Καλησπερα

Dimitris08

Απάντηση: Καλησπερα

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Mogolos έγραψε: Εχουμε και λέμε...
1. Γκαζι
2. Elevaror
3. Rudder
4. Αριστερο aileron
5. Δεξί aileron
6. Αριστερο flap
7. Δεξι flap
8. Σκελη
9. Πορτακια για σκελη
10. Ανοιγωμενο canοpi
11. Απορρυψη δεξαμενων
12. Καπνος
Να συνεχίσω? :D *

Και που να αρχισεις να πετας ανεμοπτερα, Οι ανεμοπτεράδες που κάνουν του κοοοοόσμου τις μυξεις φτάνουν τα 14+ καναλια

Για αρχή 6-7 καναλια σε καλύπτουν. (Αρχη = 2-3 χρόνια)

*Φυσικά μπορεις να μειώσεις τα καναλια βαζοντας στα aileron & flaps Υ
Αλλα δεν εχεις τις ιδιες δυνατοτητες τριμαρισματος και πιθανων μυξεων που θες να κάνεις

τα ailerons χρειαζεται να ειναι σε διαφορετικα καναλια; μαλλον λες για πιο προχωρημενα κολπα ε;
yankos έγραψε: Την 6άρα futaba θα έλεγα να τη βγάλεις απ' τη λίστα.
Είναι βέβαια αξιόπιστη, την είχα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα,
αλλά έχει πολύ περιορισμένο μενού. Δες και τη Hitec Optic 6 είναι πολύ
καλή σ' αυτή την κατηγορία.

θα με βολευε πολυ να ειναι συμβατη με εξομοιωτη.
την 8καναλη sanwa βλεπω δεν την εχετε και σε πολυ εκτιμηση οποτε να τη βγαλω απο τη λιστα;
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Dimitris08 έγραψε: τα ailerons χρειαζεται να ειναι σε διαφορετικα καναλια; μαλλον λες για πιο προχωρημενα κολπα ε;

θα με βολευε πολυ να ειναι συμβατη με εξομοιωτη.
την 8καναλη sanwa βλεπω δεν την εχετε και σε πολυ εκτιμηση οποτε να τη βγαλω απο τη λιστα;

Aileron:
Σωστά. Ενδεικτικά μία χρήση σε ποιο προχωρημένο επίπεδο είναι η εισαγωγή "differential".
Differential είναι η κατάσταση όπου για δεδομένη κίνηση του stick σου, τα aileron ανταποκρίνονται με εκτροπή διαφορετικής γωνίας. Κατα κανόνα, και συχνότερα σε υψηλοπτέρυγα μοντέλα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις το αεροδυναμικό φαινόμενο που ονομάζεται adverse yaw (όπου πρακτικά σε αριστερή στροφή το δεξί φτερό σου "καθυστερεί" και μένει πίσω*) όπως επίσης να μειώσεις τις πιθανότητες tip stall του ίδιου φτερού αν έχεις κλείσει πολύ την ακτίνα στροφής σου, θέλεις το δεξί σου aileron να εκτρέπεται λιγότερο (μικρότερη γωνία) απ' ότι το αριστερό.
Έτσι το δεξί φτερό (στο εύρος του aileron) αποκτά μικρότερη καμπυλότητα, χάνει βέβαια άντωση (lift) αλλά μαζί μειώνεται και η οπισθέλκουσα (drag), δηλαδή η δύναμη που αντιστέκεται στη κίνησή του και το "καθυστερεί" όπως είπαμε.

*Στη δεξιά στροφή ισχύει το ίδιο για το αριστερό σου φτερό.!@/-=}{{

Επεκτάθηκα λίγο, πιστεύω όμως πως είναι καλύτερο να γνωρίζουμε το υπόβαθρο σε κάποια πράγματα παρά να λειτουργούμε βάσει κανόνων που δεχόμαστε αξιωματικά. _Β_Ο

Τηλεκατεύθυνση:
Καλύτερα να επιλέξεις εξομοιωτή βάσει Τ/Κ παρά Τ/Κ βάσει εξομοιωτή. Αν όντως σκοπεύεις να ασχοληθείς ζεστά όπως λές, και με βάση τους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε και θα διανύουμε για πολύ ακόμα, ένα κριτήριο θα μπορούσε να είναι η συμβατότητα των δεκτών που αγοράζεις σήμερα με την "καλή" σου Τ/Κ που θα αγοράσεις σε 1-2 χρόνια.

Η... πρόικα είναι πάλι στη μόδα φίλε μου!:D
Φιλικά
Γιώργος
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

gxaid έγραψε: Aileron:
.... Ενδεικτικά μία χρήση σε ποιο προχωρημένο επίπεδο είναι η εισαγωγή "differential".

Προτείνω σε όλους τους μοντελιστές που θέλουν να κάνουν rolls να ρυθμίζουν τα ailerons με differential, εκεί που χρειάζεται, από την αρχή για ομαλά axial rolls. Δεν είναι μόνο ζήτημα προχωρημένης ανάγκης αλλά και καλύτερου ελέγχου του μοντέλου.
Dimitris08

gxaid έγραψε: Aileron:
Σωστά. Ενδεικτικά μία χρήση σε ποιο προχωρημένο επίπεδο είναι η εισαγωγή "differential".
Differential είναι η κατάσταση όπου για δεδομένη κίνηση του stick σου, τα aileron ανταποκρίνονται με εκτροπή διαφορετικής γωνίας. Κατα κανόνα, και συχνότερα σε υψηλοπτέρυγα μοντέλα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις το αεροδυναμικό φαινόμενο που ονομάζεται adverse yaw (όπου πρακτικά σε αριστερή στροφή το δεξί φτερό σου "καθυστερεί" και μένει πίσω*) όπως επίσης να μειώσεις τις πιθανότητες tip stall του ίδιου φτερού αν έχεις κλείσει πολύ την ακτίνα στροφής σου, θέλεις το δεξί σου aileron να εκτρέπεται λιγότερο (μικρότερη γωνία) απ' ότι το αριστερό.
Έτσι το δεξί φτερό (στο εύρος του aileron) αποκτά μικρότερη καμπυλότητα, χάνει βέβαια άντωση (lift) αλλά μαζί μειώνεται και η οπισθέλκουσα (drag), δηλαδή η δύναμη που αντιστέκεται στη κίνησή του και το "καθυστερεί" όπως είπαμε.

*Στη δεξιά στροφή ισχύει το ίδιο για το αριστερό σου φτερό.!@/-=}{{

Επεκτάθηκα λίγο, πιστεύω όμως πως είναι καλύτερο να γνωρίζουμε το υπόβαθρο σε κάποια πράγματα παρά να λειτουργούμε βάσει κανόνων που δεχόμαστε αξιωματικά. _Β_Ο

Τηλεκατεύθυνση:
Καλύτερα να επιλέξεις εξομοιωτή βάσει Τ/Κ παρά Τ/Κ βάσει εξομοιωτή. Αν όντως σκοπεύεις να ασχοληθείς ζεστά όπως λές, και με βάση τους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε και θα διανύουμε για πολύ ακόμα, ένα κριτήριο θα μπορούσε να είναι η συμβατότητα των δεκτών που αγοράζεις σήμερα με την "καλή" σου Τ/Κ που θα αγοράσεις σε 1-2 χρόνια.

Η... πρόικα είναι πάλι στη μόδα φίλε μου!:D
Φιλικά
Γιώργος

Μαλιστα καταλαβα. Αυτα ομως τα βλεπω λιγο μακρια απο μενα, στη δεδομενη τουλαχιστον στιγμη οπου το επιπεδο γνωσεων μου ειναι μικρο. Πιστευω οτι για να φτασω σε αυτο το επιπεδο και να χρειαστει να κανω τετοιες ρυθμισεις, εχω χρονια μπροστα μου.

Τελικα κατεληξα στην hitec, πιστευω ειναι καλη επιλογη για πρωτη τ/κ.
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Αν όντως θέλεις να ασχοληθείς, με 290-300 ευρώ μπορείς να πάρεις την 8κάναλη Futaba 8FG που ουσιαστικά είναι 10 κάναλη γιατί είναι 8 αναλογικά + 2 ψηφιακά.

Δωρεάν της πατάς και αναβάθμιση λογισμικού απο το site της Futaba και έγινες 14κάναλος (12 αναλογικά και 2 ψηφιακά).

Και πιστεύω τελείωσες για πολλά χρόνια χωρίς να έχεις έγνοιες για πρώτη και δεύτερη τηλεκατεύθυνση, αν κάνουν αυτά που θες κτλ κτλ. Την κρατάς ή για πάντα, ή για καμία 10αριά χρόνια τουλάχιστον μέχρι να την βαρεθείς ή μέχρι να την σπάσεις.

Δέκτη παίρνεις τον συμβατό 8 κάναλο για αρχή που είναι κομπλέ για 20-30 ευρώ και δοκιμασμένος.

Δες και εδώ

http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7866
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Για τη sanwa που λες, δεν έχω άποψη, δεν την έχω δει καν ποτέ μου.
Πιθανόν να είναι καλή, αλλά δεν ξέρω...
Dimitris08

μαλλον θα την αφησω αυτη. θα προτιμησω την hitec.
Λυκουργος

Δημοσίευση από Λυκουργος »

καλησπέρα και από εμενα....φιλε Δημήτρη μην απορρίπτεις την SANWA-AIRTRONICS είναι αξιόπιστη τηλεκατεύθυνση,προσωπικά την χρησιμοποιώ 5 χρονια,δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα έχει πλήρες και εύχρηστο menu και τώρα θέλω να πάρω την SD-10G
http://www.airtronics.net/
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

Ακη ο λυκουργος ειναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ με τις sanwa..καλυτερα να του παρεις το γλυκο απο το στομα παρα την sanwa απο τα χερια!(ειδημονας sanw-ιστής)
Λυκουργος

Dimitris08

Παιδια ειμαι μεταξυ της Hitec Optic 6 και της Sanwa Rds 8000.
Η πρωτη στα 200 6καναλη και η δευτερη 160 8καναλη.
Τι λετε;
Λυκουργος

με κλειστά τα ματια την δεύτερη....δεν το συζητάω...... _P_P
Dimitris08

Είσαι κατηγορηματικός φίλε λυκουργο :)
Είναι πολυ καλή προσφορά η airtronics, απο πλευράς αξιοπιστίας όμως;
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

Dimitris08 μην κουρδιζεις Λυκουργο τωρα και μας αναλυσει σε 800 σελιδες τα υπερ της sanwa καλυτερα να μιλησεις ασχημα για τον ιδιο παρα για την αξιοπιστια της sanwa:/)-:/)-(Προσχομαιιιιιιιιιιιιι!):D
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...Δημήτρη καλησπέρα...

...όποια τηλεκατεύθυνση (Tx) και εάν αποφασίσεις να αγοράσεις...να κοιτάξεις και το κατά πόσο εύκολα θα μπορείς να βρίσκεις και τους αντίστοιχους δέκτες (Rx) της 'μαμάς' εταιρείας...
...για την Tx που σε ενδιαφέρει ψάξε και λίγο στα ξένα fora...η Sanwa είναι μιά χαρά...
η ταν, η, τα πετάν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλωσόρισμα στο www.petame.gr/welcome page”