Κρύσταλλοι (πιο δυσεύρετοι και από χρυσάφι)
Κρύσταλλοι (πιο δυσεύρετοι και από χρυσάφι)
Λοιπόν τι θα γίνει επιτέλους :-/// Καθορίστηκε οι συχνότητες που θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες να είναι οι γνωστές τέσσερις (στα 40 MHz).
40.665, 40.675, 40.685, 40.695
Θα κάνει κάποιος κάτι να αλλάξει αυτό, γιατί επικοινωνούμε με τον Στέλιο τον Κουτσό που είναι ο αντιπρόσωπος της FUTABA στη χώρα και μας λέει οτι δεν κατασκευάζει το εργοστάσιο τέτοια κρύσταλλα :-/// Μπορεί κάποιος να μας πει υπεύθυνα τι γίνεται επιτέλους; Αει σιχτιρ πια ........ Ro:o/ ΟΧΙ $no$ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ. $no$
40.665, 40.675, 40.685, 40.695
Θα κάνει κάποιος κάτι να αλλάξει αυτό, γιατί επικοινωνούμε με τον Στέλιο τον Κουτσό που είναι ο αντιπρόσωπος της FUTABA στη χώρα και μας λέει οτι δεν κατασκευάζει το εργοστάσιο τέτοια κρύσταλλα :-/// Μπορεί κάποιος να μας πει υπεύθυνα τι γίνεται επιτέλους; Αει σιχτιρ πια ........ Ro:o/ ΟΧΙ $no$ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ. $no$
-
Απ: Κρύσταλλοι (πιο δυσεύρετοι και από χρυσάφι)
Κοσμα τι συχνοτητα θες μπας και βρω εγω εδω?
Ώπα , ώπα .
Αυτό είναι Πολύ σημαντικό .
ʼν ο επίσημος αντιπρόσωπος της Futaba στην Ελλάδα λέει πως δέν κατασκευάζονται τα μοναδικά 4 κανάλια στους 40 MHz που επιτρέπονται στην χώρα μας , τότε ... έχουμε Πρόβλημα !!
Κοσμά , είναι επιβεβαιωμένο ότι Δέν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα κρύσταλλος σε αυτές τις συχνότητες απο τη Futaba ?
Αυτό είναι Πολύ σημαντικό .
ʼν ο επίσημος αντιπρόσωπος της Futaba στην Ελλάδα λέει πως δέν κατασκευάζονται τα μοναδικά 4 κανάλια στους 40 MHz που επιτρέπονται στην χώρα μας , τότε ... έχουμε Πρόβλημα !!
Κοσμά , είναι επιβεβαιωμένο ότι Δέν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα κρύσταλλος σε αυτές τις συχνότητες απο τη Futaba ?
-
Νομιζω οτι δεν ισχθει κατι τετοιο προσωπικα εχω μια τετοια συχνοτητα εαν θυμαμαι καλα
Παιδιά είναι επιβεβαιωμένο πάρτε τον Κουτσό να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Οι "νόμιμοι" κρύσταλλοι που πέρναμε και έχουμε μέχρι τώρα ΔΕΝ είναι εργοστασιακοί. Είναι FUTABA compatible αλλά ΟΧΙ FUTABA. Τάχω πάρει σας λέω με τον κάθε πυροβολημένο Κραγκιόζη. Αν είναι δυνατό δηλαδή, κάτι μας κρύβουν αλλά τι; :-\ Να αφήσουν κατά μέρος τα περί ίδιων συχνοτήτων που μας τσαμπουνάνε οτι δήθεν ενοχλείται ο στρατός, οι τηλεκατευθυνσούλες μας με 2 χιλιομετράκια εμβέλεια δεν επρόκειτο ποτέ να ενοχλήσουν κανένα (αν δε βάζαμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας), και να μας αφήσουν να χρησιμοποιούμε τις συχνότητες που έχουμε να πετάμε, άιντε παραμυθατζήδες Ro:o/
Όπου βλέπουν χομπίστα ορμάνε να τον ξεσκίσουν. Το καταλαβαίνετε οτι πάνε να μας βάλουν στο τριπάκι των υπολογιστών; Να έχεις υπολογιστή που λογικά θα στήριζε ολόκληρο εργοστάσιο και να σου τον βγάζουν άχρηστο επειδή δεν κυκλοφορούν προγράμματα και περιφερειακά γιαυτόν; Και το κακό είναι οτι μας το κάνουν δικοί μας όχι ξένοι. Αν δεν "ξυπνούσαν" τους αρμόδιους σιγά μην έπερναν μυρουδιά για τις συχνότητές μας, η μαλακία πάει σύννεφο. :00//
Βγαίνουν άχρηστες οι τηλεκατευθύνσεις των 40 με το στανιό, αυτό δεν το δέχομαι, με προσβάλλει σαν άνθρωπο και δυστυχώς κανείς δεν αντιδράει. Χαρήκατε με τα 2,4 καλά κάνατε. Τώρα όμως που βγαίνουν τα 5,8 κάποιοι "δικοί" μας κάτι θα σκαρφιστούν ώστε να προωθήσουν την "νέα" τεχνολογία και τότε να δείτε πού θα πάνε και τα 2,4. Προσέξτε το δε μου αρέσει αυτό, κάποιοι τελικά μόνο χομπίστες δεν είναι και μεις συνηγορούμε άθελά μας {}>@.?< στις σκοτεινές τους συμφωνίες :-/// Και μετά κατηγορούσαν εμένα (ίσως και κάποιους ακόμα) γιατί τα έπαιρνα για να μάθω κάποιους να πετάνε. Καλά έκανα, στο κάτω κάτω δεν τα έκλεβα ούτε έμαθα τζάμπα ότι γνωρίζω. Αυτοί τώρα μας κλέβουν ασύστολα ~b~
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Τ/Κ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ MODULE. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ....ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ :./>,<
Όπου βλέπουν χομπίστα ορμάνε να τον ξεσκίσουν. Το καταλαβαίνετε οτι πάνε να μας βάλουν στο τριπάκι των υπολογιστών; Να έχεις υπολογιστή που λογικά θα στήριζε ολόκληρο εργοστάσιο και να σου τον βγάζουν άχρηστο επειδή δεν κυκλοφορούν προγράμματα και περιφερειακά γιαυτόν; Και το κακό είναι οτι μας το κάνουν δικοί μας όχι ξένοι. Αν δεν "ξυπνούσαν" τους αρμόδιους σιγά μην έπερναν μυρουδιά για τις συχνότητές μας, η μαλακία πάει σύννεφο. :00//
Βγαίνουν άχρηστες οι τηλεκατευθύνσεις των 40 με το στανιό, αυτό δεν το δέχομαι, με προσβάλλει σαν άνθρωπο και δυστυχώς κανείς δεν αντιδράει. Χαρήκατε με τα 2,4 καλά κάνατε. Τώρα όμως που βγαίνουν τα 5,8 κάποιοι "δικοί" μας κάτι θα σκαρφιστούν ώστε να προωθήσουν την "νέα" τεχνολογία και τότε να δείτε πού θα πάνε και τα 2,4. Προσέξτε το δε μου αρέσει αυτό, κάποιοι τελικά μόνο χομπίστες δεν είναι και μεις συνηγορούμε άθελά μας {}>@.?< στις σκοτεινές τους συμφωνίες :-/// Και μετά κατηγορούσαν εμένα (ίσως και κάποιους ακόμα) γιατί τα έπαιρνα για να μάθω κάποιους να πετάνε. Καλά έκανα, στο κάτω κάτω δεν τα έκλεβα ούτε έμαθα τζάμπα ότι γνωρίζω. Αυτοί τώρα μας κλέβουν ασύστολα ~b~
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Τ/Κ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ MODULE. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ....ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ :./>,<
έγραψε:
Και το κακό είναι οτι μας το κάνουν δικοί μας όχι ξένοι.
Καπνός χωρίς φωτιά δέν υπάρχει.
Μήν είσαι πολύ σίγουρος ότι δέν υπάρχει ξένος δάκτυλος...........
Να κάνουμε το τεστ τι λέτε; Αν υποθέταμε οτι αποφασίζαμε να μην ξανακατεύουμε σε αγώνες κανείς, τι λέτε θα ίσχυε ακόμη ο νόμος για τις συχνότητες; ε; :-\ Τότε δε θα "ενοχλούσαμε"; ε; Έτσι για να σιγουρευτούμε δηλαδή κατά πόσο τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ορίζονται οι κανονισμοί είναι τόσο αγνά όσο μας τα παρουσιάζουν. Συχνότητες στρατού λέει, έλεος C!C!
ΚΥΡΙΟΙ......ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.....ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΜΠΙ. ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΕΦΑ ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ. ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΙΜΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΟΧΙ ΕΤΣΙ H-:R
ΚΥΡΙΟΙ......ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.....ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΜΠΙ. ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΕΦΑ ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ. ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΙΜΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΟΧΙ ΕΤΣΙ H-:R
Παω στο εργαστήριο συγχίστηκα με τις μ$%^*%ες >:( Σε λίγο θα μας πουν οτι ενοχλούμε και τους δορυφόρους. Αρκεί τότε να μην λέμε και μεις πάλι οτι έχουν δίκιο. :P
Κοσμα καλημερα,
Τι τυπο τ/κ εχεις?
Εχω ενα Module για 9C (κανει και σε 8αρα) στους 35 synthesized και δεκτη PCM στους 35.160 με κρυσταλο ετοιμο. Αν εχεις Futaba 9C στα στελνω να παρεις τουλαχιστον μερος στους αγωνες.
Στειλε διευθυνση με πμ.
Τι τυπο τ/κ εχεις?
Εχω ενα Module για 9C (κανει και σε 8αρα) στους 35 synthesized και δεκτη PCM στους 35.160 με κρυσταλο ετοιμο. Αν εχεις Futaba 9C στα στελνω να παρεις τουλαχιστον μερος στους αγωνες.
Στειλε διευθυνση με πμ.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ PANI <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++> <++>
@P@ ^hola^ @P@ ^hola^ @P@ ^hola^
Οι Τιβανοι 'παιζουν αν θυμαμαι καλα σεεε στρογγυλα 840,850,860 κλπ., για ριξε μια ματια στον Λυντιγερ, Αυστρια νομιζω ?!
Οι Τιβανοι 'παιζουν αν θυμαμαι καλα σεεε στρογγυλα 840,850,860 κλπ., για ριξε μια ματια στον Λυντιγερ, Αυστρια νομιζω ?!
Pani ευχαριστώ βρε φίλε :)>)>) αλλά δεν έχω πρόβλημα να βρω κάτι τέτοιο....ΔΕΝ ΘΕΛΩ
Βαρέθηκα κάθε φορά να ψάχνω για "αλλαγές" προκειμένου να κατεβαίνω σε αγώνες. Έκανα υπομονή, είπα θα φτιάξει αλλά πλέον δεν πάει άλλο. Δεν πάω πουθενά. ʼσε που αφού η Γιαπωνέζικη FUTABA δεν τα κατασκευάζει όλα όσα παράγονται αλλού είναι απλά συμβατά, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Βαρέθηκα κάθε φορά να ψάχνω για "αλλαγές" προκειμένου να κατεβαίνω σε αγώνες. Έκανα υπομονή, είπα θα φτιάξει αλλά πλέον δεν πάει άλλο. Δεν πάω πουθενά. ʼσε που αφού η Γιαπωνέζικη FUTABA δεν τα κατασκευάζει όλα όσα παράγονται αλλού είναι απλά συμβατά, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
έγραψε:
Pani ευχαριστώ βρε φίλε :)>)>) αλλά δεν έχω πρόβλημα να βρω κάτι τέτοιο....ΔΕΝ ΘΕΛΩ
Αγαπητέ sfyris
Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις εφόσον όλες οι απωανατολίτικες εταιρείες χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένους κρυστάλλους για την ευρώπη. Ίσως γι αυτό το λόγο οι ίδιες εταιρείες έχουν συνάψει σχέσεις με μεγάλους οίκους διάθεσης μοντελιστικών ειδών όπως ο Graupner και ο McGregor για την JR και ο Robbe για την Futaba. Θεωρώ οτι απο την στιγμή που οι κρύσταλλοι για ευρωπαϊκή χρήση έχει κανονιστεί (για κάποιους λόγους δικούς τους) να τελειώνουν σε αυτά τα νούμερα μάλλον θα πρέπει να ζητηθεί απο τις εταιρείες να συμμορφωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Futaba δηλαδή εαν την ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή αγορά να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές συχνότητες. Δεν φταίμε εμείς δηλαδή οι μοντελιστές να πληρώνουμε αυτή την στάση των εταιρειών γι αυτό. Σίγουρα έχεις δίκιο δεν το συζητάμε αυτό. Αλλά και η Futaba δεν δείχνει να συμμερίζεται το δίκιο όταν δεν δίνει λύση.
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Απάντηση: Κρύσταλλοι (πιο δυσεύρετοι και από χρυσάφι)
Είμαι και εγώ ομοιοπαθής, και περιμένω ακόμα παραγγελιά (κρυστάλλους στα 40) από τον Ιανουάριο.
Φυσικά και δεν έχω σκοπό να μπω σε περιττά έξοδα, γιατί πρόσφατα αγόρασα τον εξοπλισμό και τα έχωσα χοντρά !!!!
Όσο για τους αγώνες, και το ποιος φταίει για τις συχνότητες, δεν γνωρίζω. Λέτε να φταίνε οι καταστηματάρχες ? Με απασχολεί το τι θα κάνω στο μέλλον. Προς το παρών συμμετέχω σε αγώνες χωρίς να λαμβάνω μέρος. ;;)
Φυσικά και δεν έχω σκοπό να μπω σε περιττά έξοδα, γιατί πρόσφατα αγόρασα τον εξοπλισμό και τα έχωσα χοντρά !!!!
Όσο για τους αγώνες, και το ποιος φταίει για τις συχνότητες, δεν γνωρίζω. Λέτε να φταίνε οι καταστηματάρχες ? Με απασχολεί το τι θα κάνω στο μέλλον. Προς το παρών συμμετέχω σε αγώνες χωρίς να λαμβάνω μέρος. ;;)
Απάντηση: Κρύσταλλοι (πιο δυσεύρετοι και από χρυσάφι)
Καλα Δημητρη δεν βρισκεις κρυσταλλους στα 40 .Πες μου ακριβως συχνοτητα και θα το δω εγω !!