF και γνωρίζω τι να περιμένω από ενα μοντέλο αυτής της κατηγορίας και κόστους.

Ξεκινώντας από την συσκευασία του μοντέλου ήταν όλα πολύ καλά πακεταρισμένα και χωρίς χτυπήματα.Οι οδηγίες συναρμολόγησης λιτές και περιληπτικές.

Η συναρμολόγηση ξεκίνησε με το κόλλημα του φτερού και ενισχύσεις της ατράκτου.

Και εκεί ήρθε η πρώτη έκπληξη.Η συναρμογή του φτερού με την άτρακτο φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία.
Συνημμένα
P7130007.jpg
P7130007.jpg (88.81 KiB) Προβλήθηκε 396 φορές
P7130010.jpg
P7130010.jpg (89.62 KiB) Προβλήθηκε 396 φορές
Γιώργος Μπέλλος

Απάντηση: VQ VooDoo

Η σκέψη ήταν να κατεβάσω την "φωλιά" στην άτρακτο που εδράζεται η "γλώσσα" του φτερού,και το αποτέλεσμα ήταν αυτό της φωτογραφίας.
Συνημμένα
P7140043.jpg
P7140043.jpg (84.3 KiB) Προβλήθηκε 396 φορές
Γιώργος Μπέλλος

Κατά τα λοιπά ο εξοπλισμός που συνοδεύει το μοντέλο είναι μέτριας ποιότητας,οι βίδες είναι μισής χρήσης,αν καταφέρει κάποιος και τις βιδώσει,σίγουρα δεν θα τις ξεβιδώσει πάλι.Θέματα αναμενόμενα σε αυτή την κατηγορία ARF.

Το stabilizer ήταν 0,5 εκατοστό παράκεντρο,αλλά εδώ δεν ταιριάζει το φτερό,το stabilizer θα με πείραζε?

Κατά τα λοιπά είναι ένα συμπαθητικό μοντέλο και αν πετάξει θα σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου.
Συνημμένα
P7140029.jpg
P7140029.jpg (97.74 KiB) Προβλήθηκε 396 φορές
Γιώργος Μπέλλος

Τελικά θα πιστέψω ότι ο Μογγόλος έχει δίκιο:p,αφού δεν έχει πολυβόλα πως να πετάξει:D!
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Γιώργος Μπέλλος έγραψε: Επειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του φτερού του VQ Macchi και ουσιαστικά το τέλος του μοντέλου,αποφάσισα να βρω κάτι σε αντίστοιχο μέγεθος και κόστος να μεταμοσχεύσω τον εξοπλισμό του.
H επιλoγή ήταν το VQ VooDoo, http://www.nemhobby.com/vq-p-51d-voodoo-arf-kit-46-size-scale-aircraft-vqa071-p33327.html
,ενα σχετικά φθηνό ARF μοντέλο,που με λίγη δουλίτσα και ενισχύσεις θα προσέφερε την σχετiκή διασκέδαση.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι αυτό είναι το 3ο μου VQ ARF και γνωρίζω τι να περιμένω από ενα μοντέλο αυτής της κατηγορίας και κόστους.

Ξεκινώντας από την συσκευασία του μοντέλου ήταν όλα πολύ καλά πακεταρισμένα και χωρίς χτυπήματα.Οι οδηγίες συναρμολόγησης λιτές και περιληπτικές.

Η συναρμολόγηση ξεκίνησε με το κόλλημα του φτερού και ενισχύσεις της ατράκτου.

Και εκεί ήρθε η πρώτη έκπληξη.Η συναρμογή του φτερού με την άτρακτο φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία.

Δεν βάζω το ανθρωπάκι που κάνει "γκλούπ" γιατί δυστυχώς έχω πέσει πάνω στην ίδια "Ματσόλα"΄ένα σωρό φορές.>:(και δώστου τρίψιμο και ξανατρίψιμο.......>:(
Πάντως "ήρθε" μια χαρά.... και το μοντέλο είναι πανέμορφο.<++>
Γιώργος Μπέλλος

sukhoi.su29 έγραψε: Δεν βάζω το ανθρωπάκι που κάνει "γκλούπ" γιατί δυστυχώς έχω πέσει πάνω στην ίδια "Ματσόλα"΄ένα σωρό φορές.>:(και δώστου τρίψιμο και ξανατρίψιμο.......>:(
Πάντως "ήρθε" μια χαρά.... και το μοντέλο είναι πανέμορφο.<++>

Συμφώνω μαζί σου αγαπητέ,η λύση είναι γνωστή και αποτελεσματική.
Αλλά δεν είναι στα πλαίσια του χαρακτηρισμού " ARF ". Σε κιτ το έχω κάνει με τέλειο αποτέλεσμα,αλλά ήταν "ΚΙΤ".
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Σωστός , όταν αποφασίζουμε να φτιάξουμε ένα ARF είναι γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τον προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής που (ΔΕΝ) έχουμε.
Και έτσι πάμπολλες φορές έχουμε ξεκινήσει απροετοίμαστοι (ψυχολογικώς) να "φτιάξουμε" ένα μοντελάκι σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μας φύγει ο καημός της Πτήσης που συνήθως έχει μείνει στο ράφι ,και καταλήγουμε (στανταράκι ) σε διπλάσιο χρόνο.

Συνεχίζουμε πάντως ακάθεκτοι...

Και το σημαντικότερο .........αναφορά πως πετάει.
Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ. _P_P
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

πάντα θεωρούσα τα VQ τίμια αγορά σε ότι αφορούσε την σχέση τιμής με το αποτέλεσμα
Αγοράζεις ένα ψιλοscale με χαμηλή τιμή κάνοντας περιορισμούς στην ποιότητα Με λιγη δουλεια παραπάνω έχεις ένα σχετικά αξιοπρεπές μοντελάκι ........Εχουμε δεί αρκετά στον αέρα...........
Αυτό το VooDoo όμως που βλέπουμε εγώ το λέω παρτάλι και πέραν κάθε συμβιβασμού
Το οτι θα πετάξει στα χέρια σου είναι σίγουρο (κατασκευαστικά και πτητικά) οπότε αντε με το καλό να το δούμε (και αυτό) στον αέρα
Γιώργος Μπέλλος

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
Αυτό το VooDoo όμως που βλέπουμε εγώ το λέω παρτάλι και πέραν κάθε συμβιβασμού
Το οτι θα πετάξει στα χέρια σου είναι σίγουρο (κατασκευαστικά και πτητικά)οπότε αντε με το καλό να το δούμε (και αυτό) στον αέρα

Με δύο σέρβο στο μπροστινό και πίσω μέρος του φτερού,μπορούμε να του κάνουμε μεταβαλλόμενη γωνία φτερού*SAR*:D*SAR*!
Γιώργος Μπέλλος

Στα θετικά θα αναφέρω την πρόθεση του Μανώλη/ΝΕΜ να βοηθήσει στην αποκατάσταση του προβλήματος.Ελπίζω η συνέχεια σύντομα στον ΕΡΜΗ!
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Καλοπέταχτο Γιώργο , κούκλα είναι !!!!!!!!!!! @P@@P@@P@

Ζαχαρώνω το αδερφάκι του ....... Το Dago Red ........... ^%^
Γιώργος Μπέλλος

Γιώργος Μπέλλος έγραψε: Στα θετικά θα αναφέρω την πρόθεση του Μανώλη/ΝΕΜ να βοηθήσει στην αποκατάσταση του προβλήματος.Ελπίζω η συνέχεια σύντομα στον ΕΡΜΗ!

Η πρόθεση μπορεί να υπήρχε αλλά δεν ήταν ανώτερη από τα βιετναμέζικα χεράκια,που όπως φάνηκε και στα άλλα αδελφά μοντέλα,εκείνες τις μέρες δεν είχαν τα κέφια τους.
Και από το να χάσω άλλες δέκα ωρές για κολλήματα και ενισχύσεις θα ψιλομαζέψω τα κενά και ο ΕΡΜΗΣ της ΠΕΤΜΕ μαζί του!

Και όπως εύστοχα έγραψε ο bladeskiller το πολύ πολύ να το εντάξουμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (Εαν Σπασει Παρε Αλλο)
Γιώργος Μπέλλος

HeliWizard έγραψε: Καλοπέταχτο Γιώργο , κούκλα είναι !!!!!!!!!!! @P@@P@@P@

Ζαχαρώνω το αδερφάκι του ....... Το Dago Red ........... ^%^

Σε ευχαριστώ Ζώη.Ωραίο είναι και το αδελφάκι του ,αλλά αν το κάνεις θερμικό να έχεις υπόψη σου ότι το χρώμα του αυτοκόλλητου ξεθωριάζει με το οινόπνευμα,τουλάχιστον στο δικό μου μοντέλο.
Αυτό είναι άλλο ένα θεματάκι που πρέπει να λύσω, αν δεν το θέλω μπλε με άσπρες αποχρώσεις.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ισως ένα βερνίκι να δώσει λύση
Καλύτερα να γίνει αυτό πρίν δουλέψει το μοτέρ και λερωθεί το μοντέλο
Αν έιναι ήδη λαδωμένο ένα σαπούνισμα με απορυπαντικό πιάτων και ένα σχολαστικό καθάρισμα με ξύδι πριν την εφαρμογή είναι απαραίτητο
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Γιώργος Μπέλλος έγραψε: Σε ευχαριστώ Ζώη. ...........του αυτοκόλλητου ξεθωριάζει με το οινόπνευμα,τουλάχιστον στο δικό μου μοντέλο.

........του Μονοκότ εννοούμε έτσι ??
Ρωτάω γιατί το ζήτημα της προστασίας με το βερνίκι που αναφέρει ο Αντώνης μ' ενδιαφέρει κι εμένα. #**
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”