Οδηγος για setup ενος ελικοπτερου CCPM
Πρωτα απο ολα πρεπει να σας πω οτι υπαρχουν παρα πολλοι τροποι για να ρυθμισεις ενα τετοιο ελικοπτερο... Οι τροποι ειναι παρομοιοι απλα αλλαζει η σειρα και μεθοδολογια..Εχω δει αρκετους τροπους οποτε συμφωνα με τα ελικοπτερα που εχω σεταρει κατεληξα στον πιο ευκολο και πιο σωστο κατα την ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ....
Βημα 1
Αρχικα πρεπει να κανουμε καποιες ρυθμισεις στην τηλεκατ. Πρωτα απο ολα επιλεγουμε ενα μοντελο το οποιο ειναι ελικοπτερο αν δεν ειανι μπορουμε να το αλλαξουμε. Μην ξεχασετε το μοντελο που θα επιλεξετε να εχει γινει Reset (πολυ σημαντικο). Μετα πρεπει να βαλετε στην λειτουργια των CCPM σερβο 120ο ετσι ωστε να δουλευουν και τα 3 μαζι.. Με λιγα λογια να γινει η μιξη αυτοματα. Και τελος να αντιστοιχεσετε καποιους διακοπτες οπου αυτο ειναι για συγκεκριμενες τηλεκατ. Τα ATVS πρεπει να ιενια ολα στο 100% λογικα θα ειναι αφου εχετε κανει reset!
Βημα 2
Μετα πρεπει να συνδεσετε τα 3 σερβο δλδ Aileron Elevator και Pitch.
Aυτα τα 3 σερβο συνεργαζονται μαζι ειτε ανα 3 ειτε ανα 2.Βασικα εκτος απο αυτα τα 3 λειτουργει παντα και το σερβο του γκαζιου στα ελικοπτερα με καυσιμο.
Αφου τα συνδεσετε συμφωνα με το manual της τηλεκατ αλλα και του ελικοπτερου πρεπει πρωτα απο ολα να δουμε αν πρεπει να κανουμε καποια αναστροφη διαδρομης(reverse).Για να το κανουμε αυτο πρεπει πρωτα απο ολα να παιξουμε με το αριστερο στικ και να δουμε αν ειχαμε βαλει ντιζες τι θα εκανε το swashplate...
Συνηθως στα περισσοτερα ελικοπτερα οταν πηγαινουμε πανω το στικ πρεπει να ανεβαινει οταν πηγαινει κατω πρεπει να κατεβαινει...(Oπως θα δειτε στις παρακατω φωτο) Υπαρχουν ομως και τα αναποδα οπως το minititan.. Αν εχετε προβλημα εκει απλα πατε στο μενου Servo Reverse και οποιο σερβο δεν κανει σωστη κινηση το αντισρεφετε.
Μετα πρεπει να ελεγξουμε και τις κινησεις “aileron” “elevator”. Σε αυτες τις κινησεις πρεπει οταν πατε το δεξι στικ δεξια να πηγαινει το swash και αυτο δεξια.. οταν το πατε αριστερα και αυτο θα πρεπει να γερνει αριστερα κτλ..
Αν καποια κινηση παλι δεν σας βγαινει και ειναι αναποδη τοτε αυτο πρεπει να το φιαξετε απο το μενου SWASH MIX. Δλδ αν ειναι αναποδο το Aileron τοτε πατε σε αυτο το μενου και το aileron θα λεει 60% τοτε το κανετε -60% και ετσι αντιστρεφεται η κινηση του.. αναλογα κανετε και στα αλλα.(οπως θα δειτε στην φωτο)
Το στικ στο μεσον

Το στικ πανω

Το στικ κατω

To Αιleron δεξια

To Αιλερον αριστερα