Midget Mustang CMPro
Midget Mustang CMPro
Καλησπερα σε ολους.
Πριν απο καιρο ηρθε στα χερια μου ενα Midget Mustang CMP.
Το μοντελο ειναι ARF, και μιας και υπηρχε διαθεσιμος ενας OS 65AX ειπα να το φτιαξω. Σαν μοντελο ειναι μικρο /1400 χιλ ανοιγμα φτερων, αλλα κατα την αποψη μου λιγο βαρυ, αλλα μεσα σε αποδεκτα ορια.
Στην φωτογραφια φαινονται τα στοιχεια του μοντελου.
Για τα σερβο εβαλα οτι ειχα.....δηλαδη αναλογικα σε γκαζι και rudder και digital σε elevator & ailerons, JR & Hitec.
Η συναρμολογηση σε γενικες γραμμες ευκολη και γρηγορη.
Πριν απο καιρο ηρθε στα χερια μου ενα Midget Mustang CMP.
Το μοντελο ειναι ARF, και μιας και υπηρχε διαθεσιμος ενας OS 65AX ειπα να το φτιαξω. Σαν μοντελο ειναι μικρο /1400 χιλ ανοιγμα φτερων, αλλα κατα την αποψη μου λιγο βαρυ, αλλα μεσα σε αποδεκτα ορια.
Στην φωτογραφια φαινονται τα στοιχεια του μοντελου.
Για τα σερβο εβαλα οτι ειχα.....δηλαδη αναλογικα σε γκαζι και rudder και digital σε elevator & ailerons, JR & Hitec.
Η συναρμολογηση σε γενικες γραμμες ευκολη και γρηγορη.
- Συνημμένα
-
- DSCF0015.JPG (161.05 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
Απάντηση: Midget Mustang CMPro
Φωτογραφιες κατα την διαρκεια της συναρμολιγισης δεν τραβηξα παρα μονο στο τελος.
Ο κινητηρας μπηκε με ανεση μεσα στο μεγαλο cowl.Ανοιξα αρκετες τρυπες ωστε να εχω προσβαση σε ρυθμισεις. Επιπλεον τοποθετησα ενα extension για την εξατμιση του OS ωστε να μην χρειαστει να κοπει παρα πολυ το cowl.Να μερικες φωτο απο τον κινητηρα τοποθετημενο....
Ο κινητηρας μπηκε με ανεση μεσα στο μεγαλο cowl.Ανοιξα αρκετες τρυπες ωστε να εχω προσβαση σε ρυθμισεις. Επιπλεον τοποθετησα ενα extension για την εξατμιση του OS ωστε να μην χρειαστει να κοπει παρα πολυ το cowl.Να μερικες φωτο απο τον κινητηρα τοποθετημενο....
- Συνημμένα
-
- IMG_20170207_144657.jpg (150.13 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
-
- IMG_20170207_144708.jpg (123.83 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
Ρυθμισεις πηδαλιων, γενικος ελεγχος και τελος το ζυγισμα.Το μοντελο το ζυγισα στα εμπρος ορια του CG συμφωνα με το manual. Αρχικα ηταν μπροστοβαρο (περιεργο!!!) οποτε αναγκαστηκα να τοποθετησω βαρος ακριβως πισω απο το σημειο που πιανουν οι βιδες του φτερου...περιπου 75 γραμμαρια.
Εκαψα μερικα τεποζιτα συμφωνα με τις οδηγιες της OS για στρωσιμο και ρυθμισεις με τον κινητηρα χωρις το cowl. Μετα αλλο ενα με το cowl για τις τελικες ρυθμισεις πριν τον Ερμη και για να δω εαν ολα ειναι οκ.
Αρχισα με προπελλα 12Χ6 η οποια ειναι η μικροτερη στο ευρος του κινητηρα και σταδιακα θα ανεβω. Η μηχανη εχει ομαλη λειτουργια πολυ χαμηλο idle και πολυ γρηγορη αποκριση οταν ανοιγεις το γκαζι....οτι δηλαδη περιμενει κανεις απο μια OS.
Να και οι Φωτογραφιες απο τα "βαπτισια ".... Παρθενικη συντομα.
Εκαψα μερικα τεποζιτα συμφωνα με τις οδηγιες της OS για στρωσιμο και ρυθμισεις με τον κινητηρα χωρις το cowl. Μετα αλλο ενα με το cowl για τις τελικες ρυθμισεις πριν τον Ερμη και για να δω εαν ολα ειναι οκ.
Αρχισα με προπελλα 12Χ6 η οποια ειναι η μικροτερη στο ευρος του κινητηρα και σταδιακα θα ανεβω. Η μηχανη εχει ομαλη λειτουργια πολυ χαμηλο idle και πολυ γρηγορη αποκριση οταν ανοιγεις το γκαζι....οτι δηλαδη περιμενει κανεις απο μια OS.
Να και οι Φωτογραφιες απο τα "βαπτισια ".... Παρθενικη συντομα.
- Συνημμένα
-
- IMG_20170319_120824.jpg (130.92 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
-
- IMG_20170319_120842.jpg (202.02 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
-
- IMG_20170319_120850.jpg (178.4 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
-
Ω!! μαγεία είναι !!!!
καλοπέταχτο
Παίζει μήπως να το δούμε Κυριακή καιρού επιτρέποντος .......να φέρω τον εξοπλισμό φωτοβιντεοσκόπισης
καλοπέταχτο
Παίζει μήπως να το δούμε Κυριακή καιρού επιτρέποντος .......να φέρω τον εξοπλισμό φωτοβιντεοσκόπισης
Καλησπερα Αντωνη.
Θα ειμαι πισω με το καλο κατα τις 15 του Μηνα...Απο εκει και μετα θα το φερω για πτηση να δω τι κανει και τι κανω μαζι του.
Θα ειμαι πισω με το καλο κατα τις 15 του Μηνα...Απο εκει και μετα θα το φερω για πτηση να δω τι κανει και τι κανω μαζι του.
- sukhoi.su29
4η φωτογραφία - πολύ "μούρικο" το "εργαλείο" .
Ο 65-άρης Os είναι πολύ δυνατό μοτόρι.Τον "φοράει" το Revolver του apersid και "σκοτώνει".
Θα το πηγαίνει "τάπες" Βασίλη.....
Άντε με το καλό η παρθενική....
Ο 65-άρης Os είναι πολύ δυνατό μοτόρι.Τον "φοράει" το Revolver του apersid και "σκοτώνει".
Θα το πηγαίνει "τάπες" Βασίλη.....
Άντε με το καλό η παρθενική....
Καλησπερα Νικο.
Εχω ακουσει πως το μοτερ ειναι δυνατο.....πιστευω να παει καλα...συντομα στον Ερμη.
Εχω ακουσει πως το μοτερ ειναι δυνατο.....πιστευω να παει καλα...συντομα στον Ερμη.
Bασίλη καλοπεταχτοοοοοοό, πολύ ωραίο το α/φ... @P@
Χρηστάρας
Χρηστάρας
Ευχαριστω πολυ Χρηστο.Μαλλον βλεπω να τα πεταμε μαζι...ετσι οπως παω.
.....και ενα βιντεο απο τις τελευταιες ρυθμισεις του κινητηρα πριν απο την παρθενικη..
https://www.youtube.com/watch?v=o8cujtnvAuk
https://www.youtube.com/watch?v=o8cujtnvAuk
Ο κινητηρας δουλευει πολυ καλα και κρατα καλο ρελαντι...
και εδω ετοιμο για την πτηση του....με καινουργιο σπινερ γιατι το πρωτο ηταν χαλια μαυρα.
και εδω ετοιμο για την πτηση του....με καινουργιο σπινερ γιατι το πρωτο ηταν χαλια μαυρα.
- Συνημμένα
-
- IMG_4100.jpg (107.96 KiB) Προβλήθηκε 860 φορές
Η παρθενικη πηγε σχετικα καλα αλλα η γωνια σφινωσης του κινητηρα ειναι εντελως λαθος. Παρα πολυ pitch down με αποτελεσμα να βουταει σε γρηγορη αυξηση των στροφων του κινητηρα. Αυτο εδωσε και μια βαρια προσγειωση στην τριτη πτηση, που ξεμπαζωσε τα σκελη του συστηματος προσγειωσης ....ηδη επισκευαστηκαν.
Κατα αλλα πεταει ωραια και πολυ στρωτα και ο κινητηρας το υποστηριζει ευκολα σε παρατεταμενες στροφες και κατακορυφες μανουβρες.
Κατα αλλα πεταει ωραια και πολυ στρωτα και ο κινητηρας το υποστηριζει ευκολα σε παρατεταμενες στροφες και κατακορυφες μανουβρες.
- sukhoi.su29
Μπράβο Βασίλη...πολλές και καλές πτήσεις.