S.o.s Futaba T9Cap

Απάντηση
fazerdreamer

S.o.s Futaba T9Cap

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Η τ/κ μου εντελως ξαφνικα αρχισε να μου δημιουργει το εξης προβλημα,εκει που πεταγα χανω το μοντελο και πεφτει dead stick.το χασαμε απο ενεργεια?οχι 10.5βολτ η ενδειξη,απο δεκτη μηπως?δοκιμη 4 διαφορετικων δεκτων με αποτελεσμα στα 5 μετρα με εκτεταμενη την κεραια να χανει την επαφη,μετρηθηκε παραλληλα πομπος e-sky στα 35.200 με frequency meter-tester καμπανα το σημα στην e-sky στην futaba πολυ ισχνο.εβαλα module 2.4 στην futaba δειχνει να συνεργαζεται καλα χωρις full range test.Καποιος φιλος γνωστης ηλεκτρονικων μιλησε για προβλημα στην ταση ισχυς εξοδου σηματος.Και αναρωτιεμαι πως πρεπει να κινηθω,στο module το προβλημα?η στην τ/κ?

Εαν υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει ακομα και να την επισκευασει,αν επισκευαζεται,πολυ ευχαριστως να ελθει σε επικοινωνια μαζι μου.κατοπιν αμοιβης ασφαλως.!

Ευχαριστω Στεφανος.

6937896120
ankon

Απάντηση: S.O.S FUTABA T9CAP

Δημοσίευση από ankon »

Στεφανε το πιθανοτερο προβλημα ειναι να σου εχει καψει τρανζιστορ εξοδου στο module.Αν θελεις φερτην απο το σπιτι να μετρησω ενδειξη ισχυος με το πεδιομετρο.Πιθανον να μπορεσω και να την φτιαξω!!
Αγγελος
fazerdreamer

Απάντηση: S.O.S FUTABA T9CAP

Πολλα ευχαριστω Αγγελε,για την απαντηση και το ενδιαφερον,η απελπισια ειναι κακος συμβουλος και προσπαθωντας να την αποφυγω ας βαδισω σιγα πριν προβω σε αγορα module.Το frequency tester που εχω οπως προανεφερα μου εδειξε πολυ χαμηλη ισχυ εκπομπης και φανταστηκα οτι καποιο μπλιμπλικι θα καηκε,μακαρι να ναι κατι ευκολα διορθωσιμο!Σιγουρα ομως θελει εξιδικευμενη γνωση στα ηλεκτρονικα.Για να δουμε,τι θα δουμε..:-\
Γιάννης Ζαφείρης

S.o.s Futaba T9Cap

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Μας ενδιαφέρει και ο λόγος, αν κάπου πάει το μυαλό σου.
Για το κάψιμο του transistor εξόδου (εκπομπής) πάντως, ο πλέον συνηθισμένος, είναι η κατεβασμένη κεραία για αρκετή ώρα.
Θυμάσαι να συνέβη κάτι τέτοιο;
hlsat

Απάντηση: S.o.s Futaba T9Cap

Δημοσίευση από hlsat »

Καλησπερα σε ολους υπαρχη περιπτωση να μην ειναι καμενο το τρανζιστορς εξοδου του πομπου αλλα να εχη καη η αντισταση πολωσεως του κατι που εχω βρη και σε αλλες τηλεκατευθηνσεις Futaba λογο του επαγγελματος μου σαν ηλεκτρονικος
fazerdreamer

Γιαννη δεν θυμαμαι αν εχει συμβει κατι τετοιο αν και δεν αποκλειεται να ξεχαστηκε ανοιχτος ο πομπος σε μαζεμα απο πτηση,γνωριζω πως ειναι διαδεδομενο το προβλημα με την κλειστη κεραια με τα γνωστα συνεπακολουθα.Φιλε hlsat Ηλια απο Ξανθη(κοντοχωριανος-χαιδευτο Καβαλα-Ξανθη) το κακο ειναι πως δεν μπορω να προσδιορισω αν εχει προβλημα τελικα ο πομπος η το module,με το συστημα 2.4 assan που εχω να λειτουργει σωστα με τον πομπο περισσοτερο προς το module παει η σκεψη μου.Πρεπει να δει το σετ σιγουρα ηλεκτρονικος εμπειρος για να αποφασισει τι ακριβως ειναι.Ευχαριστω απαντες.!
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Μπορει να ειναι και αυτο ....αντισταση πολωσεως .Η νεκροψια θα τα δειξει ολα!
fazerdreamer

hlsat έγραψε: Καλησπερα σε ολους υπαρχη περιπτωση να μην ειναι καμενο το τρανζιστορς εξοδου του πομπου αλλα να εχη καη η αντισταση πολωσεως του κατι που εχω βρη και σε αλλες τηλεκατευθηνσεις Futaba λογο του επαγγελματος μου σαν ηλεκτρονικος
Χαιρετω ξανα κι αυτην την φορα ζητω την αμεση συμβουλη σας βαση του Ηλια.Σημερα ενας φιλος κι αδελφος εκαμε τον κοπο να με λυτρωσει απο μια πολυημερη αγωνια στο τι τελικα συμβαινει.Αφου δεν καταφερα να βρω εναν ηλεκτρονικο να μου δωσει μια επισημη απαντηση αφου βεβαια πρωτα εκαμε τον ελεγχο του,εφερε που λετε σπιτι μια ολοιδια τ/κ βαλαμε το module απανω και εδειξε να συμπεριφερεται διαφορετικα απο την δικια μου.Δηλαδη βαζοντας-βγαζοντας και μετρωντας range με ανοιχτες και κλειστες κεραιες και παντοτε με γνωμονα το χρησιμο frequency tester MKS μας εδειξε μαλλον οτι η Τ/Κ μου και ισως και το module να εχει προβλημα!
Το μονο που κυριολεκτικα με βαζει σε αδιεξοδο ειναι οτι η τ/κ μου δουλευει αψογα με το 2.4 module by ASSAN!Αυτο το προβλημα δεν μπορω να το λυσω!
Παρακαλω οποιος δεχεται να την επισκευασει ας επικοινωνησει μαζι μου στο 6937896120 η στο 2108011437 (ωρες σπιτιου)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”