Σελίδα 1 από 1

Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 07, 2008 9:22 am
από tanfoglio
Με αφορμή το post με το εκπληκτικό εργαστήριο του Δημήτρη Τζανή, καθώς και κάποιες άλλες συζητήσεις με φίλους αερομοντελιστές, αναρωτιέμαι τελικά αν υπάρχει κάποιο όριο στο μυαλό μας σε αυτά που ξοδεύουμε στο hobby.

Ξεκινώντας για μένα, να πω τα εξής:
Κατά διαστήματα βάζω στόχο ένα αεροπλάνο, μικρό, μεγάλο ή πολύ μεγάλο...Park , sailplane, trainer, scale, stastic model, όλα περιλαμβάνονται. Και κάθε φορά, ειδικά όταν πάρω κάτι μεγάλο, λέω πως τελείωσα.! Μέχρι εδώ ήταν...Δεν έχει άλλο...Θα μείνω με αυτά που έχω...:p

Έλα όμως που μετά από λίγο καιρό, πάλι κάτι βλέπω
Κάποιο ωραίο scale, κάποιο μικρό "για το παιδί", κάποιο πολύ χρήσιμο gadget, κάτι΄...κάτι...:-?

Αποτέλεσμα? Άντε πάλι οι προσωπικές υποσχέσεις, "τελευταίο κ.λ.π."
Για μένα έχω καταλάβει ότι δεν έχει τελειωμό αυτή η ιστορία...
Τα λεφτά που έχω ξοδέψει έως σήμερα είναι μερικές χιλιάδες ευρώ (ευτυχώς είμαι ακόμα σε μονοψήφιο νούμερο...) Να σκεφτείτε ότι έχω "μόνο" έξι "ready to go" αεροπλάνα και 2 προς κατασκευή. Τα 2 είναι giant scale...

Είμαι παντρεμένος με μία κόρη. Αλλιώς σίγουρα το budget θα ήταν στον ουρανό (μαζί με τα αεροπλάνα ,χε,χε,χε)

Που αρχίζουν λοιπόν, και που τελειώνουν τα όρια για εσάς?
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο άρρωστοι είμαστε....!@/-=}{{

Γιώργος

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 07, 2008 10:15 am
από mastoras
Η αλήθεια ειναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε απλώς άρρωστοι, αλλά εξαρτημένοι. Μια γλυκιά εξάρτηση, που έχει φοβερό αντίκτυπο στο πορτοφόλι μας, η μάλλον στην πιστωτική μας κάρτα γιατί τον τελευταίο καιρό το πορτοφόλι έχει "στεγνώσει" από την απίστευτη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας wΚαι εδω υπάρχει πρόβλημα, που σχετίζεται με την ανάπτυξη και την διάδωση του αερομοντελισμού, που πολλοί απο εμάς......κάνουν όνειρα !!!!

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 07, 2008 10:38 am
από mastoras
Το θέμα μας ειναι όμως " πόσα δίνουμε " και έχω να πω ότι αυτοί που έχουν δίνουν πολλά......πάρα πολλά.

Και μιλώ από δική μου εμπειρία που έχω από τον κόσμο των ελικοπτέρων. Όχι πως είμαι κανένας "φορτωμένος" αλλά για να μπορώ να διαθέτω μερικές χιλιάδες ευρώ για το χόμπι........με την κοινή λογική συνεπάγεται ότι "έχω".

Για να στήσεις ένα heli θερμικό, απλό πλαστικό κιτ με όλα τα ηλεκτρονικά, απαιτείται το κοστος 5 αεροπλάνων των 200 ευρώ το καθένα. Και εαν προχωρήσεις λίγο παραπέρα, αγώνες, 2ο μοντέλο, βελτιώσεις κτλ, τότε έχεις ξεφύγει πολύ μακριά με τα οικονομικά.

Έχει όμως και μια θετική πλευρά το ελικόπτερο. Για να το μάθεις, χρειάζεται μεγάλη εξάσκηση, άρα σου παίρνει πολύ χρόνο, ίσως και χρόνια, μέχρι να αρχίσεις να ζητάς κάτι μεγαλύτερο άρα ακριβότερο κτλ.

Δεν θέλω όμως να σταθώ στα ελικόπτερα, γιατί αυτό ειναι ένα μικρό κομμάτι του αερομοντελισμού, και προφανώς για λίγους.

Ας δούμε όμως τι γίνεται με τα αεροπλάνα, που εκεί ειναι μεν φτηνά σε σχέση με το heli ........αλλά !!!! >:D

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 07, 2008 10:49 am
από Pit995
TANFOGLIO διαβάζοντας το post σου ...παρατήρησα οτι με αντιπροσωπεύει απόλυτα.
Αυτά ακριβώς που έχω στο μιαλό μου, κάθε φόρα που αγοράζω ένα μοντέλο τα παραθέτεις στο post. Τελευταία έστησα ενα 2μετρο και είπα χαρακτηριστικά "έδώ ειναι πιά το τέλος!Δεν έχει άλλο."

Έχω 7 θερμικά, 2 ανεμόπτερα και ενα ηλεκτρικό funjet. Η αρραβωνιαστικιά μου ειναι ετοιμή να με "πλακώσει" με το μπλάστρη που κάνει την πίτσα!
Δε θα σηζητήσω για τα χρήματα!!!! Καλύτερα να μη μιλάμε γι'αυτό το θέμα!!
Προσωπικά, εκτός των άλλων, έχω και πρόβλημα χώρου...
Παρ'όλα αυτά, τώρα έχω βάλει στο μάτι και ενα Funtana X 100 από τον Γιάννη Κούτσουλα. Δεν ξέρω, ακόμα μπαίνω στο site και όταν είναι να πατήσω το κουμπί της ηλεκτρονικής αγοράς μέσα από το site ...με "κόβει" ιδρώτας.....
Πάντος χαίρομαι να διαβάζω τέτοια post, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν είμαι ο μόνος "άρρωστος" στον χώρο.
Θα συμφωνήσω επίσεις απόλυτα και με τον MASTORA για τα λόγια του περί υπερκαταναλωτισμού....
Για να δούμε τελικά. Αν είναι να το αγοράσω θα σας ενημερώσω....

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 07, 2008 9:31 pm
από NIKOS
Μπραβο.Ωραιο θεμα.
Εγω ξεκινησα με τα αεροπλανα.Στην αρχη ειμουνα πιτσιρικας και το κοστος ηταν πολυ χαμηλο.Δανεικια τηλεκατευθυνση απο τον αδερφο μου και ενα 40αρη training.Ουτε κασελακια ουτε τιποτα.Καυσημο με την συριγγα και δανεικο μπουζι σε περιπτωση που καιγοτανε.Αυτα το 1994.Μετα πηγα σε ενα buldog χαμηλοπτερυγο 40αρη με το οποιο και εμαθα να πεταω.Αρχισα να δουλευω και ειχα πλεον δικα μου λεφτα οποτε για ευκολια ξεκινησα με κασελακι και τα απαραιτητα που κανουν την ζωη ποιο ευκολη στα Pit.Για ενα διαστημα οταν αγορασα το πρωτο μου αμαξι 106 rallye εκανα μια παυση απο το χομπυ μιας και ξεκινησαν αλλα εξοδα να φτιαχτη το 106 για αγωνες αναβασεων.Εκει εφυγαν πολλα λεφτα.Περασαν τα χρονια και πλεον οι αγωνες εγιναν πολυεξοδο χομπυ και μαλιστα σε περιπτωση πρωταθλητισμου επρεπε να εισαι ισοδηματιας για να τα βγαλεις περα οποτε φτανοντας στον κορεσμο απο πολλες μεριες (και σαν θεατης αλλα και σαν ρολο service ξαναγυρησα στον αερομοντελισμο.Εκει αρχισε ο χορος του ελευθερου πλεον internet που και οι τιμες λογο δολαριου ηταν πανφθηνα σε σχεση με εδω αλλα και λογο οργανωμενων site που ειχαν τα παντα αναλυτηκα και με φωτογραφιες οποτε ξεκινησε ενας χορος αγορων που τελιωμα δεν εχει.Αλλαξα αεροπλανα και πηρα δυο scale.Ενα 182 cessna με 70αρη τετραχρονο και ενα εχτρα 300 με 91FX OS.Ολα ηταν μια χαρα μεχρι που με επιασε η αρρωστια του μοντελιστη.Δηλαδη...αγοραζοντας κατι καινουργιο τρελενεσαι και λες το τελευταιο.Αυτο μεχρι να το ετοιμασεις και να κανεις την πρωτη πτηση...μετα σκεφτεσαι το επομενο.Και το επομενο ηταν ελικοπτερο.Εκει μπηκε το χερι βαθεια στην τσεπη.Οπως ειπε ο Μαστορας για να κανεις ενα ελικοπτερο απο την αρχη με σερβο-δεκτες καλους κινητηρες κτλ θες πολλα ευρο.Μετα ηρθε το δευτερο.Ενα SCEADU 50 στο οποιο ομως αρχισαν τα UPGRADE με αποτελεσμα να φτασει σε επιπεδο ΕΧ και απο οτι βλεπω αν δεν γινει εντελως ΕΧ δεν τελειωνει το πανιγηρι.Με ολα αυτα αν βαλεις και το ανχος του οτι πρεπει να εχεις Backup σε εξαρτηματα απο βιδακια παραβιδακια ρουλεμαν ελικες κτλ το κοστος εχει φτασει σε αγορα αυτοκινητου και τελειωμα δεν βλεπω.Μεχρι του χρονου με βλεπω με 90αρη.Καθε φορα που παταω παραγγελεια στο Νετ αισθανομαι λες και κλεβω...ναι κλεβω.Κλεβω τον ιδρωτα μου που με 2 δουλειες που κανω δεν με μενει φραγκο..κλεβω τον ελευθερο χρονο απο την αρραβωνιαστικια μου που θελει λογικα να κανουμε καμια βολτα και να την δωσω λιγο σημασια μιας και κλεινομαι στο δωματιο με το Νετ και τα Manual και τα κατσαβιδια...κλεβω τον χρονο απο τους γονεις μου και τους φιλους μου και γω δεν ξερω τι αλλο να πω.Αλλα με αρεσει.Με γεμιζει αυτο.
Και φυσικα οπως λενε ολοι......Τα γουστα πληρωνοντε.!@/-=}{{

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 9:26 am
από mrkaza
Εγώ

3 θερμικά Αεροπλάνα (τα 2 υπό κατασκευή - επισκευή ) 2 ηλεκτρικουλια αεροπλάνα + 1 ελικόπτερο . + οτι σπάσαμε :P ευτυχώς έχω καιρό να σπάσω εντελώς κάποιο :D .

Πατέρας
2 25-30e ηλεκτρικά 2 μικρά ηλεκτρικά 3 θερμικά .
εδώ σπάμε ένα ανα 30-60 ημέρες :P !@/-=}{{

Όλα αυτά σε ένα σπίτι και η μητερα μου >:(.

Μια φορά που έκανα υπολογισμό κάπου στην μέση ζαλίστηκα και δεν ήθελα να μάθω το ποσό καθως θα με χάλαγε :D .

Πάντως είναι πολλά τα ευρω :( και οποίος λεει ότι δεν είναι ακριβό σπορ θα διαφωνήσω είναι μέσα στους 3 μεγαλύτερους χρηματοκατασταλτικους παράγοντες –hobby 1 γυναίκες 2 αμάξια 3 αερομοντελισμός :P .

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 10:17 am
από CARAPIS
'!'!' @P@ =B= :D

..., ευτυχως που ειμαστε πολλοι και περνουμε κουραγιο οενας απο τον αλλο, δεεεεεν θ'αμε μονος στο '..., κελλι 33,...'', χι, χι, χι,...!!!

ΠΕΤΑΤΕΕΕΕΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΟΟΟΟΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕ !!!!!!

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 10:35 am
από yankos
Θα συμφωνήσω κι εγώ με όλα όσα ειπώθηκαν.

Τον Αύγουστο έκλεισα 1 χρόνο με τον αερομοντελισμό(2f)

Ο απολογισμός είναι: πολλά έξοδα για στάνταρ εξοπλισμό

που δε σπάει ευτυχώς (μαγαζί θα ανοίξω σε λίγο...),

3 μοντέλα σπασμένα που πετάχτηκαν,

και 3 μοντέλα σπασμένα που επισκευάστηκαν και πετούν και

και 2 μοντέλα αχτύπηταV:))

Το μάτι όμως δε χορταίνει, θέλω κι άααλλααα!!!@P@

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 08, 2008 4:36 pm
από tanfoglio
Από ότι κατάλαβα παιδιά, χάλια είμαστε όλοι. Και η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας (φορουμ, νετ, μαγαζιά, Κίνες και τα λοιπά..) χειροτερεύουμε>:(

Εγώ πολλές φορές κρύβω από την γυναίκα μου το πραγματικό κόστος υλικών που παίρνω γιατί αλλιώς δεν θα έτρωγα παντόφλα αλλά την πόρτα στο κεφάλι, για να μην πω κάτι άλλο.... Όταν εγώ δίνω κάθε χρόνο καμιά 1000 ευρώ για υλικά, αεροπλάνα κ.λ.π. (λίγα λέω...:p) δεν είναι λογικό να απαιτήσει και αυτή να τις δίνω άλλα τόσα για δικά της δώρα????

Εγώ τι λέω φυσικά? Δεν μας φτάνουν τα λεφτά...Ουφ τέλος πάντων, άντε να μην τα πω όλα...=B=

Γιώργος

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 12:06 pm
από mastoras
mastoras έγραψε:
Ας δούμε όμως τι γίνεται με τα αεροπλάνα, που εκεί ειναι μεν φτηνά σε σχέση με το heli ........αλλά !!!! >:D


Μπορούμε άραγε να σεβαστούμε και να εκτιμήσουμε το πολύ όμορφο φτηνό αεροπλάνο που μόλις έχουμε αποκτήσει, και το έχουμε πετάξει μερικές φορές ?

Εγω θα έλεγα πως όχι !!!! Στις παλιές καλές εποχές, που δεν υπήρχε αυτή η απίστευτη ποικιλία και πληθώρα μοντέλων, ένα φτιαχτό η και έτοιμο αερομοντέλο είχε πολύ μεγάλη αξία, για τον κάτοχο του.

Καλο ειναι μεν, να έχουμε γενικά πληθώρα αγαθών, αλλά με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς χάνονται οι αξίες των πραγμάτων. Το μάτι δεν χορταίνει με τίποτα. Και εάν δεν είμαστε λίγο συνειδητοποιημένοι σαν καταναλωτές, η επηρεαζόμαστε από ειρωνικά σχόλια μερικών ανεγκέφαλων μοντελιστών που βλέπουν ένα "φτωχό" calmato, στα χέρια ενός μοντελιστή......τότε την έχουμε βάψει !!!!

Σημεία των καιρών βλέπεις ..........που θέλουν προσοχή !!!!

Απάντηση: Πόσα δίνουμε?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 10, 2008 4:58 pm
από mrkaza
Εγώ πάντως έχω εκτιμήσει όσο τίποτα άλλο το φθηνό E-starter και ακόμα το εκτιμώ.
Οι στιγμές ξεγνασιας - ευχαρίστησης που προσφέρει αυτο το μοντέλο, δεν προσπερνούνε τόσο απλά :) .

Ασχολείσαι ΜΟΝΟ με την ουσία, δηλαδή την διασκέδαση - πτήση χωρίς τον φόβο του κόστους μιας πτώσης .

Απλά διασκεδάζεις και χαλαρώνεις πριν πετάξεις το ελικόπτερο όπου σου ανεβάζει την αδρεναλίνη τόσο ψιλά που τρέμουν τα ποδιά σου και η καρδιά βαράει σαν να τερματίζεις μαραθώνιο .