Καλησπέρα σε όλους/όλες.
Κατά την διάρκεια της DroneExpo, γνώρισα μερικούς FPV Racerάδες και πραγματικά μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Τα παιδιά μέχρι στιγμής τρέχουν μόνο με τετρα-κόπτερα αλλά υπάρχουν σκέψεις για αγώνες και με fixed wings, δηλαδή αεροπλάνα σταθερού φτερού! Ωωωωπ, μ' άρεσε αυτό...
Οι πτέρυγες προσφέρονται στο μέγιστο βαθμό για την κατηγορία αυτή. Ο κινητήρας πίσω, γρήγορες, φθηνές, εύκολη μεταφορά.
Τέτοιου είδους αγώνες έχουν ήδη εγκριθεί απο την Ομοσπονδία, οπότε αναμένεται "αγκάλιασμα" του χώρου ακόμη πιό ένθερμα.
Θέλω να βοηθήσω και προσωπικά στο μέλλον σε διοργανώσεις, με δοκιμές σάν και αυτές που έχω κάνει παλιότερα...
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=8965.msg85919#msg85919
(δείτε όλη την 3η σελίδα)
Προκειμένου να μειώσουμε την επίπτωση της κρούσης με τις "πύλες" της πίστας ή με κλαδιά ή με άλλα μοντέλα σε combat πλαγιάς π.χ. κλπ, στα χείλη προσβολής, αυτά είναι κομμένα απο EPP! 2,5 εκατοστά πλάτους.
Το κεντρικό pod αποτελείται απο 2 τμήματα των 5 εκ. πάχους, δλδ έχει πάχος 10 εκ. για να χωρέσει κάμερες, μπαταρίες κλπ. Αυτό το αλλάζουμε κατά κόρον αν θέλετε... Διαθέτει και τρύπα 10 χιλ. διαμέτρου σε κάθε μισό για να περνάνε συνήθως οι καλωδιώσεις.
Το υπόλοιπο αεροπλάνο και τα winglets είναι απο απλό styrofoam και λόγω της ακαμψίας του δέν νομίζω πως χρειάζεται έξτρα ενίσχυση πέραν της επικάλυψης. Στο κέντρο φυσικά θα μπεί στο τέλος της κατασκευής ένα δοκαράκι, κάθετο στη ρίζα του φτερού...
Το εκπέτασμά της είναι 102 εκ. και το βάρος πυρήνων (γυμνό) στα 188 γραμμάρια με το Dow foam των φωτό. Σε Fibran foam θα πέσει λίγο...
Στο παρόν θέμα, αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα καλύψω όλη την κατασκευή του με ένα τουλάχιστον προτεινόμενο τρόπο.
Η πτέρυγα φυσικά δέν απευθύνεται μόνο στους FPVάδες, αλλά και σε κάθε τρελαμένο και μή μοντελιστή που θέλει να τη δοκιμάσει... ;)
Το κόστος του απλού Κίτ, όπως το βλέπετε στις φωτό, θα είναι λιγότερο απο πενήντα ευρώ.
Δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε πως και τα Ελληνικά προιόντα είναι εξίσου αντάξια.
Επικοινωνήστε μαζί μου με ΠΜ σ'αυτό το φόρουμ ή στο... greekwings@gmail.com
Oh Yeaaah... +(*)
Racer? Combat, LOS, FPV? Πέτα με ένα Κοτσύφι... !
Racer? Combat, LOS, FPV? Πέτα με ένα Κοτσύφι... !
- Συνημμένα
-
- 002-5.JPG (54.06 KiB) Προβλήθηκε 670 φορές
-
- 010-1.JPG (196.18 KiB) Προβλήθηκε 670 φορές
-
- 009-2.JPG (204.89 KiB) Προβλήθηκε 670 φορές
-
- 008-2.JPG (221.32 KiB) Προβλήθηκε 670 φορές
-
Απάντηση: Racer? Combat, LOS, FPV? Πέτα με ένα Κοτσύφι... !
ωραία πράγματα οργανώνεις Αποστόλη
Για τις πύλες :
Δοκίμασε μπαλόνια με ήλιο μέσα στην σακούλα χαλιών Θα έχεις και χρώμα Μια χαρά θα σταθεί με λίγο βάρος στην βάση Οι μπαλονάδες έχουν κολόνες και αψίδες έτοιμες
Υπάρχουν και έτοιμα μπαλόνια από σακούλα στο σχήμα που θέλεις Κρατάνε μία εβδομάδα φουσκωμένα
Για τις πύλες :
Δοκίμασε μπαλόνια με ήλιο μέσα στην σακούλα χαλιών Θα έχεις και χρώμα Μια χαρά θα σταθεί με λίγο βάρος στην βάση Οι μπαλονάδες έχουν κολόνες και αψίδες έτοιμες
Υπάρχουν και έτοιμα μπαλόνια από σακούλα στο σχήμα που θέλεις Κρατάνε μία εβδομάδα φουσκωμένα
Ευχαριστώ για τις ιδέες Αντώνη!
Τέτοιοι αγώνες θα ήταν όντως "όνειρο"... !
Τέτοιοι αγώνες θα ήταν όντως "όνειρο"... !
Χααχαχαχχαχα, Αποστολε εγραψες παλι, μπραβο για μια φορα ακομη για τον κοπο και τον τροπο.
Πεταμεεεεεεε....@P@
Χρησταρας
Πεταμεεεεεεε....@P@
Χρησταρας
Thanks Χρηστάρα... :)
Ξεκίνησα ένα νέο άλμπουμ στο aeromodelling παιδιά, σόρυ που δέν βάζω και εδώ όλες τις φωτό αλλά νομίζω πως με το μισό κόπο εξυπηρετούμαστε όλοι το ίδιο... ;)
Η σειρά των φωτό δέν είναι όμως σωστή. Ουσιαστικά, απο την 8 μέχρι το τέλος είναι οι πρώτες και απο την 1 μέχρι την 7 είναι οι δεύτερες... :(
http://www.aeromodelling.gr/album/thumbnails.php?album=592
Ξεκίνησα ένα νέο άλμπουμ στο aeromodelling παιδιά, σόρυ που δέν βάζω και εδώ όλες τις φωτό αλλά νομίζω πως με το μισό κόπο εξυπηρετούμαστε όλοι το ίδιο... ;)
Η σειρά των φωτό δέν είναι όμως σωστή. Ουσιαστικά, απο την 8 μέχρι το τέλος είναι οι πρώτες και απο την 1 μέχρι την 7 είναι οι δεύτερες... :(
http://www.aeromodelling.gr/album/thumbnails.php?album=592
- Συνημμένα
-
- 041.jpg (93.99 KiB) Προβλήθηκε 670 φορές
-
- 039.jpg (114.67 KiB) Προβλήθηκε 670 φορές
Καλημέρα παιδιά.
Πέταξε χθές και προχθές το Κοτσυφάκι με επιτυχία θεωρώ. Δέν με προβλημάτισε καθόλου με θέματα adverse yaw ή αστάθειες κλπ. Βέβαια την είχα και λίγο μπροστόβαρη είναι η αλήθεια γιατί μου έχει μείνει μόνο μία 3S καλή και είναι μεγάλη (4.000 mAh) και βαριά (322 γρ.).
Σε δοκιμή που έκανα να τη στολάρω ψηλά, έδειξε άριστη συμπεριφορά. Δέν μπόρεσα να τη βάλω σε Spin! Σταύρωσα πηδάλια με κλειστό γκάζι και ίσα που έκανε 1/4 περιστροφής με το ζόρι. Μόλις άφησα στίκς στο κέντρο όλα γίναν normal again...
Το τελικό μου βάρος είναι 785 γραμμάρια. Στο παρακάτω άλμπουμ θα δείτε και τις τελευταίες φωτό...
http://www.aeromodelling.gr/album/displayimage.php?album=592&pos=0
Μακάρι να πάρετε κάποιοι Κοτσυφάκι και να μου πείτε τη γνώμη σας. Το feedback για αλλαγές & βελτιώσεις στο μέλλον θα είναι ότι καλύτερο...
Θα προσπαθήσω πολύ σύντομα να τραβήξω και βίντεο για να δείτε το Ελληνικό Κοτσύφι στον αέρα... !!
Πέταξε χθές και προχθές το Κοτσυφάκι με επιτυχία θεωρώ. Δέν με προβλημάτισε καθόλου με θέματα adverse yaw ή αστάθειες κλπ. Βέβαια την είχα και λίγο μπροστόβαρη είναι η αλήθεια γιατί μου έχει μείνει μόνο μία 3S καλή και είναι μεγάλη (4.000 mAh) και βαριά (322 γρ.).
Σε δοκιμή που έκανα να τη στολάρω ψηλά, έδειξε άριστη συμπεριφορά. Δέν μπόρεσα να τη βάλω σε Spin! Σταύρωσα πηδάλια με κλειστό γκάζι και ίσα που έκανε 1/4 περιστροφής με το ζόρι. Μόλις άφησα στίκς στο κέντρο όλα γίναν normal again...
Το τελικό μου βάρος είναι 785 γραμμάρια. Στο παρακάτω άλμπουμ θα δείτε και τις τελευταίες φωτό...
http://www.aeromodelling.gr/album/displayimage.php?album=592&pos=0
Μακάρι να πάρετε κάποιοι Κοτσυφάκι και να μου πείτε τη γνώμη σας. Το feedback για αλλαγές & βελτιώσεις στο μέλλον θα είναι ότι καλύτερο...
Θα προσπαθήσω πολύ σύντομα να τραβήξω και βίντεο για να δείτε το Ελληνικό Κοτσύφι στον αέρα... !!