θερμικόή ηλεκτρικό trainer?

stav

Απάντηση: θερμικόή ηλεκτρικό trainer?

Δημοσίευση από stav »

Παιδια καταρχην σας ευχαριστω ολους και για την βοηθεια κ για τις ευχες...

Οσον αφορα τα αεροπλανα, σιγουρα το revolver δεν το πηρα για να το πεταξω αυριο...θα αργησει αρκετα να ερθει η ωρα του και αφου βεβαια συναρμολογηθει πρωτα σιγα σιγα(ουτε κ αυτο θα γινει αμεσα)..απλα μου αρεσε σαν αεροπλανο, και ηθελα να παρω κατι το οποιο, αφενος θα κατασκευασω και αφετερου θα ειναι 1-2 βηματα πιο πανω απο trainer (το ρολο αυτο θα τον παιξει το estarter και μαλλον και καποιο αλλο ακομα)..

Επιπλεον το revolver εχει το θετικο οτι μπορει να γινει θερμικο ή ηλεκτρικο με ελαχιστο κοπο (το κιτ περιλαμβανει τα κομματια κ για τις 2 περιπτωσεις)...

Οσον αφορα την τ/κ, βρηκα μια μεταχειρισμενη της πλακας ( Guanli skysport4 και μαλιστα με προικα brushed esc κ μοτερ, 3 σερβο και μπαταριες :) :) :) ) μεχρι να συνηθισουν τα χερια κ μετα θα χρησιμοποιω την Futaba...

Λογικα απο Δευτερα θα ξεκινησω την συναρμολογηση του GWS και μεχρι να μου ερθουν κ καποια πραγματα (θα κανω αμεσα αναβαθμιση μοτερ κ esc), πιστευω θα το εχω ετοιμο....
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητέ Σταύρο

Πού πετάς;; Αν είσαι κοντά πέρνα μια βόλτα απο την αλάνα του Σχοινιά - Μαραθώνα. Εκεί σίγουρα θα υπάρχουν φίλοι του χόμπι για οποιαδήποτε βοήθεια τώρα στην αρχή..
Επίσης σε περίπτωση που κάνεις χρήση της κινέζικης τ/κ που απέκτησες κάνε καλού κακού ένα range check πριν πετάξεις το GWS για να αποκλείσης το ενδεχόμενο κακής εμβέλειας...

Όπως και να έχει το θέμα καλωσήλθες πίσω στο χόμπι και περιμένω να σε γνωρίσω στο Σχοινιά..

ΜΦΧ
Τρύφωνας
stav

Δημοσίευση από stav »

Καλησπερα Τρυφωνα,

ακομα δεν πεταω πουθενα...μολις μπηκα στον χορό :) :)
Σιγουρα με το που θα επιστρεψω απο τις διακοπες (και θα εχω ετοιμο κ το εstarter αλλα κ μερικες ωρες προπονησης σε sim), θα ερθω απο τον Σχοινια...

thanx για το tip, και θα τα πουμε απο κοντα σε μερικες εβδομαδες :) :) :)
lytrasm

Δημοσίευση από lytrasm »

Σταύρο καλησπέρα και απο εμένα και καλως ηρθες σε αυτό τον θαυμάσιο χώρο.
Το Ε-σταρτερ είναι ένα καλό φτηνό και εύκολα επισκευάσιμο αεροπλάνο που με το καταληλο σετάπ θα σου χαρίσει αρκετές ώρες χαράς. Το έχω δει να πετά τόσο σαν ηλεκτρικό όσο και σαν θερμικό. Χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν φίλοι μοντελιστές πρόθυμοι να βοηθήσουν από όλες τις περιοχές της Αθήνας. Εγώ με την παρέα μου πετάμε στο Ελληνικό οπου υπάρχουν αρκετοί έμπειροι μοντελιστές πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Σε κάθε περίπτωση όπου και αν πετάς, θα πρέπει να έχεις σαν γνώμονα την ασφάλεια την δική σου και των υπολοίπων. Και όπως προανέφερε ο κ. Α. Κριτζάς, κάποιος με εμπειρία δίπλα σου στις πρώτες πτήσεις είναι απαραίτητο στοιχείο, ανεξάρτητα από τις ώρες που μπορεί να έχεις ξοδέψει σε κάποιο simulator.
Τώρα σχετικά με την ερώτηση θερμικό ή ηλεκτρικό έσυ θα αποφασίσεις ανάλογα με τα γούστα σου. Απλά τα ηλεκτρικά είναι ποιό καθαρά... ,εχουν σχεδόν μηδαμινά προβλήματα με τον κινητήρα τους και το βασικότερο λόγο μεγέθους και βάρους πετούν ευκολότερα σε χώρους που δεν είναι οργανωμένοι ως μοντελοδρόμια.
Καλές προσγειώσεις
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

lytrasm έγραψε:
......και το βασικότερο λόγο μεγέθους και βάρους πετούν ευκολότερα σε χώρους που δεν είναι οργανωμένοι ως μοντελοδρόμια.
Καλές προσγειώσεις

Τα είπε όλα ο Μιχάλης.

Φίλε stav, ότι θες ρώτα, με το καλό όταν γυρίσεις από τις διακοπές έλα από Marathon Valley. Εκεί θα βρεις όλο το τρελό κόσμο (και εμένα βεβαίως βεβαίως) που θα κατανοήσει την τρέλα σου και θα σε βοηθήσει να τρελαθείς ακόμα περισσότερο.

Και με το Λωτό (Τρελαντώνης) για εκπαιδευτή όλα θα πάνε μια χαρά. Ru@%

Και το revolver μη το φοβάσαι, μαζί μας :-&& θα το σπάσεις.....!!!! (2f) (πλάκα κάνω….μη με παρεξηγήσεις)

What ever happens to the "Valley" stays to the "Valley".......
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

Σοβαρα τωρα>F<..εαν παρεις κανενα θερμικο trainer στην πρωτη αρκουδια που θα κανεις θα χρειαστεις τον γερο τζεπετο να σου κολλαει τα ξυλα καμμια βδομαδα μπας και ξαναπεταξεις... χωρια το θορυβο που κανουν οι μπετζινες και ζαλανε τα ωτα των ανθρωπων τρυγυρω χωρια οι σταμπες οπου γεμισεις απο την υπερχειλιση χωρια ο ακουσιος υποχονδρισμος με τα οινοπνευματα να τριβεις οπου πιασει κεχρα απο τα καυσαερια της εξατμας`M`..... Ψηφιζω ρευμα και και elapor η αφρολεξ αρχικα...και μετα αμα περασεις σε τπτ κλιμακας της προκοπης..τοτε βενζινα ασυζητητη..αυτα...
King Kostas

John Χάλαρης έγραψε:
Και το revolver μη το φοβάσαι, μαζί μας :-&& θα το σπάσεις.....!!!! (2f) (πλάκα κάνω&#8230;.μη με παρεξηγήσεις)

http://www.youtube.com/watch?v=wcpoRbd9T5g&feature=fvsr

Έτσι για να πάρεις τα πάνω σου!!!
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Ο ΛΑΚΗΣ Ο ΛΩΤΟΣ έγραψε: Σοβαρα τωρα>F<..εαν παρεις κανενα θερμικο trainer στην πρωτη αρκουδια που θα κανεις θα χρειαστεις τον γερο τζεπετο να σου κολλαει τα ξυλα καμμια βδομαδα μπας και ξαναπεταξεις... χωρια το θορυβο που κανουν οι μπετζινες και ζαλανε τα ωτα των ανθρωπων τρυγυρω χωρια οι σταμπες οπου γεμισεις απο την υπερχειλιση χωρια ο ακουσιος υποχονδρισμος με τα οινοπνευματα να τριβεις οπου πιασει κεχρα απο τα καυσαερια της εξατμας`M`..... Ψηφιζω ρευμα και και elapor η αφρολεξ αρχικα...και μετα αμα περασεις σε τπτ κλιμακας της προκοπης..τοτε βενζινα ασυζητητη..αυτα...

Βρισκεσαι ηδη καθ'οδον για υπερ αλμα σε ενα ομορφοτερο μελλον.!Αμα καταλαβεις και το μαγικο δωρο του γερο-Αιολου...τοτε ποιος σε πιανει Αντωνακη..!!;;)@P@;;)
King Kostas

Να τον ακούτε το Στέφανο.....

Μια φορά πας βουνό......και μετά όλα πέρνουν το δρόμο τους.....!!!!

Respect
stav

Δημοσίευση από stav »

Καλησπερα και παλι (...καλο χειμωνα εννοειται οτι δεν λεμε ακομα :) )....
Καταρχην για αλλη μια φορα θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για τις συμβουλες σας και για την βοηθεια σας...

Στα νεα μας τωρα...

Το Estarter-ακι ειναι πλεον ετοιμο....να κ μερικες φωτο (απο κινητο για αυτο και η ψιλοχαλια ποιοτητα)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

stav

Δημοσίευση από stav »

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

stav

Δημοσίευση από stav »

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Οπως φαινεται και απο τις φωτο αποφασισα να χρησιμοποιησω ταινια αντι για τα hinges που δινει η GWS σ ολες τις αρθρωσεις...και πιο ευκολο ηταν αλλα απο οσα εχω διαβασει ισως και καλυτερο...επισης στα ailerons εκανα μια πατεντουλα κ χρησιμοποιησα τα μπλε σωληνακια (ειναι απο μπατονετες!!! :) ) γιατι ετσι μου φαινεται οτι ειναι καλυτερη η κινηση..το συνολικο βαρος το υπολογιζα (με μοτερ towerpro 2409-12T και μπαταριες Lipo 1600mAh 20C 3s) γυρω στα 610γρ.
Δυστυχως ομως ουτε το μοτερ υπηρχε στοκ στον κινεζο ουτε κ οι συγκεκριμενες μπαταριες, αρα το βαρος θα αλλαξει λιγο...
Επισης μιας κ οι τιμες ειναι εξευτελιστικες παρασυρθηκα λιγο και ψωνισα πολλα πραγματα (3 μοτερ να χουμε να καιμε :), 3 μπαταριες, 2 ESC, 6 servo, 6 προπελες 80χ40 και αλλες 6 90χ50,prop saver, φορτιστη, καλωδια)..

Πιο συγκεκριμενα τα πραγματα που πηρα ηταν τα εξης...

1 Mystery 30A BEC Brushless Speed Controller (Blue Series)
1 Hobbyking SS Series 25-30A ESC
1 Turnigy 2209 28turn 1050kv 15A Outrunner
2 TURNIGY Bell 2409 1600kv Outrunner
2 ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 20C
1 ZIPPY Flightmax 1600mAh 2S1P 20C
6 HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro Servο
1 Turnigy A-6-10 200W Balance charger & discharger
2 3mm Prop Saver w/ Adapter & 3 bands
1 GWS EP Propeller (DD-9050 229x127mm) (6pcs/set)
1 GWS EP Propeller (DD-8040 203x102mm) (6pcs/set)
1 Car Cigarette Lighter Adapter for battery charger
1 Twin pack charge lead (2 x 3S)6S w/ XT60

και για καποιες μικρες βελτιωσουλες ακομα

5 Spoke Wheels Shock Absorbing D65xH18mm (5pcs/bag)
3 Carbon Fiber Rod (solid) 2.0x750mm

Λογικα μεχρι την αλλη Παρασκευη θα τα εχω στα χερια μου, οποτε το ΣΚ μπορει, αν προλαβω, να κανω την πρωτη μου εμφανιση στο Μαραθωνα :) ...οπλιστειτε με υπομονη για τον νεο :)

ο Λακης ο Λωτος

Πολυ καλες οι επιλογες σου μαν και μεγεια το πετουμενο.. το μονο που δεν μου αρεγεται οπτικα τουλαχιστον( δεν 3ερω εαν ειναι σαν αυτες των zero που οταν προσγειωνεις ακουγονται σαν να επεσε CD στο πατωμα)..μαλακες σφουγγαροαφρωδη προτεινω... σαν απο καροτσακι λαικης ειναι αυτες οι πλαστικες η σαν απο ΒΜΧ.....
stav

Δημοσίευση από stav »

ειναι οντως χαλια τα μαμα ροδακια...γι αυτο κ εχω παραγγειλει μια πενταδα απο αυτα που προτεινεις :) :)
ο Λακης ο Λωτος

ωραιος ο μαν... χωρις παχουλα ροδακια ειναι χαλια ειναι λες και ειναι πλακε φενιζολενια τα μοντελα..και ο ηχος οταν καθονται ειναι πολυ ακυρος...θα δειξει ομορφια με τα σφουγγαρενια θα με θυμηθεις
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”