Γεια σας φίλοι
Το περασμένο Σάββατο 18/10 είχα πάει για πτήση στην ΑΛΔΕΧ. Εκείνη την ημέρα έτυχε να δω δυο καταπληκτικά μοντέλα, το ένα εκ των οποίων έκανε την παρθενική του πτήση: Το δικινητήριο GRUMMAN SKYROCKET του φίλου αερομοντελιστή κ. Χάρη Μαντανίκα. Είχε εκπέτασμα 1.75 μέτρα και 2 μηχανές LASER 80, τετράχρονες.
Πέταξε εκπληκτικά! Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι ο Χάρης το κατασκεύασε από παλιά σχέδια που -κάπως- απέκτησε. Δηλαδή δεν ήταν ARF, ούτε ΚΙΤ, αλλά SCRAP BUILT (βάσει σχεδίου) και αυτό νομίζω ότι κάνει ακόμα πιο αξιόλογη την προσπάθεια του. Παρακάτω έχω μια φωτογραφία του μοντέλου με τον κατασκευαστή και πιλότο του, τον κ. Χάρη Μαντανίκα.
Το άλλο μοντέλο, εξ ίσου αξιόλογο, ήταν το TIGER MOTH του κ. Νίκου Παπαδημητρόπουλου, με εκπέτασμα 2.30 μέτρα, βάρος περίπου 13 κιλά και μηχανή SAITO 180 μεθανόλης. Κατασκευή ΚΙΤ (όχι ARF) με εξαιρετικό μεράκι. Πέταξε και αυτό πολύ καλά και με μεγάλη αληθοφάνεια, στον αέρα δεν καταλάβαινες αν πρόκειται για μοντέλο ή αληθινό αεροπλάνο.
Θα βάλω τώρα μερικές φωτογραφίες και θα προσπαθήσω να ανεβάσω κι άλλες, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Γιώργος Καρασούλας
GRUMMAN SKYROCKET
-
george_karasoulas
GRUMMAN SKYROCKET
- Συνημμένα
-
- tiger_12.jpg (101.63 KiB) Προβλήθηκε 549 φορές
-
- tiger_6.jpg (108.67 KiB) Προβλήθηκε 549 φορές
-
- GRUMMAN.jpg (262.69 KiB) Προβλήθηκε 549 φορές
-
george_karasoulas
Re: GRUMMAN SKYROCKET
Η ιδιαιτερότητα του GRUMMAN SKYROCKET είναι ότι κατασκευάστηκε το 1940 σε ένα μόνο πρωτότυπο! Δηλαδή δεν φτιάχτηκαν άλλα τέτοια αεροπλάνα! Αλλά τουλάχιστον η εμπειρία που αποκτήθηκε από αυτό χρησίμευσε για την μετέπειτα κατασκευή του θρυλικού F7F TIGERCAT.
Re: GRUMMAN SKYROCKET
Ωραία νέα και φωτορεπορταζ Γιώργο, ευχαριστούμε....!!