Αρχάριος ζητά βοήθεια.

Απάντηση
Nikolas7

Αρχάριος ζητά βοήθεια.

Δημοσίευση από Nikolas7 »

Γεια χαρά σε όλους παιδιά.Με χαρά ανακάλυψα τυχαία οτι υπάρχει τέτοιου είδος φόρουμ και σαν αρχάριος θα ήθελα τη βοηθεια σας να κάνω τα πρώτα βήματα στον αερομοντελισμό.
Απο μικρό παιδί θαυμάζω και αγαπάω τα αεροπλάνα αλλά δεν έχω ασχολιθεί ποτέ σοβαρά.
Πριν μερικό καιρό αγόρασα απο ενα παιχνιδάδικο ενα ηλεκτρικό αεροπλανάκι των 30 ευρώ,το οποιο ήταν σκέτη αποτυχία και δεν πέταξε ποτέ,τελικά το δυάλισα απο τις προσπάθειες αλλα ήταν αρκετό για να ανάψει η σπίθα μέσα μου και να αποφασίσω να ασχολιθώ σοβαρά.

Θέλω λοιπόν να με βοηθήσετε αν μπορείτε σχετικά με την κατασκευή ή την αγορά έτοιμου μοντέλου. Ευχαριστώ
vhal

Απάντηση: Αρχάριος ζητά βοήθεια.

Δημοσίευση από vhal »

Δες αυτό:
http://www.planodio.gr/shop/sapac-phoenix-2000.html

και αυτά:

• Multiplex Minimag
  • Multiplex EasyCub
  • Sapac Wilga

από διάφορα καταστήματα (Giatrakos.gr, aeolus-rc.gr)

Επίσης μπορείς να δεις και ανεμόπτερα τύπου Easy Glider, Easy Star, κλπ.

Δεν ξέρω πού μένεις, αλλά αν μένεις Αθήνα, ας βρεθούμε το Σ/Κ να δεις τι "παίζεται".

Βαγγέλης
vhal

Δημοσίευση από vhal »

asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Θέλω λοιπόν να με βοηθήσετε αν μπορείτε σχετικά με την κατασκευή ή την αγορά έτοιμου μοντέλου. Ευχαριστώ

Πές μας πόσα χρήματα διαθέτεις, αν θες ηλεκτρικό ή θερμικό ή αν το θές κοπλέ με τ/κ ή ξεχωριστά
Καλύτερα όμως να πας πρώτα καποιο σαβ/κο εκεί που πετάνε να δεις διάφορα μοντέλα και προπαντώς να συζητήσεις με αερομοντελιστές, να πάρεις διάφορες γνώμες και μετά να καταλήξεις.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Υπάρχουν και άλλες επιλογές αλλά όλα τα προηγούμενα μπορούν εγγυημένα να σου ανάψουν τη σπίθα και να τη μετατρέψουν σε φλόγα.

Μετά βέβαια θα μας κυνηγάς που σου κολλήσαμε το μικρόβιο *SAR*

Στη διάθεσή σου για κάθε απορία και βοήθεια,#**
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

vhal

Δημοσίευση από vhal »

Γιώργο, προσωπικά, δεν θα συνιστούσα σε κάποιον αρχάριο να αγοράσει την πρώτη φορά από εξωτερικό. Θα χρειαστεί σίγουρα κάποιον να τον βοηθήσει, να τον συμβουλέψει, να τον καθοδηγήσει. Ακόμα κι αν πληρώσει 30-40 EUR συνολικά παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος...

Σίγουρα παίζει ρόλο και η επιλογή του κατστήματος κλπ κλπ - τα έχουμε πει σε άλλα thread αυτά, μην τα επαναλάβουμε κι εδώ.

Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

συμφωνώ...niko για αρχή πέρα από το forum βρεσ αν υπάρχουν μοντελιστές κοντά στην περιοχή σου να γνωριστείτε
Nikolas7

Δημοσίευση από Nikolas7 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για θερμικό σκέφτομαι και προτιμώ αλλά είναι αρκετά ποιο ακριβά οπότε εαν επιλέξω κάτι τέτοιο θα το κάνω σιγά-σιγά.
Απο ηλεκτρικά μου άρεσε πολύ αυτό http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=160_188&products_id=341

πιστεύω είναι μια αξιοπρεπές αρχή.Εχω πάντα στο νου μου οτι η πρώτη ή οι πρωτες πτήσεις μπορεί να είναι καταστροφικές και να είναι κρίμα να καταστρέψω κάποιο ακριβό μοντέλο.
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

Καλησπερα.Για θερμικο πιστευω οτι ενα Calmato 40 χαμηλοπτερυγο (για καλυτερες προσγειωσεις χωρις πηδηματακια) ειναι οτι πρεπει για αρχαριο.Φυσικα θα πρεπει για αρχη να ασχολειθει καποιος μαζι σου αλλιως το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το σπασεις.Καλωςηρθες λοιπον στον υπεροχο κοσμο του αερομοντελισμου.+(*)
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Νικόλα να σου ευχηθώ καταρχήν καλή αρχή.Τώρα αν μιλάμε για πρώτο αεροπλάνο αυτό το ηλεκτρικό που είδες στο Γιατράκο το ξεχνάμε. Οχι γιατί δεν πετάει καλά αλλά γιατί τα μικρά ηλεκτρικά είναι γενικά πιο νευρικά σε σχέση με τα θερμικά και λαμβανομένου υπόψη ότι μιλάμε για ένα warbird κι όχι για ένα ψηλοπτέρυγο με εύκολα πτητικά χαρακτηριστικά δεν κάνει για αρχάριο.
Αν προτιμάς θερμικό θα σου έλεγα να πας σε ένα καλμάτο αλλά το εκπαιδευτικό το ψηλοπτέρυγο κι όχι το χαμηλοπτέρυγο για αρχή. Αλλο επίσης καλό εκπαιδευτικό είναι και το nextar.
Να έχεις υπόψη σου γενικά ότι η επιλογή του πρώτου αεροπλάνου γίνεται με κριτήριο την ευκολία πτήσης και όχι το αν μας αρέσει στο μάτι. Ενα καταδιωκτικό του Β' παγκοσμίου βεβαια είναι πιο όμορφο από ένα εκπαιδευτικό που πολλές φορές θυμίζει ιπτάμενο κουτί αλλά αν πετάξει από κάποιον που πετάει για πρώτη φορά είναι θέμα δευτερολέπτων το πότε θα πάψει να είναι όμορφο γιατί τα καυσόξυλα έχουν όλα την ίδια εμφάνιση.
Και φυσικά όπως σου είπαν και τα παιδιά μην επιχειρήσεις τίποτα μόνος σου ειδικά με θερμικό. Οταν με το καλό πάρεις ότι πάρεις και το στήσεις θα πας σε ένα χώρο που πετάνε και άλλοι για να δουν αν το αεροπλάνο σου είναι σωστά στημένο και να σε βοηθήσουν στις πρώτες σου πτήσεις.
Ισως αυτά που σου γράφω να φαίνονται λίγο απότομα αλλά καλό είναι να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους για να μην έχουμε απογοητεύσεις και έξοδα για σπασμένα.

ΥΓ. Το δικό μου το καλμάτο το ψηλοπτέρυγο το έχω ακόμη και το πετάω καμιά φορά. Αν το μάθεις καλά δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να κάνει.

Φιλικά κώστας.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Καλή αρχή και απο μένα Νικο .......η άποψη μου είναι ένα ψηλοπτέρυγο εκπαιδευτικο και μαλιστα θερμικο
Γιατί θερμικό να νου πω .........πρώτο για να μάθεις θελεις πτήσεις και να είσαι σίγουρος οτι με το θερμικο γεμιζεις πετας- γεμίζεις πετας κλπ με το ηλεκτρικο πάντα θα έχεις το άνχος της φόρτισης και στο τέλος θα ανεβάσεις το κόστος με αγορά πολλων μπαταριών (μή βιάζεσαι θα έρθει αυτή η ωρα)
Ειμαι σχετικα νέος και εγω και τα έχω φρέσκα !! εγώ έμαθα με αυτό http://www.hobbybox.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=14&theid=14&open1=1&open2=14&thepid=103&page=1

Τ'ωρα επ'ελεξε ένα μοτέρ που αυριο να μπορει να μπεί και στο επόμενο μοντέλο σου 'οπως ας πούμε το 46αρι που κανει και για τα μικρά warbird όπως αυτά της VQ η ενα χαμηλοπτέρυγο για τα πρώτα ακροβατικούλια
Σημαντικο θέμα μία σωστή τηλ/ση η οποία μένει και αυτή.
Ψάξε ρώτα και έλα στους χώρους πτήσης θα μάθεις πολλα να είσαι σίγουρος οτι θα σε καλοδεχθούν και πολλοί θα είναι δίπλα σου στα πρώτα φτερουγίσματα σου......και αυτο ειναι σημαντικο γιατί και θα νιώθεις καλύτερα και το μοντελάκι σου θα κάνει καλή αρχή
Τωρα για τέλος θα σου πω οτι αν όλα αυτά σου φαίνονται πολλα ακριβά η δύσκολα μη τα παρατας .......ακόμη και ένα RTF (έτοιμο για πτήση απο το κουτί του) παντα σε εκπαιδευτικό θα σε βάλει στο κόσμο μας και θα σου χαρίσει ώρες χαρας :>)

καλές πτήσεις@P@
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”